top-image

Ακριβώς στην καρδιά της Παλιάς Πόλης των Βρυξελλών, η κεντρική πλατεία της πόλης (γνωστή ως Grand Place) είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη.

Μεγάλο μέρος του κομψού χαρακτήρα της πλατείας οφείλεται στη μοναδική αρχιτεκτονική του κομψού Gildehuizen (σπίτια συντεχνιών) με τα υπέροχα αρώματα, τις πιλάτες και τα κιγκλιδώματα, τα διακοσμητικά σκαλιστά λιθοδομή και την πλούσια χρυσή διακόσμηση.

Ο καθοριστικός χαρακτήρας του Grand Place είναι η ομοιομορφία του σε στυλ μπαρόκ, με μερικές φλαμανδικές επιρροές. Η αρμονία της αρχιτεκτονικής της επιτυγχάνεται με τη σύντομη περίοδο κατασκευής εδώ, με τα περισσότερα κτίρια να ανεβαίνουν μεταξύ 1696 και 1700.

Η ιστορία του Grand Place χρονολογείται πολύ νωρίτερα. Ιδρύθηκε για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα και εξελίχθηκε λίγο αργότερα, για να γίνει το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της πόλης.

Το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο στην πλατεία είναι το Hôtel de Ville (Δημαρχείο), που χτίστηκε το 1402 με σκοπό να ανεβάσει το Stadhuis στην αντίπαλη πόλη της Μπριζ.

Μέσα υπάρχουν πολλά υπέροχα δωμάτια. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών είναι το Maximilian Chamber, κρεμασμένο με ταπετσαρίες των Βρυξελλών. η μεγάλη αίθουσα του Συμβουλίου με μια υπέροχη οροφή από τον Victor Janssens και ταπετσαρίες στα σχέδιά του. τη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων και το Επιμελητήριο Γάμων, και τα δύο όμορφα διακοσμημένα. και το Escalier d'Honneur, με τοιχογραφίες που απεικονίζουν την ιστορία των Βρυξελλών.

Διεύθυνση: Grand Place, Κεντρικές Βρυξέλλες