top-image

Λιμάνι του Μονακό

Υποστηριζόμενη από μια δραματική πλαγιά, η παραθαλάσσια συνοικία La Condamine του Μονακό βρίσκεται κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της πόλης. Το λιμάνι Hercule βαθέων υδάτων κατασκευάστηκε μεταξύ 1901 και 1926 για να παρέχει μεγάλο αριθμό αγκυροβόλια. Υπάρχει χώρος ελλιμενισμού για περισσότερα από 500 σκάφη. Πολλά πολυτελή σκάφη ελλιμενίζονται εδώ, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού σκάφους του Prince.

Το Μονακό έχει ένα διάσημο Yacht Club στη μαρίνα του Port Hercule. Το Yacht Club de Monaco στο Quai Louis II συγκεντρώνει περισσότερα από 2.500 μέλη (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών) από 73 διαφορετικές χώρες. Το Yacht Club ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα Rainier III το 1953. Σύμφωνα με την υψηλού προφίλ εικόνα του, ο σύλλογος διοργανώνει regattas και παραστάσεις σκαφών όπως η κλασική εβδομάδα του Μονακό .

Το λιμάνι είναι μια ευχάριστη περιοχή για να περπατήσετε ή να σταματήσετε για ένα σνακ. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ με υπαίθριο καθιστικό για να απολαύσετε το παραθαλάσσιο περιβάλλον. Από το λιμάνι, οι τουρίστες μπορούν επίσης να κάνουν μια κρουαζιέρα με πλοίο γύρω από το Μονακό για να δουν την ονειρική ακτογραμμή.

Όσοι εξερευνήσουν περαιτέρω την περιοχή La Condamine θα βρουν τη γοητευτική Eglise Sainte-Dévote σε μια κοιλάδα που μοιάζει με φαράγγι στο βόρειο άκρο της πόλης στο Place Sainte-Dévote. Αυτό το εκκλησιαστικό παρεκκλήσι του 11ου αιώνα είναι αφιερωμένο στον τοπικό προστάτη.