top-image

Τα αξιοθέατα στο Πόρτο πρέπει πάντα να περιλαμβάνουν εξερεύνηση στον καθεδρικό ναό της πόλης. Στην πραγματικότητα, το πανοραμικό πανόραμα από τη βεράντα πάνω από τους δρόμους της παλιάς πόλης και τον νυσταλέο ποταμό Ντούρο είναι ένας υπέροχος κουρτίνας και πυροδοτεί τις αισθήσεις για το τι βρίσκεται μπροστά.

Ένα επιβλητικό ορόσημο του 12ου αιώνα, ο καθεδρικός ναός έχει την εμφάνιση ενός φρουρίου, όπως είναι η απαγορευτική εμφάνιση των πύργων του και η σκιερή επιδερμίδα της πρόσοψης. Τα χαρακτηριστικά εξαργύρωσης περιλαμβάνουν ένα όμορφο παράθυρο με τριανταφυλλιές του 13ου αιώνα που βρίσκεται στο δυτικό μέτωπο και τα γαλήνια μπαρόκ μοναστήρια με επένδυση από μπλε πλακάκια azulejo . Περιμένετε λίγο για να απορροφήσετε τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα και την ήσυχη τοποθεσία.

Από εδώ, μια φθαρμένη σκάλα από γρανίτη του 18ου αιώνα συνδέεται με το τετράγωνο, το οποίο είναι τυλιγμένο σε πιο εντυπωσιακά πλακάκια. Ένα άλλο ξεχωριστό αξιοθέατο είναι το υπέροχο ασημένιο πτυσσόμενο στο μικρό παρεκκλήσι στα αριστερά του ναού.

Ολοκληρώστε την περιήγησή σας κοιτάζοντας το εκθαμβωτικό απόθεμα χρυσού και ασημιού του καθεδρικού ναού στο Υπουργείο Οικονομικών