top-image

Η πλατεία της παλιάς πόλης και το αστρονομικό ρολόι

Το ιστορικό κέντρο της Πράγας, η Παλιά Πόλη, βρίσκεται ανάμεσα στην πλατεία Wenceslas και τη Γέφυρα του Καρόλου.

Εδώ, θα συναντήσετε ην Εκκλησία Tyn και το Clementinum , καθώς και πολλές άλλες ωραίες παλιές εκκλησίες και η Εβραϊκή Συνοικία , Josefov , βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια βόρεια.Φροντίστε να ανεβείτε (από σκάλες ή ασανσέρ) στην κορυφή του Πύργου του Δημαρχείου που είναι ανοιχτός για το κοινό για την υπέροχη θέα στην Παλιά Πόλη.

Το Prague Orloj είναι ένα μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο παλιό δημαρχείο. Τοποθετήθηκε το 1410, και είναι το τρίτο παλαιότερο αστρονομικό ρολόι στον κόσμο και το παλαιότερο που εξακολουθεί να λειτουργεί.Αλλά είναι ένα ακριβές αντίγραφο του αρχικού, γιατί καταστράφηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάθε ώρα, ζωντανεύει με τους 12 Απόστολοι και άλλες μορφές να εμφανίζονται και να παρελαύνουνσε όλο το ρολόι. Άλλα ενδιαφέροντα σημεία του Δημαρχείου είναι η γοτθική πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό της με εκθέματα και τις εκθέσεις τέχνης, ένα παρεκκλήσι που χτίστηκε το 1381 και μια παλιά φυλακή.Η υπλατεία ήταν τόπος εκτελέσεων, πετροβολισμού γυναικών και άλλων «εκδηλώσεων» ανά τους αιώνες.

Διεύθυνση: Staromestské námestí, 110 00 Praha 1