top-image

Βελγικό Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών

Το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών του Βελγίου (1875-81) συνδυάζει τέσσερα ξεχωριστά μουσεία τέχνης, τα οποία μαζί είναι μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες γκαλερί τέχνης στον κόσμο.

Το μουσείο αναπτύχθηκε από μια συλλογή που ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1797 και αρχικά στεγάστηκε στο πρώην παλάτι του Καρόλου της Λωρραίνης. Αυτό μεταφέρθηκε στο νεοσύστατο Musées Royaux το 1846.

Το Musée Old Masters διαθέτει μια συλλογή από διάσημα έργα των Φλαμανδών και των Ολλανδών Old Masters. Στα γνωστά έργα που εκτίθενται εδώ περιλαμβάνονται οι λάτρεις των Μάγων του Gerard David, ο πένθος του Χριστού του Rogier van der Weyden , ο Pietà του Petrus Christus και η κρίση του αυτοκράτορα Otto του Dirk Bouts .

Οι αίθουσες του Musée Modern επικεντρώνονται σε έργα τέχνης από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα. Συνδυάζει προσωρινές αίθουσες εκθέσεων με τις υπόγειες γκαλερί του Musée Fin-de-Siècle , αφιερωμένο σε έργα τέχνης από την περίοδο μεταξύ 1884 και 1914, όταν οι Βρυξέλλες ήταν μια από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Γειτονικά στο κεντρικό κτίριο είναι το Musée Magritte , αφιερωμένο στο έργο του βελγικού σουρεαλιστή καλλιτέχνη René Magritte. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή Magritte στον κόσμο.

Διεύθυνση: Rue du Musée 9, Central Brussels

Επίσημη ιστοσελίδα: www.fine-arts-museum.be