top-image

Josefov: Η εβραϊκή συνοικία

Η εβραϊκή συνοικία της Πράγας είναι μια μικρή περιοχή ή οποία  βρισκόταν αρχικά στην περιοχή Castle, αλλά από το 1200 είχε εξαπλωθεί στην περιοχή Josefov της πόληςη οποία πήρε το όνομα της α πό τον Αυτοκράτορα Ιωσηφ  και είναι χτισμένη μεταξύ του ποταμού Μολδάβα και της Παλιάς Πόλης και για αιώνες θεωρείται γκέτο. Θεωρείται μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της πόλης και στα τέλη του 1800  κατεδαφίστηκαν μεγάλα τμήματα για να ανοίξουν οι δρόμοι για τις πολυκατοικίες του Art Nouveau.

Σήμερα, ο Josefov είναι μια ευχάριστη περιοχή για περιπάτους και α περισσότερα μπορείτε να τα γυρίσετε σε μια μέρα . Περιλαμβάνει το Εβραϊκό Μουσείο στην Πράγα (Židovské muzeum v Praze), ένα σημαντικό αξιοθέατο που αποτελείται από τη Συναγωγή Maisel, την Ισπανική Συναγωγή, τη Συναγωγή Pinkas, την Τελετουργική Αίθουσα και τη Συναγωγή Klaus .

 Ένα από τα κορυφαία δωρεάν πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Πράγα είναι να εξερευνήσετε το παλιό εβραϊκό κοιμητήριο αξιοσημείωτο για τις ξεπερασμένες ταφόπλακες του, οι οποίες κλίνουν με άτακτο τρόπο λόγω της ηλικίας τους. Το Josefov είναι επίσης δημοφιλές και για τα υπέροχα κοσέρ εστιατόρια του και τα ακριβότερα μαγαζιά της πόλης όπως Cartier ,Gucci,Louis Viton κ.α

Διεύθυνση: U staré školy 141/1, 110 00 Praha 1

Επίσημη ιστοσελίδαwww.jewishmuseum.cz/aindex.php