top-image

Διάσημη ως η γενέτειρα του εξερευνητή Marco Polo , το Korčula είναι μια μεσαιωνική πόλη με τείχη σε ένα όμορφο νησί με το ίδιο όνομα. Συχνά περιγράφεται ως μίνι Ντουμπρόβνικ, χάρη στην όμορφη αλλά συμπαγή παλιά πόλη του.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην Korčula από την πόλη με καταμαράν 2,5 ωρών (σεζόν). Εναλλακτικά, μπορείτε να ταξιδέψετε στην πόλη Orebić , λιγότερο από δύο ώρες από το Ντουμπρόβνικ στη χερσόνησο Peljesac , και να κάνετε 20 λεπτά με το φέρι στο νησί.

Οι στενοί δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα της Παλιάς Πόλης της Korčula είναι ευχάριστοι να περιπλανηθείτε και μπορείτε να δείτε το σπίτι όπου κάποτε έζησε ο Μάρκο Πόλο, καθώς και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου εμπνευσμένο από τον Βενετία , με τον ξεχωριστό καμπαναριό του. Κάποτε μέρος της ισχυρής Βενετικής αυτοκρατορίας, η πόλη εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει αυτήν την κληρονομιά στη χαριτωμένη αρχιτεκτονική της.

Άλλα αξιοθέατα μιας επίσκεψης στο νησί περιλαμβάνουν τους ήρεμους κόλπους, οι οποίοι είναι ένα μείγμα από βότσαλα και άμμο, αλλά είναι υπέροχοι για μια δροσερή βουτιά. τα υπνηλία μικρά χωριά? και η γραφική ύπαιθρο με αμπέλια, ελαιόδεντρα και πεύκα.

Το Korčula είναι επίσης γνωστό για τον χορό σπαράκι Moreška , έναν παραδοσιακό χορό που πραγματοποιείται για τουρίστες τα καλοκαιρινά βράδια λίγο έξω από τα τείχη της πόλης.