top-image

Από όλα τα παράκτια τμήματα της Ισπανίας, ίσως το πιο γραφικό είναι το Costa Brava, μια έκταση 1.240 μιλίων από παραλίες με βράχο. Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς παραλιών της Ευρώπης, η ακτή έχει πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα και αποτελεί από καιρό ένα αγαπημένο στέκι καλλιτεχνών.

Το ιστορικό κέντρο της Σάντα Σουζάνα έχει παρατηρητήρια που χτίστηκαν από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα για να προστατεύσει από τους πειρατές, αλλά οι περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται κατευθείαν σε μία από τις τρεις παραλίες του: Το Platja de Llevant είναι η πιο πολυσύχναστη, η Platja de les Caletes είναι πιο ήσυχη και η Platja de les Dunes διαθέτει κλαμπ γιοτ και είναι ιδανικό για ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα και καταδύσεις.

Μια άλλη δημοφιλής παραθεριστική πόλη, η Tossa de Mar φημίζεται για το παρθένο φυσικό της περιβάλλον. Οι κύριες παραλίες έχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις και οι προστατευμένοι όρμοι προσφέρουν ήσυχα σημεία.

Η Calella de Palafrugell έχει τη φιλόξενη ατμόσφαιρα ενός παλιού ψαροχώρι, με την αμμώδη παραλία του μέσα σε έναν γραφικό, προστατευμένο όρμο με ήρεμα νερά, με γαλάζια σημαία.