top-image

Το Palazzo Biscari εξακολουθεί να ανήκει σε ιδιώτες και ζούσε από τους απογόνους του πρίγκιπα του Biscari, ο οποίος ανέθεσε το κτίριό του μεταξύ 1707 και 1763. Η πρόσοψη του παλατιού είναι μια από τις πιο επιδεικτικές της πόλης. δεν μπορείτε να παρατηρήσετε τα περίτεχνα κουφώματα παραθύρων και πορτών.

Ο Ignazio Biscari, εγγονός του άντρα που είχε αρχικά αναθέσει το παλάτι, το επέκτεινε για να δημιουργήσει χώρο για τις εκτενείς καλλιτεχνικές του συλλογές, πολλές από τις οποίες έχουν δωρηθεί στο Museo Civico . Η εσωτερική αυλή διαθέτει μια μεγάλη διπλή σκάλα, και το πολυτελές εσωτερικό περιλαμβάνει μια ροκοκό τραπεζαρία με καθρέφτες, γυψομάρμαρες και τοιχογραφίες.

Αλλού υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής, μαρμάρινα δάπεδα, περισσότερες τοιχογραφίες και περίτεχνα γυψομάρμαρα, καθώς και ένα μικρό μουσείο με τα αντικείμενα που δεν δωρίστηκαν σε μουσεία της πόλης. Ελέγξτε με το τουριστικό γραφείο για να δείτε πότε προσφέρονται περιηγήσεις στο εσωτερικό (η αναφορά σε ακουστικές περιηγήσεις στην μπροστινή πινακίδα δείχνει απλώς ότι το παλάτι συζητείται στην ηχητική περιοδεία της πόλης)

Διεύθυνση: Via Museo Biscari 10-16, Κατάνια

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.palazzobiscari.com