top-image

Νοτιοδυτικά των Συρακουσών βρίσκεται η υπέροχη πόλη του Νότο, η οποία ξεχωρίζει για τη μοναδική μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μετά από ένα μεγάλο σεισμό το 1693, το Νότο ισοπεδώθηκε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα οικοδομικός οργασμός στην πόλη από εγνωσμένης αξίας αρχιτέκτονες που δημιούργησαν όμορφα μπαρόκ κτίρια στο κέντρο σε τέτοιο βαθμό που ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Δυστυχώς, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν είχαν την καλύτερη ποιότητα, με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να καταρρεύσουν, με αποκορύφωμα την κατάρρευση του τρούλου του καθεδρικού ναού το 1996, ωστόσο σήμερα όλα κρίνονται ασφαλή και δεν έχετε κάτι να φοβηθείτε. Aφήστε το αυτοκίνητο σας κάπου γύρω από το κέντρο και απολαύστε τον περίπατο σας στους όμορφους πεζόδρομους γύρω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου που ξεχωρίζει για τα σκαλιά στην είσοδο του.

Τέλος, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη μοναδική εκκλησία Σάντα Κιάρα με το όμορφο εσωτερικό του ναού, ενώ παράλληλα πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο μπορείτε να δείτε τους χώρους που κάποτε εκπαιδεύονταν οι καλόγριες αλλά και να ανεβείτε στην ταράτσα για να απολαύσετε τη θέα ολόκληρης της πόλης.