top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Λισαβόνα

 Ίσως η πιο νοσταλγική πόλη της Ευρώπης. Χτισμένη στις εκβολές του μεγαλύτερου ποταμού της Ιβηρικής, του Τάγου, διαθέτει 20 αιώνες ιστορίας χωρίς όμως να παραλείπει και η σύγχρονη εικόνα.

Για να την γνωρίσετε όμως όσο καλύτερα γίνεται, πρέπει να έχετε διάθεση για περπάτημα στις ανηφόρες και τις κατηφόρες των γραφικών συνοικιών Alfama και Mouraria και στο Bairro Alto, την καρδιά της Λισαβόνας, γνωστό για τα εμπορικά καταστήματα και τη νυχτερινή ζωή. Στο Belem θα δείτε τον ιστορικό πύργο και το σημείο όπου ο Τάγος ποταμός ενώνεται με τον Ατλαντικό. Από εκεί ξεκινούσαν κάποτε οι καραβέλες για να κατακτήσουν τον μέχρι τότε άγνωστο κόσμο. Το κοσμικό και νεανικό Ciado, το Carmo με τα δεκάδες μνημεία και η Baixa με τη διάσημη λεωφόρο Da Liberdade, κατά μήκος της οποίας θα βρείτε καταστήματα υψηλής ραπτικής και χαρακτηριστικά κτίσματα της πορτογαλικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Οι δρόμοι-πολύχρωμα μωσαϊκά, όπου τα ασπρόμαυρα πεζοδρόμια-έργα τέχνης, γνωστά και ως calcada portuguesa, συνδυάζονται με τα πλακάκια azulejos που ντύνουν τις προσόψεις πολλών κτιρίων, το bar hopping και οι νυχτερινές βόλτες στο Bairro Alto αλλά και όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω τη Λισσαβόνα one of a kind, must see πόλη.