top-image

Αλάμπρα: Ένα αριστούργημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής

Η Αλάμπρα στέκεται μεγαλοπρεπή σε μια οχυρωμένη κορυφή του λόφου με φόντο τα χιονισμένα βουνά της Σιέρα Νεβάδα. Ένα απόλυτο must-βλέπε έλξη στη Γρανάδα, η προστατευόμενη από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το site ήταν η κατοικία των ηγεμόνων των Μαυριτανών της δυναστείας Νασρίντ για 250 ένδοξα χρόνια, από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα.

Το συγκρότημα των παλατιών ήταν το τελευταίο προπύργιο των Μαυριτών στην Ισπανία. Ένα πραγματικό μουσείο ισλαμικής αρχιτεκτονικής, η Αλάμπρα περιβάλλεται από αρχαία αμυντικά τείχη και φαίνεται από μακριά να είναι ένα αδιαπέραστο φρούριο.

Το συγκρότημα Alhambra αποτελείται από τέσσερις ομάδες κτιρίων σε προσεκτικά διαμορφωμένους χώρους. Το Alcazaba είναι το αρχικό μαυριτανικό φρούριο του 13ου αιώνα, το παλαιότερο τμήμα της Αλάμπρα. Όλα τα απομεινάρια του Alcazaba είναι οι προμαχώνες και οι πύργοι.

Τα Nasrid Palaces είναι τα πιο υπέροχα κτίρια του συγκροτήματος, με υπέροχα καταλύματα και δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται από τους σουλτάνους της δυναστείας Nasrid. Χαρακτηριστικό των κοσμικών μαυριτανικών κτιρίων, τα Nasrid Palaces είναι απλά στο εξωτερικό αλλά πλούσιο στο εσωτερικό, με διακοσμητικά πλακάκια και ήσυχες αυλές.

Το Παλάτι του Καρόλου V χτίστηκε τον 16ο αιώνα μετά την κατάκτηση των Μαυριτανών και χρησιμοποιήθηκε από τον Ισπανό αυτοκράτορα ως θερινό παλάτι του.

Όμορφοι και γαλήνιοι μαυριτανικοί κήποι περιβάλλουν το Generalife Palace , το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως βίλα αναψυχής από τους σουλτάνους της Γρανάδας. Οι χώροι διαθέτουν σκιερά αίθρια, σιντριβάνια, αρωματικά τριαντάφυλλα και βεράντες με λουλούδια και θέα στα μέρη της Αλάμπρα και στα βουνά.