top-image

Ντίσελντορφ-Χάφεν & Neuer Zollhof

Όταν το Ντίσελντορφ αποφάσισε να ανακτήσει την ερημιά της πρώην λιμενικής περιοχής του ποταμού, αντί να καταστρέψει τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες και τις ναυπηγικές μεταφορές, η πόλη αποκατέστησε τις πιο ιστορικές από αυτές και αντικατέστησε άλλες με κάποια από την πιο τολμηρή μοντέρνα αρχιτεκτονική της Ευρώπης.

Η καλύτερη από την τεράστια ανάπλαση του Ντίσελντορφ-Χάφεν (Λιμάνι του Ντίσελντορφ) βρίσκεται στο Neuer Zollhof , ένα εντυπωσιακό τμήμα που επισημαίνεται από τα κτίρια γραφείων του Frank O. Gehry του Medienhafen ( Media Harbour ), τρεις αρκετά ξεχωριστές κατασκευές που ολοκληρώθηκαν το 1998 και φαίνεται να αψηφούν βαρύτητα καθώς κλίνουν και κάμπτουν σαν ζελέ παγωμένο στο μέσο ταλάντευσης.

Σε αντίθεση με αυτές τις σύγχρονες κατασκευές, το πρώην εμπορικό λιμάνι, με τους τοίχους του, σιδερένια κολόνα και κιγκλιδώματα, γερανούς και σιδηροδρομικές γραμμές παραμένουν ως ιστορικά μνημεία. Στην κορυφή της περιοχής είναι το Rheinturm , ένας πύργος τηλεπικοινωνιών ύψους 240 μέτρων. Εάν μπορείτε, φροντίστε να επεκτείνετε την επίσκεψή σας σε αυτήν την ενδιαφέρουσα περιοχή με ένα γεύμα σε ένα από τα πολλά καλά εστιατόρια στο λιμάνι.