top-image

Το κάστρο που ο Σαίξπηρ ονόμασε Elsinore και χρησιμοποιούσε ως το σπίτι του φανταστικού χαρακτήρα του Άμλετ, στεκόταν πάνω από το νερό στην κορυφή του Øresund Sound στο Helsingør από το 1420. Αυτή ήταν κάποτε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις στην Ευρώπη, που ελέγχει την πρόσβαση στην Βαλτική και συλλογή διοδίων από διερχόμενα πλοία. Τώρα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO , το Κάστρο Kronborg που βλέπετε σήμερα ξαναχτίστηκε το 1640 μετά από πυρκαγιά το 1629.

Το Castl e Chapel επέζησε από την πυρκαγιά, και το εσωτερικό της Αναγέννησης και τα γερμανικά ξυλογλυπτικά παραμένουν ανέπαφα. Τα ταπετσαρίες στο West Wing και το Knights 'Hall είναι τα άλλα κύρια σημεία. Διάφορες ξεναγήσεις εξερευνούν την ιστορία του κάστρου, συμπεριλαμβανομένων των κρύπτων που βρίσκονται κάτω από αυτό.

Κάθε καλοκαίρι, μπορείτε να δείτε παραστάσεις του Άμλετ στο ετήσιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ στο Κάστρο Kronborg . Το Helsingør απέχει 45 λεπτά με το τρένο από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης, ή μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ημερήσια εκδρομή από την Κοπεγχάγη που περιλαμβάνει άλλα κοντινά κάστρα, όπως το παλάτι Frederiksborg.

Όχι μακριά από το Κάστρο του Κρόνμποργκ, το μοναδικό υπόγειο Ναυτικό Μουσείο της Δανίας κάνει δραματική χρήση της πρώην ξηράς αποβάθρας για να διηγηθεί την ιστορία της δανικής ναυπηγικής και να δείξει την πλούσια θαλάσσια ιστορία της χώρας. Μαζί με στατικά εκθέματα υπάρχουν μεγάλες προβολές βίντεο που αξιοποιούν πλήρως τη μοναδική αρχιτεκτονική του μουσείου.