top-image

Σε απόσταση αναπνοής από το Κάστρο της Νυρεμβέργης βρίσκεται το Σπίτι του Albrecht Dürer's του 15ου αιώνα (Albrecht-Dürer-Haus), όπου ο διάσημος Γερμανός Αναγεννησιακός καλλιτέχνης έζησε από το 1509 έως το θάνατό του το 1528. Το ίδιο το πενταώροφο σπίτι χρονολογείται από το 1420 και τώρα χρησιμεύει ως μουσείο, που ιδρύθηκε το 1871 και είναι αφιερωμένο στη ζωή και τη δουλειά του Dürer (ήταν ιδιαίτερα διάσημος για τους έντυπους χάρτες του).

Εκτός από τις πολλές εκθέσεις μερικών από τις πιο γνωστές δημιουργίες του, το μουσείο φιλοξενεί εκθέσεις αυθεντικών επίπλων εποχής και μια αναπαραγωγή του εργαστηρίου στούντιο του Dürer, όπου μπορείτε να απολαύσετε επιδείξεις παραδοσιακής εκτύπωσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η κουζίνα με το αρχικό τζάκι της καθώς και τα σαλόνια, τα οποία μπορείτε να δείτε. Διατίθενται ξεναγήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το κοντινό Tiergärtner Tor , μια τέλεια διατηρημένη μικρή μεσαιωνική πλατεία. Ένα άλλο διάσημο παλιό σπίτι είναι τα τέλη του 16ου αιώνα Fembohaus , το καλύτερα διατηρημένο παλιό έμπορο της πόλης που τώρα καταλαμβάνεται από το Heimatmuseum με τους εσωτερικούς του εσωτερικούς χώρους και τις επιδείξεις που σχετίζονται με την ιστορία της πόλης.

Διεύθυνση: Albrecht-Dürer-Straße 39, 90403 Nürnberg

Επίσημη ιστοσελίδα: www.museums.nuremberg.de/duerer-house/index.html