top-image

Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, Πόλη του Λουξεμβούργου

Εάν κρίνατε την Πόλη του Λουξεμβούργου σχετικά με την ποιότητα των μουσείων της - μην πειράζετε την κατάστασή της ως μία από τις σημαντικότερες ιστορικά πόλεις της Ευρώπης - θα εξακολουθούσε να κατατάσσεται εξαιρετικά ψηλά στη λίστα των πόλεων που πρέπει να δείτε στην ήπειρο. Στην κορυφή της λίστας είναι το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Nationalmusée fir Geschicht a Konscht, ή (MNHA).

Βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Ψαραγορά (το κέντρο της παλιάς πόλης), οι συλλογές του MNHA - αντικείμενα τέχνης, αρχαιολογικά ευρήματα, έπιπλα, εργαλεία, νομίσματα, όπλα και έγγραφα που ασχολούνται με την ιστορία της χώρας - στεγάζονται σε ένα εκπληκτικό νέο κτήριο.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη έμφαση στην γαλλο-ρωμαϊκή περίοδο, με πολλές εκθέσεις που απεικονίζουν την καλλιτεχνική, κοινωνική, θρησκευτική και πνευματική ζωή των Λουξεμβούργων από τον 16ο έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Το τμήμα της σύγχρονης τέχνης είναι επίσης ένα must-see, και είναι επιπλωμένο με έργα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.

Το Am Tunnel αξίζει επίσης μια επίσκεψη για τους λάτρεις της τέχνης. Βρίσκεται σε μια παλιά σήραγγα, όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η γκαλερί σύγχρονης τέχνης με την κορυφαία συλλογή εικαστικών τεχνών προσφέρει μια ευχάριστη ανάπαυλα από τα πολλά μεγαλύτερα, πιο πολυσύχναστα μουσεία και γκαλερί της πόλης.

Διεύθυνση: Marché-Aux-Poissons, 2345 Πόλη του Λουξεμβούργου

Επίσημος ιστότοπος: www.mnha.lu/en/