top-image

Χανιά διακοπές

Χανιά διακοπές

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΧΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310-244400 

+30 2310-231170

+30 2310-449997

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Γενικές Πληροφορίες

 

Πληθυσμός: 156.585

Χρήσιμες πληροφορίες: Τα Χανιά είναι έρωτας με την πρώτη ματιά!!!Ένας τόπος μαγικός,ένα χαρμάνι πολιτισμού και φυσικού κάλλους!!!Τα Χανιά είναι ο δυτικότερος από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία, έχει χαρακτηριστεί σαν ο τόπος των φαραγγιών με γνωστότερο το φαράγγι της Σαμαριάς. Είναι ένα ψηφιδωτό κατάφυτων εκτάσεων ελαιόδενδρων, ειδυλλιακών παραλιών αλλά και ψηλών βουνών, παραδοσιακών χωριών, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για κάθε περιηγητή.

 

 Αξιοθέατα   

 

 

Φάρος

Ο Φάρος του παλιού λιμανιού των Χανίων αποτελεί το ορόσημο σημείο της πόλης. ποζάροντας σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Κρήτης. Η ιστορία του φάρου αυτού ξεκινάει από πολύ παλιά, αν και τη σημερινή του μορφή την πήρε από τους Αιγύπτιους τον 19ο αιώνα.Ο φάρος αυτός λειτουργούσε ως φρυκτωρία, δηλαδή με ανοικτή φλόγα. Ο πύργος του σημερινού φάρου εδράζεται πάνω σε τραπεζοειδή βάση, η οποία είναι η Ενετική. Κατά την Τουρκοκρατία το λιμάνι των Χανίων ρήμαξε και ο φάρος παραγκωνίστηκε. Το 1839, οι Αιγύπτιοι (που είχαν λάβει την Κρήτη ως δώρο από τους Τούρκους για τη βοήθεια τους σε διάφορους πολέμους) αναστήλωσαν το φάρο και του έδωσαν τη μορφή που βλέπουμε σήμερα. Ο πύργος σήμερα έχει ύψος 21μ και είναι ορατός σε απόσταση

 

 
 
 
 

 

 

Οι τάφοι των Βενιζέλων

Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα προς τα Χανιά, είναι οι Τάφοι των Βενιζέλων, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη, στο δρόμο για το Ακρωτήρι και το αεροδρόμιο. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι του χαρισματικού Έλληνα πολιτικού - και επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας - Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, που διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1943 μέχρι το 1952.Η θέα των Χανίων από κει πάνω είναι  πραγματικά μαγική. Στον τάφο του Εθνάρχη έχει αναγραφεί ο επικήδειός του, τον οποίο εκφώνησε ο ίδιος το 1932Δίπλα στους Τάφους των Βενιζέλων υπάρχει, επίσης, το πέτρινο άγαλμα της Ελευθερίας που συμβολίζει τους αγώνες των κατοίκων της Κρήτης για την ιδέα της ελευθερίας καθώς και η μικρή εκκλησία του Προφήτη Ηλία και το άγαλμα του Σπύρου Καγιαλεδάκη.Για να φτάσει κανείς στους Τάφους των Βενιζέλων αρκεί να πάρει το δρόμο που οδηγεί από το κέντρο των Χανίων προς το αεροδρόμιο (οδός Ακρωτηρίου), στην είσοδο της χερσονήσου του Ακρωτηρίου.

 

 
 
 
 

 

 

Τρισδιάστατο Μουσείο 3D Minoan 's World

Ένα μουσείο που προσφέρει ένα σπάνιο υπερθέαμα με τρισδιάστατες απεικονίσεις  και ταυτόχρονα ένα υπερσύγχρονο βιωματικό σινεμά που συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση. Ο επισκέπτης κινείται ζωντανά, αρκετούς αιώνες πίσω στη Μινωική εποχή .Αυτό που κανένας επισκέπτης δεν μπορεί να ξεχάσει είναι η πρωτόγνωρη εμπειρία της βιωματικής 9D εμπειρίας. Χωρίς υπερβολή πρόκειται για ένα καταπληκτικό «ταξίδι» στην Μινωική εποχή το οποίο ο θεατής το ζει με όλες του τις αισθήσεις . Χιόνι, αέρα, φωτιά, βροχή, όλα ολοζώντανα!

 

 
 
 
 

 

 

Αρχαία Κυδωνία

Η Κυδωνία ήταν πιθανότατα η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Mινωικής Κρήτης, μετά την Κνωσό και τη Φαιστό. Ανέπτυξε ακμαία βιοτεχνία και πλούτισε μέσα από το θαλάσσιο εμπόριο, το οποίο ευνοούσε η θέση της. Μάλιστα, οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν την Κυδωνία ως τη μητέρα των Κρητικών Πόλεων. του Μίνωα και της νύμφης Ακακκαλίδας  Τα περισσότερα ίχνη έχουν εντοπιστεί πάνω στο λόφο Καστέλι, πάνω από το παλιό Ενετικό λιμάνι των Χανίων.Εκεί έχουν εντοπιστεί και πλάκες Γραμμικής Α’ και Γραμμικής Β’. Τα υπόλοιπα ίχνη, όπως και το ανάκτορο της Κυδωνίας, βρίσκονται κάτω από τη σύγχρονη πόλη των Χανίων  και δεν έχουν ανασκαφεί

 

 
 
 
 

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο

Βρίσκεται δίπλα στο Ενετικό λιμάνι της πόλης και στεγάζεται στο καθολικό της παλαιάς ενετικής μονής του Αγίου Φραγκίσκου των Φραγκισκανών. Η έκθεση του χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες: στο ανατολικό τμήμα εκτίθενται ευρήματα από τα νεολιθικά χρόνια έως και την υστερομινωική περίοδο και στο δυτικό τμήμα με αντικείμενα από τη γεωμετρική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Σε κάθε προθήκη φιλοξενούνται αντικείμενα που είναι ταξινομημένα είτε με τον τόπο εύρεσης είτε με την κατηγορία που ανήκουν .Στις συλλογές περιλαμβάνονται μινωικά ευρήματα από την πόλη και το νομό, προϊστορικά ευρήματα από σπήλαια, ευρήματα από τάφους της γεωμετρικής περιόδου, ευρήματα των ιστορικών χρόνων από την πόλη των Χανίων και από διάφορες άλλες πόλεις του Νομού, νομίσματα, κοσμήματα (προϊστορικών και ιστορικών χρόνων), γλυπτά, επιγραφές, στήλες, ψηφιδωτά. Στο Μουσείο φιλοξενείται επίσης η συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη που δωρήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων το έτος 2000 .

 

 
 
 
 

 

 

Παλιά Πόλη Χανίων

Πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει ένας τόπος!!! Πόση παράδοση συγκεντρωμένη μέσα σε μερικά γραφικά καλντερίμια!!!Πόσοι πολιτισμοί συγκεντρωμένοι ,να τους ανακαλύπτεις σε μία μόνο βόλτα!!!Όλες αυτές οι σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό του ταξιδιώτη που επισκέπτεται την Παλιά πόλη των Χανίων. Ένα κομμάτι της πόλης που περικλείεται μέσα στα ενετικά τοίχοι και αγκαλιάζουν το παλιό λιμάνι. Μπορείτε να ξεκινήσετε από την Δημοτική αγορά ,κλασικό σημείο συνάντησης, χτισμένη το 1913 πάνω στον Ενετικό προμαχώνα Piazza Forma.Kατηφορίζοντας την Μουσούρων ,βασικό εμπορικό άξονα της πόλης ,φτάνοντας στην Χάληδων  θα συναντήσετε τα  Στιβανάδικα. Το ότι είστε κοντά θα το καταλάβετε από την μυρωδιά του δέρματος που πλανιέται στην ατμόσφαιρα . Εδώ είναι  μαζεμένα όλα τα υποδηματοποιεία  που κατασκευάζουν την παραδοσιακή κρητική μπότα , το στιβάνι, σήμα κατατεθέν της κρητικής φορεσιάς. Φυσικά θα βρείτε κάθε λογής δερμάτινο αξεσουάρ. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται ο λόφος του Καστελίου ο οποίος κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή και αποτελεί οχυρή θέση δίπλα στο παλιό λιμάνι. Εδώ βρίσκονται το παλάτι του Ύπατου αρμοστή Κρήτης κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι από τη μινωική εποχή.  Φτάνοντας στην άκρη της ακρόπολης του Καστελιού απλώνεται μπροστά µας το μαγευτικό βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων µε τις δύο συστάδες ενετικών νεωρίων στα ανατολικά και το λεγόμενο Μεγάλο Αρσενάλι μπροστά στα πόδια µας, που φιλοξένησε το δημαρχείο Χανίων, μέχρι το βομβαρδισμό του από τους Γερμανούς το 1941. Σήμερα εδώ στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Στον ανατολικό μυχό του Ενετικού Λιμανιού βρίσκεται το Νεώριο Μόρο, στο οποίο σήμερα στεγάζεται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων. Σας προτείνουμε μία στάση  στο μουσουλμανικό τέμενος, το Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν το οποίο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. εκθέσεις. Στην δυτική άκρη του λιμανιού, ορθώνεται το φρούριο Φιρκάς, εκεί όπου την 1η Δεκεμβρίου 1913 υψώθηκε επίσημα η Ελληνική Σημαία για την ένωση της Κρήτης µε την Ελλάδα. Στο τέλος της οδού Θεοτοκοπούλου θα συναντήσετε τα τεράστια αριστοκρατικά σπίτια των Βενετσιάνων και αργότερα Τούρκων ευγενών .Τα περισσότερα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που σήμερα έχουν αναπαλαιωθεί και λειτουργού σαν ξενώνες. Αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Palazzo της οικογένειας Renier, χτισμένο τον 15ο αι. µε το μικρό οικογενειακό παρεκκλήσι του Αγ. Νικολάου και την εντυπωσιακή είσοδο µε την λατινική επιγραφή και το οικόσημο της οικογένειας. Εκεί θα συναντήσετε την  πλατεία της Σπλάντζιας, σημερινή Πλατεία 1821. Η Σπλάντζια αποτελούσε το κέντρο της πόλης κατά την Τουρκοκρατία  καθώς ήταν η παλιά και μεγαλύτερη μουσουλμανική συνοικία (150 ελληνικές συνοικίες, 780 τούρκικες). Και δεν θα παραλείψετε να επισκεφτείτε τα ατέλειωτα ταβερνάκια και ουζερί ,να δοκιμάστε τους παραδοσιακούς μεζέδες και να πιείτε τσικουδιά .Ποτό συνδεδεμένο με την φιλοξενία στην Κρήτη!!!

 

 
 
 
 

 

 

Ναυτικό Μουσείο Χανιά

Στην είσοδο του λιμανιού  βρίσκεται το Φρούριο Φιρκά όπου την 1η Δεκεμβρίου 1913 υψώθηκε η Ελληνική σημαία επισφραγίζοντας την Ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα. Στο φρούριο αυτό στεγάζεται το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης που ιδρύθηκε για να διαφυλάξει τις Ναυτικές παραδόσεις της χώρας. Εγκαινιάσθηκε στις 27 Μαΐου 1973, που συνέπεσε με τη 32η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Είναι το δεύτερο Ναυτικό Μουσείο στην Ελλάδα από πλευράς παλαιότητας και δυναμικού.Από τα σημαντικά εκθέματα του μουσείου είναι η αίθουσα με τα όστρακα όλων των μεγεθών και χρωμάτων, το ομοίωμα της Αθηναϊκής τριήρους, την αναπαράσταση του πλοίου της «Σύρου» που σχεδιάστηκε από ζωγραφικές απεικονίσεις σε αγγεία της εποχής, διοράματα των Περσικών πολέμων και του Πελοποννησιακού, ομοιώματα πλοίων που έλαβαν μέρος εναντίον των Οθωμανών, ομοίωμα του πρώτου υποβρυχίου με το όνομα «Δελφίνι» και άλλα.

 

 
 
 
 

 

 

Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν

Το τζαμί του Κιουτσούκ Χασάνί ή Γιαλί Τζαμισί, προέρχεται από την τοποθεσία του, και σημαίνει “τζαμί δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται στα Χανιά και θεωρείται έργο ισλαμικής τέχνης. Χτίστηκε προς τιμήν του πρώτου φρουράρχου των Χανίων, Κιουτσούκ Χασάν στα μέσα του 17ου αιώνα περίπου.Είναι το μόνο του είδους του που διασώζεται απο την Οθωμανική περίοδο. Η τοποθεσία του είναι στο καλύτερο σημείο της πόλης, στο κέντρο του Παλιού Ενετικού λιμανιού και απέναντι από τον Φάρο. Η αρχιτεκτονική του είναι φανταστική ,κτίσμα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής,σημείο για φωτογραφήσεις που μέσα φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις.

Μετά την επίσκεψη σας μην ξεχάσετε να πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα!!!

 

 
 
 
 

 

 

Βοτανικό Πάρκο και Κήποι της Κρήτης

Το Βοτανικό Πάρκο φιλοξενείται σε μία  έκταση 150-200 στρεμμάτων στο Φουρνέ Χανίων,που κάηκε ολοσχερώς στην πυρκαγιά του 2004 και σήμερα πραγματικά ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Το γκρίζο, θλιβερό τοπίο μετατράπηκε σε ένα περιπατητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πάρκο που  περιμένει μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και τουρίστες να γνωρίσουν τα περισσότερα από 150 είδη φρουτόδεντρων μαζί με τα δεκάδες βότανα, φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά που φιλοξενεί. Για όσους θέλετε να βρεθείτε μακριά από τον θόρυβο της πόλης και τις κοσμικές παραλίες ,το πάρκο απέχει μόνο 18 χιλ. από την πόλη των Χανίων αρκεί να του διαθέσετε αρκετό από τον χρόνο σας γιατί αξίζει να το περπατήσετε με την ησυχία σας. Το υπέροχο και  καταπράσινο τοπίο συμπληρώνει η λίμνη στο κάτω μέρος του πάρκου που προσφέρει στέγη και προστασία σε πάπιες, χήνες και άλλα υδρόβια πουλιά. Μέσα στο πολύχρωμο τοπίο στέκεται μια καμένη αιωνόβια ελιά, ως δείγμα μνήμης και σημείο αναφοράς στη θλιβερή πυρκαγιά του 2004, στην ιστορία και στην προέλευση του πάρκου. Η Βρετανική εφημερίδα Guardian σε σχετικό αφιέρωμά της στην στήλη για τον τουρισμό και τα ταξίδια συγκαταλέγει το Βοτανικό Πάρκο στα 10 καλύτερα του κόσμου.

 

 
 
 
 

 

 

Παναγία Τριμάρτυρη

Η Παναγία Τριμάρτυρη στα Χανιά είναι ο πολιούχος της πόλης των Χανίων. Η Παναγία Τριμάρτυρη γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου, μέρα αργίας για τα Χανιά.Χρονολογείται  από το 1860 ενώ είναι κτισμένη πάνω στα θεμέλια προγενέστερου Ναού.Ονομάζεται έτσι γιατί το κεντρικό κλίτος της είναι αφιερωμένο στα Εισόδια τςη Θεοτόκου , το βόρειο  στον Αγ.Νικόλαο και το νότιο στους Τρείς ΙεράρχεςΗ ιστορία της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Επί Τουρκοκρατίας οι Οθωμανοί είχαν μετατρέψει την εκκλησία σε σαπωνοποιείο. Λίγο αργότερα στον Α. Τσεράκη που δούλευε  εκεί εμφανίστηκε μπροστά του η Παναγία σε όραμα και του ζήτησε να φύγει από το σπίτι της γιατί δε ήθελε να ναι πλεον σαπουναριό. Εκείνος έφυγε απο εκεί πέρνωντας μαζι του και την εικόνα. Λιγο αργότερα στο πηγάδι έπεσε ο γιος του Μουσταφλα Πασά και εκείνος σαν αντάλλαμα να σώσει το παιδί του υποσχέθηκε να φύγει από το ναό . Πράγματι η Παναγία έσωσε το παιδί ο Μουσταφά κράτησε την υπόσχεση του και ο Τσεράκης γύρισε πίσω την εικόνα.

 

 
 
 
 

 

 

Δημοτική Αγορά

Η δημοτική αγορά Χανίων που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης είναι ένα εμπορικό κέντρο σε σχήμα σταυρού, έκτασης  4000τ.μ επί της Χατζημιχάλη Γιάνναρη και  χτίστηκε το 1912 . Μέσα υπάρχουν δεκάδες  καταστήματα και πάγκους που πωλούν τοπικά τρόφιμα, αναμνηστικά και δώρα.Αν και δεν έχει την αίγλη που γνώρισε κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα παραμένει ίσως ένα από το πιο όμορφο αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης. Εγκαινιάστηκε το 1913 απο τον Ελευθέριο Βενιζέλο τρείς μέρες δηλαδή μετά την επίσημη τελετή της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.Αξίζει να την επισκεφθείτε καθώς μπορείτε να βρείτε πληθώρα πραγμάτων όπως σουβενίρ, μπαχαρικά , κασέρια, σαπούνια , ρακόμελα κα.Ο χώρος είναι υπέροχος και θυμίζει άλλες εποχές.

 

 
 
 
 

 

 

Δημοτική Πινακοθήκη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων αποτελεί έναν μοναδικό χώρο πολιτισμού που φιλοξενεί έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής καταξιωμένων ελλήνων δημιουργών και ντόπιων καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από το 18ο αιώνα έως σήμερα.Ο  βασικός πυρήνας συλλογής είμαι μια δωρεά έργων του Λυκούργου Μανουσάκη στο τέλος του 1950.Σήμερα αποτελεί κέντρο ευρύτερης πολιτιστικής δημιουργίας, αναπτύσσει αξιόλογη εκδοτική δραστηριότητα ενώ διοργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, ομιλίες, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δραστηριότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 
 
 
 

 

Ημερήσιες εξορμήσεις και παραλίες
  

 

 

Σφακιά

Η Χώρα Σφακίων βρίσκεται 74 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά. Εδώ μοιάζει να φυσά ένας διαφορετικός άνεμος. Κουβαλάει τη δροσιά από τις ψηλές κορφές, το άρωμα από τα πεύκα και το θυμάρι, αλλά πάνω απ’ όλα κουβαλά τις ιστορίες για τους περήφανους Σφακιανούς που δεν παραδόθηκαν ποτέ στους κατακτητές, που αψήφισαν το θάνατο και πρωτοστάτησαν σε αμέτρητες εξεγέρσεις κατά των Τούρκων.Είναι ένας άνεμος γεμάτος περηφάνια, αγάπη και δέος: περηφάνια για την ιστορία του τόπου, αγάπη για την πατρίδα Κρήτη, δέος για την ατιθάσευτη ομορφιά που κάνει την καρδιά να φουσκώνει και ένα χαμόγελο να απλώνεται στο πρόσωπο. Σταματήστε για λίγο στην άκρη του γκρεμού και αφήστε τις αισθήσεις σας να αγκαλιάσουν τα Σφακιά

 

 
 
 
 
 

 

Αγία Μαρίνα - Πλατανιάς

Μόνο λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων θα συναντήσετε τους οικισμούς Κάτω Σταλός, Αγία Μαρίνα, Πλατανιά, που πρακτικά είναι ενωμένοι και βέβαια τις ομώνυμες παραλίες. Πρόκειται για την πιο τουριστική περιοχή της Κρήτης με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραλίες οργανωμένες και γεμάτες ζωή. Πόλος έλξης για τη νεολαία που έρχεται για μπάνιο αλλά και διασκέδασης στην παραλία όλη την ημέρα, ενώ τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης είναι γεμάτα μέχρι να έρθει το ξημέρωμα.

 

 
 
 
 
 

 

Χρυσή Ακτή

Η Χρυσή Ακτή είναι η πιο κοντινή παραλία στην πόλη των Χανίων και γι αυτό αποτελεί βασική επιλογή ντόπιων και τουριστών. Έχει χρυσαφένια άμμο, όπως μαρτυρά και το όνομά της, και είναι πλήρως οργανωμένη. Τα νερά είναι ρηχά και ζεστά και είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.

 

 
 
 
 
 

 

Ιερά Μονή Αρκαδίου

Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται κοντά στο χωριό Αμνάτος, 23χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου  Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 500μ, σε ένα πανέμορφο τοπίο με πολλά κυπαρίσια και γραφικά εξωκλήσια, ενώ δίπλα από τη μονή ξεκινάει το όμορφο Αρκαδιώτικο Φαράγγι.Το πότε ιδρύθηκε ο μοναστήρι δεν είναι ακριβώς γνωστό και υπάρχουν δύο εκδοχές  η μια  ότι ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αρκάδιο τον 12ο αιώνα σε φέουδο της οικογένειας Καλλέργη και η άλλη ότι πήρε  το όνομα της σπό  κάποιον μοναχό Αρκάδιο που ίδρυσε τη μονή κατά τον 16ο αιώνα. Κατά τη Τουρκοκρατία η μονή ονομαζόταν και Τσανλί Μαναστίρ (δικαιούχος κώδωνας), καθώς οι μοναχοί της μονής είχαν αποσπάσει το δικαίωμα από τους Τούρκους να κτυπούν την καμπάνα αντί του σήμαντρου.Η μονή καταστράφηκε κατα την περίοδο της Τουρκοκρατίας ενώ το 1866, το Μοναστήρι του Αρκαδίου ανοικοδομήθηκε πλήρως και αναστηλώθηκε στην πρότερή του μορφή. Μόνο ένα μισοκαμένο τέμπλο στα αριστερά της Αγίας Τράπεζας και μια μπάλα κανονιού σφηνωμένη στο αιωνόβιο κυπαρίσσι στα δεξιά στης εκκλησίας μαρτυρούν το αίμα που χύθηκε πριν περίπου 150 χρόνια. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

 

 
 
 
 
 

 

Παναγία η Χρυσοσκαλίτισσα

Πρόκειται για ένα κατάλευκο μοναστήρι λίγο πριν το Ελαφονήσι, το οποίο είναι χτισμένο ψηλά πάνω σε ένα μεγάλο βράχο ύψους 35 μέτρων , με εκπληκτική θέα προς το Λιβυκό πέλαγος και το ήρεμο τοπίο της μοναδικής φύσης. Με ευλάβεια οι πιστοί προσκυνούν τη μορφή της Παναγίας , ανάβουν ένα κερί και παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση το ένα από τα 90 σκαλιά, που είναι σκαμμένα στο πέτρωμα και οδηγούν στη κορυφή της Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας είναι φτιαγμένο από χρυσό, αλλά αυτό το χρυσό σκαλοπάτι μπορούν να το δουν μόνο οι αναμάρτητοι. Αυτός είναι και ο λόγος που το μοναστήρι ονομάστηκε «Χρυσοσκαλίτισσα».

 

 
 
 
 
 

 

Φαράγγι Σαμαριάς

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας και η διάσχισή του αποτελεί τον κύριο σκοπό του ταξιδιού πολλών τουριστών που φτάνουν στην Κρήτη. Η κατάβασή του, με μήκος 18 χιλιόμετρα, διαρκεί από 4 έως 7 ώρες  ανάλογα με την εμπειρία και τις αντοχές των πεζοπόρων.Η κατάβαση ξεκινάει από το οροπέδιο του Ομαλού στα Λευκά Όρη και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη στα νότια του νομού Χανίων. Η είσοδος γίνεται από την περιοχή «Ξυλόσκαλο» στα 1.200 μέτρα υψόμετρο. Το Φαράγγι της Σαμαριάς πήρε το όνομά του από τον μικρό βυζαντινό ναό που βρίσκεται στο μέσο του περίπου, χτίστηκε το 1379 και ονομάζεται Οσία Μαρία. Από το εκκλησάκι αυτό ονομάστηκε και το χωριό «Σαμαριά», που είχε χτιστεί δίπλα, και εγκαταλείφθηκε από τους μόνιμους κατοίκους του το 1962, με την ανακήρυξη του Εθνικού Δρυμού. Σήμερα χρησιμοποιείται σαν στάση από τους πεζοπόρους και από τους φύλακες του Εθνικού Δρυμού.

 

 
 
 
 

 

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στον κόσμο και πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί το αναφέρουν στις καλύτερες παραλίες. Η ψιλή λευκή άμμος και τα τυρκουάζ νερά του δίνουν ένα εξωτικό χαρακτήρα.. Η άμμος αποκτά μια ροζ απόχρωση από τη σκόνη θρυμματισμένων κοχυλιών και επιτείνει τη μαγεία του τοπίου. Το Ελαφονήσι, είναι ένα νησάκι σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τη στεριά αλλά έχει δώσει το όνομα σε ολόκληρη την περιοχή. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και μπορείτε να φτάσετε στο νησί με τα πόδια. Ιδανική παραλία για παιδιά και μεγάλους. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

 

 
 
 
 
 

 

Μπάλος

Ο Μπάλος είναι μια μαγευτική παραλία απερίγραπτης ομορφιάς με τοπίο εξωτικό και χαρακτηριστικά αντίστοιχα με το Ελαφονήσι. Πολυφωτογραφημένο τοπίο με τυρκουάζ νερά και λευκή “ροζίζουσα” άμμο. Η ομορφιά της φύσης άγρια αλλά εντυπωσιακή με τα βράχια πίσω από την παραλία να τονίζουν ακόμη περισσότερο την αντίθεση με τα σμαραγδένια νερά. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, τμήμα της διαδρομής είναι χωματόδρομος, ή με καραβάκι από την Κίσσαμο. Απέναντι από το Μπάλο βρίσκετια το νησί Γραμβούσα.

 

 
 
 
 
 

 

Φαλάσαρνα

Η παραλία στα Φαλάσαρνα είναι επίσης από τις πιο φημισμένες στης Κρήτης. Είναι μια τεράστια παραλία που εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πέντε συνεχόμενες παραλίες με κεντρική την Παχιά Άμμο η οποία είναι η πιο οργανωμένη και προσελκύει τον περισσότερο κόσμο. Η παραλία με την ψιλή άμμο τα κρυστάλλινα νερά έχει ανεμπόδιστη θέα στον ορίζοντα και εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Καθώς κοιτάζει στα δυτικά η παραλία Φαλάσαρνα έχει συνήθως κύμα και γι αυτό είναι η αγαπημένη των σέρφερς.

 

 
 
 
 
 

 

Σεϊτάν Λιμάνια

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος. Η ονομασία της προέρχεται από την τουρκική γλώσσα (Σεϊτάν = Σατανάς) και σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια. Ευλογημένη από ομορφιά είναι όμως η παραλία καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό φιόρδ, δηλαδή μια λωρίδα θάλασσας που εισέρχεται στη στεριά. Τα νερά είναι καταγάλανα και κάνουν την παραλία του Στεφάνου, όπως αλλιώς ονομάζεται, ένα ειδυλλιακό τοπίο. Είναι βέβαια πολύ μικρή παραλία με αποτέλεσμα το συνωστισμό την περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σημείωση 1:  Για τις ημερομηνίες  17/07, 24/07, 29/07,  07/8 και 14/08 το αεροπορικό εισιτήριο έχει προαγοραστεί από την εταιρεία μας  και περιλαμβάνεται αποσκευή 23 Kg μια χειραποσκευή 8 κιλών. 

Σημείωση 2: Το αεροπορικό εισιτήριο υπολογίστηκε με ναύλο 145€ μαζί με τους φόρους και μια χειραποσκευή 8 κιλών. Σε περίπτωση που η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου κατά την στιγμή της κράτησής σας , παρουσιάζει αύξηση ή μείωση από την τιμή κοστολόγησης , θα σας σταλεί άμεσα ειδοποίηση – ενημέρωση , για να εγκρίνετε αυτή την αναλογική τροποποίηση . Σε περίπτωση που δεν αποδεχθείτε την τροποποίηση η κράτηση θα ακυρώνεται και θα λάβετε την προκαταβολή που ενδεχομένως καταθέσατε άμεσα .

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!
 ΧΑΝΙΑ
 
 Αεροπορικώς 6 ημέρεςς
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1η ημέρα Πτήση για Χανιά – Περιήγηση πόλης 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος, για πτήση στα Χανιά . Άφιξη, και σας προτείνου μιασύντομη περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης . Να περάσετε από τη συνοικία Χαλέπα όπου βρίσκεται το παλάτι του πρίγκιπα Γεωργίου, το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου και καταλήγετε στο κέντρο της πόλης που είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Επίσης, να δείτε το βενετσιάνικο λιμάνι, τον φάρο, το φρούριο Φιρκά και τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Η περιήγησή σας θα τελειώσει με την επίσκεψη στους τάφους του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική και το όμορφο τοπίο θα σας ενθουσιάσει. 

2η ημέρα Χανιά - Μονή Αρκαδίου - Ρέθυμνο                           

Πρωινό και στη συνέχεια σας προτείνουμε να επισκεφθείτε  το ιστορικό Αρκάδι  και την Μονή Αρκαδίου. Το σημαντικότερο μέρος της μονής είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το Καθολικόν, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (το ένα κλίτος), και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (το έτερο κλίτος). Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφθείτε  το Ρέθυμνο, πόλη που μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η παλιά πόλη, κτισμένη γύρω από το εντυπωσιακό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με τη βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα αρχοντικά, τις οθωμανικές βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλιά σπίτια με τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλιάς πόλης είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα.  

3η ημέρα: Χανιά – Κρουαζιέρα στη παραλία Μπάλος και στη Γαμβούσα

Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση για την ομορφότερη και πιο εντυπωσιακή παραλία της Κρήτης και όχι μόνο. Θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της πόλης για να επιβιβαστούμε στο πλοίο μας , το οποίο αναχωρεί στις 10:30 περίπου. Θα απολαύσουμε τη διαδρομή μέχρι την άφιξή μας στην περίφημη γαλαζοπράσινη παραλία του Μπάλου . Τρείς ώρες διαθέσιμος χρόνος για μπάνιο και στη συνέχεια επίσκεψη στο νησί Γαμβούσα για ακόμη 2 ώρες . Αποτυπώστε σε φωτογραφίες τις μοναδικές εικόνες ως ανάμνηση παρουσίας και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ σαςπροτείνουμε   διασκέδαση στην Αγία Μαρίνα ή στη παλιά πόλη 

4η - 5η  ημέρα: Χανιά 

Μέρες που μπορείτε να κάνετε μπάνιο στις υπέροχες παραλίες του νησιού.

6η ημέρα Χανιά – Παραλία Ελαφονήσι ή Γευσιγνωσία & Οινογνωσία  - πτήση επιστροφής

Πρωινό και σας προτείνουμε  μια πολύ ξεχωριστή παραλιακή περιήγηση στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης στο Ελαφονήσι. Με το λεωφορείο περνάμε μέσα από το Τοπολιανό φαράγγι, και ανάμεσα από πολλά τυπικά Κρητικά παραδοσιακά χωριά,  ένα διάλειμμα για καφέ στο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας,  για να φτάσουμε μετά από λίγο στην μαγική παραλία Ελαφονήσι. . Θα ακολουθήσουμε ένα δρόμο που οδηγεί στην παραλία, όπου μπορείτε να περπατήσετε στη πολύχρωμη άμμο μέχρι το Ελαφονήσι. Έχετε στη διάθεσή σας αρκετό χρόνο (περίπου 3 ώρες) για να απολαύσετε το κρυστάλλινο νερό. Μία άλλη επιλογή είναι η επίσκεψη σε παραδοσιακό αποστακτήριο  για να γνωρίσουμε παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης. Θα επισκεφτούμε το  Αποστακτήριο Περουλάκη στη Ξηροστέρνη. Ανακαλύψτε τα μυστικά του κρητικού πνεύματος «Τσικουδιά» / «Ράκη» . Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης τοπικά τυριά , καλτσούνια, λίγο ελαιόλαδο σε ζεστό ψωμί, μπισκότα και κρητικά μπισκότα στο τοπικό φούρνο. Στη συνέχεια επιστροφή στα Χανιά για να απολαύσετε γεύμα και καφέ σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης .Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής . Άφιξη στη πόλη γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις .

 
.

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Aegean Airlines
 • Μία  χειραποσκευή  8 Kg  56Χ45Χ25
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
 • ΦΠΑ
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
 • Φόροι αεροδρομίου 45€
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο Χανίων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€ 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eνοικίαση αυτοκινήτου
 
 
   
 

Tιμή για παραλαβή από/προς αεροδρόμιο για Ι.Χ. cat A  900 -1000 cc 

26/6 - 31/7     165 €        1/8-26/9    195 €

 

Tιμή για παραλαβή από/προς αεροδρόμιο για Ι.Χ. cat Β 1100 - 1150 cc 

26/6 - 31/7     195 €        1/8-26/9    225 €  

 

 

   

 

 

 

 

             

 

 

             

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΕGEAN AIRLINES
A3 576
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
13:25
14:30
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
ΠΕΜΠΤΗ
ΑΕGEAN AIRLINES
A3 577
ΧΑΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15:05
16:15
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 •  
IOLIDA HOTEL 4*    
 FAMILY RESORT & SPA    

 

Περιγραφή ξενοδοχείου

Tο Iolida Beach Resort βρίσκεται στην Αγιά Μαρίνα κι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την ομορφιά της γραφικής πόλης των Χανίων, ή και για αυτούς που θέλουν να επισκεφθούν μερικές από τις πιο βραβευμένες και μαγευτικές παραλίες του κόσμου. Πρόκειται για έναν υπέροχο προορισμό που προσφέρει ήρεμες και χαλαρές διακοπές και  εξαιρετικές γεύσειςτης Κρητικής γαστρονομίας. Η διαμονή σας σε κάποιο από τα  139 δωμάτια και διαμερίσματα του Iolida Beach Resort χαρακτηρίζεται από άνεση και ηρεμία σε μία τουριστική μονάδα που ξεπερνάει τις προσδοκίες σας!Η μοντέρνα και κομψή αισθητική συναντά την απλότητα,ο μινιμαλισμός την χρηστικότητα, με σκοπό να κάνουν την διαμονή σας μία μοναδική εμπειρία. Κάθε ένα από τα δωμάτια προσφέρει μία εκπληκτική θέα τόσο στο Κρητικό πέλαγος όσο και στα βουνά.Τα δύο εστιατόρια γεύσεις θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες με Κρητική και Ελληνική κουζίνα.Το spa του Iolida με μλία εκπληκτική σειρά περιποίησης προσώπου και σώματος θα σας σαγηνεύσει και θα σας παρασύρει σε ένα ταξίδι περιποίησης και αναζωογόνησης.Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν στις δύο παιδικές πισίνες και στον παιδότοπο ,ενώ εσείς απολαμβάνετε τις δροσιστικές σας βουτιές στην πισίνα! Πόσοι ακόμη λόγοι για να επίλεξετε το Iolida beach!!!

 

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

Free WIFI  - Δωρεάν Πάρκινγκ - Spa Center - Παιδότοπος-2 πισίνες ενηλίκων,2 παιδικές-Γυμναστήριο-2 εστιατόρια

 Τα δωμάτια διαθέτουν:

Tηλεόραση επίπεδης οθόνης -ψυγείο - κλιματισμό-Σαλόνι-Μικρή κουζίνα εξοπλισμένη-Σίδερο ρούχων-Μπαλκόνι-Έπιπλα εξωτερικού χώρου-Θυρίδα ασφαλείας-Απλώστρα

 Γενικές Πληροφορίες:

Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς μπροστά την παραλία.Έξω από το ξενοδοχείο υπάρχει στάση λεωφορείου.Η Αγία Μαρίνα είναι πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά και μπορείτε να βρείτε τα πάντα,εάν δεν θέλετε να μετακινηθείτε στα Χανιά.που απέχουν μόνο 15 λεπτά.Κοντινές παραλίες είναι ο Σταλός και ο Πλατανιάς

   
 
NEFELI  HOTEL 2*    
 CITY HOTEL     

 

Περιγραφή ξενοδοχείου

Tο Ξενοδοχείο Nefeli είναι ιδανική επιλογή για να εξερευνήσετε τα Χανιά και τις γύρω περιοχές. Είτε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής, το Νefeli σας περιμένει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου για να κάνει τη διαμονή σας μία αξέχαστη εμπειρία.Βρίσκεταιι στην καρδιά της πόλης,δίπλα στους εμπορικούς δρόμους και μόνο 5 λεπτά από την παλιά πόλη.Ο χώρος υποδοχής καλαίσθητος είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό χώρο αναμονής. Εδώ μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες και να προγραμματίσετε μία ημερήσια εκδρομή πάντα με τη βοήθεια του φιλικού προσωπικού. Το καφέ-μπαρ ακριβώς δίπλα σας περιμένει να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό στο μπαρ ή να χαλαρώσετε στο ανοιχτό καθιστικό της εσωτερικής αυλής του ξενοδοχείου.

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

Free WIFI  -24ώρη reception-Mπαρ-Αίθουσα συνεδριάσεων-Παροχή πρωινού νωρίτερα ή σε πακέτο(κατόπιν αιτήματος)-Καθημερινή καθαριότητα-Υπηρεσία δωματίου

 Τα δωμάτια διαθέτουν:

Tηλεόραση επίπεδης οθόνης  -  Μίνι μπαρ - κλιματισμό-Τηλεόραση-Σεσουάρ-Τηλέφωνο-Βραστήρα-Προιόντα προσωπικής περιποίησης-Μπαλκόνι-Σίδερο,σιδερώστρα(κατόπιν ζήτησης)-Υπηρεσία δωματίου-Θυρίδα ασφαλείας

 Γενικές Πληροφορίες:

Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στα ΚΤΕΛ,200μ από το Μιnoas world 3d,και 800μ από το Ενετικό λιμάνι.Η παραλία της Νέας Χώρας προσβάσιμη με τα πόδια στα 950μ και στα 3χιλ η πανέμορφη παραλία των Αγίων Αποστόλων.

   
 
 
 
 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!