top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για το Μπέργκεν

Το Μπέργκεν, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, είναι επίσης το μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής ακτής και ένας από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς κρουαζιερόπλοιων της Σκανδιναβίας. Περιτριγυρισμένο από έναν λόφο λόφων που είναι γνωστοί τοπικά ως τα Επτά Όρη (De syv fjell), το ειδυλλιακό περιβάλλον της πόλης και το εκπληκτικό φυσικό λιμάνι έχει παγειώσει τη φήμη του ως ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της Νορβηγίας .

Είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς της χώρας, που φιλοξενεί δημοφιλείς θερινές τέχνες και μουσικές εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ του Μπέργκεν , το Φεστιβάλ Nattjazz και το Μπέργκενφστ . Το Μπέργκεν φιλοξενεί επίσης μια από τις παλαιότερες ορχήστρες της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 1765, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μπέργκεν ήταν το καλοκαιρινό σπίτι του συνθέτη Edvard Grieg.

Το Μπέργκεν είναι επίσης γεμάτο μουσεία που εξερευνούν την πλούσια ιστορία της πόλης, γιορτάζουν την τέχνη και ακόμη και αφήνουν τους επισκέπτες να ασχοληθούν με την επιστήμη. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά και άλλα διασκεδαστικά πράγματα που πρέπει να κάνετε σε ένα από τα καλύτερα μέρη της Νορβηγίας για να επισκεφθείτε, διαβάστε τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Μπέργκεν.

Η γραφική νορβηγική πόλη Μπέργκεν είναι η πύλη για την εξερεύνηση των εντυπωσιακών φιόρδ. Η αποβάθρα Μπρίγκεν προσφέρει στον επισκέπτη μία γεύση της τοπικής κουλτούρας – μην παραλείψετε να τραβήξετε φωτογραφία τα εμπορικά κτίρια της Χανσεατικής Ένωσης, που θυμίζουν σκηνικό από ταινία. Αποφύγετε τις βαθιές εισπνοές κατά την επίσκεψή σας στην υπαίθρια ψαραγορά, που θυμίζει τον σημαντικό ρόλο της πόλης στα πρώτα βήματα του ιχθυεμπορίου. Διασχίστε με το φέρι-μπόουτ ένα από τα φιόρδ για να επισκεφθείτε το νησί Λίσεν, όπου η πρώην βίλα του συνθέτη του 19ου αιώνα Όλε Μπουλ θα σας γοητεύσει με την παραμυθένια της όψη.