top-image

Καθεδρικός ναός και θησαυροφυλάκιο του Ντουμπρόβνικ

Στεγάζεται στην τοποθεσία ενός παλαιότερου καθεδρικού ναού που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα που καταστράφηκε από σεισμούς, ο όμορφος καθεδρικός ναός του Ντουμπρόβνικ - αναφέρεται επίσης ως καθεδρικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου (το πλήρες όνομά του είναι ο καθεδρικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, ή Katedrala Velike Gospe στο Κροατικά) - σχεδιάστηκε σε μπαρόκ στιλ από την Andrea Buffalini της Ρώμης.

Αξιοσημείωτο για τα τρία κλίτη, τις τρεις αψίδες και την υπέροχη εσωτερική διακόσμηση, ο καθεδρικός ναός περιλαμβάνει στιγμές όπως πίνακες από Ιταλούς και Δαλματικούς καλλιτέχνες από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της Παναγίας της Προεδρίας του Ραφαήλ από τις αρχές του 1600.

Πρέπει να δείτε είναι ο Καθεδρικός Θησαυρός (Riznica Katedrale) με τα πολλά σημαντικά λείψανα του, με το πιο διάσημο να είναι ένα τμήμα του σταυρού στο οποίο ο Ιησούς πιστεύεται ότι σταυρώθηκε. Άλλα διάσημα λείψανα περιλαμβάνουν το κεφάλι, το πόδι και το χέρι του St. Blaise, προστάτη της πόλης, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, καθώς και μια υπέροχη επίδειξη 138 χρυσών και ασημικών λειψάνων από όλο τον κόσμο.

Διεύθυνση: Opcina Dubrovnik, 20000