top-image

Sitges: Ένα πολυτελές θέρετρο στην παραλία

Ένα παλιό ψαροχώρι που έχει μετατραπεί σε παραθαλάσσιο θέρετρο, το Sitges βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία 42 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη, στη Μεσόγειο Θάλασσα, με φόντο τα καταπράσινα βουνά. Οι εκπληκτικές παραλίες είναι η κύρια κλήρωση, και οι κολυμβητές θα εκτιμήσουν την παραλία με τη Γαλάζια Σημαία που έχει βαθμολογηθεί για την ασφάλεια του νερού.

Μία από τις παραλίες έχει μαρίνα γιοτ και γήπεδα γκολφ είναι κοντά. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο του Sitges, με δύο αξιοσημείωτες εκκλησίες, την Iglesia de Sant Bartomeu και την Iglesia de Santa Tecla . Άλλα σημαντικά κτίρια περιλαμβάνουν το Casa de la Vila , ένα νεο-γοτθικό αρχοντικό του 19ου αιώνα και το Palau Maricel , ένα παλάτι που συνδυάζει μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η μοντερνιστική επιρροή του 19ου και του 20ου αιώνα φαίνεται σε όλη την πόλη. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το Cau Ferrat που ήταν το σπίτι του διάσημου Ισπανού συγγραφέα και καλλιτέχνη Santiago Rusiñol . Το 1891, ο Rusiñol μετέτρεψε το σπίτι / στούντιο του σε έναν τόπο συγκέντρωσης Βοημίας που προσέλκυσε καλλιτέχνες και διανοούμενους.

Το Sitges έχει επίσης μαγευτική γαστρονομία και μια υπέροχη ποικιλία από γκουρμέ εστιατόρια. Η τοπική κουζίνα είναι γνωστή για τα πλούσια καταλανικά πιάτα, όπως το pa amb tomàquet , τοστ με σκόρδο και ντομάτες με ελαιόλαδο (παρόμοια με την ιταλική μπρουσκέτα). xató, μια σαλάτα από αντιδραστικά που σερβίρεται σε μια πικάντικη σάλτσα. και fideuà , ένα πιάτο θαλασσινών φτιαγμένο με ζυμαρικά.