top-image

Museu do Oriente: Παρουσίαση της παρουσίας της Πορτογαλίας στην Ασία και την Άπω Ανατολή

Δυτικά του κέντρου της πόλης, κοντά στην Αλκατάρα, και στεγάζει μια υπέροχη συλλογή ανατολίτικης τέχνης που δημιουργήθηκε από τον επιβλητικό Fundação Oriente , αυτή η ελκυστική πολιτιστική εγκατάσταση χρονολογεί την παρουσία της Πορτογαλίας στην Ασία και την Άπω Ανατολή.

Η μόνιμη έκθεση εκτείνεται σε δύο επίπεδα και ομαδοποιείται σε διάφορους βασικούς τομείς της ανατολικής τέχνης, ιδιαίτερα της κινεζικής. Εμφανίζεται με χαμηλό φωτισμό, αλλά με μεμονωμένα κομμάτια που παρουσιάζονται κάτω από το προσκήνιο, η συλλογή σάς οδηγεί σε ένα απίστευτο ταξίδι που εντοπίζει τους πολιτιστικούς και εμπορικούς δεσμούς που δημιουργήθηκαν μεταξύ Πορτογαλίας και Ινδίας, Ιαπωνίας, Μιανμάρ, Μακάο και Τιμόρ.

Μια τεράστια πόρτα τικ του 17ου αιώνα από την Ινδία, στολισμένη με σίδερο και χάλκινο, σας καλωσορίζει στον πρώτο όροφο και ανοίγει το δρόμο σε μια αίθουσα που θαμπώνει με αντικείμενα, όπως η λεπτή οθόνη Namban που απεικονίζει Πορτογάλους ναυτικούς που αποβιβάστηκαν από το Kurofune για να συναντηθούν από απατεώνες Ιάπωνες ντόπιοι.

Το Μακάο, μια πρώην πορτογαλική αποικία, αντιπροσωπεύεται καλά από εντυπωσιακά κομμάτια όπως το κρεμαστό λίκνο σε σχήμα σκάφους (περίπου 1877) από σκαλιστό, λακαρισμένο και χρυσό ανατολίτικο ξύλο, ζαχαροκάλαμο και σίδερο.

Κάπου αλλού, μια εντυπωσιακή εμφάνιση κινεζικών Μινγκ και ειδώλων τερακότας της δυναστείας Qing τοποθετείται κοντά σε ένα σύνολο απαγορευτικών πανοπλιών Σαμουράι του 17ου αιώνα.

Αλλά κάντε ένα σημείο να αναζητήσετε μικρότερα κομμάτια, αντικείμενα όπως η περίεργη συλλογή κινεζικών κουτιών με ταμπλό και τα ασημένια βραχιόλια από κράμα από το Τιμόρ .

Ο δεύτερος όροφος στεγάζει την εκτεταμένη συλλογή Kwok που περιλαμβάνει περισσότερα από 13.000 παραδείγματα μορφών και μυθολογικών όντων που κόβονται από αγελάδα και περγαμηνή και χρησιμοποιούνται από μαριονέτες σε θέατρα σκιών από την Τουρκία έως την Ταϊλάνδη.

Το Μουσείο Orient θα απορροφήσει μερικές ώρες από την προσοχή σας, αλλά αν κάνετε μια επίσκεψη για τα μεσημέρια, μπορείτε να σταματήσετε για μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο του 5ου ορόφου και να ξαναζήσετε την εμπειρία.

Διεύθυνση: Avenida Brasília, Doca de Alcântara, Lisbon