top-image

Η ομορφιά της Κόρδοβα ανθίζει κάθε χρόνο (συνήθως τον Μάιο) κατά τη διάρκεια του Fiesta de los Patios de Córdoba. Αυτό το δημοφιλές φεστιβάλ είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ των κατοίκων της Κόρδοβα για το βραβείο του πιο όμορφου αίθριου.

Οι ντόπιοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες στις αυλές τους (εσωτερικές αυλές ιδιωτικών σπιτιών), διακοσμημένα με γεράνια σε γλάστρες, γαρίφαλα και άλλα πολύχρωμα λουλούδια. Τα αρωματικά άνθη γιασεμιού και εσπεριδοειδών αρωματίζουν τις αυλές.

Αυτές οι αυλές που αναφέρονται στη UNESCO διαθέτουν επίσης συντριβάνια, μπουκαμβίλιες και περίτεχνες μαυριτανικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, όπως τοξωτές βεράντες και διακοσμητικά κεραμικά πλακίδια. Οι τουρίστες είναι σίγουροι ότι θα απολαύσουν αυτό το ζωντανό γεγονός, το οποίο περιλαμβάνει χορευτικές και τραγουδιστικές παραστάσεις φλαμένκο. Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να δοκιμάσετε τάπας από τοπικά εστιατόρια. Η παρακολούθηση του Fiesta de los Patios de Córdoba είναι από τα αγαπημένα πράγματα των επισκεπτών που πρέπει να κάνετε στην Κόρδοβα.

Για να ρίξετε μια ματιά στα πανέμορφα αίθρια που γεμίζουν με έντονα άνθη, περιπλανηθείτε στην περιοχή Alcázar Viejo , ανάμεσα στο Alcázar και το Iglesia de San Basilio. γύρω από την περιοχή Santa Marina ? γύρω από την Iglesia de San Lorenzo. και κοντά στην Iglesia de la Magdalena.

Στην παλιά εβραϊκή συνοικία υπάρχουν πολλά υπέροχα αίθρια, καθώς και το Calleja de las Flores (Alley of the Flowers) , η περιοχή γύρω από το Mezquita.

Τα πιο όμορφα διακοσμημένα ιστορικά αίθρια της Κόρδοβα μπορούν να δει κανείς στο Palacio de Viana με 12 διαφορετικές αυλές.