top-image

Αυτός ο νεοβυζαντινός καθεδρικός ναός διαθέτει μια εντυπωσιακή πρόσοψη από λευκές πέτρες από το κοντινό La Turbie. Ο καθεδρικός ναός είναι ο τόπος ταφής των Πρίγκιπες του Μονακό και στεγάζει τάφους παλαιότερων ηγεμόνων Πρίγκιπα Ρέινιερ και Πριγκίπισσα Γκρέις.

Αν και ο καθεδρικός ναός είναι σχετικά μοντέρνος (χτίστηκε μεταξύ 1875 και 1884), το ιερό στεγάζει ένα υψόμετρο από τον ζωγράφο Niçois Louis Bréa που χρονολογείται από το 1500. Ένα άλλο αξιοσημείωτο έργο τέχνης είναι ο Επισκοπικός θρόνος, ο οποίος είναι γλυπτός από το μάρμαρο Carrara.

Ο καθεδρικός ναός έχει ένα εντυπωσιακό μεγάλο όργανο που χρησιμοποιείται για θρησκευτικές υπηρεσίες, καθώς και συναυλίες ιερής μουσικής. Η τελετή γιορτάζεται κάθε Κυριακή στις 10 π.μ. από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο, με τραγούδια από τη χορωδία "Les Petits Chanteurs de Monaco" και " La Maîtrise de la Cathédrale ".

Ο καθεδρικός ναός είναι ανοιχτός στο κοινό (δωρεάν είσοδος) εκτός από θρησκευτικές υπηρεσίες. Οι επισκέπτες πρέπει να ντύνονται σωστά - δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αυτούς που φορούν μπλουζάκια που αποκαλύπτουν ώμους, αμάνικα μπλουζάκια, μίνι φούστες ή σορτς.

Διεύθυνση: 4 Rue Colonel-Bellando-de-Castro, Monaco-Ville