top-image

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ(ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ)-ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ(ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ)-ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Γιάννενα-Ζαγοροχώρια
 
 Οδικώς 4 ημέρεςς
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η ημέρα Αναχώρηση - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα - Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και στις 07:00 αναχώρηση για τα Ιωάννινα . Λίγο έξω από τα Γιάννενα επίσκεψη στο Μουσείο Π.Βρέλλη (έξοδα ατοµικά) µε τα καταπληκτικά κέρινα οµοιώµατα.Άφιξηστην πόλη των Ιωαννίνων για να περιηγηθούµε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατοµικά).Στην συνέχεια μετάβαση στην λίμνη της πόλης . Για όσους επιθυµούν, πέρασµα µε τα βαρκάκια (έξοδα ατοµικά) στο νησάκι της λίµνης µε τον γραφικό οικισµό και το σπίτι-µουσείο του Αλή Πασά. Χρόνος για γεύµα και επόµενος σταθµός, πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, θα είναι οι Λυγγιάδες µε την πανοραµική θέα και το µνηµείο του ολοκαυτώµατος του 1943. Στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την παλιά πόλη για να ζήσετε την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής .

2η μέρα: Ιωάννινα - Καλπάκι - Μεγ.Πάπιγκο - Κόνιτσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ξακουστό Καλπάκι. Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο όπου θα ενημερωθούμε με προβολή σλαιντς για την βαριά ιστορία της περιοχής, στο ΟΧΙ του 1940. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα ανεβούμε στο Μεγάλο Πάπιγκο (καιρού επιτρέποντος). Σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, έχουν να επιδείξουν παράδοση εξαιρετικής φιλοξενίας και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική κωμόπολη της Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Χρόνος για να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και λιχουδιές και στη συνέχεια επιστροφή στα Ιωάννινα για ξεκούραση και δείπνο.

3η μέρα: Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κάστρο - Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου με προορισμό τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου). Θα γοητευτούμε από τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας, θα έχουμε χρόνο για περπάτημα, καφέ και θα επισκεφθούμε και το Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή). Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτετα αρχοντικά,το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη.

4η μέρα: Γιάννενα - Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης  - Πηγές Αώου - Μέτσοβο

Πρωινό  και ακολουθεί επίσκεψη στο ιερό της Δωδώνης το οποίο έχει συνδεθεί από αρχαιότατα χρόνια με τη λατρεία του Δία. Το αρχαιότερο στην ελληνική επικράτεια μαντείο, που όπως μας επιβεβαιώνει ο Ηρόδοτος, πως από τη Θήβα της Αιγύπτου ξεκίνησαν δύο μαύρα περιστέρια από τα οποία το ένα πήγε στη Λιβύη, όπου ιδρύθηκε το ιερό του Άμονα Δία και το άλλο ήρθε στη Δωδώνη και κάθισε πάνω σε μια βελανιδιά (το ιερό δέντρο του Δία) και με ανθρώπινη λαλιά υπέδειξε το σημείο που πρέπει να ιδρυθεί το μαντείο του Θεού. Μένουμε κατάπληκτοι από τη φοβερή ενέργεια του χώρου και αφού περιπλανηθούμε σε αυτόν, αναχωρούμε για την τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου. Υπέροχη διαδρομή μέχρι το φράγμα για μοναδικές φωτογραφίες στο απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Μέτσοβο με επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, την Πινακοθήκη Αβέρωφ και το Λαογραφικό Μουσείο Αρχοντικό Τοσίτσα (έξοδα ατομικά) κ.α. Χρόνος για γεύμα , καφέ και βόλτες στο πανέμορφο και γραφικό χωριό και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Δεν περιλαμβάνονται:

    • Φόρος διαμονής.
    • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
    • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
    • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
    • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€
    • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 10 €

     

   

 

 

 

 
 
  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 167.901

Χρήσιμες πληροφορίες: Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από αυτήν την υδάτινη «κυρά». Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη.Η πολιτιστική ιστορία των Ιωαννίνων, με τους μεγάλους πεζογράφους και ποιητές, τα καλλιτεχνικά και πνευματικά δρώμενα, που διοργανώνονται όλον τον χρόνο, δίνουν την ευκαιρία για μια γνωριμία με τις ρίζες της πνευματικής παράδοσης της Ηπείρου.

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

Το Κάστρο

Το μεσαιωνικό Κάστρο των Ιωαννίνων αποτελεί ολόκληρη καστροπολιτεία, από τις λίγες που σώζονται στην Ελλάδα. Η σημερινή μορφή του είναι έργο της εποχής της Τουρκοκρατίας, με ενσωματωμένες παλαιότερες βυζαντινές οικοδομικές φάσεις. Στο εσωτερικό του σχηματίζονται δύο ακροπόλεις. Η μία βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά όπου άλλοτε δέσποζαν τα βυζαντινά ανάκτορα και ο ναός του Ιωάννη του Προδρόμου, ενώ σήμερα στη θέση τους ορθώνεται το τζαμί του Ασλάν Πασά (1618). Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δείγματα ισλαμικής λατρευτικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, με ζωγραφική και γλυπτική διακόσμηση που εντυπωσιάζει. Η δεύτερη, το Ιτς Καλέ (εσωτερικό φρούριο) βρίσκεται νοτιοανατολικά. Στη θέση που, τον 19ο αιώνα, καταλάμβαναν τα σεράγια του Αλή Πασά, στεγάζεται σήμερα το Βυζαντινό Μουσείο και δίπλα του ο Τάφος του Αλή Πασά και το Φετιχιέ τζαμί (1795).

 

 

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Π.Βρέλλη

Σε εντυπωσιακό κτίριο, που αντιγράφει τον τύπο ηπειρωτικού αρχοντικού, λίγο έξω από το Μπιζάνι, φιλοξενούνται 150 κέρινα ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος, που αναπαριστούν μορφές της νεότερης ιστορίας, σε τρεις θεματικές ενότητες: προεπαναστατικά χρόνια, Επανάσταση 1821 και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Διεύθυνση: 12ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, Μπιζάνι Ιωαννίνων, τηλ.: +30 26510 92128, www.vrellis.gr 

 

 
 

Νησάκι Παμβώτιδας

Σε μια στενή λωρίδα γης στην άκρη της λίμνης, «στριμώχνεται» μια ζωντανή πολιτεία με 100 περίπου πετρόχτιστες κατοικίες, βυζαντινές μονές (Άγιος Νικόλαος, Άγιος Παντελεήμονας) αλλά και το τελευταίο καταφύγιο του Αλή Πασά που έγινε και ο τόπος μαρτυρίου του. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο κατοικούμενα λιμναία νησιά, σκηνικό θρύλων που παραμένουν ζωντανοί μέχρι σήμερα, με δραματικότερο αυτόν της τραγικής κυρα-Φροσύνης. Τα καραβάκια αναχωρούν προς το νησί της Παμβώτιδας κάθε 10 λεπτά το καλοκαίρι και κάθε μισή ώρα το χειμώνα. 

 

 

Σπήλαιο Περάματος

Από τα καλύτερα διατηρημένα σπήλαια του κόσμου, ανακαλύφθηκε μόλις το 1940 από κατοίκους του Περάματος, 4 χλμ. έξω από τα Γιάννενα. Το 1956, όταν και ξεκίνησε η εξερεύνησή του, αποκαλύφθηκε τεράστια κοιλότητα, μήκους 1.500 μέτρων, με μοναδική ποικιλομορφία από σταλακτίτες και σταλαγμίτες αλλά και απολιθωμένα οστά και δόντια ενός σπάνιου είδος αρκούδας, της σπηλαίας άρκτου. Σήμερα γνωρίζουμε ότι δημιουργήθηκε πριν από 1.500.000 χρόνια εξαιτίας της διάβρωσης των ασβεστολιθικών πετρωμάτων από τα ύδατα υπόγειου ποταμού που διαπερνούσε το λόφο. Τηλ.: 26510 81521, 81650.

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Στο πάρκο «Λιθαρίτσια» κοντά στην κεντρική πλατεία, στεγάζεται σε κτίριο που σχεδίασε στη δεκαετία του ’60 ο επιφανής αρχιτέκτονας Άρης Κωνσταντινίδης. Περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα όχι μόνο της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και του ευρύτερου χώρου της Ηπείρου, τα σημαντικότερα εκ των οποίων προέρχονται από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και του Νεκρομαντείου του Αχέροντα. Διεύθυνση: πλατεία 25ης Μαρτίου 6, τηλ.: +30 26510 01050, www.amio.gr 

 

 
 

Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης

Μια σύντομη διαδρομή 22 χλμ. νοτιοδυτικά από τα Γιάννενα, θα σας οδηγήσει στους πρόποδες του όρους Τόμαρος και στον επονομαζόμενο ως «λίκνο του πολιτισμού» αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Σε τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς και γαλήνης, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το αρχαίο Μαντείο αλλά και το ομώνυμο αρχαίο θέατρο, ένα από τα μεγαλύτερα του αρχαίου κόσμου, χωρητικότητας 17.000 θέσεων. Οι απαρχές του Ιερού, γνωστού για την πανελλήνια ακτινοβολία του, ανάγονται στην εποχή του Χαλκού (2600-1200 π.Χ.) ενώ ανακαινίστηκε ριζικά τον 3ο π.Χ. αιώνα, επί βασιλείας Πύρρου, οπότε και προστέθηκαν το Πρυτανείο, το Βουλευτήριο και το ίδιο το θέατρο.

 

 

Λαογραφικό Μουσείο ''Κώστας Φρόντζος''

Έργο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και του Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου, λειτουργεί από το 1987 με σκοπό τη διάσωση, συγκέντρωση και αξιοποίηση τεκμηρίων του ηπειρώτικου λαϊκού πολιτισμού. Στο ιστορικό αρχοντικό του 19ου αιώνα προστέθηκε νέα πτέρυγα το 2000, με νέα εκθέματα όπως παραδοσιακές στολές, υφαντά και κεντήματα, ξυλόγλυπτα, εργαλεία κτηνοτροφίας, κεραμικά, έργα χρυσοχοΐας κ.ά.
Διεύθυνση: Μιχαήλ Αγγέλου 42, Τ +30 26510 25233, www.hellas.teipir.gr/Thesis/Ioannina/MOYSEIO/index.htm  

 

 
 Ημερήσιες εξορμήσεις από τα Ιωάννινα
  

Εθνικός Δρυμός Πίνδου-Βάλια Κάλντα

Ο Εθνικός Δρυμός της Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια  Κάλντα  βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων.Η συνολική του έκταση φτάνει τα 68.990 στρέμματα.  Ο δρυμός περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και του Αρκουδορέματος καθώς και τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι. Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από την ποικιλία μορφολογικών αντιθέσεων με απότομους γκρεμούς και ορμητικούς  χειμάρρους , καθώς και πυκνά δάση. Το  όνομα “Βάλια  Κάλντα” σημαίνει στα βλάχικα ζεστή κοιλάδα. Προφανώς ο δρυμός πήρε το όνομά του κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας.Η νέφωση είναι υψηλή και οι παγετοί συνηθισμένοι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο, ενώ το χιόνι καλύπτει τον Δρυμό 7 με 8 μήνες το χρόνο. Ο Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα αποτελεί έναν από τους τελευταίους βιότοπους της καφετιάς αρκούδας και τόπος που βρίσκουν χειμερινό καταφύγιο διάφορα είδη της ελληνικής πανίδας ,όπως ζαρκάδια, αγριογούρουνα, γύπες, δρυοκολάπτες, χρυσαετοί,  αρπακτικά νυχτόβια πουλιά και άλλα πτηνά, ερπετά, αμφίβια και θηλαστικά. Συνολικά έχουν καταμετρηθεί 72 είδη πουλιών, 6 είδη αμφιβίων και 7 είδη ερπετών, τα οποία είναι αρκετά σπάνια και προστατεύονται σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστική είναι και η χλωρίδα του,με τεράστια και πυκνά δάση μαύρης και λευκόδερμης  πεύκης  και οξιάς να καλύπτουν μεγάλο μέρος του δρυμού. Επίσης, υπάρχουν διάσπαρτα δέντρα άλλων ειδών όπως ελάτη, δρυς, σφένδαμος και άλλα φυλλοβόλα πλατύφυλλα δέντρα. Παραποτάμια, η βλάστηση περιλαμβάνει πλατάνια, διάφορα είδη ιτιάς και σκλήθρου. Ο Εθνικός Δρυμός της Πίνδου αποτελεί ξεχωριστό προορισμό ετησίως για εκατοντάδες φυσιολάτρες περιηγητές .Υπάρχει πληθώρα δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, οικοπεριηγήσεις ,ποδηλασία βουνού, κανό στο φαράγγι του Κλέφτη,Jeep safari off road με οχήματα 4χ4,ανάβαση στις αλπικές λίμνες ή απλά να απολαύσετε το υπέροχο φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής!!!!

 

 
 

Κόνιτσα

Η φύση έχει κέφια!!!Η φύση στα καλύτερα της!!! Πλούσια βλάστηση και πανίδα, εντυπωσιακές χαράδρες, μεγαλοπρεπείς ορεινοί όγκοι, ορεινές λίμνες, ορμητικά ποτάμια και το σημείο συνάντησης του Αώου,του Βοιδομάτη και του Σαραντάπορου.Τα 3 ποτάμια της Ηπείρου που την διαβαίνουν ανάμεσα στους μεγάλους ορεινούς της όγκους. Τα υπέροχα γεφύρια της, η προσπάθεια των ανθρώπων να δαμάσουν τους μεγάλους ορεινούς όγκους, να   επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να μεταφέρουν  τα εμπορεύματα τουςΤο Γεφύρι της Κόνιτσας ,βρίσκεται στην άκρη της πόλης, ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας του Αώου,  το οποίο κτίστηκε το 1870- 71 από συνεργείο 50 μαστόρων με επικεφαλής τον πρωτομάστορα Ζιώγα Φρόντζο από την Πυρσόγιαννη. Το γεφύρι χτίστηκε με δωρεές των κατοίκων της πόλης και κυρίως του Γιαννιώτη Ιωάννη Λούλη, ο οποίος διέθεσε περίπου τα μισά από τα 120.000 γρόσια που κόστισε η κατασκευή του. Το μονότοξο  πέτρινο γεφύρι έχει διαστάσεις 36 μέτρα άνοιγμα και 20 μέτρα ύψος ενώ κάτω από την καμάρα του διακρίνεται η μικρή καμπάνα που σήμαινε για να προειδοποιήσει τους περαστικούς να μην διαβούν το γεφύρι όταν φυσούσε δυνατός άνεμος από το εσωτερικό της χαράδρας, οπότε και υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν και να πέσουν.   Το Γεφύρι της Κλειδωνιάς, το οποίο βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία κατάφυτη από πλατάνια από όπου ξεκινά το μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι.  Πρόκειται για μονότοξο γεφύρι με στιβαρή επιμήκυνση του τόξου του, κτισμένο το 1853 με δαπάνες της ευεργέτιδας Μπαλκίζ Χανούμ, η οποία έδωσε για την κατασκευή του 37.000 γρόσια. Σύμφωνα με την παράδοση, στη θέση που είναι κτισμένο το γεφύρι σήμερα, υπήρχε άλλο παλιότερο. Εκεί έλαβε χώρα η σφαγή δυο συγγενικών οικογενειών που μισιόντουσταν θανάσιμα από τα διπλανά χωριά, του Σταμάτη και του Γερένη,  όταν η νυφική πομπή της οικογένειας του τελευταίου διάβαινε την γέφυρα και συναντήθηκε με μέλη της αντίπαλης οικογένειας.Η περιοχή της Κόνιτσας απαρτίζεται από πλήθος θρησκευτικών μνημείων,  εκ των οποίων πολλά χρονολογούνται από τη Βυζαντινή περίοδο, όπως η περίφημη Μονή Μολυβδοσκέπαστης (7ο αι. μ.Χ.).Το όνομα της Μονής προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που, αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες,  σκέπαζαν το καθολικό της παλιότερα.Το μοναστήρι, ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο Πωγωνάτο, καθώς επέστρεφε από την εκστρατεία του στη Σικελία (671–672 μ.Χ) και αργότερα ανακαινίστηκε από τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Παλαιολόγο (1328– 341 μ.Χ.).Τον Ιούλιο του 1943 η μονή βομβαρδίστηκε από τους Ναζί, κάηκαν τα κελιά και η τραπεζαρία και λεηλατήθηκε το καθολικό της. Το σημερινό μοναστήρι διατηρεί τη φρουριακή του όψη, έχει ανακαινισμένα κελιά, δύο καμπαναριά και ωραίο κήπο. Το καθολικό της είναι βυζαντινού ρυθμού, με ψηλό τρούλο και  καλοδιατηρημένες αγιογραφίες του 13ου – 18ου αιώνα, ενώ στη δυτική πλευρά του νάρθηκα υπάρχουν τοιχογραφίες, που απεικονίζουν τον Κωνσταντίνο Πωγωνάτο και τον Ανδρόνικο Παλαιολόγο.Το ξυλόγλυπτο  τέμπλο της εκκλησίας στηρίζεται πάνω σε υπολείμματα παλιότερου μαρμάρινου τέμπλου. ‘Άλλη μία πολύ σημαντική μονή  όπου εκατοντάδες προσκυνητές συρρέουν από την Κόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή είναι η Μονή της Παναγίας Στομίου. Η αρχική θέση του μοναστηριού, που ιδρύθηκε το 1442, βρίσκεται στις απέναντι πλαγιές της Τραπεζίτσας, όπου και διασώζεται η ονομασία «Παλιομονάστηρο». Στη σημερινή του θέση ,σε μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της χώρας μας, στη χαράδρα του Αώου, ανάμεσα  στις απότομες πλαγιές της Τύμφης  (υψ. 2497 μ.) και της Τραπεζίτσας (υψ. 2024 μ.)μεταφέρθηκε  από τον ηγούμενο Κωνσταντίνο, το 1774. Από τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της Μονής από το Γερμανικό στρατό το 1943, διασώθηκε μόνο ο ναός. Η Μονή Στομίου αποτελεί σήμερα ενεργό ανδρικό μοναστήρι. Έχει 11 νεόκτιστα κελιά με βοηθητικούς χώρους κι ένα μικρό καθολικό σταυροειδούς τύπου με τρούλο .Η επίσκεψη στη μονή γίνεται μόνο με πεζοπορία 2 ωρών από τη γέφυρα της Κόνιτσας.H  Δεντροκκλησιά του Αγίου Παϊσίου βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας. Ένα ιδιαίτερο εκκλησάκι  αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο όπου στα νεανικά του χρόνια περνούσε από την περιοχή, πηγαίνοντας στο διπλανό χωριό Αμάραντος για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε ντόπιες οικίες. Και φυσικά θα επισκεφτούμε το  πετρόχτιστο σπίτι στην Άνω Κόνιτσα,που  είναι το πατρικό του Αγίου Παϊσίου, εκεί όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια μαζί με τους γονείς του και τα 8 αδέρφια του. Σε αυτό το σπίτι, πήγε ο Άγιος Παΐσιος, όταν ήταν 2 ετών.Τα Μουσεία της περιοχής φιλοξενούν εκθέματα που καλύπτουν χιλιετίες πολιτισμού, κατακτήσεων και επιτευγμάτων αισθητικής.Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Μπουραζάνι όπου μπορείτε να δείτε σε φωτογραφική απεικόνιση όλα τα είδη των Φυτών, όλα τα Ορχιοειδή, τις πεταλούδες, τα Ερπετά, τα Αμφίβια, τις Λιμπελούλες και τα Ορθόπτερα της περιοχής «Μπουραζάνι».Επίσης και όλα τα είδη των ψαριών που υπάρχουν στον ποταμό Αώο.Το Εθνολογικό Μουσείο Ηπειρωτών Μαστόρων το οποίο στεγάζεται στο πέτρινο κτίριο του παλαιού σχολείου της Πυρσόγιαννης, που χτίστηκε το 1927,  ανακαινίστηκε πρόσφατα.Το Μουσείο φιλοξενεί πάνω από 2500 φωτογραφίες, σχέδια, χαρτογραφήσεις, καθώς και σπάνιο υλικό που αφορά τη μυστική γλώσσα των Μαστόρων, τα λεγόμενα «Κουδαρίτικα», τα δρομολόγια, τα εργαλεία και τις κατασκευές των μαστόρων της πέτρας.Στην είσοδο της Κόνιτσας θα συναντήσετε Το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου της Ηπείρου,όπου θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε  με ιστορικά στοιχεία, αλλά και να γνωρίσετε αυθεντικά αντικείμενα, που μαρτυρούν την σπουδαιότητα της διαχρονικής σημασίας του οίνου και των παράγωγών του στην περιοχή και γενικότερα στον Ελλαδικό χώρο.Για τους λάτρεις της περιπέτειας και των αθλητικών δραστηριοτήτων η Κόνιτσα θεωρείται ο παράδεισος του καγιάκ  και του ράφτιγκ, της ορειβασίας, του  αλεξίπτωτου πλαγιάς, της πεζοπορία και του  ποδήλατου βουνού .

 

 
 

Φαράγγι Βίκου

Ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ευρώπης, το φαράγγι του  Βίκου σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες είναι το στενότερο φαράγγι του κόσμου με άνοιγμα που σε κάποια σημεία φτάνει μόλις τα 2 μέτρα. Ένα εξαιρετικό σημείο για να δείτε το φαράγγι από ψηλά είναι το απόκρημνο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι, ενώ από το Μάιο ως τον Οκτώβριο μπορείτε να περπατήσετε μέσα στο φαράγγι, προτιμότερα συνοδεία οδηγού ή οργανωμένου γκρουπ. 

 

 
 

Πηγές Αχέροντα

Ο Αχέροντας είναι ποταμός της περιφέρειας Ηπείρου και διασχίζει τους Νομούς Πρεβέζης Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Λόγω της παράδοσης και της περιβαλλοντικής αξίας προσελκύει πλήθος επισκεπτών από τις πηγές έως και τις εκβολές του. Το μήκος του ανέρχεται στα 52 χιλιόμετρα ενώ από τα νερά του αρδεύονται περίπου 85000 στρέμματα, εκ των οποίων 28000 βρίσκονται στο Νομό Θεσπρωτίας και 57000 στο Νομό Πρεβέζης. Εναλλακτικά ο Αχέροντας ήταν γνωστός και ως Μαυροπόταμος, Φαναριώτικος ή Καμαριώτικο ποτάμι. Τον Αχέροντα δεν αρκεί απλά να τον δεις και να τον ακούσεις, πρέπει να τον διασχίσεις . Αυτό που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα σε τούτο το ταξίδι είναι μια βαρκάδα στον ποταμό Αχέροντα.Ο βαρκάρης αναλαμβάνει και το ρόλο του ξεναγού στο μυθικό κόσμο του Αχέροντα…Η βαρκάδα ξεκινά με πορεία έξω από το κανάλι, για να δούμε την παραλία της Αμμουδιάς,τις θαλασσινές σπηλιές και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των κάθετων βράχων που γκρεμίζονται απότομα στη θάλασσα. Επιστροφή στο κανάλι και ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας που δεν χορταίνουν τόση ομορφιά... Εάν σας αρέσει η ιππασία, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε  ιππασία στο δάσος που οδηγεί στις πηγές του Αχέροντα και θα επιστρέψετε  από ένα σημείο και μετά μέσα από το ποτάμι, καλπάζοντας μέσα στα διάφανα νερά. Αν πάλι είστε λάτρεις του ράφτινγκ, θα έχετε  την ευκαιρία να ζήσετε πολύ δυνατές συγκινήσεις. Η διαδρομή από τη γέφυρα της Γλυκής είναι σύντομη και προσιτή για τον καθένα. Για τους πιο τολμηρούς και έμπειρους υπάρχουν και δύσκολα κομμάτια του ποταμού από τα Σερτζιανά ως τη Γλυκή για ράφτινγκ, διάρκειας 4-5 ωρών, με περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας.

 

 
 

Τζουμέρκα

Οι λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας δίνουν το ραντεβού τους σε αυτά τα υπέροχα χωριά. Ένας τόπος που ενώνει τρεις νομούς: Ιωαννίνων, Τρικάλων και Άρτας και υψώνεται ανάμεσα στους ποταμούς Άραχθο και Αχελώο. Τα Αθαμανικά όρη οφείλουν την ονομασία τους στο αρχαιοελληνικό φύλο των Αθαμανών που ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή αυτή και άκμασαν κυρίως τον 3ο και 2ο αιώνα  Το όνομα Τζουμέρκα είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει ελλέβορος(ποώδες φυτό). Στη νεότερη ελληνική ιστορία τα Τζουμέρκα έγιναν ιδιαίτερα ονομαστά επειδή υπήρξαν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της ελληνικής Κλεφτουριάς, καθώς και ονομαστό αρματολίκι. Η απότομη ορεινή φύση τους καθώς και η παρουσία μεγάλων και πολλών κτηνοτρόφων αποτελούσαν ευνοϊκούς όρους για τους Κλέφτες. Κι έτσι κάθε στάνη ουσιαστικά αποτελούσε μια οργανωμένη επιμελητεία των λεγομένων "μπουλουκιών"  των Κλεφτών.Πάνω στις απότομες ράχες αυτού του ορεινού συγκροτήματος ήταν πολύ φυσικό ν΄ αναπτυχθεί έντονο φιλελεύθερο πνεύμα το οποίο αναγνώρισαν και οι ίδιοι οι Σουλτάνοι παραχωρώντας διάφορα προνόμια, όπως στα Ζαγοροχώρια. Τα χωριά των Τζουμέρκων, μαζί με τους οικισμούς τους φθάνουν τα 65 κατανεμήθηκαν σε τρεις νομούς. Τα πιο δημοφιλή χωριά είναι ΄Το υπερήφανο Συρράκο, που  στέκεται πάνω από την χαράδρα του ποταμού Χρούσια, παραπόταμου του Καλαρρύτικου .Το Συρράκο είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός που διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τα πετρόχτιστα σπίτια, με στέγες από σχιστόλιθο. Στο ιστορικό αυτό χωριό της Ηπείρου, των μεγάλων ποιητών, ευεργετών, εμπόρων και οπλαρχηγών, θα σας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο Ερμηνεία Φωτιάδου,το Λαογραφικό Μουσείο Κ.Αυδίκου, το Μουσείο Κώστα Κρυστάλλη και τον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με το διπλοσκάλιστο τέμπλο και τον χρυσοκέντητο επιτάφιοΟι Καλαρύτες που αποτελούν το στολίδι των Τζουμέρκων, ένα χωριό κόσμημα, αφού άλλοστε και οι κάτοικοι του υπήρξαν εξαιρετικοί αργυροχρυσοχόοι.Στο χωριό υπάρχει και Μουσείο Αργυροχρυσοχοίας. Το χωριό είναι φωλιασμένο στα 1.200 μέτρα στο όρος Περιστέρι. Θα θαυμάσετε  τα περήφανα σπίτια με τις πλακόστρωτες σκεπές,το Λαογραφικό Μουσείο και οπωσδήποτε ανηφορίστε  στην παμπάλαια εκκλησιά του Αϊ-Νικόλα και στη θολωτή βρύση του Παράσχη, αλλά και ως τον Άγιο Αθανάσιο για την υπέροχη θέα.Η Πράμαντα  με άπειρες φυσικές ομορφιές. Η κεντρική πλατεία με τον υπεραινώβιο πλάτανο και την ιστορική βρύση "Αράπης".Η κεντρική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής είναι το στολίδι του χωριού. Το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής,το θαυμάσιο σπήλαιο "Ανεμότρυπα", το ορειβατικό καταφύγιο στο "Iσιωμα", το νερό των πηγών "Σκάλα" με θεραπευτικές ιδιότητες και "Αγκάθι" που εμφιαλώνεται στους Μελισσουργούς και η Ιερά Μονή Κηπίνας  είναι μερικά από αυτά που αξίζει να γνωρίσει ο επισκέπτης.Το Βουργαρέλι ,είναι ένα καταπράσινο χωριό,σε υψόμετρο 800μ. που περιβάλλεται από έλατα όπου ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει πολλά παραδοσιακά αξιοθέατα. Η σημαντικότερη είναι η Κόκκινη Εκκλησία που χτίστηκε το 1281 και η ιστορική μονή Αγίου Γεωργίου που θεμελιώθηκε γύρω στις αρχές του 18ου αι. Αποτέλεσε την επαναστατική αφετηρία του 1821 στα Τζουμέρκα, όπου συγκεντρώθηκαν οι οπλαρχηγοί της περιοχής και κήρυξαν την επανάσταση, εξ ου και η ονομασία «Αγία Λαύρα της Ηπείρου».Οι Μελλισουργοί,σκαρφαλωμένοι στα 850 μ.υψόμετρο με πάρα πολλές πηγές με τα ωραία μεταλλικά και επιτραπέζια νερά. Από το νερό της πηγής Αγκάθι εμφιαλώνεται το νερό «ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ». Η άγρια φύση με τα πολλά νερά και τα ελατόφυτα δάση Αετός, Κερασιά, δίνουν στο χωριό μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και χάρη. Λέγεται πως η ονομασία του χωριού οφείλεται στην εργατικότητα των κατοίκων και η άλλη εκδοχή η ενασχόληση  των κατοίκων με την μελισσοκομία. Πολλές είναι οι διαδρομές στο βουνό όπου μπορούμε να απολαύσουμε την άγρια φύση. Ανάμεσα σε δύο υπέροχα βουνά, οι Μελισσουργοί έχουν πάρα πολλά να μας προσφέρουν. Από τη μια πλευρά στέκουν καμαρωτά τα Τζουμέρκα και από την άλλη η Πίνδος, με την κορυφή της, την Κακαρδίτσα, να ορθώνεται στα 2.429 μέτρα. Αξίζει να περπατήσουμε μέχρι τον 350 μέτρων καταρράκτη, το Κεφαλόβρυσο. Πανέμορφος είναι και ο καταρράκτης στο Κρυονέρι, με την διαδρομή να μας μαγεύει.Τα Άγναντα ,το λέει και το όνομα τους….αγναντεύουν …ανοιχτωσιά ,ανοιχτό μέρος,παρατηρούμε όχι μόνο ότι συμβαίνει γύρω μας αλλά και μακριά μας!!!Σε υψόμετρο 650μ.αποτελεί το ιδανικό εκκίνησης για να επισκεφτείτε την γύρω περιοχή και το γεφύρι της Πλάκας  που ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων.Τα Θεοδώριανα,ένα χωριό σαν παραμύθι!Η ονομασία του οποίου το πιθανότερο οφείλεται στην αρχαία αθαμανική πόλη της Θεοδωρίας, της οποίας η ακριβής τοποθεσία όπου ήταν χτισμένη παραμένει ακόμα άγνωστη. Γεμάτα πηγές τα Θεοδώριανα αλλά και η γύρω περιοχή, το νερό αναβλύζει σχεδόν από παντού και τρέχει, γενναιόδωρα, σε νερόμυλους και νεροτριβιές. Γι' αυτό άλλωστε το χωριό χαρακτηρίζεται σαν η «πρωτεύουσα του νερού». Υδάτινο είναι και το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της περιοχής: οι διπλοί καταρράκτες Σούδα του ποταμού Άσπρη Γκούρα, με το νερό να γκρεμίζεται, σε δύο σημεία.Και πολλά άλλα χωριά ,το Ελληνικό,το Προσύλιο,το Ματσούκι,όλα υπέροχα,πανέμορφα ,παραδοσιακά χωριά.Φιλικοί άνθρωποι, χαμόγελα,ζεστασιά και τοπικά προιόντα και εδέσματα θα κάνουν την εμπειρία σας αξέχαστη!!!!

 

 
 

Σύβοτα

Εκεί που οι Σευχέλλες υποκλίνονται!!!Σύβοτα,µε τις θεσπέσιες αµµουδιές τους, τους καταπράσινους λόφους και τα κατάφυτα νησάκια τους, δεν είναι τυχαίο που προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες. Μια προικισμένη από την φύση περιοχή που είναι πνιγμένη στο πράσινο.Οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά θα συνεπάρουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα δυο καταπράσινα νησάκια στην είσοδο του κόλπου, τον Άγιο Νικόλαο και το Μαύρο Όρος. Στο νησάκι Μαύρο Όρος κατασκευάστηκε φάρος το 1884 από την Γαλλική εταιρία Οθωμανικών Φάρων. Το ύψος του φάρου είναι 14 μέτρα και εντάχθηκε στο Ελληνικό Φαρικό δίκτυο μετά το 1912-1913.

 

 

Πάργα

Στης Πάργας τον ανήφορο, κανέλα κι γαρίφαλο! Ετσι λέει το παλιό τραγούδι και, αν την επισκεφτείτε, θα καταλάβετε τον ποιητή. Το μέρος έχει το γοητευτικό «κατιτίς» του, είναι ένας τόπος που νοστιμίζει τη χώρα μας σαν μπαχαρικό. Είναι εξωτική,είναι πανέμορφη ,είναι πολύχρωμη!!!!Eίναι μια μικρή πόλη με πολυκύμαντη ιστορία, σπάνιες φυσικές καλλονές, πεντακάθαρες θάλασσες, δάση, γραφικά δρομάκια με διώροφα ή τριώροφα παραδοσιακά σπίτια και εξαιρετικό κλίμα. Είναι η αρχαία Τορύνη της εποχής του Πτολεμαίου και του Πλουτάρχου. Κατά τον Μελέτιο, ήταν ο λιμένας της αρχαίας Ελαίας, που καταβυθίστηκε από κάποια γεωλογική καταστροφή 

 

 

Μέτσοβο

Πάνω από τα 1.000 μέτρα ύψος ,σε μία από τις υψηλότερες κορυφές του όρους Λάκμων, όλα είναι διαφορετικά. Εκεί ψηλά σε μια από τις ομορφότερες πλαγιές της Πίνδου στο «σταυροδρόμι» της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της ΔυτικήςΜακεδονίας είναι σκαρφαλωμένο το Μέτσοβο Το τοπωνύμιο προέρχεται από το ιταλικό mezzo που σημαίνει ανάμεσα και από το σλάβικο οβο,που σημαίνει βουνό.δηλ ο τόπς ανάμεσα στα βουνά.. Χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές, απλώνει νωχελικά τις κεραμιδένιες στέγες και τα ξύλινα χαγιάτια του, ανάμεσα από οξιές και έλατα που το περιτριγυρίζουν. Έχει συντροφιά τον ήχο των άφθονων τρεχούμενων νερών και είναι έτοιμο να σας προσφέρει ταξίδια καμωμένα από όνειρο.

 

 
 

Πάπιγκο

Άγρια και μοναδική ομορφιά Χτισμένα στις πλαγιές της Τύμφης, το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο αποτελούν κοινότητες του νομού Ιωαννίνων, με συνολικό πληθυσμό 357 κατοίκους. Αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και έχουν ανακηρυχθεί ως παραδοσιακοί οικισμοί.To μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο είναι δύο από τα 46 χωριά της οικιστικής, πολιτισμικής και ιστορικής ενότητας του Ζαγορίου. Βρίσκονται 60 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, στη σκιά της Αστράκας (κορυφής της Τύμφης ή Γκαμήλας) κάτω από τους επιβλητικούς πύργους που δεσπόζουν σε όλη την περιοχή σχηματίζοντας, στα βόρεια τη χαράδρα του Αώου και στα νοτιοδυτικά το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, με τον ποταμό Βοϊδομάτη. Το μεγάλο Πάπιγκο βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και το μικρό Πάπιγκο σε υψόμετρο 980 μέτρων και απέχουν μεταξύ τους περίπου 2 χλμ.

 

 
 

Ζαγοροχώρια

Μην παραλείψετε μια εκδρομή στα 46 πασίγνωστα πέτρινα χωριά του Ζαγορίου με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την εκπληκτική φύση. Για μια πρώτη γνωριμία ξεκινήστε από το δυτικό Ζαγόρι και τα χωριά του Πάπιγγου, συνεχίστε μέσα από το βουνό για το Κεντρικό Ζαγόρι με στάσεις στη Βίτσα, το Μονδέντρι και τους Κήπους και στη συνέχεια περάστε στα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, στο Γρεβενίτη και την όμορφη Βωβούσα. 

 

 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!