top-image

Πανόραμα Αλσατίας - Ελβετίας - St. Moritz

Πανόραμα Αλσατίας - Ελβετίας - St. Moritz

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΑΛΣΑΤΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Πανόραμα Αλσατίας - Ελβετίας - St. Moritz
 
 Αεροπορικώς 6 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Πτήση για Βασιλεία - Δρόμος Κρασιού - Χωριά Αλσατίας - Στρασβούργο  (154χιλ.).

Συγκέντρωση 08:00 το πρωί στο αεροδρομιο και επιβίβαση στη αεροσκάφος μας για τη Βασιλεία . Άφιξη και αναχώρηση με το λεωφορείο μας για τον περίφημο Δρόμο Κρασιού της Αλσατίας και των πανέμορφων χωριών της . Πρώτη μας στάση  το γραφικό χωριό Eguisheim στη βορειοανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δε µοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την οµορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν µμοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αµπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αµπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες µπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Στη συνέχεια  αναχώρηση για το περίφημο Colmar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στον δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τον οινοτουρισμό. Περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό (6η ψηλότερη εκκλησία του κόσμου), όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την λεγόμενη «Μικρή Βενετία» που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια . Χρόνος για γεύμα και καφέ και τελευταία μας επίσκεψη θα είναι το χωριό Ρικβίρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν . Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ μετάβαση στην Ορθόδοξη εκκλησία των Τριών Ιεραρχών της πόλης για να γιορτάσουμε την Ανάσταση του κυρίου .

2η Μέρα | Στρασβούργο - Μπάντεν  Μπάντεν.

Πρωινό και ξεκινάμε ξενάγηση του Στρασβούργου. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το ονομαζόμενο και «Petite France» (Μικρή Γαλλία). Έχει χαρακτηρισθεί ως αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco το 1988. Οι εικόνες που χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες της η «Μικρή Γαλλία» είναι πανέμορφες, σχεδόν παραμυθένιες, και άνετα προσφέρονται για καρτ-ποστάλ. Μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα με ξύλινο σκελετό. Πριν την αποχαιρετήσετε, επισκεφθείτε οπωσδήποτε το φράγμα Vauban (17ου αιώνα) και τις πολυφωτογραφημένες μεσαιωνικές γέφυρες Ponts Couverts με τους τέσσερις πύργους του 14ου αιώνα. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτούμε είναι ο Καθεδρικός Ναός, η οικία Καμερζέλ, το αστρονομικό ρολόι της πόλης και το Ανάκτορο Ροάν που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές Εκθέσεις. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν, προαιρετικά  κρουαζιέρα στον παραπόταμο του Ρήνου Ιλ. Θα πλοηγηθούμε στα στενά υδάτινα μονοπάτια του όπου θα δούμε τα κουκλίστικα σπίτια με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια που καθρεπτίζονται στα ασάλευτα νερά των καναλιών. Οι παραδοσιακές γέφυρες που ενώνουν τις όχθες, ενισχύουν και αναδεικνύουν τη γραφικότητα του τοπίου. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε γεύμα και καφέ , σε κάποιο απο τα πολλά παραδοσιακά εστιατόρια  του  ιστορικού  κέντρου. Το απόγευμα  αναχώρηση για το μοναδικό Baden-Baden παγκόσμια γνωστό για τα θερμά λουτρά που επέλεγαν ακόμη και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, καθώς και τη μπαρόκ αρχιτεκτονική του που συγκινεί τους λάτρεις της από την εποχή ακόμη της Αναγέννησης. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας . 

3η Mέρα | Στρασβούργο - Βέρνη - Λωζάνη – Γενεύη.

Πρωινό και στην συνέχεια διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα φτάσουμε στην Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α.  Έπειτα αναχώρηση για την Λωζάνη. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση, όπου θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ξεδιπλώνεται σε δύο τμήματα. Στην παλιά πόλη με το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό ναό, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στο Ουσύ, πάνω στη λίμνη Λεμάν και το Ολυμπιακό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Γενεύη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περιοχή) και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4η Μέρα | Γενεύη - Λουκέρνη - Ζυρίχη.  

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην Γενεύη, η οποία εκτείνεται από την άκρη της ομώνυμης λίμνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας. Πόλη που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα με τον Ελβετικό δυναμισμό. Θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, την παλιά πόλη, το άνθινο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο συντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης ,αλλά και το καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου χτισμένος από τον 13ο αιώνα. Χρόνος ελεύθερος στην πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Ευρώπης. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη Λουκέρνη. Ξεκινάμε την ξενάγηση με την πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.  Συνεχίσουμε για την Ζυρίχη. Άφιξη και θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης . Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ ελεύθεροι στη όμορφη πόλη για δείπνο και περίπατο στη λίμνη .

5η Μέρα | Ζυρίχη - St. Moritz - Davos (προαιρετικά).

Πρωινό και αναχώρηση για  το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη με την οποία αποτελεί ιδανικό τοπίο. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από το 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα μέρος ιδεώδες για σκι αλλά και το καλοκαίρι για πεζοπορία. Το χειμώνα η λίμνη είναι παγωμένη και στη ιδιότυπη αυτή ‘’πίστα’’ γίνονται αγώνες χόκεϊ με άλογα στο πάγο. Σας προτείνουμε να ανεβείτε στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο και να απολαύσετε ζεστό καφέ ή σοκολάτα και απολαύστε την θέα της πόλης με την γαλήνια λίμνη από ψηλά. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε κάποιο από τα ξενοδοχεία που προσφέρουν εκπληκτική θέα στη λίμνη για καφέ ή γεύμα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το πολυτελές θέρετρο Davos , όπου έγινε και η γνωστή Συμφωνία Davos . Χρόνος για καφέ και στυη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας , μέσω ενός  καταπράσινου αγροτικού και κτηνοτροφικού τοπίου με πολυτελείς και συνάμα παραδοσιακούς οικισμούς .

6η Μέρα | Ζυρίχη - Βασιλεία - Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Βασιλεία . Σύντομη περιήγηση και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19

Η εταιρεία μας έχει ετοιμάσει ένα πακέτο ασφάλισης ειδικά για την περίοδο των εορτών με σκοπό να σας προστατέψει από τον Covid-19 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο ταξίδι σας.


Σας παροτρύνουμε να κλείσετε την ασφάλειά σας μαζί με την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η ασφάλεια που σας προτείνουμε σας καλύπτει εκτός των άλλων και με τα ακόλουθα:

  • Με πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας , εάν νοσήσετε πριν την ημέρα αναχώρησης
  • Σε περίπτωση που αρρωστήσετε από Covid-19 , σας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής και του κόστους επιστροφής πίσω στη πόλη μας .
  • Τιμή ασφάλειας κατά άτομο: 15€


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής με Easyjet. Τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν προαγοραστεί και η τιμή πώλησης είναι εγγυημένη.
  • Χειραποσκευή ανά άτομο + 1 αποσκευή 23kg ανά 2 άτομα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο Ibis Center Historique (Στρασβούργο) / 1 Διανυκτέρευση στο Hotel Nash (Γενεύη) / 2 Διανυκτερεύσεις στο Hotel Allegra Lodge (Ζυρίχη).
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά (στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς, 10€.
  • Φόροι αεροδρομίου, ΦΠΑ και άλλοι φόροι: 145€.
  • Check points Γερμανίας - Γαλλίας : 35€.
  • Προαιρετική εκδρομή στο St. Moritz και στο Davos 45€ για ενήλικεσ και 30€ τα παιδιά
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19 (επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) ή κάλυψη των εξόδων παραμονής και εισιτηρίων επιστροφής σε περίπτωση καραντίνα.
   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
23/04
EasyJet
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ
10:10
11:35
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
28/04
EasyJet
ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12:00
15:20
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Αλσατία

Η Αλσατία είναι η γερμανική περιοχή της Γαλλίας. Είναι μια περιοχή που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Ρήνου, μεταξύ του Ρήνου και των βουνών Vosges. Στα βόρεια και ανατολικά μοιράζεται σύνορα με τη Γερμανία. προς τα νότια με τη γερμανόφωνη Ελβετία, και προς τα δυτικά με τη Λωρραίνη και τη Franche Comté . Ιστορικά μιλώντας, η Αλσατία ήταν μέρος της γερμανόφωνης περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης, και μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όλων των γενεών, μιλά ή κατανοεί την Αλσακιανή, μια διαλεκτική μορφή γερμανικών που μοιάζει πολύ με τη γερμανική που ομιλείται στην Ελβετία. Τους τελευταίους δύο αιώνες, η Αλσατία έχει περάσει από τη Γερμανία στη Γαλλία και πίσω και πίσω ξανά. Κατά συνέπεια, είναι μια περιοχή που δεν ήταν μέρος της Γαλλίας τη στιγμή της δημιουργίας του σύγχρονου έθνους, και κράτησε μια σειρά από θεσμικές διαφορές, ιδίως όσον αφορά τις θρησκευτικές υποθέσεις. Για παράδειγμα, η Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία στην Αλσατία, αλλά όχι στην υπόλοιπη Γαλλία και στην Αλσατία, οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος.


Στρασβούργο

Το Στρασβούργο, σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου, είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες. Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο ποταμός Ill το διασχίζει, ενώ το ιστορικό κέντρο, που ονομάζεται και «Μικρή Γαλλία», είναι πανέμορφο χάρη στα κανάλια, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια winstubs. Το Στρασβούργο είναι μια κουκλίστικη παλιά πόλη, μνημείο της Unesco. Ο παραπόταμος του Ρήνου, Ill, στήνει γαϊτανάκι από κανάλια στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου με τις παλιές γειτονιές ψαράδων, μυλωνάδων και βυρσοδεψών. Ροζ, σομόν, πορτοκαλί, οι προσόψεις των σπιτιών του 16ου και 17ου αιώνα, σύρριζα στο νερό συναγωνίζονται σε χρωματική πανδαισία τα λουλούδια στα πρεβάζια. Περιπλανηθείτε στο Grande Ill, την καρδιά της μεσαιωνικής παλιάς πόλης. Σημαντικά μουσεία, υπαίθριες αγορές, ρεστοράν με αυθεντικές αλσατικές γεύσεις, κεφάτα νυχτερινά στέκια ενθουσιάζουν τους ταξιδιώτες.


Ζυρίχη

Επειδή η Ζυρίχη, η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, είναι γνωστή ως οικονομικός και πολιτιστικός κόμβος της χώρας και μία από τις κύριες χρηματοοικονομικές και βιομηχανικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι είναι επίσης ένα ευχάριστο και συναρπαστικό μέρος για τους τουρίστες. Τα πολλά αξιοθέατα του περιλαμβάνουν δεκάδες μουσεία, μια καλά διατηρημένη παλιά πόλη γεμάτη μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια, και αρκετή τέχνη - τόσο εντός όσο και εκτός μουσείων - για να κρατήσει τους λάτρεις της τέχνης ευτυχισμένους για μια εβδομάδα. Η παράδοση της φιλελεύθερης σκέψης και της ενεργού πνευματικής ζωής της Ζυρίχης προσέλκυσε ηγετικές προσωπικότητες που περιελάμβαναν τους Georg Büchner, Vladimir Lenin, James Joyce, CG Jung και Thomas Mann, και αυτή η παράδοση συνεχίζεται στη σύγχρονη εποχή. Παρόλο που γεμίζει με επιχειρηματική δραστηριότητα, η Ζυρίχη είναι μια από τις καλύτερες ελβετικές πόλεις για επίσκεψη και είναι τέλεια οργανωμένη για περιηγήσεις στα πόδια.


Λουκέρνη

Η Λουκέρνη (Λουκέρνη στα γερμανικά) βρίσκεται στο βόρειο άκρο της λίμνης Λουκέρνης (Vierwaldstätter See) όπου ο ποταμός Ρους ρέει έξω από τη λίμνη. Η πόλη, με τον καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό πυρήνα, τα κομψά ιστορικά κτίρια και τη γενετική ατμόσφαιρα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Ελβετία. Πολλοί επισκέπτες έρχονται να δουν κορυφαίους μαέστρες, σολίστ και ορχήστρες να παίζουν στο ετήσιο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ και σε άλλα φεστιβάλ προβάλλοντας μπλουζ, πιάνο, ακόμη και μπάντα. Το μοναστήρι της Βενεδικτίνης του Αγίου Λεοντεγάρ ιδρύθηκε γύρω στο 730 και η πρώτη αναφορά μιας πόλης είναι της Λουκιάρια το 840. Η Λουκέρνη έγινε σημαντική μόνο μετά το άνοιγμα του Αγίου Γκοτθάρδου που διέρχεται από τις Άλπεις τον 13ο αιώνα, όταν έγινε η τοποθεσία του είναι μια σημαντική εμπορική πόλη. Η Λουκέρνη είναι συμπαγής και εύκολη στην εξερεύνηση, με την παλιά πόλη και όλα τα κύρια αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό. Για τους τουρίστες που λατρεύουν το ορεινό τοπίο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο όλων είναι η τοποθεσία της Λουκέρνης ως βάση για μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βόλτες των Άλπεων στην Ευρώπη, με εύκολη σύνδεση με το Mt. Ρίγκι ,Όρος Pilatus , Όρος Titlis και Jungfraujoch.


Γενεύη

Στο μακρινό δυτικό άκρο της λίμνης της Γενεύης (Lac Leman) και σχεδόν στα γαλλικά σύνορα, η Γενεύη έχει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και διεθνή γεύση ως αποτέλεσμα της έδρας πολλών πολυεθνικών εταιρειών και ενώσεων. Ο Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στη Γενεύη το 1865, και από το 1920 έως το 1946, η πόλη ήταν η έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Περιβάλλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη Γαλλία και συνδέεται με την υπόλοιπη Ελβετία μόνο από τη λίμνη και μια στενή λωρίδα ξηράς κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της. Στη γαλλόφωνη περιοχή της χώρας, ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πολυάριθμων διεθνών οργανισμών και γενέτειρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, διαδραματίζει αναμφισβήτητα καίριο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή. Η παλιά πόλη υψώνεται στην πλαγιά ενός λόφου πάνω από τον ποταμό Ρον, που ρέει από τη λίμνη, και οι γραφικοί παλιοί δρόμοι και οι πτήσεις σκαλοπατιών κυριαρχούνται από τον καθεδρικό ναό. Σε τρεις πλευρές, η παλιά πόλη περιβάλλεται από έναν δακτύλιο κτιρίων και μεγάλους δρόμους που εντοπίζουν τη γραμμή των αρχαίων οχυρώσεων της Γενεύης.  Το επιχειρηματικό κέντρο βρίσκεται κάτω από την παλιά πόλη στα βόρεια και στη συνοικία Saint-Gervais. Η όχθη της λίμνης, κατά μήκος της οποίας θα βρείτε πολλά από τα τουριστικά αξιοθέατα της Γενεύης, είναι γεμάτη με κομψούς περιπάτους, πάρκα και κήπους. Η βόλτα σε αυτά είναι ένα από τα αγαπημένα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γενεύη. Για έναν πιο ολοκληρωμένο οδηγό, δείτε τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα στη Γενεύη


Βέρνη

Η πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι μόλις 125 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζυρίχης και είναι εύκολα προσβάσιμη με απευθείας τρένο. Η παλιά πόλη της Βέρνης έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO για τους δρόμους των σπιτιών και καταστημάτων του 17ου και 18ου αιώνα, που χαρακτηρίζονται από απότομες στέγες και στοές μπροστά στο δρόμο. Η Παλιά Πόλη είναι ακόμα πιο γραφική λόγω της δραματικής της θέσης στην κορυφή μιας κορυφογραμμής που περικυκλώνεται σχεδόν εντελώς από τον ποταμό Aare. Η Παλιά Πόλη είναι εκεί όπου θα βρείτε πολλά από τα κύρια αξιοθέατα, όπως ο περίφημος πύργος του ρολογιού με κινούμενες φιγούρες και το υπέροχο Munster. Αλλά το βασικό πλεονέκτημα της Βέρνης για τους τουρίστες είναι η ίδια η Παλιά Πόλη, με τους γοητευτικούς, πλακόστρωτους δρόμους και τις λωρίδες, τις όμορφες βρύσες, τις απότομες στέγες και τους πύργους.

 

 


Αξιοθέατα στο Στρασβούρο

Place Gutenberg

Το Place Gutenberg βρίσκεται στο Grande-Île, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό. Το επίκεντρο αυτής της πλατείας είναι ένα άγαλμα του 19ου αιώνα αφιερωμένο στον διάσημο κάτοικο του Στρασβούργου Johannes Gutenberg, ο οποίος εφηύρε το τυπογραφείο γύρω από τις δεκαετίες του 1430 έως το 1450. Η δημοσίευση της Βίβλου Gutenberg το 1455 σηματοδοτεί ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία. Αυτή η Βίβλος ήταν το πρώτο βιβλίο που εκτυπώθηκε από μηχανή αντί να αντιγραφεί από γραφέα. Στη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας βρίσκεται το καλύτερο κλασικό αναγεννησιακό κτήριο στην Αλσατία, αρχικά το Hôtel de Ville (Δημαρχείο) και τώρα καταλαμβάνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο. Στη γωνία της πλατείας κοντά στη Rue Mercière, υπάρχει μια υπέροχη θέα στο μπροστινό μέρος του καθεδρικού ναού.


Περιπλανηθείτε στους στενούς δρόμους του Quartier des Tanneurs (La Petite France)

Το πιο ατμοσφαιρικό τμήμα του ιστορικού κέντρου του Στρασβούργου που είναι εισηγμένο στην UNESCO , το Quartier des Tanneurs, γνωστό ως "La Petite France", είναι ένας ελικοειδής λαβύρινθος από κανάλια και στενούς, παλιούς δρόμους επενδεδυμένους με τέλεια συντηρημένα σπίτια από ξύλο. Κατά τη διάρκεια του 16ου και του 17ου αιώνα, η γειτονιά ήταν το σπίτι των δερμάτινων βυρσοδεψών και ψαράδων της πόλης. Ο πιο γοητευτικός δρόμος της συνοικίας είναι η Rue du Bain-aux-Plantes . Η βόλτα σε αυτόν τον λιθόστρωτο δρόμο προσφέρει την ευκαιρία να θαυμάσετε τα παραδοσιακά σπίτια της Αλσατίας με τα ανθισμένα μπαλκόνια τους. Οι τουρίστες πρέπει να αναζητήσουν το Maison des Tanneurs , ένα σπίτι με ξύλα στο 42 Rue du Bain-aux-Plantes. Το Maison des Tanneurs είναι ιστορικό μνημείο και είναι πλέον ένα εξαιρετικό εστιατόριο με βεράντα με θέα στις όχθες του ποταμού. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Στρασβούργο για μια αυθεντική εμπειρία της Αλσατίας. Στα νοτιοδυτικά βρίσκονται οι Ponts Couverts (καλυμμένες γέφυρες), που περιλαμβάνουν τέσσερις από τους μεσαιωνικούς αμυντικούς πύργους της πόλης. Από τη γέφυρα Grande Écluse , υπάρχει πανοραμική θέα στο αστικό τοπίο του Στρασβούργου. Το Grande Écluse είναι ανοιχτό στο κοινό κατά τη διάρκεια της ημέρας και φωτίζεται τη νύχτα. Το Quartier des Tanneurs έχει επίσης μια γραφική ατμόσφαιρα δίπλα στο ποτάμι. Κατά μήκος των όμορφα διαμορφωμένων, δεντρόφυτων όχθεων ποταμού, τουρίστες και ντόπιοι απολαμβάνουν ευχάριστες βόλτες μακριά από την αστική φασαρία.


Επισκεφτείτε τη γοητευτική Quartier Krutenau

Το ζωντανό Quartier Krutenau συνδυάζει τη γοητεία του παλιού κόσμου με μοντέρνα εστιατόρια, μοντέρνα καταστήματα και γκαλερί τέχνης. Αυτή η περιοχή με κανάλια και σπίτια με ξύλα ήταν κάποτε όπου ζούσαν βάρκες και ψαράδες, όπως υποδηλώνουν τα ονόματα δρόμων, όπως η οδό Rue St.-Nicolas-aux-Ondes και η Rue de la Tour des Pêcheurs. Αυτή η συνοικία έχει φιλική ατμόσφαιρα στο χωριό και είναι μια ευχάριστη περιοχή για να κάνετε μια βόλτα στα αξιοθέατα.


Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου ( Cathédrale Notre-Dame-de-Strasbourg )

Ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου είναι μία από τις κυριότερες ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες σε ολόκληρη τη Γαλλία. Η ανέγερση του ναού άρχισε το 1176 και μέχρι το 1439 όπου έλαβε την τελική του μορφή δέχτηκε πλήθος διαφοροποιήσεων και παρεμβάσεων. Αρχικά λοιπόν σχεδιάστηκε βάσει της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής γύρω στα 1225 όμως μια νέα αρχιτεκτονική ομάδα πρότεινε την υιοθέτηση της γοτθικής τεχνοτροπίας καταλήγοντας μάλιστα σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ώστε σήμερα η αρχιτεκτονική του κτηρίου να θεωρείται η επιτομή του γοτθικού ύφους. Κύριος εκφραστής αυτού του ρεύματος είναι ο διάσημος αρχιτέκτονας Erwin von Steinbach ο οποίος αφιερώθηκε στο έργο από το 1277 μέχρι το θάνατο του το 1318. Ίσως το κυριότερο χαρακτηριστικό διαφοροποίησης ήταν η τοποθέτηση πλακιδίων ψαμμίτη που προσέδωσαν ένα χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στο ναό. Το ύψος του ναού φτάνει τα 142 μέτρα και από το 1647 μέχρι το 1874 ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Σήμερα είναι η έκτη ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο και συνεχίζει να είναι ορατή σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. Ο Victor Hugo την είχε χαρακτηρίσει σαν ένα "γιγαντιαίο λεπτεπίλεπτο θαύμα" γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι στην περίπτωση που βρεθείτε στο Στρασβούργο μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της πόλης είναι επιβεβλημένη. Και σίγουρα να μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται εντός του ναού.

Πρόσβαση: Μέσω του τραμ. Ο κοντινότερος σταθμός απέχει πέντε λεπτά από τον ναό και είναι ο "Langstross Grand Rue" (κόκκινη γραμμή Α, πράσινη γραμμή D).


Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο European Parliament

Το Παλάτι της Ευρώπης (Palais de l'Europe) είναι το κτίριο που από το 1977 στεγάζει την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για μερικά χρόνια (1977-1999) αποτελούσε και την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Henry Bernard άρχισε να χτίζεται στις 15 Μαΐου 1972 και εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1977.Έχει τετράγωνο σχήμα με πλευρές που έχουν μήκος 106 μέτρα, το ύψος του φτάνει τα 38 μέτρα και οι χώροι του καλύπτουν έκταση 64.000 τετραγωνικών μέτρων. Διαθέτει 17 αίθουσες συνεδριάσεων και πάνω από 1000 γραφεία για τις ανάγκες του γραμματειακού προσωπικού στου Συμβουλίου της Ευρώπης. Εξωτερικά το κτίριο έχει χρώμα κόκκινο, ασημί και καφέ και πολλοί είναι εκείνοι που επιδιώκουν να το θαυμάσουν από κοντά μόνο και μόνο για να αισθανθούν της αύρα της Ευρώπης. Βρίσκεται στην "Ευρωπαϊκή Περιοχή" του Στρασβούργου και απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Πρόσβαση: Μέσω του σταθμού Droits de I'Homme και της μοβ γραμμής Ε. Περνάτε τη γέφυρα του ποταμού Ιll και μέσω της οδού Avenue de I' Europe προσεγγίζετε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.


Περπατήστε στην πλατεία Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait

Κοντά στη Maison de l'Oeuvre Notre-Dame βρίσκεται η γραφική πλατεία Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait, μια από τις πιο γοητευτικές πλατείες της πόλης. Η πλατεία πήρε το όνομά της από την αρχαία αγορά όπου πωλήθηκαν οι θηλάζοντες χοίροι (μια αλσατική γαστρονομική σπεσιαλιτέ). Πιο δυτικά είναι το Grande Boucherie , που χτίστηκε τον 16ο αιώνα ως σφαγείο Σήμερα σε αυτό το κτήριο στεγάζεται το Ιστορικό Μουσείο (Μουσείο Ιστορίας της Λα Βίλ ντε Στρασβούργο).


Maison Kammerzell 

Το Maison Kammerzell είναι το καλύτερο σπίτι των παλαιών burgher στην πόλη. Θεωρείται πολύτιμο λίθο της αρχιτεκτονικής της Αλσατίας, το Kammerzell House (χτισμένο μεταξύ 1427 και 1589) διαθέτει ψηλούς ξύλινους ορόφους, παραδοσιακά παράθυρα με επένδυση και πλούσια σκαλιστή διακόσμηση. Το ισόγειο του κτηρίου, με τις λαξευτές πέτρινες καμάρες του, χρησίμευσε ως χώρος όπου οι έμποροι πούλησαν τα προϊόντα τους τον 15ο αιώνα. Το Maison Kammerzell έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και διαθέτει ένα φημισμένο εστιατόριο με ωραία εστιατόρια με παράθυρα που βλέπουν στην πρόσοψη του καθεδρικού ναού. Ένα άλλο ενδιαφέρον σπίτι με ξύλα που βρίσκεται στην περιοχή (στην πλατεία Place de la Cathédrale και Rue Mercière) είναι το Pharmacie du Cerf . Αυτό το κτίριο κατασκευάστηκε το 1567 σε μια τοποθεσία που είναι φαρμακείο από το 1268.

Διεύθυνση: 16 Place de la Cathédrale, Στρασβούργο

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.maison-kammerzell.com/en


Εκκλησία του Αγίου Θωμά ( Eglise Saint-Thomas )

Η εκκλησία του Αγίου Θωμά βρίσκεται στην οδό Romance d'Alsace και είναι η κύρια προτεσταντική εκκλησία του Στρασβούργου. Στον τόπο που βρίσκεται σήμερα ο ναός υπήρχε κάποιο μικρότερο κτίσμα αφιερωμένο στον Άγιο Θωμά, ήδη από τον 6ο αιώνα μ.Χ. Τον 9ο αιώνα ο επίσκοπος Adelochus προχωρά στην πρώτη ανέγερση του ναού ο οποίος όμως καταστρέφεται από πυρκαγιά δύο φορές κατά τον 12ο αιώνα. Έτσι από το 1196 ξεκινά πάλι η ανοικοδόμηση που μετά από πολλαπλές προσθήκες θα δώσει στον ναό τη σημερινή του μορφή. Η τεχνοτροπία βάση της οποίας χτίστηκε ο ναός είναι η ρωμαϊκή και σήμερα παρότι εντός αυτού τελείται καθημερινά η θεία λειτουργία, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες διότι φιλοξενεί ορισμένα αγάλματα αγίων που χαρακτηρίζονται σπουδαία έργα τέχνης.

Πρόσβαση: Χρησιμοποιώντας τον σταθμό Langstross Grand Rue και συγκεκριμένα την κόκκινη γραμμή Α και την πράσινη γραμμή D.

 

Επισκεφτείτε ακόμη :


Palais Rohan

Το κομψό Palais Rohan του 18ου αιώνα ήταν οι πρώην κατοικίες του Επίσκοπου-Πρίγκιπα από το 1732 έως το 1742 (μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση). Το υπόλοιπο τεράστιο κτίριο στεγάζει τρία εξαιρετικά μουσεία. Το Musée des Beaux-Arts (Μουσείο Καλών Τεχνών) βρίσκεται στον πρώτο όροφο του παλατιού Rohan και διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή έργων ζωγραφικής από Ιταλούς, Ισπανούς, Φλαμανδούς, Ολλανδούς και Γάλλους δασκάλους από τον Μεσαίωνα έως τη σύγχρονη εποχή. Υπάρχουν έργα των Botticelli, Courbet, Delacroix, Giotto, Goya, El Greco, Rubens και Véronèse μεταξύ άλλων. Το Musée des Arts Décoratifs (Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών) βρίσκεται στο ισόγειο του Rohan Palace, τα πρώην διαμερίσματα των Cardinals of Rohan. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα πολυτελή δωμάτια του διαμερίσματος του επισκόπου, όπως βιβλιοθήκη, τυπωμένο δωμάτιο και παρεκκλήσι, καθώς και τη συλλογή διακοσμητικών τεχνών. Η συλλογή περιλαμβάνει κεραμικά, πορσελάνη, πίνακες ζωγραφικής, χρονικά και τέχνη του χρυσοχόου. Το Musée Archéologique ( Αρχαιολογικό Μουσείο) βρίσκεται στο υπόγειο Rohan Palace, μια από τις καλύτερες συλλογές αρχαιοτήτων στη Γαλλία. Η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα από την προϊστορία έως τον Μεσαίωνα.

Διεύθυνση: 2 Place du Château, Στρασβούργο


Κεντρική Πλατεία του Στρασβούργου ( Place Kleber )

Η πλατεία Κλεμπέρ βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Στρασβούργου. Αποτελεί τμήμα του "Μεγάλου Νησιού" (Grande Ile) που είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης και από το 1988 έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς απο την UNESCO. Αρχικά το όνομα της ήταν Waffenplatz (πλατεία των όπλων), Στις 24 Ιουνίου του 1840 όμως πήρε το όνομα του Γάλλου στρατηγού Jean-Baptiste Kléber ο οποίος γεννήθηκε στο Στρασβούργο το 1753 και τάφηκε στην περιοχή της πλατείας. Με την επίσκεψή σας εδώ εκτός του ότι θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε τα ιστορικά κτίρια που την περιβάλλουν θα μπορέσετε να περιηγηθείτε στις βιτρίνες μερικών από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες μάρκες ρούχων που έχουν ανοίξει γύρω από την πλατεία τα καταστήματά τους. Εάν πάλι βρεθείτε στην πόλη την περίοδο των Χριστουγέννων σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που φτάνει τα 30 μέτρα και αποτελεί θεσμό για την πλατεία.

Πρόσβαση: Μέσω της στάσης Homme De Fer και μέσω όλων των γραμμών (Α,Β,C,D).


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!