top-image

Μαγευτ. Τυρόλο-Λίμνες Αυστρίας-Βαυαρία

Μαγευτ. Τυρόλο-Λίμνες Αυστρίας-Βαυαρία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΑΥΣΤΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΟΝΑΧΟ, ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

 2310 244400

 2310 231168

2310 231170

2310 459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Μαγευτικό Τυρόλο-Λίμνες Αυστρίας 5 μέρες.Docx

Μαγευτικό Τυρόλο-Λίμνες Αυστρίας-Βαυαρία
Αεροπορικώς  5 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Μόναχο – Περιήγηση πόλης – Μαργαριτάρι του Τυρόλου Κουφστέιν – Kirchberg in Tirol.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ για την απευθείας πτήση μας στο Μόναχο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για το κέντρο για να ξεκινήσουμε την περιήγηση μας. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Μαριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσαμ, την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche), ο οποίος το 1828 είχε παραχωρηθεί από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατίνερστρασσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Οντεόνσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρέσιντεντςστρασσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας. Εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (ρεσιντέντς) και του νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χόφμπροιχαους, από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την μεσαιωνική πόλη Κουφστέιν με το μεγαλοπρεπέστατο φρούριο του. Ελεύθερος χρόνος στη παλιά πόλη και στη συνέχεια αναχώρηση για τo Kirchberg. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

2η Μέρα | Kirchberg in Tirol – Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ.

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναδικό «κάστρο αλατιού», το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Mιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και γεύμα στη παλιά πόλη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν στο Κάστρο της παλαιάς πόλης και να απολαύσουν την μοναδική θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο. Αργά το απόγευμα θα επισκεφτούμε το παραμυθένιο χωριό Κίτσμπουελ, που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά από τον 16ο και 17ο αιώνα, μια μαγική εικόνα με τα σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια.

3η Μέρα | Kirchberg in Tirol – Λίμνες Αυστρίας – Mondsee – Σαιντ Γκίλγκεν - Μπαντ Ισλ – Χάλστατ – Kirchberg in Tirol.

Πρωινό και αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωρίο Σαιντ Γκίλγκεν, σύντομη περιήγηση και αναχώρηση για μια από τις τρεις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2024 το Μπαντ Ισλ. Θα θαυμάσουμε αυτόν τον ειδυλλιακό αυτό οικισμό που είναι χτισμένος στις όχθες του ποταμού Traun και θα περιηγηθούμε στα πανέμορφα σοκάκια του. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό των Αυστριακών λιμνών, το Hallstatt. Άφιξη στον παλιότερο οικισμό της Γηραιά Ηπείρου, ένα από τα προστατευόμενα μέρη της Ευρώπης από την UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε και να περιηγηθείτε στο γραφικό χωριό. Θα ανέβουμε ακόμα με lift (εισιτήρια εξ’ ιδίων) στη ψηλότερη κοιλάδα του χωριού για να απολαύσουμε την θέα και να βγάλουμε υπέροχες φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Kirchberg. Δείπνο.

4η Μέρα | Kirchberg in Tirol – Ημερήσια εκδρομή στο Ίννσμπρουκ – Ζεεφελντ.

Πρωινό και αναχώρηση για το μαγευτικό  Ίνσμπρουκ, την πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση σε ένα από τα γραφικότερα χωριά της Αυστρίας, το Ζέεφελντ. Βρίσκεται σε οροπέδιο ανάμεσα στα βουνά Wetterstein και Karwendel και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Άφιξη και θα θαυμάσουμε τα σπίτια με τις ξύλινες στέγες που είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής των αυστριακών Άλπεων. Στα μικρά ξύλινα κιόσκια μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και κρασί ή να απολαύσετε έναν καφέ στη μικρή πλατεία Ντορφπλάτς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

5η Μέρα | Kirchberg in Tirol – Γκάρμις Παρτενκίρχεν – Μόναχο – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε με κατεύθυνση το Γκάρμις Παρτενκίρχεν (Garmisch Partenkirchen), τα δυο χωριά που ενώθηκαν το 1935 για τις ανάγκες των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων (του 1936) και αποτελούν ένα δημοφιλές θέρετρο, χάρη στην εξαιρετική τους τοποθεσία, στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής των γερμανικών Άλπεων, την Τσούγκσπιτσε (Zugspitze), σε υψόμετρο 2.964 μέτρων. Σήμερα το Γκάρμις έχει την εικόνα ενός εκλεπτυσμένου χιονοδρομικού προορισμού με καζίνο και πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ το Παρτενκίρχεν, παραμένει ένα ειδυλλιακό αλπικό χωριό, με σπίτια με νωπογραφίες και πλακόστρωτα δρομάκια. Το κέντρο του Γκάρμις είναι πανέμορφο με τα σπίτια, παλιά και νέα, καθώς και πανδοχεία, που είναι ζωγραφισμένα με υπέροχες βουκολικές και βιβλικές παραστάσεις. Στολίδια, χειροτεχνήματα, πλεκτά, μάλλινα καπέλα, δημιουργίες από κεχριμπάρι αλλά και τοπικά προϊόντα γαστρονομίας. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μονάχου για την πτήση της επιστροφής.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΟΝΑΧΟ - 1 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

24 Οκτ 2024
639,00 €
1° Παιδί: 525,00 €
295,00 €
Φόροι, Επίναυλοι Καυσίμων και ΦΠΑ: 165,00 €

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Αεροπορικά με την Aegean Airlines: Μια χειραποσκευή 8kg το άτομο.

  • Πρωινό & δείπνο καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.

  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναγράφεται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.

  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

  • Επίσημος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτική ασφάλεια.


   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 165€ κατά άτομο.
  • Check points: 25€ το άτομο.
  • Τέλη διαμονής. 23kg βαλίτσα: 70€ το άτομο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
24/10/2024
AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΝΑΧΟ
08:10
09:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
28/10/2024
AEGEAN AIRLINES
ΜΟΝΑΧΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
20:15
23:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Σάλτσμπουργκ

Παραμυθένιο σκηνικό, μουσεία γεμάτα Ιστορία, γοτθικοί καθεδρικοί, επιβλητικές όπερες, πολυτελή παλάτια, περίτεχνη αρχιτεκτονική που παίζει μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης, το πνεύμα του Μότσαρτ να κινείται ολούθε μέσα στην πόλη όπου γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός και τη «Μελωδία της Ευτυχίας» (εδώ γυρίστηκε η ταινία των 5 Όσκαρ) να αποτελεί το σάουντρακ αυτού του ταξιδιού! Αυτά τα άκρως αριστοκρατικά στοιχεία συνθέτουν την εικόνα του Σάλτσμπουργκ, μια φινετσάτη πόλη που μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο, κάπου μεταξύ Μεσαίωνα και Αναγέννησης, και τον κάνει πρωταγωνιστή του.


Καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ

Ένα εξέχον κτίριο χάρη στους δίδυμους πύργους 79 μέτρων, ο καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ (Salzburger Dom) ολοκληρώθηκε το 1657 και φημίζεται για το ιταλικό στιλ και τον ρόλο του ως τόπου βάπτισης του Μότσαρτ. Το δυτικό μέτωπο του κτιρίου, με θέα στο Domplatz , έχει τέσσερα κολοσσιαία μαρμάρινα αγάλματα, τα εξωτερικά που αντιπροσωπεύουν τον Άγιο Ρούπερτ και τον Βίργκιλ, προστάτες της επαρχίας, ενώ οι εσωτερικοί απεικονίζουν τον Πέτρο και τον Παύλο. Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τις τρεις τεράστιες χάλκινες πόρτες με τα σύμβολα της Πίστης, της Αγάπης και της Ελπίδας. ο ψηλός βωμός με την Ανάσταση ζωγραφισμένο το 1628. και τις υπέροχες τοιχογραφίες στο θησαυροφυλάκιο. Αξίζει επίσης να δείτε τα θησαυροφυλάκια και τα αντικείμενα στην κρύπτη, όπως και το Μουσείο του Καθεδρικού Ναού με τις συλλογές λειτουργικών αντικειμένων και αντικειμένων της Αρχιεπισκοπής του Σάλτσμπουργκ, συμπεριλαμβανομένου του Καρολίναν Σταυρού του Αγίου Ρούπερτ του 8ου αιώνα, γοτθικά αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής, καθώς και αντικείμενα από το Θησαυρό του Καθεδρικού Ναού.

Διεύθυνση: Domplatz 1a, 5020 Σάλτσμπουργκ


Hallein και το κελτικό μουσείο

Η παλιά κελτική πόλη Hallein στον ποταμό Salzach, δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης του Σάλτσμπουργκ, είναι ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη κοντά στο Σάλτσμπουργκ, για τους γραφικούς στενούς δρόμους, τις πύλες και τα αγάλματα, καθώς και τα ιστορικά σπίτια χτισμένα σε τυπικό στιλ Salzach. Το Hallein είναι η γενέτειρα του οργανισμού Franz Xaver Gruber, συνθέτη του Silent Night. Είναι επίσης όπου θα βρείτε το Κελτικό Μουσείο(Keltenmuseum Hallein), ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα μουσεία κελτικής τέχνης και ιστορίας σε όλη την Ευρώπη. Σε ένα πρώην ορφανοτροφείο του 17ου αιώνα, αυτό το ανακατασκευασμένο κελτικό αγρόκτημα περιλαμβάνει κτίρια και εργαλεία που χρησιμοποιούν οι έποικοι της Celt, καθώς και ένα αρχαίο ταφικό θάλαμο. Άλλα στιγμιότυπα περιλαμβάνουν εκθέσεις ευρημάτων από τις περιόδους Hallstatt και La Tène (Εποχή του Σιδήρου) από το 800-15 π.Χ., καθώς και εκθέματα που απεικονίζουν τοπικά έθιμα και την ιστορία των συντεχνιών της πόλης.

Διεύθυνση: Pflegerplatz 5, Hallein


Κάστρο Hohensalzburg

Το Σάλτσμπουργκ κυριαρχείται από το γραφικό φρούριο του Hohensalzburg, στη νοτιοανατολική κορυφή του Mönchsberg. Το αρχικό κάστρο χτίστηκε το 1077, και πολλά από αυτά που φαίνονται σήμερα χρονολογούνται από τις αρχές του 1500. Μπορείτε να φτάσετε στο κάστρο με έναν ευχάριστο 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Παλιάς Πόλης ή μέσω ενός τελεφερίκ από το Festungsgasse. Η προσέγγιση του φρουρίου περνά από μια σειρά από εντυπωσιακές τοξωτές αμυντικές πύλες κάτω από τον Πύργο του 17ου αιώνα στο Reisszug, μια μοναδική ανύψωση που χρονολογείται από το 1504 κάποτε για τη μεταφορά προμηθειών. Συνεχίζει μέσω της Πύλης Άλογο στο Haupthof (εξωτερικό θάλαμο) με το αρχαίο ασβέστη και μια δεξαμενή από το 1539. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την αυλή, με τη μικροσκοπική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Georgskirche) από το 1502, και το περίφημο Salzburg Bull Salzburger Stier), ένα όργανο από το 1502 που εξακολουθεί να παίζει καθημερινά και μοιάζει να αντηχεί το καριλόν στο Neugebäude. Τα κυριότερα σημεία του κάστρου περιλαμβάνουν τα πολυτελή διαμερίσματα του Princes ', με την ύστερη γοτθική διακόσμηση τους και τα όμορφα βαμμένα wainscoting. το Golden Room (Goldene Stube), με τις μαρμάρινες πόρτες του. και η Χρυσή Αίθουσα, με χρυσά αφεντικά στην μπλε οροφή και τις μαρμάρινες κολόνες. Αξίζει επίσης να δείτε είναι τοΜουσείο Φρουρίων , με όπλα και συσκευές βασανιστηρίων, και το Μουσείο Συντάξεων Rainer που περιέχει αντικείμενα από το παλιό οικιακό σύνταγμα του Σάλτσμπουργκ.

Διεύθυνση: Mönchsberg 34, 5020 Σάλτσμπουργκ

Επίσημη ιστοσελίδαwww.salzburg-burgen.at/en/hohensalzburg/index.htm


Getreidegasse

Η Getreidegasse, η οποί μεταφράζεται ως Grain Lane, είναι ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος του Σάλτσμπουργκ. Στην Παλιά Πόλη, το Getreidegasse είναι γεμάτο με ψηλά στενά κτίρια που περιέχουν καταστήματα, μπουτίκ και εστιατόρια που σερβίρουν σπεσιαλιτέ της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των λαχταριστών γλυκών. Ορισμένα κτίρια έχουν σημάδια συντεχνίας που δείχνουν τον τύπο εργασίας που πραγματοποιήθηκε εδώ σε αιώνες. Τα κοσμήματα και οι παραδοσιακές φορεσιές είναι από τα δημοφιλή αντικείμενα στις λίστες των αγοραστών. Σημειώστε ότι το No. 9 Getreidegasse είναι το σημείο όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ. Οι επισκέπτες πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να εξερευνήσουν τους διαδρόμους και τις αυλές από αυτόν τον δρόμο, καθώς υπάρχουν ακόμη πιο ελκυστικά καταστήματα για να χωρίσουν τους επισκέπτες από τα ευρώ τους.


Altstadt Σάλτσμπουργκ (Παλιά Πόλη)

Από το Universitätsplatz, μια σειρά από υπέροχα περάσματα γνωστά ως Durchhäuser πλέκονται βόρεια προς το Getreidegasse, μια πολυσύχναστη πεζοδρομημένη περιοχή με παλιά εμπορικά σπίτια που χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα. Τα κυριότερα σημεία μιας περιήγησης με τα πόδια σε αυτήν την περιοχή της Παλιάς Πόλης είναι τα πολλά καταστήματα από σφυρήλατο σίδερο και πανδοχεία, οι όμορφες παλιές αυλές του, καθώς και πολλές γκαλερί, μπουτίκ, εργαστήρια και καφετέριες. Στο ανατολικό άκρο του Getreidegasse βρίσκεται το Kranzlmarkt με το παλιό Δημαρχείο (Rathaus) που περιβάλλεται από πιο παλιά μεσαιωνικά σπίτια, μερικά μέχρι και πέντε ιστορίες. Στην παλιά αγορά(Alter Markt) βρίσκεται το φαρμακείο Court του 13ου αιώνα (Hofapotheke), ενώ στη μέση της πλατείας βρίσκεται η Κρήνη του Αγίου Φλοριανού του 17ου αιώνα με την οκταγωνική λεκάνη της και μια ακόμη παλαιότερη σπειροειδή μάσκα από το 1583. Άλλα αξιοθέατα της παλιάς πόλης είναι το Judengasse με τα στενά, στριμμένα λωρίδες και το Chiemseehof , που χτίστηκε το 1305 και την κατοικία των Πρίγκιπα Επισκόπων του Chiemsee έως το 1806. Η τοξωτή αυλή του είναι διακοσμημένη με οικόσημα.


Το σπίτι του Μότσαρτ

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Wolfgang Amadeus Mozart στις 27 Ιανουαρίου 1756, περιλαμβάνει τα δωμάτια που κάποτε κατείχε η οικογένεια Μότσαρτ και ένα μουσείο με πολλά ενδιαφέροντα μνημεία, όπως το βιολί του νεαρού Μότσαρτ, πορτρέτα και πρωτότυπες συνθέσεις του. Συναρπαστικά εκθέματα εισάγουν τα μέλη της οικογένειάς του και τη ζωή τους και εξερευνούν τα οπερατικά του έργα, με κοστούμια, σκηνικά και μοντέλα και αποσπάσματα από τις όπερες του. Ένα δωμάτιο είναι επιπλωμένο όπως θα ήταν στην εποχή του.

Διεύθυνση: Getreidegasse 9, Σάλτσμπουργκ

Επίσημη ιστοσελίδαhttps://mozarteum.at/en//museums/mozarts-birthplace


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!