top-image

Καρναβάλι Ξάνθης

Καρναβάλι Ξάνθης

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Καρναβάλι Ξάνθης
 
 Οδικώς 3 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη –  Πόρτο Λάγος  - Κομοτηνή Ξάνθη.

Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φτάνουμε στην Αλεξανδρούπολη, όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι. Περιήγηση και ελεύθεροι για φαγητό (εξ ιδίων). Ξεκινάμε  για το Πόρτο Λάγο όπου  θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος, με τον Μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας μέσα στη Λίμνη Βιστωνίδα. Εδώ υπάρχουν πολλά είδη πουλιών, καθότι η περιοχή προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar. Συνεχίζουμε για Κομοτηνή  όπου συνυπάρχει αρμονικά το ευρωπαϊκό με το ανατολίτικο στοιχείο της περιοχής. Καταλήγουμε στην Ξάνθη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

2η Μέρα | Ξάνθη - Καρναβάλι Ξάνθης.

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην γεμάτη χρώματα, ήχους και ζωή πόλη. Αναπαλαιωμένα σπίτια καπνεμπόρων και πλακόστρωτοι δρόμοι, συνθέτουν τη σκηνή όπου διαδραματίζεται η ρομαντική ιστορία της Παλιάς Πόλης. Στην συνέχεια παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και την παρέλαση του καρναβαλιού με άρματα και μεταμφιεσμένους που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

3η Μέρα | Ξάνθη  - Σταυρούπολη - Δέλτα Νέστου – Καβάλα - Θεσσαλονίκη.

Πρόγευμα και αναχώρηση  για  Σταυρούπολη  έναν  φυσικό εξώστη, στις πλαγιές χαμηλών λόφων. Ο δρόμος που οδηγεί εκεί, γεμίζει τον επισκέπτη με  «πράσινες» εικόνες, γεμάτες με πηγές, παρθένα δάση  και πέτρινα γεφύρια. Ανεβαίνοντας  τον λιθόχτιστο δρόμο που  οδηγεί στην κεντρική πλατεία, μπορεί να  θαυμάσει κανείς παλιά σπίτια,  με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, διώροφες κατοικίες, που διακρίνονται για τα σαχνισιά τους (κλειστά μπαλκόνια που  στηρίζονται σε καμπυλωτά δοκάρια) με νεοκλασικές επιρροές. Επόμενος  σταθμός το Δέλτα του Νέστου που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού στα νότια σύνορα  των νομών Καβάλας  και Ξάνθης. Είναι  από τους κυριότερους υγρότοπους της χώρας μας και  Ειδικά Προστατευόμενη Μεσογειακή Περιοχή. Συνεχίζουμε για Καβάλα. Στάση για καφέ και φαγητό. Επιστροφή το βράδυ στην πόλη μας.

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19

Η εταιρεία μας έχει ετοιμάσει ένα πακέτο ασφάλισης ειδικά για την περίοδο των εορτών με σκοπό να σας προστατέψει από τον Covid-19 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο ταξίδι σας.


Σας παροτρύνουμε να κλείσετε την ασφάλειά σας μαζί με την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η ασφάλεια που σας προτείνουμε σας καλύπτει εκτός των άλλων και με τα ακόλουθα:

  • Με πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας , εάν νοσήσετε πριν την ημέρα αναχώρησης
  • Σε περίπτωση που αρρωστήσετε από Covid-19 , σας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής και του κόστους επιστροφής πίσω στη πόλη μας .
  • Τιμή ασφάλειας κατά άτομο: 15€


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς.
  • ΦΠΑ.

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόρος διαμονής: 1,5€.
  • Ειδική ασφάλεια Covid-19: 15€.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  •  

     

 

   

 

 

 

Ξάνθη

Ξάνθη, ένα σταυροδρόμι πολιτισμού!!!Στη Ξάνθη, ένα αρωματικό χαρμάνι πολιτισμών  σας συνεπαίρνει με το άρωμά του.

Σε κάθε γωνιά της πόλης ξυπνούν μνήμες της μακραίωνης ιστορίας του τόπου αυτού, με ξεχωριστό παράδειγμα την αρχαία πόλη Άβδηρα, που σύμφωνα με την παράδοση έχτισε ο Ηρακλής για να τιμήσει τον φίλο του Άβδηρο.Ο ποταμός Κόσυνθος χωρίζει Tην πόλη χωρίζει σε δύο μέρηο ποταμός Κόσυνθος: στο δυτικό που περικλείει την Παλιά και την Νέα Πόλη και στο ανατολικό, τον λεγόμενο συνοικισμό «Σαμακώβ» που είναι πιο αραιοκατοικημένος και χαρακτηρίζεται από το όμορφο φυσικό του περιβάλλον. Το σήμα κατατεθέν της Νέας Πόλη είναι η πλατεία με το Ρολόι αλλά και οι καπναποθήκες,Η πόλη μεταμορφώνεται και φιλοξενεί πλήθος κόσμου στο Καρναβάλι της Ξάνθης,στις Γιορτές της παλιάς πόλης τον Σεπτέμβριο και το καλοκαίρι,στο river party στον Νέστο. Στην αρχαιότητα η πόλη της Ξάνθης ονομαζόταν Ξανθεία.


Αξιοθέατα στην Ξάνθη

 

Το σπίτι της Σκιάς:

Το «Σπίτι της Σκιάς » είναι ένα μουσείο στο κέντρο της Ξάνθης  στο οποίο έργα τέχνης από σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά μετατρέπονται σε σκιές στους τοίχους ,από τον καλλιτέχνη Τριαντάφυλλο Βαΐτση. Ένας χώρος όπου  ένας δημιουργικός άνθρωπος σε μία  εσωτερική έκρηξη του , στεγάζει τα έργα  στο εργαστήριό του, μα κυρίως στεγάζει την ψυχή του. Οι περιβαλλοντικές μελέτες ηττήθηκαν οριστικά από την αγάπη για την τέχνη της σκιάς.Μην χάσετε την ευκαιρεία να το επισκεφτήτε!!!


Παλιά Πόλη:

Η παλιά πόλη είναι κτισμένη μετά το 1829, ύστερα από τους σεισμούς που κατέστρεψαν τον παλιό οικισμό. Οικοδομήθηκε βάσει των βυζαντινών εκκλησιών που υπήρχαν στον οικισμό. Η πόλη είναι χτισμένη από Ηπειρώτες και Μακεδόνες μάστορες,με κύριο χαρακτηριστικό της τα σοκάκια, τα αρχοντικά των αστών µουσουλµάνων, τις κατοικίες των καπνεμπόρων επηρεασμένες από τον δυτικό τρόπο ζωής, τα χάνια, τα μαγαζιά, τις εκκλησίες της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου αλλά και τους χαρακτηριστικούς μιναρέδες των τζαμιών. Η περίοδος 1870 – 1910 αντιπροσωπεύει τη φάση δυναμικής  ανάπτυξης του οικισμού, καθώς η πόλη αναδεικνύεται σε εμπορικό, διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο μιας ακμάζουσας περιφέρειας της οποίας η οικονομία βασίζεται κυρίως στην ανάπτυξη της καλλιέργειας του καπνού. Με μία βόλτα γίνεται  εύκολα αντιληπτό ότι η συνύπαρξη χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων δημιούργησε ένα μείγμα που πάντρευε τον ανατολικό και τον δυτικό πολιτισμό αφήνοντας οικοδομήματα με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.


Καρναβάλι Δήμου Ξάνθης:

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχουν ήδη μία ιστορία 55 χρόνων, είναι το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα κατά την διάρκεια του οποίου γίνεται  μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Στη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης πολύ σημαντική θέση κατέχει και μια άλλη μορφή κοινωνικής επιτέλεσης, το γλέντι, το οποίο συναντά κανείς σε πολλούς διαφορετικούς χώρους και μορφές.Συνολικά 20 ημέρες ξέφρενου γλεντιού, με συμμετοχή δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων και πάνω από 35 αποκριάτικων πληρωμάτων. Περισσότεροι από 5.000 καρναβαλιστές, δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλες τις εκδηλώσεις Μπορείς να πάρεις μέρος στην Καρναβαλική παρέλαση, να διασκεδάσεις με χορό και άφθνο κρασί , να δεις το κάψιμο του καρνάβαλου κα. Είναι ένας θεσμός που δεν θα  πρέπε να χάσεις.


Παζάρι της Ξάνθης:

Δεν είναι απλά ένα παζάρι, ούτε μία λαική αγορά αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους ανάπτυξης της υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Ένα  πολύχρωμο ψηφιδωτό προιόντων,χρωμάτων,γεύσεων και εθνοτήτων. Μακραίωνη   η ιστορία του παζαριού της Ξάνθης, χάνεται στα χρόνια της οθωμανικής περιόδου. Ξεδιπλώνεται δε, μέσα σε πολλές και λεπτομερείς διηγήσεις των παλαιοτέρων καθώς και των ταξιδιωτών στη Θράκη, με τις πρώτες από αυτές να απαντώνται στον 15ο αιώνα. 


Λαογραφικό Μουσείο:

Το Λαογραφικό μουσείο Ξάνθης είναι χτισμένο στη βόρεια πλευρά ενός λόφου στον οποίο βρίσκεται και η παλιά πόλη της Ξάνθης. Τα σχέδια τα έφεραν οι αδερφοί  Κουγιουμτζόλγου από τη Ρωσία, και ιδρύθηκε το 1975. Σήμερα, φιλοξενούνται εδώ εκθέσεις που παρουσιάζουν στοιχεία από τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο, την κοινωνική, οικονομική, θρησκευτική ζωή της πόλης και της υπαίθρου των αρχών του 20ου αιώνα. Παράλληλα, λειτουργούν εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που δίνουν το στίγμα της νέας δημιουργίας στην πόλη. Το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης είναι το ίδρυμα που απέκτησε, συντήρησε και ερευνά τα στοιχεία της νεότερης ιστορίας της πόλης.


Πινακοθήκη Δήμου Ξάνθης:

Η Πινακοθήκη φέρει το όνομα "Χρήστος Παυλίδης", ονομασία που δόθηκε προς τιμή του ζωγράφου της πόλης Χρήστου Παυλίδη, ο οποίος δώρισε 30 περίπου έργα του για την μελλοντική Πινακοθήκη. Μετά τον θάνατο του ζωγράφου, η κληρονόμος του Ζωή Παυλίδη, δώρισε και άλλους πίνακές του στην Πινακοθήκη.Στη  μόνιμη έκθεσή φιλοξενεί  έργα ζωγράφων της πόλης και κατά διαστήματα περιοδικές εκθέσεις.Στεγάζεται σε ένα αρχοντικό η οικοδόμηση του οποίου τοποθετείται στα μέσα του περασμένου αιώνα και αποτελεί ένα από τα εξαιρετικότερα δείγματα Δυτικομακεδονικής - Ηπειρωτικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα τα ξυλόγλυπτα ταβάνια, που είναι μοναδικά στην περιοχή. Βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης και από το 1993 είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ξάνθης.


Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης:

Το εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου στεγάζεται στην ανατολική πτέρυγα της Μονής Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας.Η Μονή βρίσκεται βορειοανατολικά της Ξάνθης, πάνω από τη συνοικία του Σαμακώβ και ιδρύθηκε κατά τη Μεσοβυζαντινή περίοδο. Η Συλλογή των εικόνων και των άλλων κειμηλίων του Εκκλησιαστικού Μουσείου συστάθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από τον τότε Μητροπολίτη Ξάνθης Αντώνιο. Τα κειμήλια προέρχονται είτε από τα μοναστήρια της περιοχής ή από τους ενοριακούς ναούς. Εκθέματα του μουσείου αποτελούν οι συλλογές από φορητές εικόνες, αργυρά λειτουργικά σκεύη, χειρόγραφα , έντυπα ,λειτουργικά βιβλία και  ξυλόγλυπτα. Τα εκθέματα χρονολογούνται από το τέλος της Βυζαντινής περιόδου μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα και παρουσιάζουν ένα πανόραμα της ιστορίας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης στην περιοχή της Θράκης.


Το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκη:

Το κτίριο χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα,από Αυστριακό αρχιτέκτονα την ίδια περίοδο που έγινε και η βίλα Αλλατίνη στην Θεσσαλονίκη. Η εικόνα του οικήματος, το οποίο έχει χαρακτηριστεί  ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, είναι μαγευτική και αποτελεί στολίδι μεγάλης αξίας για τη Ξάνθη. Εδώ γεννήθηκε κι πέρασε  τα πρώτα χρόνια του ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης με το ακηδεμόνευτο πνεύμα και την τολμηρή για την εποχή του σκέψη..Εδώ δημιουργήθηκε ένας ζωντανός χώρος, συνεχώς επισκέψιμος και δημιουργικός, ένας πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης ο οποίος ταυτίζεται με το «μεγάλο Μάνο», τον άνθρωπο της σκέψης και της τέχνης.


Βυζαντινό Κάστρο Ξάνθειας:

Το βυζαντινό κάστρο της Ξάνθειας, στα βόρεια της σημερινής πόλης της Ξάνθης, επάνω στην κορυφή του λόφου και έλεγχε ουσιαστικά τη δίοδο προς την ενδοχώρα και την εύφορη κοιλάδα του Νέστου. Χρονολογείται από το 12ο μ.Χ. αιώνα και έχει σχήμα ακανόνιστου τραπεζίου με την ακρόπολη στην κορυφή του λόφου. Σώζονται πολλά τμήματα των τειχών, πύργοι, τοξωτές πυλίδες και θολωτές στέρνες. Σύμφωνα με το θρύλο, τελευταία βασίλισσα του κάστρου του ήταν η Ξανθίππη Παλαιολογίνα,η οποία όταν ο σουλτάνος πολιόρκησε το κάστρο, η Ξανθίππη του ζήτησε να γράψει πάνω σε μια λίρα «Κωνσταντίνος», το όνομα του άντρα της, αν ήθελε το κάστρο. Εκείνος το έγραψε, αλλά αυτή αντί να του το παραδώσει, έπεσε και σκοτώθηκε. Από τότε, οι λίρες λέγονται «Κωνσταντινάτα».Η ιστορία είναι σαφώς κατασκεύασμα των νεώτερων χρόνων καθώς ούτε βασίλισσα Ξανθίππη υπήρξε ούτε είναι αυτή η προέλευση των Κωνσταντινάτων φλουριών.Υπάρχουν πολλές ιστορίες τοπικά για θαμμένους θησαυρούς στο κάστρο και για σήραγγες που φτάνουν μέχρι το λιμάνι των Αβδήρων και για σπηλιές κάτω από το βράχο και για μια χρυσή άμαξα με χρυσά άλογα που κρύβεται ακόμα εκεί. Φυσικά όλα αυτά είναι δοξασίες…


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!