top-image

Βουκουρέστι Μπρασόβ Σινάϊα εκδρομή

Βουκουρέστι Μπρασόβ Σινάϊα εκδρομή

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΣΟΦ

1η μέρα : Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι                                                                                                 

Συγκέντρωση νωρίς πρωί & αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Περνώντας τη Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα Βουκουρέστι (ξενάγηση πόλης) & «Σπίτι του Λαού»

Πρωινό& ξεκινάμε τη προαιρετική ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβώ, «ναό της μουσικής» το Ατενέουμ Ρομαν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνι και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως.

3η ημέρα Βουκουρέστι -Σινάια -Μπραν (Πύργος Δράκουλα) - Μπρασόφ

Μετά το πρωινό προαιρετική  αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια περιήγηση στο Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο  Βουκουρέστι αργά το απόγευμα.

4η ημέρα Βουκουρέστι – Μουσείο Χωριού - Παλάτι (Οικία) Νικολάε Τσαουσέσκου

Πρωινό& επίσκεψη προαιρετικά στο «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του. Εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια  από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί  στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο με τους μεγάλους πεζόδρομους για αγορές στα καταστήματα.

5η ημέρα Βουκουρέστι - Σόφια (περιήγηση πόλης) – Επιστροφή

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί για Σόφια όπου θα ακολουθήσει περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Θα δούμε τη Βυζαντική Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Συνεχίζουμε για σύνορα Προμαχώνα, άφιξη στην πόλη μας.

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

Περιλαμβάνονται

  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρωϊνό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Επίσημος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Βελιγράδι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων , οι οποίοι πληρώνονται απευθείας από την πελάτη
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα &αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Προαιρετικές Υπηρεσίες

  • Ξενάγηση πόλης 10€ κατά άτομο ( minimum συμμετοχή 20 άτομα )
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Σινάια - Μπράν - Μπρασόφ 20€ κατά άτομο ( minimum συμμετοχή 20 άτομα )
  • Ξενάγηση στο μουσείο Χωριού και Παλάτι Τσαουσέσκου 15€* ( minimum συμμετοχή 20 άτομα )

Σημείωση : Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή οι είσοδοι .

 
 
  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 1.883.425

Χρήσιμες πληροφορίες: Κάποτε γνωστό ως "Μικρό Παρίσι" για την κομψή αρχιτεκτονική του, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας του Βουκουρεστίου είναι πλούσια με μια ιστορία που συνδυάζεται με τη σύγχρονη ταυτότητά της. Η συμβολή της αρχιτεκτονικής είναι ζαλιστική αλλά συναρπαστική. Τα βυζαντινά κτίριά του. Εκκλησίες του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα. Αρχοντικά αρ νουβό; και οι θεαματικές νεοκλασικές προσόψεις έχουν επιβιώσει από σεισμούς, πόλεμο και αργότερα κομμουνισμό. Κατά τη διάρκεια αυτής της σκοτεινής πολιτικής εποχής, η τοιχοποιία του σομπέ μπλοκ άφησε το αποτύπωμά της, καθώς και το τεράστιο παλάτι του Κοινοβουλίου, την πολύτιμη δημιουργία του δικτάτορα Nicolae Ceausescu.Η γοητεία του Βουκουρεστίου αποκαλύπτεται εξερευνώντας τα εκτεταμένα πάρκα της πόλης, θαυμάζοντας τα έργα τέχνης και τα εκθέματα στα εξαιρετικά μουσεία του, και χαθείτε στις γεμάτες αλλά γοητευτικές λωρίδες που υφαίνουν στην Παλιά Πόλη. Μια βόλτα στην Calea Victoriei , αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα μέρη για επίσκεψη στην πόλη, είναι μια συνάντηση με τα μεγαλύτερα κτίρια της χώρας και τα πιο σημαντικά μνημεία, όλα μαρτυρία για τις εποχές που πέρασαν.Η εξερεύνηση του Βουκουρεστίου έχει να κάνει με την κατανόηση ενός πολύπλοκου παρελθόντος που παραχωρεί τη σύγχρονη ευαισθησία του ως μια ακμάζουσα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Βρείτε τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε με τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα και δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στο Βουκουρέστι

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας

Στεγάζεται στο πρώην Βασιλικό Παλάτι, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας (Muzeul National de Arta al României) είναι το κορυφαίο μουσείο τέχνης της χώρας και στεγάζει την πληρέστερη συλλογή ρουμανικής τέχνης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της μεσαιωνικής και της σύγχρονης τέχνης.Ιδρύθηκε το 1948, το μουσείο είναι επίσης όπου μπορεί να θαυμάσει η Βασιλική Συλλογή , συμπεριλαμβανομένης της ρουμανικής και της ευρωπαϊκής τέχνης του 15ου αιώνα. Πάνω από 100.000 έργα βρίσκονται σε διάφορες αίθουσες, όπως πίνακες από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της χώρας, τους Θεόδωρ Αμάν, Νικολά Γκρεγκορέσκου και Γκεόργκε Ταταρέσκου.Η σύγχρονη ρουμανική συλλογή περιλαμβάνει γλυπτά των Μίλιτα Πετράσκου και Ντιμιτρί Πακιουρία. Ένα δωμάτιο είναι αφιερωμένο στον Constantin Brancusi, έναν από τους πιο σημαντικούς γλύπτες του 20ού αιώνα. Η διπλανή European Gallery διαθέτει 15 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων έργων των El Greco, Monet, Rembrandt, Renoir και Rubens.

Διεύθυνση: Calea Victoriei 49-53, Βουκουρέστι

Επίσημος ιστότοποςwww.mnar.arts.ro/en/

 

 

Εκκλησία Σταυροπόλεως

Μικρή, γαλήνια και όμορφη, η εκκλησία του Σταυρόπολου (Manastirea Stavropoleos) χτίστηκε το 1724 από έναν Έλληνα μοναχό, Ιωάνικη Στρατονικά . Με την περίτεχνη σκαλιστή είσοδο επενδεδυμένη με κίονες, αυτή η εκκλησία σε στιλ Brâncovenesc ξεχωρίζει ως ένα μοναδικό ορόσημο στο Βουκουρέστι. Η Ορθόδοξη Εκκλησία διαθέτει γλυπτά από πέτρα και ξύλο και συνδυασμό ρουμανικών και βυζαντινών στοιχείων. Περιβάλλεται από αυλή στον κήπο γεμάτη με επιτύμβιες στήλες του 18ου αιώνα.Στο εσωτερικό, μπορείτε να θαυμάσετε πολλές τοιχογραφίες και ξύλινες εικόνες. Το εκκλησιαστικό συγκρότημα κάποτε περιείχε ένα πανδοχείο και ένα μοναστήρι, αλλά και τα δύο καταστράφηκαν. Η ίδια η εκκλησία αναστηλώθηκε αρκετές φορές μετά από ζημιές από σεισμούς και φημίζεται για τη μοναδική βιβλιοθήκη της που στεγάζει μια μεγάλη συλλογή βιβλίων που σχετίζονται με τη βυζαντινή μουσική. Φροντίστε να ελέγξετε τους ιστότοπους της εκκλησίας για νέα συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων, που είναι διαθέσιμες στο κοινό.

Διεύθυνση: Strada Stavropoleos 4, Βουκουρέστι

 

 

Εθνικό Μουσείο Ρουμανικής Ιστορίας

Το Εθνικό Μουσείο Ρουμανικής Ιστορίας (Muzeul National de Istorie a României) στεγάζεται σε ένα ελκυστικό νεοκλασικό κτήριο που χτίστηκε αρχικά για τη ρουμανική ταχυδρομική υπηρεσία. Από το 1970, τα 60 δωμάτια του μουσείου έχουν εκθέσει τα πιο συναρπαστικά ιστορικά εκθέματα της χώρας που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως τους σύγχρονους χρόνους. Το μεγαλύτερο μόνιμο έκθεμα είναι ένα τεράστιο αντίγραφο της Στήλης του Τραϊανού του 2ου αιώνα , που χτίστηκε προς τιμήν του κατακτητή Ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊάν, ο οποίος νίκησε τις αρχαίες φυλές της Δακίας της Ρουμανίας.Χιλιάδες χρυσά αντικείμενα και νεολιθικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων που χρονολογούνται από την εποχή των Geto-Dacians, βρίσκονται στο ρουμανικό Υπουργείο Οικονομικών. Στην μόνιμη οθόνη εμφανίζονται τα Ρουμανικά Κοσμήματα , συμπεριλαμβανομένων εκπληκτικά σμαραγδένια κομμάτια φτιαγμένα για τη Βασίλισσα Μαρία, η οποία ήταν σύζυγος του Ρουμάνου βασιλιά Φερδινάνδου. Επίσης, υπάρχουν χρυσά αντικείμενα από τους θησαυρούς Pietroasele του 4ου αιώνα . Θεωρήθηκε κάποτε η πιο πολύτιμη συλλογή θησαυρών στον κόσμο προτού αποκαλυφθεί ο τάφος του Τουταγχαμών.Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigore Antipa (Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa) - συνήθως αναφέρεται απλώς ως Μουσείο Antipa - θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα μέρη που επισκέπτεστε στο Βουκουρέστι. Πρόσφατα ανακαινισμένο, στεγάζει τα πάντα, από διαδραστικά εκθέματα έως παραδοσιακές εκθέσεις ζωικών ειδών από όλο τον κόσμο.

Διεύθυνση: Calea Victoriei 12, Βουκουρέστι

 

 

Curtea Veche: Το Old Princely Court

Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, το Old Princely Court (Curtea Veche) ήταν η ανακτορική κατοικία των πριγκήπων της Βλαχίας. Ίσως ο πιο γνωστός κάτοικος ήταν ο Vlad Tepes, αλλιώς γνωστός ως Vlad the Impaler, ο οποίος ενέπνευσε την ιστορία του Dramula του Bram Stoker. Ένα άγαλμα του διαβόητου Ρουμάνου πρίγκιπα βρίσκεται ανάμεσα σε όσα έχουν απομείνει από το παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των τειχών του δικαστηρίου, αρκετές καμάρες και κίονες.Ένας πρίγκιπας του 16ου αιώνα, η Mircea Ciobanul, επισκευάστηκε το παλάτι μετά την κυριαρχία του Vlad the Impaler και μεγάλωσε τη γύρω περιοχή Lipscani ως εμπορικό πυρήνα του Βουκουρεστίου δημιουργώντας μια κοινότητα ειδικευμένων τεχνιτών. Το 1559, ο Ciobanul έχτισε την εκκλησία Old Princely Court δίπλα στο παλάτι. Για τους δύο αιώνες που ακολούθησαν, ήταν το μέρος για να στεφθούν οι διάδοχοι ρουμάνοι πρίγκιπες.Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Μουσείο Old Court, το οποίο διαθέτει κεραμικά και αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικού σκάφους γύρω από τα ερείπια.

Διεύθυνση: Strada Franceza 25-31, Βουκουρέστι

 

 

Πλατεία Επανάστασης

Η Revolution Square (Piata Revolutiei) κέρδισε το όνομά της μετά τη σκηνή των τελευταίων λεπτών εξουσίας του δικτάτορα Nicolae Ceausescu στη Ρουμανία. Στις 21 Δεκεμβρίου 1989, πραγματοποιήθηκε ένα πραξικόπημα με τη βοήθεια πλήθους άνω των 100.000 ατόμων, αναγκάζοντας τον αρχηγό του κομμουνιστικού κόμματος να φύγει και να αλλάξει την πορεία της ιστορίας της χώρας. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία, η κεντρική πλατεία ήταν γνωστή ως πλατεία του παλατιού, λόγω της εγγύτητάς της με το βασιλικό παλάτι, το οποίο είναι το σημερινό σπίτι του Εθνικού Μουσείου Τέχνης .Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και άλλα ιστορικά κτίρια, όπως το Παλάτι της Γερουσίας , το Ρουμανικό Athenaeum και το Athenee Palace Hilton Βουκουρέστι .Το Revolution Square είναι επίσης γνωστό για το δραματικό μνημείο της αναγέννησης . Δημιουργήθηκε το 2005, περιλαμβάνει τα ονόματα των 1.058 θυμάτων της αιματηρής επανάστασης και ένα χάλκινο άγαλμα του Iuliu Maniu, του πρωθυπουργού της Ρουμανίας που φυλακίστηκε από το κομμουνιστικό κόμμα.

Διεύθυνση: Calea Victoriei Boulevard, Βουκουρέστι

 

 

Arcul de Triumf

Ολοκληρώθηκε το 1878, η πρώτη Αψίδα του Θριάμβου του Βουκουρεστίου (Arcul de Triumf) κατασκευάστηκε από ξύλο και αφιερώθηκε στους Ρουμάνους στρατιώτες που πολέμησαν στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1936, ανακατασκευάστηκε σε γρανίτη και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Petre Antonescu σε ύψος 27 μέτρα. Η αψίδα είναι στολισμένη με γλυπτά που δημιουργήθηκαν από τους πιο γνωστούς Ρουμάνους γλύπτες, συμπεριλαμβανομένων των Ion Jalea και Dimitrie Paciurea.Μέχρι σήμερα συνεχίζει να εξυπηρετεί τον σκοπό του να είναι το κεντρικό σημείο των στρατιωτικών παρελάσεων. Ρουμάνοι στρατιώτες διαδηλώνουν κάτω από αυτό για μεγάλα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης κάθε 1ης Δεκεμβρίου, που είναι η εθνική εορτή της χώρας.

Διεύθυνση: Kiseleff Road, Βουκουρέστι

 

 

Η Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη είναι ένας από τους πρώτους οικισμούς του Βουκουρεστίου, όπου οι κατασκευές χρονολογούνται από τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, υπήρξε η έδρα των ρουμάνων πριγκηπισσών, ένα κέντρο εμπορίου, ένας χώρος λατρείας και ένα σταυροδρόμι για τους ταξιδιώτες. Κατάφερε επίσης να επιβιώσει από τη δεκαετία του 1980 του Τσαουσέσκου κατά το πέμπτο της πόλης για να χτίσει το όραμά του για μια νέα σοσιαλιστική πρωτεύουσα. Αφού πέρασε δεκαετίες ως παραγκούπολη, μεγάλο μέρος της Παλιάς Πόλης έχει εξευγενιστεί και ανακαινιστεί από την πτώση του κομμουνισμού.Ωστόσο, ενώ πολλά ιστορικά κτίρια έχουν ανακαινιστεί γενναία, ακόμα και άλλα ακίνητα περιμένουν το λίφτινγκ τους. Αυτή η αντίθεση δίνει πολύ μεγαλύτερη γοητεία στους πεζόδρομους της Παλιάς Πόλης και τα πλακόστρωτα δρομάκια με βιβλιοπωλεία, θέατρα, εστιατόρια και καφετέριες.Δημοφιλή πράγματα που πρέπει να κάνετε εδώ περιλαμβάνουν την επίσκεψη στην Curtea Veche , ένα υπαίθριο μουσείο που χτίστηκε στην τοποθεσία του Old Princely Court, κάποτε το σπίτι του Vlad the Impaler και το Εθνικό Μουσείο της Ρουμανικής Ιστορίας με τις εκλεκτές συλλογές θρησκευτικών και βασιλικών θησαυρών.

 

 

Ρουμανικό Athenaeum

Αρχική σελίδα για το George Enescu Φιλαρμονική Ορχήστρα , την αρχοντική Romanian Athenaeum (Ateneul λατινικούς χαρακτήρες) είναι το πιο διάσημο αίθουσα συναυλιών της πόλης. Το κτίριο του 19ου αιώνα, που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Albert Galleron, μοιάζει με αρχαίο ελληνικό ναό με θόλο ύψους 41 μέτρων και περιστύλιο με έξι ιωνικούς κίονες.Οι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν ένα λόμπι από περίτεχνα βαμμένες οροφές με φύλλα χρυσού, πέφτοντας απότομα μπαλκόνια και σκάλες από σπείρα. Το αμφιθέατρο 652 θέσεων είναι γνωστό για την εξαιρετική ακουστική και την τέχνη του. Μια τοιχογραφία μήκους 70 μέτρων και ύψους 3 μέτρων που περιστρέφεται γύρω από την κυκλική αίθουσα απεικονίζει περήφανα σκηνές από την ιστορία της Ρουμανίας.

Διεύθυνση: Strada Benjamin Franklin 1-3, Βουκουρέστι

Επίσημος ιστότοπος: www.fge.org.ro/eng/

 

 

Μουσείο Εθνικού Χωριού Dimitrie Gusti

Ιδρύθηκε το 1936, το Εθνικό Μουσείο Χωριών Dimitrie Gusti - συνήθως συντομευμένο ως "Μουσείο Χωριού" ( Muzeul Satului ) - είναι ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο που εκτείνεται μέσα από το καταπράσινο πάρκο Herastrau και απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία.Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν σε 300 παραδοσιακά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών σπιτιών με απότομες στέγες, αχυρώνες, βαριές καμπίνες, διάφορους τύπους εκκλησιών, εργαστήρια και μύλους - τα οποία έχουν μεταφερθεί από πόλεις σε κάθε περιοχή της Ρουμανίας.Κάθε κτίριο χωρίστηκε προσεκτικά, αποστέλλεται στο μουσείο και ξαναχτίστηκε για να γίνει μέρος του χωριού που περπατάει στο χωριό. Το Village Museum εκθέτει επίσης αντικείμενα και κεραμικά, καθώς και άλλα παραδοσιακά αντικείμενα που προέρχονται από όλη τη χώρα.

Διεύθυνση: Sos. Kiseleff 28-30, Πάρκο Herastrau, Βουκουρέστι

Επίσημος ιστότοποςhttp://muzeul-satului.ro/en/

 

 

Πάρκα του Βουκουρεστίου

Το Βουκουρέστι περιβάλλεται από όμορφα πάρκα τα οποία συχνάζουν οι ντόπιοι όλο το χρόνο. Το παλαιότερο πάρκο της πόλης, που σχεδιάστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, είναι το Cismigiu Garden s . Η ενοικίαση λέμβων με κουπιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ το καλοκαίρι και το παγοδρόμιο είναι δημοφιλές το χειμώνα. Ο Γερμανός αρχιτέκτονας τοπίου Carl Meyer σχεδίασε το πάρκο, το οποίο άνοιξε το 1860, φέρνοντας 30.000 δέντρα και φυτά από τα ρουμανικά βουνά και πράσινο από βοτανικούς κήπους στη Βιέννη.Σε έκταση 400 στρεμμάτων, το King Michael I Park φιλοξενεί το Μουσείο Εθνικού Χωριού Dimitrie Gusti , ένα υπαίθριο θέατρο, αθλητικό κλαμπ και ένα παλιομοδίτικο λούνα παρκ. Στη λίμνη του, οι ενοικιάσεις σκαφών είναι διαθέσιμες στο κοινό κάθε καλοκαίρι. Συνορεύοντας με το πάρκο, οι βίλες του 19ου και του 20ου αιώνα είναι τα σπίτια της ελίτ του Βουκουρεστίου.Σχεδιασμένο από τον Γάλλο καλλιτέχνη τοπίου Eduard Redont και ολοκληρώθηκε το 1906, το Carol Park θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της πρωτεύουσας. Ο Τάφος του Άγνωστου Στρατιώτη της Ρουμανίας βρίσκεται εδώ, καθώς και ένα υπαίθριο θέατρο ρωμαϊκής εποχής που ονομάζεται Arenele Romane, το οποίο είναι δημοφιλές για καλοκαιρινές συναυλίες.Αξίζει επίσης να εξερευνήσετε, ο Βοτανικός Κήπος του Βουκουρεστίου (Gradina Botanica din Bucuresti) ιδρύθηκε το 1860. Απλώνεται σε 17 εκτάρια και διαθέτει περισσότερα από 10.000 διαφορετικά είδη φυτών. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν πολλά θερμοκήπια, ένα ενημερωτικό μουσείο και πολλά παρτέρια για να απολαύσετε.

 

 

Παλάτι του Κοινοβουλίου

Το Παλάτι του Κοινοβουλίου (Palatul Parlamentului) είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο (μετά το Πεντάγωνο), έναν αρχιτεκτονικό κολοσσό που διεκδικεί επίσης τον τίτλο ως το βαρύτερο κτίριο στον κόσμο.Με περισσότερα από 3.000 δωμάτια άνω των 330.000 τετραγωνικών μέτρων και κατασκευασμένο με μάρμαρο και ατσάλι, αρχικά ονομαζόταν το Λαϊκό Σπίτι από τον οραματιστή του, τον δικτάτορα Nicolae Ceausescu, ο οποίος το χρησιμοποίησε ως κατοικία της οικογένειάς του και ως έδρα της κυβέρνησής του.Για να το ολοκληρώσει, ο Τσαουσέσκου κατέστρεψε χώρους λατρείας, εργαστήρια, εργοστάσια, πάρκα, μέρος της Παλιάς Πόλης και ολόκληρες γειτονιές. Περισσότεροι από 20.000 εργάτες και 700 αρχιτέκτονες εργάστηκαν στο πολυτελές παλάτι νεοκλασικού στιλ για διάστημα 13 ετών, από το 1985 έως το 1997, κατά την οποία η πλειονότητα των Ρουμάνων αντιμετώπισαν τη φτώχεια.Ακόμα ημιτελές, σήμερα ένα μικρό μέρος στεγάζει τα κοινοβουλευτικά κεντρικά γραφεία της Ρουμανίας και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης . Οι προγραμματισμένες εκδρομές φέρνουν τους επισκέπτες κοντά στην απεραντοσύνη του, το κιτς και την εξωφρενική πολυτέλεια που ο Ceausescu θα συνέχιζε να βιώνει αν δεν είχε ανατραπεί σε πραξικόπημα.

Διεύθυνση: Strada Izvor 2-4, Βουκουρέστι

 

 
 Ημερήσιες εξορμήσεις από το Βουκουρέστι
  

Σιγκισοάρα

Με τα υπέροχα κτίρια με παστέλ χρώματα, τα πεντακάθαρα καλντερίμια και τους ψηλούς πύργους και τους πύργους, η Sighisoara σίγουρα ζωγραφίζει μια όμορφη εικόνα.Η υπέροχη, παλιά τείχη της παλιάς πόλης είναι πολύ καλά διατηρημένη και αποτελεί πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Το γεγονός ότι ο Vlad the Impaler - που ήταν η έμπνευση για τον Dracula - γεννήθηκε εδώ, προσθέτει μόνο το παραμύθι για το μέρος.Αξίζει να επισκεφτείτε, οι μεσαιωνικοί δρόμοι της Σιγκισοάρα είναι γεμάτοι από χειροτεχνικά καταστήματα και ατμοσφαιρικά μικρά καφέ. Περιπλανηθείτε, θα νιώσετε σχεδόν σαν να έχετε επιστρέψει στο παρελθόν.

 

 

Targu Mures

Συχνά παραβλέπεται από τους τουρίστες, το Targu Mures είναι μια υπέροχη πόλη που βρίσκεται στην Τρανσυλβανία.Η ζωή στο Targu Mures περιστρέφεται γύρω από την πλατεία Trandafirilor, η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή. φιλοξενεί δύο καθεδρικούς ναούς και το εντυπωσιακό Πολιτιστικό Παλάτι, το οποίο εμφανίζει κάποια υπέροχη αρχιτεκτονική αρ νουβό.Με το φρούριο του 15ου αιώνα επίσης, δίπλα σε πολλά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, το Targu Mures αξίζει να σταματήσετε όταν εξερευνάτε την υπόλοιπη περιοχή

 

 

Μοναστήρι Sucevita

Η Μονή Sucevita είναι αρχιτεκτονικά μοναδική, χωρίς αμφιβολία για αυτό. Κατά κάποιον τρόπο, το μείγμα των γοτθικών και βυζαντινών μορφών, καθώς και οι ζωγραφισμένες εκκλησίες της Μολδαβίας συγκεντρώνονται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο. Το μπροστινό μέρος είναι κυλινδρικό, με κωνική οροφή, ενώ το πίσω μέρος είναι ορθογώνιο και με μικρό πύργο. Στο εσωτερικό, θα βρείτε τοιχογραφίες ζωγραφισμένες από τις αρχές του 1600 και καλύμματα τάφων κεντημένα με ασημένιο νήμα. Το μοναστήρι, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ρουμανία, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ζωγραφισμένες εκκλησίες στη Μολδαβία.

 

 
 

Κλουζ-Ναπόκα

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Cluj-Napoca είναι γεμάτο υπέροχη τέχνη, αρχιτεκτονική και πολιτισμό. Ο νεανικός του πληθυσμός το καθιστά ένα διασκεδαστικό και γιορτινό μέρος για να επισκεφθείτε αν ψάχνετε για μια καλή νυχτερινή ζωή.Με κάποια υπέροχη αρχιτεκτονική που εκτίθεται με τη μορφή μπαρόκ κτιρίων και παλιών εκκλησιών, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες γκαλερί τέχνης και πολιτιστικά κέντρα διάσπαρτα. Οι επισκέπτες πρέπει να φροντίσουν να σταματήσουν στο υπέροχο Εθνικό Μουσείο Τέχνης Εκτός από αυτό, υπάρχουν πολλά ήσυχα πάρκα και ατμοσφαιρικές καφετέριες και μπαρ για να απολαύσετε.Βρίσκεται στην Τρανσυλβανία, το Cluj-Napoca είναι ένας ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός χάρη στη βελτίωση των πτήσεων. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως βάση για να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή, η οποία είναι γεμάτη από όμορφα τοπία και παλιά κάστρα.

 

 
 

Τιμισοάρα

Με μερικά υπέροχα πάρκα, πλατείες και κήπους διάσπαρτα στην πόλη, η Τιμισοάρα είναι ένα όμορφο μέρος για να περπατήσετε. Το 2021, θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, οπότε είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε τώρα πριν φτάσουν τα πλήθη.Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι γνωστή ως η πρώτη που ξεσηκώθηκε εναντίον του Τσαουσέσκου, του πρώην κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας το 1989. Αρκετά μέρη γύρω από την Τιμισοάρα γιορτάζουν την εκδήλωση, όπως η όμορφη πλατεία νίκης και το συναρπαστικό μουσείο της Επανάσταση.Ένα πολύ κοσμοπολίτικο μέρος, η Τιμισοάρα διαθέτει πολλά υπέροχα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και μια ζωντανή νυχτερινή ζωή. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την πόλη ως βάση εξερευνώντας τη γύρω περιοχή.

 

 
 

Οραντέα

Αν και το Oradea έχει σίγουρα δει καλύτερες μέρες, η πόλη είναι γεμάτη από όμορφα, αν και ελαφρώς αποσυντεθειμένα κτίρια που χρονολογούνται από την εποχή που κυβερνούσαν οι Αυστρο-Ούγγροι.Καθώς χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους, υπάρχει μεγάλη ιστορία στην παράσταση. Καθώς περιπλανηθείτε στους πολυσύχναστους δρόμους του, θα βρείτε όμορφα αρχοντικά αρ νουβό, μπαρόκ εκκλησίες και νεοκλασικά θέατρα.Σε απόσταση αναπνοής από τα ουγγρικά σύνορα, το Oradea είναι μια πολυπολιτισμική πόλη με μεγάλο ουγγρικό πληθυσμό. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται στο δρόμο τους από και προς την Ουγγαρία.

 

 

Κάστρο Corvin

Το Corvin Castle είναι μια επιβλητική μεσαιωνική, γοτθική δομή, που θεωρείται το πιο εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο στη Ρουμανία. Είναι επίσης γνωστό ως Κάστρο Hunyad μετά τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο που το έχτισε. Το Κάστρο Corvin είναι ένα παραμυθένιο κάστρο στο οποίο έχει πρόσβαση μια ξύλινη γέφυρα που φέρει ένα άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Νεπομούκ, του προστάτη των γεφυρών. Ένα κοράκι που φοράει χρυσό δαχτυλίδι είναι σύμβολο του κάστρου του 15ου αιώνα. Δείτε επίσης το λάκκο της αρκούδας και το μπουντρούμι όπου βασανίστηκαν οι άνθρωποι.

 

 

Σίμπιου

Με πολύ γερμανική εμφάνιση και αίσθηση, το Sibiu είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη για επίσκεψη. Είναι το σπίτι της μεγαλύτερης γερμανικής κοινότητας της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ένας μεθυστικός συνδυασμός διαφορετικών πολιτιστικών επιρροών στους δρόμους της.Ένα γοητευτικό και γραφικό μέρος, η Παλιά Πόλη του Sibiu έχει μεγάλη αρχιτεκτονική στην οθόνη. Μόνο δύο από τα κυριότερα σημεία της επίδειξης είναι η παλιά ακρόπολη και η πλατεία Huet, η οποία είναι γεμάτη από όμορφα γοτθικά κτίρια.Διάφορα φεστιβάλ όπερας, θεάτρου και ταινιών πραγματοποιούνται στο Sibiu κατά τη διάρκεια του έτους. ως τέτοια, η πόλη έχει μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή - καθώς και ένα από τα καλύτερα μουσεία της χώρας σε σχήμα Μουσείου Brukenthal, το οποίο εκθέτει πολλά λαμπρά έργα τέχνης τόσο από Ρουμάνους όσο και από διεθνείς καλλιτέχνες.

 

 
 

Κωνστάντζα

Βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, Constanta είναι μια μεγάλη πόλη λιμάνι που έρχεται δεύτερη μετά από το Βουκουρέστι όσον αφορά τη σημασία της χώρας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 2600 χρόνια.Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την Κωστάντζα για τα παραθαλάσσια θέρετρα και τις όμορφες παραλίες που βρίσκονται κοντά, η πόλη έχει πολλά να το κάνει. Υπάρχουν πολλά ιστορικά κτίρια και ενδιαφέροντα μουσεία. Από αυτά, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και Αρχαιολογίας είναι αναμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον, με την εκτενή συλλογή αντικειμένων και μαρμάρινων τάφων.Με πολλά ωραία ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια θαλασσινών στην πόλη, το Constanta είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να σταματήσετε στο δρόμο προς τις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας της

 

 
 

Κάστρο Πέλες

Το κάστρο Peles δεν έχει ιστορία πολιορκιών και πολέμων, αλλά έχει κάτι που δεν κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κάστρα: θεαματική ομορφιά, καθισμένος όπως στην Καρπάθια πλαγιά. Αυτό το νεοαναγεννησιακό κάστρο χτίστηκε από τον Βασιλιά Κάρολ Ι που έφυγε εδώ το 1860. Στην παραμυθένια εμφάνιση, θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα στην Ευρώπη. Μια συλλογή όπλων 4.000 τεμαχίων αντικατοπτρίζει τα στρατιωτικά ενδιαφέροντα του βασιλιά, ενώ μια αίθουσα ταινιών διακοσμημένη με τοιχογραφίες αντανακλά τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα της βασίλισσας. Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε στη Ρουμανία προβλήθηκε εδώ.

 

 
 

Κάστρο Μπραν

Το Bran Castle συνδέεται συχνά με τον Dracula ως το σπίτι του, αν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο συγγραφέας Bram Stoker γνώριζε ακόμη και αυτό το μεσαιωνικό κάστρο. Το κάστρο, ένα ρουμανικό ορόσημο, έχει μια ποιότητα παραμυθιού, κρυφοκοιτάζοντας από τη δασώδη πλαγιά ενός λόφου κοντά στο Brasov στην Τρανσυλβανία. Με ρίζες που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, αυτό το μεσαιωνικό κάστρο σήμερα είναι ένα μουσείο με έργα τέχνης και έπιπλα που συλλέγει η Βασίλισσα Μαρία. Επίσης φιλοξενεί ένα υπαίθριο μουσείο με κτήρια αγροτών της Ρουμανίας από όλη τη χώρα

 

 

Παλιά πόλη του Μπρασόβ

Το Brașov είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ρουμανίας και για έναν καλό λόγο. Η γραφική παλιά πόλη της πόλης είναι γεμάτη με πέτρινα σοκάκια, πολύχρωμα σπίτια και ιστορικές οχυρωμένες εκκλησίες. Με ιστορία αιώνων στην περιοχή, η Παλιά Πόλη του Μπράβοφ είναι ένας γοητευτικός προορισμός για να περάσετε μερικές μέρες στη Ρουμανία.Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Μαύρη Εκκλησία, η οποία πήρε το όνομά της αφού κάηκε σε μια καταστροφική πυρκαγιά το 1689. Μπορείτε να περπατήσετε κάτω από τη Strada Sforri, που είναι ο στενότερος δρόμος σε όλη την Ευρώπη.

 

 
 

Salina Turda

Εάν αισθάνεστε σαν να εργάζεστε σε ορυχείο αλατιού στο σπίτι, τότε θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα στο Salina Turda. Το ορυχείο αλατιού, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, χρησιμοποιήθηκε για τα πάντα, από ένα κέντρο αποθήκευσης τυριών έως ένα καταφύγιο βομβών στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού σταμάτησαν οι ανασκαφές το 1932. Σήμερα, έχει μετατραπεί σε ένα απίστευτο θεματικό πάρκο επιστημονικής φαντασίας. Βρίσκεται στην κομητεία Ciuj, η Salina Turda έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο όμορφα υπόγεια μέρη στον κόσμο. Όταν επισκέπτεστε, θα κατευθυνθείτε περίπου 120 μέτρα (400 πόδια) πριν φτάσετε στη βυθισμένη χώρα των θαυμάτων. Μόλις μπείτε μέσα, θα βρείτε ένα αμφιθέατρο, μια αίθουσα μπόουλινγκ, μια υπόγεια λίμνη με πλώρη και ακόμη και έναν τροχό Ferris.

 

 

 Άλμπα Ιούλια

Συχνά παραβλέπεται από τους επισκέπτες στη Ρουμανία, η Alba Iulia φιλοξενεί μια υπέροχη ακρόπολη σε σχήμα αστεριού. μέσα στους παλιούς τοίχους του υπάρχουν μερικά υπέροχα μνημεία, μουσεία και άλλα.Υπάρχει πολλή ιστορία στο σόου στους καλοδιατηρημένους δρόμους της Alba Iulia. Είναι εδώ που η Τρανσυλβανία και η Ρουμανία αποφάσισαν να ενώσουν μαζί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο υπέροχος Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός Ναός του 13ου αιώνα, ο οποίος παρουσιάζει υπέροχη ρωμαϊνική αρχιτεκτονική.Με μια σειρά από κομψά παλάτια και λαμπερούς καθεδρικούς ναούς, οι επισκέπτες θα βρουν πολλά να δουν και να κάνουν στην ακρόπολη, σε αντίθεση με την υπόλοιπη πόλη, η οποία δεν είναι τόσο όμορφη σε σύγκριση.

 

 

Ξύλινες εκκλησίες Maramures

Όταν ξένοι ηγέτες του Maramures αρνήθηκαν να αφήσουν τους ανθρώπους να χτίσουν πέτρινες εκκλησίες μακράς διαρκείας, στράφηκαν σε ξύλο. Έφτιαξαν περίπου 300 ξύλινες εκκλησίες για μια περίοδο 200 ετών. Μόνο περίπου 100 από αυτές τις εκκλησίες παραμένουν σε χρήση σήμερα. Αυτές οι γοτθικές δομές είναι ως επί το πλείστον Ορθόδοξες, αλλά υπάρχουν μερικές ελληνικές καθολικές εκκλησίες. Οι εκκλησίες, συνήθως με ψηλούς, λεπτούς καμπαναριό, αντικατοπτρίζουν έναν προηγμένο βαθμό ξυλουργικής. Είναι ταυτόχρονα απλά και κομψά. Τοιχογραφίες ζωγραφισμένες στο χέρι διακοσμούν το εσωτερικό πολλών εκκλησιών.

 

 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!