top-image

Βελιγράδι by night εκδρομή

Βελιγράδι by night εκδρομή

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 

1η & 2η μέρα Θεσσαλονίκη -  Βελιγράδι (ξενάγηση πόλης) – Κρουαζιέρα

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 21:30 και αναχώρηση στις 22.00 μμ. , για το Βελιγράδι. Άφιξη στο Βελιγράδι το πρωί φθάνουμε στο Βελιγράδι, το πρωί. Αμέσως ξεκινάμε την ‘’πανοραμική’’ ξενάγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Σάββα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό αλλά και τα κατεστραμμένα, ακόμη, κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Τέλος θα επισκεφτούμε Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης και τη φυλακή Νεμπόισα εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στον μεγάλο κοσμοπολίτικο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεσή σας . Το βράδυ προαιρετική κρουαζιέρα για να θαυμάσετε το ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό τοπίο που αγκαλιάζει το Βελιγράδι . Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε σε ένα από τα παραποτάμια νυχτερινά κέντρα ή τα night club ή σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια με τοπική μουσική.

3η ημέρα Βελιγράδι - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci & Wine tasting

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια  ολοήμερη εκδρομή στην Βοϊβοντίνα. Πρώτα θαεπισκεφτούμε το Νόβι Σαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα, μια πόλη, που αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Στη ‘’πανοραμική’’ μας ξενάγηση, θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και στο τέλος ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο . Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Φρούσκα Γκόρα και στη συνέχεια την βγαλμένη από παραμύθι πόλη Σρέμσκι Κάρλοβτσι (Sremski Karlovci), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το οινοποιείο της περιοχής για να δοκιμάσετε εκλεκτά κρασιά της περιοχής . Το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι και το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών.

4η ημέρα Βελιγράδι – Επιστροφή

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και μέσω Νις. Άφιξη αργά το βράδυ.

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

Στο πακέτο εκδρομών περιλαμβάνονται:

  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας .
  • Πρωινό & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου, ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Βελιγράδι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται :

  • Δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας από την πελάτη 
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
 
 
 
 
  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 1.230.000

Νόμισμα: Δηνάριο Σερβίας (RSD)

Αεροδρόμιο/α: Νικολά Τέσλα (BEG)

Μπορεί οι βομβαρδισμοί να έσβησαν τα ίχνη της πλούσιας Ιστορίας της, η οποία κρατάει από την εποχή των Κελτών, και να άφησαν πίσω τους ένα μείγμα αυστριακής και κομουνιστικής αισθητικής, όμως η πολύπαθη πόλη έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και είναι πολύ ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Τα alternative στέκια και η έντονη πολιτιστική κίνηση, μάλιστα, της έχουν χαρίσει τον τίτλο «Βερολίνο των Βαλκανίων». Απολαύστε τη θέα από την ακρόπολη-φρούριο Kalemegdan, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, και περιπλανηθείτε ανάμεσα στα άπειρα μαγαζάκια και τα cafes του πεζόδρομου Knez Mihailova, που θα σας φέρει στην καρδιά της πόλης. 

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

 

 

Ναός του Αγίου Σάββα

Με έναν θόλο ύψους 134 μέτρων (440 πόδια), ο Ναός του Αγίου Σάββα κυριαρχεί στον ορίζοντα του Βελιγραδίου. Για να γίνει ακόμη ψηλότερο, ο τρούλος είναι γεμάτος με χρυσό σταυρό ύψους περίπου 12 μέτρων. Η μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία που χρησιμοποιείται σήμερα, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σάββα, ένα σημαντικό μεσαιωνικό πρόσωπο που ίδρυσε τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Βρίσκεται στο οροπέδιο Viacar, όπου θεωρείται ότι θαμμένος ο Άγιος Σάββα. Η κατασκευή της εκκλησίας από λευκό μάρμαρο και γρανίτη ξεκίνησε το 1935, σταμάτησε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και συνεχίστηκε το 1985. Αν και είναι ακόμη υπό κατασκευή σήμερα, είναι ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Βελιγράδι.

 

 
 
 
 
 

 

Crkva Svetog Marka

Το Crkva Svetog Marka, ή ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μάρκου, ολοκληρώθηκε βασικά το 1940 στην τοποθεσία μιας ξύλινης εκκλησίας που χρονολογείται από το 1835. Βρίσκεται στην κεντρική γειτονιά Tašmajdan του Βελιγραδίου, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της χώρας. όχι πολύ μακριά είναι το κτίριο του Κοινοβουλίου. . Πάνω από την εξωτερική είσοδο της εκκλησίας, θα βρείτε ένα μωσαϊκό του Αποστόλου Μάρκου για τον οποίο ονομάζεται η εκκλησία. Η εκκλησία είναι γεμάτη με αιώνες παλιά εικόνες. αρκετοί ηγέτες είναι θαμμένοι στην κρύπτη.

 

 
 
 
 
 

 

Μαυσωλείο Τίτο - Σπίτι των λουλουδιών

Ο Josip Broz Tito ηγήθηκε των Γιουγκοσλαβικών Παρτιζάνων στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, και αργότερα έγινε πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας. Ένας σεβαστός ηγέτης στη διεθνή σκηνή, πέθανε το 1980. αυτός και η σύζυγός του θάφτηκαν στο House of Flowers, επίσης γνωστό ως Μαυσωλείο του Τίτο. Για λίγο, λουλούδια περιβάλλουν τον τάφο του, δημιουργώντας το όνομα House of Flowers. τα λουλούδια έχουν φύγει τώρα, αντικαθίστανται από λευκούς βράχους. Χτίστηκε το 1975 ως χειμερινός κήπος για τον Τίτο, ο οποίος επέλεξε να ταφεί εδώ. Το μαυσωλείο σήμερα είναι μέρος του Μουσείου Γιουγκοσλαβικής Ιστορίας

 

 
 
 
 
 

 

Οδός Knez Mihailova

Κάθε πόλη έχει έναν: έναν δρόμο που εκπέμπει γοητεία, είναι επενδεδυμένος με ιστορικά κτίρια και είναι εκεί όπου οι αγοραστές παίρνουν ευκαιρίες. Στο Βελιγράδι, αυτός ο δρόμος είναι οδό Knez Mihailova, που πήρε το όνομά του από έναν Σέρβο πρίγκιπα. Λιγότερο από ένα μίλι, ο δρόμος χρονολογείται από τις οθωμανικές μέρες, αν και ποτέ δεν ήρθε πραγματικά μόνος του μέχρι τον 19ο αιώνα όταν οι πλούσιοι άρχισαν να χτίζουν σπίτια εδώ. Τα ιστορικά κτήρια κατά μήκος της διαδρομής του περιλαμβάνουν το Srpska Kruna Hotel, που χτίστηκε το 1869. ιδιωτικές κατοικίες στα 46, 48 και 50 Knez Mihailova, που χρονολογούνται από το 1870, και Greca Kraljica, ένα καφενείο σε ένα κτίριο του 1835

 

 
 
 
 

 

Φρούριο Βελιγραδίου

Λόγω της στρατηγικής αμυντικής του θέσης, οι άνθρωποι ζούσαν στη συμβολή των ποταμών Sava και Δούναβη από τη Νεολιθική εποχή. Τότε οι εισβολείς μετακόμισαν, πρώτα οι Κέλτες και αργότερα οι Ρωμαίοι, οι οποίοι έχτισαν μια περίφραξη εδώ, ακολουθούμενοι από τους Ούννους και τους Γότθους. Ήταν ένας Σέρβος ηγέτης, ωστόσο, τον 15ο αιώνα που πραγματικά αύξησε τις οχυρώσεις. Το φρούριο είναι εξαιρετικά ανέπαφο, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής. Εκτός από τις οχυρώσεις, η επίσημη περιοχή του φρουρίου περιλαμβάνει μια εκκλησία, ένα μουσείο και πολλά δημοφιλή πάρκα.

 

 
 
 
 
 

 

Μουσείο Νίκολα Τέσλα

Πριν από έναν αιώνα, η Nikola Tesla ενεργοποίησε την ηλεκτρική ενέργεια, επινοώντας το σύστημα AC, το ηλεκτρικό πηνίο και συναφή είδη. Γενιές αργότερα, αυτές οι εφευρέσεις θα οδηγούσαν σε ένα αυτοκίνητο που πήρε το όνομά του, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla. Επίσης οδήγησαν σε ένα μουσείο αφιερωμένο στο έργο του στο κέντρο του Βελιγραδίου. Το Μουσείο Νίκολα Τέσλα περιέχει χιλιάδες έγγραφα, βιβλία, φωτογραφίες και σχέδια που σχετίζονται με το έργο του ηλεκτροκίνησης του κόσμου. Το μουσείο φιλοξενεί επίσης διαδραστικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών μοντέλων των εφευρέσεών του.

 

 
 
 
 
 

 

Οδός Skadarlija

Η οδός Skadarlija μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλη, μόλις 400 μέτρα (1.340 πόδια), αλλά είναι ο πιο διάσημος δρόμος στο Βελιγράδι. Βρίσκεται στην παλιά πόλη, συνδέει τη λεωφόρο Despot Stefan με την οδό Dusanova. Ο δρόμος είναι γεμάτος vintage κτίρια. Με μια μποέμ ατμόσφαιρα, η οδός Skadarlija θεωρείται η έκδοση της Μονμάρτρης στο Παρίσι του Βελιγραδίου. Στην πραγματικότητα, ήταν γνωστή ως η συνοικία των τσιγγάνων τον 19ο αιώνα. Είναι ένα μέρος όπου οι ποιητές συγκεντρώνονται για τα βράδια Skadarlija στο σπίτι του αείμνηστου ποιητή Dura Jaksic, και όπου το παιδικό θέατρο του δρόμου εκτελεί τσίρκο. Τα εστιατόρια και οι υπαίθριες καφετέριες καλωσορίζουν δείπνο, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, από όλα τα μέρη.

 

 
 
 
 
 
 
 Ημερήσιες εξορμήσεις από το Βελιγράδι
  

Πύργος κρανίου

Όχι για την εξασθενημένη καρδιά, ο Πύργος του Κρανίου είναι μια γιγαντιαία κατασκευή στην πόλη Νις με πάνω από 950 κρανία ενσωματωμένα στους τοίχους. Τα κρανία προέρχονται από Σέρβους στρατιώτες που ανατινάχτηκαν από τον δικό τους διοικητή, αφού ξεπέρασαν τους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια της Πρώτης Σερβικής Εξέγερσης το 1809.Ενώ ολόκληρη η σερβική δύναμη σκοτώθηκε, η έκρηξη κατάφερε να καταστρέψει πολλούς Οθωμανούς στρατιώτες ενώ πλησίαζαν την πόλη. Ως αποτέλεσμα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχτισε τον πύργο από τα κρανία των πεσμένων ανταρτών ως τρόπο να προειδοποιήσει τις μελλοντικές επαναστατικές δυνάμεις. Τώρα θεωρείται σύμβολο ανεξαρτησίας από τους Σέρβους.

 

 
 

 

Sremski Karlovci

Θεωρείται από πολλούς ως μια από τις ομορφότερες πόλεις της Σερβίας, το Sremski Karlovci είναι γνωστό για την μπαρόκ αρχιτεκτονική, τα όμορφα αρχοντικά και τα οινοποιεία μπουτίκ. Καθώς περπατάτε μέσα από αυτό το μικρό χωριό με τα πόδια, θα βρείτε γραφικές ευκαιρίες φωτογραφιών σε κάθε γωνιά.Σταματήστε από τον Ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, το Παρεκκλήσι της Ειρήνης ή το κόκκινο μάρμαρο Four Lions Fountain. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε μερικά από τα οινοποιεία του Sremski Karlovci, πολλά από τα οποία βρίσκονται ακριβώς στην πόλη. Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε ένα μίλι έξω από την πόλη για να επισκεφθείτε τους κυλιόμενους αμπελώνες στην ύπαιθρο.

 

 
 
 
 
 
 

 

 

Πύργος Avala

Ο Πύργος Avala, που χτίστηκε το 1965 και καταστράφηκε από τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999, ξαναχτίστηκε το 2010, έγινε ο ψηλότερος πύργος τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια. Ο αρχικός πύργος, με κατάστρωμα παρατήρησης, ήταν πηγή υπερηφάνειας για την περιοχή. Δημόσιες δωρεές πληρώθηκαν για την ανοικοδόμηση του πύργου. Βρίσκεται στο όρος Avala στα περίχωρα του Βελιγραδίου. Με ύψος 206 μέτρα (675 πόδια), είναι η πέμπτη ψηλότερη κατασκευή στη Σερβία. μπορείτε κυριολεκτικά να δείτε για μίλια και μίλια από το κατάστρωμα παρατήρησης.

 

 
 
 
 
 

 

Smederevo

Ξαπλωμένος στις όχθες του Δούναβη, η αρχαία ιστορία του Smederevo το καθιστά ένα ενδιαφέρον μέρος για να επισκεφθείτε. Το κέντρο της πόλης είναι ευχάριστο και γραφικό να περιπλανηθείτε, με μεγάλες λεωφόρους που φιλοξενούν μικρά καφέ και εστιατόρια.Το κύριο αξιοθέατο που προσφέρεται είναι το φανταστικό φρούριο, το οποίο, παρόλο που είχε υποστεί μεγάλη ζημιά στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι τεράστιο σε κλίμακα και σίγουρα εντυπωσιακό. Το μουσείο της πόλης αξίζει επίσης μια ματιά σε όλα τα αρχαία αντικείμενα που προσφέρονται.

 

 
 
 
 
 

 

Χιονοδρομικό κέντρο Kopaonik

Ξαπλωμένος στις όχθες του Δούναβη, η αρχαία ιστορία του Smederevo το καθιστά ένα ενδιαφέρον μέρος για να επισκεφθείτε. Το κέντρο της πόλης είναι ευχάριστο και γραφικό να περιπλανηθείτε, με μεγάλες λεωφόρους που φιλοξενούν μικρά καφέ και εστιατόρια.Το κύριο αξιοθέατο που προσφέρεται είναι το φανταστικό φρούριο, το οποίο, παρόλο που είχε υποστεί μεγάλη ζημιά στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι τεράστιο σε κλίμακα και σίγουρα εντυπωσιακό. Το μουσείο της πόλης αξίζει επίσης μια ματιά σε όλα τα αρχαία αντικείμενα που προσφέρονται.

 

 
 
 
 
 

 

Σιδηρές Πύλες Δούναβη (φαράγγι Derdap)

Η σύνδεση των συνόρων της Σερβίας και της Ρουμανίας είναι οι Iron Gates - αρκετά μεγάλα φαράγγια κατά μήκος του ποταμού Δούναβη. Αρχικά κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 ως φράγμα για τον έλεγχο του ποταμού, αλλά είναι πλέον ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για εκδρομές με πλοίο και κρουαζιέρες στο ποτάμι.Καθώς περιηγείστε στα περάσματα, θα έχετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία ως το σκηνικό σας. Περιτριγυρισμένο από απότομους βράχους και πυκνά καταπράσινα δάση, υπάρχουν πολλά να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Δοκιμάστε και εντοπίστε τη ρωμαϊκή πινακίδα Tabai Traiana, το μοναστήρι Mraconia και το σκαλιστό πρόσωπο του Decebalus.

 

 
 
 
 

 

Zlatibor

Αν και πολλοί ταξιδιώτες έρχονται στη Σερβία για να επισκεφθούν το Βελιγράδι, συχνά παραβλέπουν την παρθένα περιοχή του Zlatibor. Βρίσκεται στα δυτικά βουνά της Σερβίας, το Zlatibor είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του εξωτερικού χώρου. Με πολλές δυνατότητες πεζοπορίας, σκι και κολύμβησης, υπάρχει κάτι στο Zlatibor για κάθε τύπο ταξιδιώτη.Υπάρχουν πολλές γοητευτικές πόλεις για επίσκεψη στο Zlatibor. Το Sirogojno, η Jablanica και η Tripkova είναι μόνο μερικά μέρη όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στην ύπαιθρο της Σερβίας. Εκτός από ξενοδοχεία και εστιατόρια σε στιλ θέρετρου, πολλά από αυτά τα χωριά έχουν επίσης εγκαταστάσεις, όπως πισίνες, αθλητικές πίστες, εξοχικές κατοικίες και εστιατόρια.

 

 
 
 
 
 

 

Φρούριο Petrovaradin

Το φρούριο Petrovaradin δεν είναι απλώς σύμβολο της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό ορόσημο στη σερβική ιστορία. Ψευδώνυμο "Γιβραλτάρ στον Δούναβη", αυτό το φρούριο έχει πλούσια και σημαντική ιστορία. Επιβίωσε 180 χρόνια τουρκικής ιδιοκτησίας πριν παραδοθεί πίσω στους Αυστριακούς.Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του φρουρίου είναι ο πύργος του ρολογιού. Σε αντίθεση με άλλα ρολόγια, το λεπτό και η ώρα στο πρόσωπό του αντιστρέφονται. Δεδομένου ότι η ώρα της ώρας είναι μεγαλύτερη από το λεπτό χέρι, οι ναυτικοί και οι ψαράδες μπορούν να διαβάσουν την ώρα από μακριά. Εκτός από τον πύργο του ρολογιού, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις σήραγγες που βρίσκονται κάτω από τα θεμέλια του φρουρίου.

 

 
 
 
 
 

 

Κράλιεβο

Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, το Kraljevo είναι μια μικρή πόλη που προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο. Ενώ η ίδια η πόλη είναι σχετικά συντριπτική, χωρίς να συμβαίνει πολύ, το βασικό της αποτέλεσμα είναι αυτό που βρίσκεται έξω από τα όρια.Θεαματικά μεσαιωνικά μοναστήρια βρίσκονται κοντά. είναι πραγματικά όμορφα με την εκπληκτική αρχιτεκτονική τους και τις υπέροχες τοιχογραφίες. Χρονολογείται στον 12ο αιώνα, το Studenica είναι εκπληκτικό και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της χώρας.Εκτός από αυτό, από το Kraljevo μπορείτε να επισκεφθείτε το φρούριο Maglic, το οποίο έχει αρχαίες οχυρώσεις και όμορφη θέα στον ποταμό Ibar. Το καλοκαίρι, μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ στις πλωτές οδούς και τα ορμητικά σημεία ποταμού.

 

 
 
 
 
 

Νις

Χρονολογείται από τους προ-ρωμαϊκούς χρόνους, ο Νις έχει σίγουρα το μερίδιο των ιστορικών του μνημείων. Πολλοί Ρωμαίοι αυτοκράτορες γεννήθηκαν εδώ. Αργότερα κυβερνήθηκε από τους Οθωμανούς, το εντυπωσιακό φρούριο και το απόκοσμο, αλλά σωστά ονομάστηκε Πύργος των Κρανίων είναι απομεινάρια του ταραχώδους παρελθόντος του, το οποίο πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα υποχρεώσεων που πρέπει να κάνετε.Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι ένα πολυσύχναστο μέρος, όπου μοντέρνα κοκτέιλ μπαρ και ατμοσφαιρικές καφετέριες κρύβονται ανάμεσα σε παλιά σοκάκια. Χάρη εν μέρει στον μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό της, η Νις έχει μια ζωντανή μουσική σκηνή, μια από τις καλύτερες γαστρονομικές σκηνές στη χώρα, και πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ για να απολαύσουν οι επισκέπτες και οι ντόπιοι.

 

 
 
 
 
 
 

 

 

Δημαρχείο Subotica

Το Δημαρχείο Subotica είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα αρχιτεκτονικής σε ολόκληρη την πόλη. Χτισμένο στις αρχές της δεκαετίας του 1900, αυτό το στιλ art-nuevo είναι το ορόσημο της Subotica και σχεδιάστηκε από τους Ούγγρους αρχιτέκτονες Marcell Komor και Dezso Jakab.Αν και είναι λειτουργικό δημαρχείο, το κτίριο παραμένει ανοιχτό για επισκέψεις. Μπορείτε ακόμη να ανεβείτε στον πύργο και να θαυμάσετε τη θέα από το γειτονικό κατάστρωμα παρατήρησης. Μέσα στο κτίριο, θα βρείτε τέσσερις εσωτερικές αυλές και τρεις αίθουσες που χρησιμοποιούνται για συναντήσεις και εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, φροντίστε να δείτε τα 16 παράθυρα βιτρό στο Grand Hall.

 

 
 
 
 
 

 

Φρούριο Golubac

Κανένα ταξίδι στη Σερβία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς επίσκεψη στο εντυπωσιακό μεσαιωνικό φρούριο Golubac. Χτισμένο στην πλευρά ενός γιγαντιαίου βράχου που βλέπει πάνω από τον ποταμό Δούναβη, το φρούριο αποτελείται από γέφυρες και απότομους πέτρινους τοίχους και πύργους.Η ταραχώδης ιστορία του φρουρίου χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Αν και έχει επιβιώσει σε περισσότερες από 120 επιθέσεις, το φρούριο Golubac καταλήφθηκε επίσης από τους Τούρκους, τους Ούγγρους, τους Βούλγαρους και τους Αυστριακούς. Το 1867, τελικά παραδόθηκε στους Σέρβους. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Φρούριο Golubac με τα πόδια ή να θαυμάσετε την ομορφιά του από μια περιήγηση στον ποταμό Δούναβη.

 

 
 
 
 
 

 

Μονή Studenica

Ως μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο, το Studenica Monastery είναι ένας εντυπωσιακός ιστότοπος που δεν θα θέλατε να χάσετε. Ιδρύθηκε το 1190, το μοναστήρι συνδυάζει άψογα δύο στυλ αρχιτεκτονικής - Ρωμανικός και Βυζαντινός.Είναι γνωστή για την εκτεταμένη συλλογή τοιχογραφιών, συμπεριλαμβανομένης της παράστασης σταύρωσης από το 1209. Αυτή η τοιχογραφία θεωρείται ευρέως ως το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό επίτευγμα στη Σερβική ιστορία. Υπάρχει επίσης ένα μουσείο επί τόπου που στεγάζεται στη μοναστική κατοικία του 18ου αιώνα. Μέσα στο μουσείο, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά αντικείμενα και θησαυρούς από την εκκλησία.

 

 
 
 
 
 

 

Νόβι Σαντ

Γνωστή ως «Αθήνα της Σερβίας», αυτή η υπέροχη πόλη είναι γεμάτη από ιστορικά μνημεία και απέκτησε το ψευδώνυμο εν μέρει λόγω της κυρίαρχης ακρόπολης Petrovaradin, η οποία βλέπει πάνω από την πόλη και θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τον Παρθενώνα.Ενώ είναι ένα γοητευτικό μέρος με πολλά κτίρια που χρονολογούνται από τα Hapsburgs, υπάρχει μια ζωντανή πολιτιστική σκηνή και κάθε χρόνο η ακρόπολη φιλοξενεί ένα τεράστιο φεστιβάλ μουσικής. Ένα γραφικό μέρος, το Νόβι Σαντ έχει πολλά μικρά πάρκα διάστικτα, με καφετέριες και γκαλερί κρυμμένες ανάμεσα στα ελικοειδή σοκάκια που μπορείτε να εξερευνήσετε

 

 
 
 
 

 

Μονή Ζίκα

Η Μονή Zica χτίστηκε τον 13ο αιώνα και είναι γνωστή ως η πρώτη έδρα του Σέρβου Αρχιεπισκόπου. Με ιστορία που ξεπερνά τα 800 χρόνια, είναι ένα από τα πιο θρησκευτικά σημαντικά κτίρια στη Σερβία.Η δομή και ο σχεδιασμός του μοναστηριού είναι σχεδόν τόσο αξιοσημείωτα όσο η ίδια η εκκλησία. Το εξωτερικό του μοναστηριού είναι βαμμένο με έντονη απόχρωση κόκκινου χρώματος και οι θολωτές στέγες είναι εξίσου έντονη απόχρωση του μπλε. Στο εσωτερικό, θα βρείτε πολλές τοιχογραφίες που απεικονίζουν τον Stefan Prvovencani και τον γιο του, μαζί με τους Αποστόλους Peter και John. Υπάρχουν επίσης μερικές τοιχογραφίες στη βόρεια και νότια χορωδία που δείχνει τη σταύρωση.

 

 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!