top-image

Πρέβεζα-Πάργα-Σύβοτα-Κρουαζιέρα στη Λευκάδα

Πρέβεζα-Πάργα-Σύβοτα-Κρουαζιέρα στη Λευκάδα

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΠΡΕΒΕΖΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Πρέβεζα-Πάργα-Σύβοτα-Κρουζιέρα στη Λευκάδα
 
 Οδικώς 5 ημέρεςς
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

ΠΡΕΒΕΖΑ –ΠΑΡΓΑ-ΣΥΒΟΤΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ  

1η ημέρα : Θεσσαλονίκη – Βέροια – Κοζάνη - Σύβοτα – Πρέβεζα

Συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για τη Πρέβεζα . Στάση για καφέ στα μοναδικής ομορφιάς Σύβοτα και θα συνεχίσουμε μέσω μιας όμορφης παραλιακής διαδρομής για την περιοχή της Πρέβεζας. Άφιξη  και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας .

2η µέρα: Πρέβεζα – Λευκάδα – Κρουαζιέρα Σκορπιό – Μεγανήσι – Φισκάρδο                      

Πρωινό και αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή στην Λευκάδα για µία γνωριμία µε την πατρίδα του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη. Από το Νυδρί κρουαζιέρα (προαιρετικά) στα Πριγκιποννήσια, το Μεγανήσι, την Μαδουρή του Βαλαωρίτη, το Σκορπιό το νησί του Ωνάση και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η κρουαζιέρα µας θα γίνει μεγαλύτερη και θα φτάσει μέχρι και το Φισκάρδο. Όσοι όμως επιθυμούν να αποαλύσουν το μπάνιο τους σε μια απο τις εκπληκτικές παραλίες της Λευκάδας θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν αυτή την εμεπιρία στη μοναδική παραλία Κάθισμα . Στην επιστροφή το απόγευμα  θα πάρουμε μαζί μας όσους επιστρέφουν από την κρουαζιέρα και θα  επιστρέψουμε  στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση.

3η µέρα: Πρέβεζα – Νικόπολη  - Πάργα                                                                  

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή στην Πάργα. Περνώντας από τη Νικόπολη,  φτάνουμε στη γραφική κωμόπολη µε τις σπάνιες φυσικές ομορφιές.  Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φρούριο της πόλης και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων όπου υπάρχουν σπάνια εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια. Ελεύθερος  χρόνος στην γοητευτική Πάργα για καφέ και βόλτα.  Ξεκούραση και νωρίς το βράδυ µια βόλτα στην όμορφη παραλία της Πρέβεζας με τα πολυσύχναστα καφέ και εστιατόρια.

4η ημέρα : Πρέβεζα - Προαιρετική κρουαζιέρα στους Παξούς & Αντίπαξους

Πρωινό και όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην ολοήμερη επίσκεψή μας στους  Παξούς . Θα πάρουμε παραδοσιακό καΐκι από τη Πάργα και  θα απολαύσουμε την mini κρουαζιέρα στα καθαρά νερά του Ιονίου και  τις περίφημες σπηλιές στους Παξούς . Άφιξη και ελεύθερος  χρόνος στο νησί για καφέ  και φαγητό. Όσοι δεν συμμετέχουν στην κρουαζιέρα θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην Πάργα .Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα Πρέβεζα - Άρτα – Τζουμέρκα – Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας για να επισκεφτούμε τη Πρέβεζα . Θα επισκεφτούμε τον ενετικό πύργο του ρολογιού της Πρέβεζας , το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης . Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ιστορικό γιοφύρι της Άρτας και θα καταλήξουμε στη γραφική Τζουμέρκα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ και θα συνεχίσουμε για τα Ιωάννινα . Σύντομη περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης και θα καταλήξουμε στη περίφημη λίμνη της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν κρουαζιέρα στη λίμνη κι να επισκεφτούν το νησάκι της Κυράς Φροσύνης . Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη και άφιξη το βράδυ στη πόλη μας_

Σημείωσεις:

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Tέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Δεν περιλαμβάνονται:

    • Φόρος διαμονής.
    • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
    • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
    • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
    • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

     

   

 

 

 

  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός Πάργας: 23.845

Χρήσιμες Πληροφορίες για την Πάργα: Το νησί που πάντα επιστρέφεις!!!Eίναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου πελάγους και βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με τον οποίο πιθανολογείται ότι ενώνονταν στην αρχαιότητα. Σήμερα χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω του πορθμού του Δρεπάνου και αποτελεί ομώνυμο νομό με πρωτεύουσα την πόλη της Λευκάδας. Είναι το μοναδικό νησί με οδική πρόσβαση και για το λόγο αυτό αποκαλείται «στεριανό νησί». Έχει  πληθυσμό 22,879 κατοίκους και καλύπτει μία έκταση 302,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το κλίμα της είναι υγρό μεσογειακό με ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Οι παραλίες της κατέχουν κορυφαία θέση παγκοσμίως, καθώς συνδυάζουν όλα τα μαγικά στοιχεία του Ιονίου: ατελείωτες αμμουδιές και απέραντο γαλάζιο, λευκούς βράχους και πυκνό πράσινο στο φόντο.

Πληθυσμός Λευκάδας: 23.845

Χρήσιμες Πληροφορίες για την Λευκάδα: Το νησί που πάντα επιστρέφεις!!!Eίναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου πελάγους και βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με τον οποίο πιθανολογείται ότι ενώνονταν στην αρχαιότητα. Σήμερα χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω του πορθμού του Δρεπάνου και αποτελεί ομώνυμο νομό με πρωτεύουσα την πόλη της Λευκάδας. Είναι το μοναδικό νησί με οδική πρόσβαση και για το λόγο αυτό αποκαλείται «στεριανό νησί». Έχει  πληθυσμό 22,879 κατοίκους και καλύπτει μία έκταση 302,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το κλίμα της είναι υγρό μεσογειακό με ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Οι παραλίες της κατέχουν κορυφαία θέση παγκοσμίως, καθώς συνδυάζουν όλα τα μαγικά στοιχεία του Ιονίου: ατελείωτες αμμουδιές και απέραντο γαλάζιο, λευκούς βράχους και πυκνό πράσινο στο φόντο.

 

 

 

 
 
 
 Αξιοθέατα   

Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας εκτίθενται ευρήματα από την παλαιολιθική περίοδο έως και την ρωμαϊκή εποχή,που παραθέτουν  την μακραίωνη ιστορία του νησιού.Σημαντικό μέρος των προϊστορικών κυρίως ευρημάτων συνδέεται με τις ανασκαφές που πραγματοποίησε στο νησί ο γερμανός αρχαιολόγος W. Dorpfeld στις αρχές του 20ου αιώνα,ο οποίος  υποστήριζε με θέρμη ότι η Λευκάδα είναι πραγματικά το νησί το οποίο ο όμηρος αναφέρει ως Ιθάκη.Με επίμονες προσπάθειες να τεκμηριώσει την θεωρεία του πραγματοποίησε  ανασκαφές σε  στον Νήρικο, στην Εύγηρο, στο σπήλαιο των Νυμφών στην Αγία Κυριακή, στους ταφικούς τύμβους στο Νυδρί και αλλού. Το μουσείο στεγάζεται στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας και είναι χωρισμένο σε 4 θεματικές αίθουσες.

 

 
 

Το Κάστρο του Αλή Πασά

Ανάμεσα από την Ανθούσα και την Αγιά σε ύψωμα που δεσπόζει όλης της περιοχής της Πάργας, είναι χτισμένο ένα ογκώδες επιβλητικό φρούριο «το κάστρο του Αλή Πασά«. Πρόκειται για το φρούριο που έχτισε ο Αλή πασάς για να επιτηρεί και πολιορκεί την Πάργα.Στις 17 Φλεβάρη του 1814 έσπειρε το θάνατο αιφνιδιαστικά στους κατοίκους της περιοχής και ειδικά στην Αγιά για να  εκδικηθεί  με αυτόν τον τρόπο τους αυτόνομους αυτούς κατοίκους που είχαν συμμαχήσει με τους Παργινούς.Την ίδια χρονιά ξεγελώντας τον Γάλλο διοικητή Επτανήσου Danzelot με έξυπνη επιστολή, χτίζει και το κάστρο. Ο ευρωπαίος αρχιτέκτονας το έκτισε πολυγωνικό με μεγάλο ύψος τειχών και γενικά σχεδιασμένο για αποτελεσματική άμυνα με μεγάλο πύργο για πυροβόλα.Στη βόρεια πλευρά έχει δύο προμαχώνες και μία ζεματίστρα για να  προστατεύουν την είσοδο. Στο εσωτερικό υπάρχει θολωτός περιφερειακός διάδρομος στον μεγάλο πύργο με εσωτερικές καμάρες και τόξα. Το κάστρο παραμένει ακόμη και  σήμερα σε καλή κατάσταση. Φαντασμαγορική η θέα του τη νύχτα όταν φωτίζεται σε περίοδο εκδηλώσεων.

 

 

Το νησάκι της Παναγιάς

Το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Πάργας. Εντυπωσιακό και κατάφυτο το νησάκι της Παναγιάς,  απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, με το εκκλησάκι και το γραφικό καμπαναριό καθώς και το μικρό κάστρο γαλλικής κατασκευής που δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του νησιού.Το Κάστρο χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των ετών 1797 και 1814.Με σκοπό να ελέγχει ένα μέρος του όρμου της Πάργας που δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί από το μεγάλο ενετικό κάστρο της Πάργας.Το νησάκι της Παναγίας προσδίδει μία έντονη γραφικότητα στην Πάργα. . Οι επισκέπτες μπορούν να πάνε εκεί είτε μέσω ποδηλάτου Θαλλάσης απο την παραλία Κρυονέρι, είτε κολυμπώντας (περίπου 15 λεπτά),είτε με τα μικρά καραβάκια που πηγαινοέρχονται.

 

 

Καταρράκτες στο Νυδρί

Ένας από αυτούς τους θησαυρούς του νησιού είναι οι καταρράκτες στο Νυδρί που προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Είναι ένα μέρος που θυμίζει έργο τέχνης και προσφέρει απόλυτη γαλήνη και ηρεμία μακριά από τις πολύβουες παραλίες ή το πολύ τουριστικό Νυδρί. Αυτή η υπέροχη τοποθεσία που υποδέχεται τους φυσιολάτρες και τους λάτρεις των οικοτουριστικών διαδρομών βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Νυδρί και είναι πολύ εύκολο για τον επισκέπτη να τους βρει. Θα περάσετε μια σύντομη καταπράσινη διαδρομή και θα φτάσετε σε ένα μέρος με πυκνή βλάστηση, πλατάνια και τρεχούμενα νερά ανάμεσα στους βράχους που συνθέτουν μια όαση πρασίνου και δροσιάς.Αν πάτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ίσως δεν θα δείτε την εικόνα με τα πολλά νερά που μπορεί να φαντάζεστε, μπαίνοντας στο μονοπάτι για να φτάσετε στους καταρράκτες τους αλλά παρ’ όλα αυτά το τοπίο είναι πανέμορφο και θα σας καθηλώσει Αυτό εξηγείται βέβαια από το γεγονός ότι η Λευκάδα ναι μεν είναι νησί με εντυπωσιακές ακτές και αμμουδιές αλλά είναι κυρίως ορεινή πράγμα που δημιουργεί εντυπωσιακά τοπία. Ιδιαίτερα οι εικόνες στα τελευταία μέτρα του φαραγγιού είναι εξαιρετικής ομορφιάς. Σμιλεμένες από το νερό πέτρες και μια φυσική πέτρινη πύλη είναι το θέαμα που θα αντικρίσετε μεταξύ άλλων και θα σας κάνει να επισκέπτεστε το σημείο κάθε φορά που βρίσκεστε στο νησί. Εάν είστε τολμηρός, μια βουτιά θα σας αναζωογονήσει και θα σας μείνει αξέχαστη.

 

 
 

Σκορπιός

Μία επισκεψη με τις κρουαζιερες ή τα μικρά ταχύπλοα ,επιβάλλεται στο νησί του Ωνάση!Ένα νησί θρύλος! Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Από τους Βενετσιάνους άρχοντες, περνά στα χέρια Λευκαδίων οινεμπόρων, για τα μάτια της όμορφης Μαρίας. Ο τελευταίος απόγονος τους, το πουλά στην περίοδο της  κατοχής σε Ιταλούς, το επανακτά και το υποθηκεύει για καλλιεργητικά δάνεια στην Αγροτική Τράπεζα. Μια οικογένεια από το Δρυμώνα Λευκάδας αγοράζει τον Σκορπιό το 1953 για να τον καλλιεργήσει. Δέκα χρόνια αργότερα ο Έλληνας κροίσος Αριστοτέλης Ωνάσης γίνεται κύριος του νησιού και το απογειώνει, για να ερημώσει αργότερα, επισκιασμένο από την «κατάρα» των Ωνάση. Το 2013 η εγγονή του Αθηνά πουλά το νησί στο Ρώσο μεγιστάνα, «βασιλιά της ποτάσας», Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και ξεκινά μια νέα εποχή…

 

 

Εξάνθεια

Πως είναι να απολαμβάνεις το φαγητό σου ανάμεσα στα σύννεφα; Πως είναι να πίνεις το ποτό σου στα 600μ. υψόμετρο κρεμασμέμος στην πλαγιά του όρους Ελάτη ;Μπορείτε να πάρετε τον ορεινό δρόμο στα νοτιοδυτικά του νησιού όπου  θα συναντήσετε την Εξάνθεια, ένα παραδοσιακό χωριό, κρεμασμένο πραγματικά στο όρος Ελάτη, να το ανακαλύψετε! Τα σπιτάκια είναι διώροφα και δομημένα έτσι  ώστε να μην κρύβει ποτέ το ένα στο άλλό τον ήλιο. Στην άκρη του  καταπράσινου τοπίου θα βρείτε εστιατόριο  που προσφέρει ένα εκπληκτικό μπαλκόνι με θέα και ένα μενού αντάξιο της υπέροχης αίσθησης που θα σας αφήσει το απέραντο της θάλασσας και του ουρανού. Η θέα είναι εκπλητκική,θα είστε κυριολεκτικά πάνω από τα σύννεφα.Και για τους λάτρεις  των extreme sports θα κάνετε το όνειρο πραγματικότητα πετώντας με αλεξίπτωτο πλαγιάς ή παραπέντε..Καλές πτήσεις!!!!

 

 

Πηγές Αχέροντα

 Ο Αχέροντας είναι ποταμός της περιφέρειας Ηπείρου και διασχίζει τους Νομούς Πρεβέζης Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Λόγω της παράδοσης και της περιβαλλοντικής αξίας προσελκύει πλήθος επισκεπτών από τις πηγές έως και τις εκβολές του. Το μήκος του ανέρχεται στα 52 χιλιόμετρα ενώ από τα νερά του αρδεύονται περίπου 85000 στρέμματα, εκ των οποίων 28000 βρίσκονται στο Νομό Θεσπρωτίας και 57000 στο Νομό Πρεβέζης. Εναλλακτικά ο Αχέροντας ήταν γνωστός και ως Μαυροπόταμος, Φαναριώτικος ή Καμαριώτικο ποτάμι. Τον Αχέροντα δεν αρκεί απλά να τον δεις και να τον ακούσεις, πρέπει να τον διασχίσεις . Αυτό που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα σε τούτο το ταξίδι είναι μια βαρκάδα στον ποταμό Αχέροντα.Ο βαρκάρης αναλαμβάνει και το ρόλο του ξεναγού στο μυθικό κόσμο του Αχέροντα…Η βαρκάδα ξεκινά με πορεία έξω από το κανάλι, για να δούμε την παραλία της Αμμουδιάς,τις θαλασσινές σπηλιές και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των κάθετων βράχων που γκρεμίζονται απότομα στη θάλασσα. Επιστροφή στο κανάλι και ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας που δεν χορταίνουν τόση ομορφιά... Εάν σας αρέσει η ιππασία, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε  ιππασία στο δάσος που οδηγεί στις πηγές του Αχέροντα και θα επιστρέψετε  από ένα σημείο και μετά μέσα από το ποτάμι, καλπάζοντας μέσα στα διάφανα νερά. Αν πάλι είστε λάτρεις του ράφτινγκ, θα έχετε  την ευκαιρία να ζήσετε πολύ δυνατές συγκινήσεις. Η διαδρομή από τη γέφυρα της Γλυκής είναι σύντομη και προσιτή για τον καθένα. Για τους πιο τολμηρούς και έμπειρους υπάρχουν και δύσκολα κομμάτια του ποταμού από τα Σερτζιανά ως τη Γλυκή για ράφτινγκ, διάρκειας 4-5 ωρών, με περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας.

 

 

Ιερά Μονή Παναγία των Βλαχερνών

Η Ιερά μονή Παναγία των Βλαχερνών είναι Βυζαντινό μοναστήρι που χτίστηκε πριν από το 12ο αιώνα σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της περιοχής.Βρίσκεται στην περιοχή του Βάλτου. To μοναδικό πράγμα που διασώζεται έιναι το καμπαναριό που έχει ύψος 15μ και ειναι επτανησιακού ρυθμού.Το έτος ίδρυσης του είναι άγνωστο. Κάποιοι το τοποθετούν στα μέσα του 14ουαιώνα.Σίγουρα πάντως χτίστηκε από τους Κωνσταντινοπουλίτες εποίκους, που για διαφόρους λόγους έφυγαν από την Πόλη, πριν την άλωση της και εγκαταστάθηκαν σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες και αρκετοί στην περιοχή, που το αφιέρωσαν στην Παναγία των Βλαχερνών, για να τους θυμίζει την πατρίδα.Το μνημείο έχει κηρυχθεί διατηρητέο.Ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο περίβολος με τις πολεμίστρες του.

 

 
 

Εκκλησιαστικό Μουσείο

Το εκκλησιαστικό μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Πάργας, ακριβώς πλάϊ από τον ενοριακό ναό των Αγίων Αποστόλων.Φιλοξενεί πολλά πολύτιμα αντικείμενα, όπως σπάνια βιβλία, ιερά Ευαγγέλια , εκκλησιαστικά είδη.Επίσης εκεί φυλάσσεται το λάβαρο της Πάργας, 300 χρόνων, από κόκκινο μετάξι ζωγραφισμένο με λάδι και από τις δύο πλευρές, όπου εικονίζονται η Παναγία και το θείο βρέφος με χρυσά άστρα. Επάνω στη σημαία διακρίνονται σημάδια από σφαίρες Τούρκων.

 

 

Το Κάστρο της Πάργας

Το Κάστρο της Πάργας είναι ένα μεσαιωνικό κτίσμα το οποίο τοποθετείται  στις αρχές του 19ου αι., εποχή της κυριαρχίας του Αλή Πασά. Είναι στην κορυφή του λόφου  με θέα στην πόλη, αποτελεί σημαντικό ορόσημο από τον 15ο αιώνα, λόγω των ισχυρών οχυρώσεων που χρησιμοποιούνται για την προστασία της πόλης από εισβολές από τη στεριά και τη θάλασσα.Στο κάστρο μπορεί κανείς να φτάσει μέσα από στενά δρομάκια και σκαλοπάτια από το λιμάνι της Πάργας.Σήμερα το κάστρο φωτίζεται και μπορούν οι επισκέπτες της Πάργας να το δουν από κοντά. Στον κεντρικό χώρο έχουν ανακατασκευαστεί δύο κεντρικά κτίρια που σε διάφορες περιόδους φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.Επίσης υπάρχει χώρος για να πιείς καφέ και εκθεσιακός χώρος όπου στεγαζεται έκθεση φωτογραφίας. Το κάστρο είναι επισκέψιμο από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ και η θεά απο ψηλά ειναι μαγευτική!!!

 

 

Νεκρομαντείο Αχέρωντα

Από αρχιτεκτονική άποψη το Νεκρομαντείο ταυτίζεται με μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο ή μαυσωλείο του 5ου αιώνα. Αποτελείται από πολυγωνική τοιχοδομία, σιδερόφραχτες πύλες, εσωτερική διαίρεση με διαδρόμους και το κυρίως ιερό το οποίο χωρίζεται με παράλληλους τοίχους σε 3 αίθουσες. Κάτω από την κεντρική αίθουσα του ιερού βρίσκεται λαξευμένη στο βράχο η υπόγεια αίθουσα, με ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ακουστική.Μέσα στην υπόγεια αίθουσα βασιλεύει απόλυτη ησυχία και ταυτόχρονα ο χρόνος αντήχησης του χώρου είναι εξαιρετικά χαμηλός. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το θόρυβο βάθους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο χώρος ήταν συνειδητά κατασκευασμένος ώστε να δημιουργεί στον επισκέπτη έντονα ψυχοακουστικά φαινόμενα.Κατά την αρχαιότητα οι προσκυνητές με την βοήθεια των ιερέων ερχόταν σε επαφή με τις ψυχές των νεκρών και ζητούσαν συμβουλές και πληροφορίες για το μέλλον. Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα είναι το μοναδικό στην αρχαιότητα που έδινε την δυνατότητα στον επισκέπτη να επικοινωνήσει με τον κάτω κόσμο.

 

 

Παξοί-Αντίπαξοι

Μία ημερήσια κρουαζιέρα στο όνειρο!!! Γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμος και λευκά βότσαλα σε περιμένουν στις παραμυθένιες παραλίες των Παξών .  Με  όμορφα, γραφικά σοκάκια και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Το παραδεισένιο νησάκι των Αντίπαξων βρίσκεται μόλις 3 ναυτικά μίλια από τους Παξούς. Το νησί είναι καταπράσινο και διαθέτει ονειρικές παραλίες με τιρκουάζ νερά που θα σου μείνουν αξέχαστες. Τα καραβάκια αναχωρούν καθημερινά γύρω στις 10:00 π.μ και επιστρέφουν περίπου στις 17:30 μ.μ. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μια ώρα.

 

 

Ενετικό Κάστρο Αγίας Μαύρας

Στην είσοδο του νησιού.δίπλα στην πλωτή  γέφυρα ,το πρώτο αξιοθέατο που θα δείτε , είναι το Ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα μ.Χ. και είναι ένα από το πιο εντυπωσιακά οχυρά στην Ελλάδα. Το αρχικό φρούριο χτίστηκε από τον  Φράγκο ηγεμόνα Ιωάννη Ορσίνι ο οποίος πήρε προίκα το νησί της Λευκάδας από τον πεθερό του, Δεσπότη της Ηπείρου, Νικηφόρο τον Α'. Όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν το νησί το 1479 , αναβάθμισαν το οχυρό χτίζοντας μια γέφυρα με 360 καμάρες που λειτουργούσε και ως υδραγωγείο , διέσχιζε τη λιμνοθάλασσα και υδροδοτούσε το οχυρό.Στο κάστρο υπήρχε μεγαλοπρεπής ναός της Αγίας Μαύρας που κατασράφηκε από τους Άγγλους το 1810,ότανπροσπάθησαν να καταλάβουν το νησί.Σήμερα υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Αγία Μαύρα.

 

 
 Παραλίες   

Βασιλική

Μια μεγάλη παραλία με βότσαλο στον κόλπο της Βασιλικής, διάσημη για τις εξαιρετικές του ιστιοπλοϊκές συνθήκες. Οι εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και τα κέντρα ενοικίασης ιστιοσανίδων είναι διαθέσιμα στην παραλία. Η κοντινή πόλη της Βασιλικής προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό ή για ψώνια.

 

 

Άγιος Νικήτας

Ο Άγιος Νικήτας είναι ένα παραθαλάσσσιο ψαροχώρι που οι Λευκαδίτες το αγαπούν ιδιαίτερα Έχει μία πανέμορφη παραλία,με γαλαζοπραάσινα νερά.Ο μικρός κολπίσκος που περιβάλλεται από βράχια,προσφέρει μαγευτική θέα στο Ιόνιο.Υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια κατά μήκος της παραλίας

 

 

Νυδρί

Η θέα, η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, η διασκέδαση από το πρωί μέχρι το βράδυ και ο κόσμος ελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες.Η υπέροχη παραλία, η διάφανη θάλασσα, η ενοικίαση σκαφών, πολλά ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, είναι από τα βασικά στοιχεία της "επιτυχίας" του Νυδριού.Διαθέτει οργανωμένο κέντρο θαλασσίων σπορ και καταδύσεων που θα σας βοηθήσει να μυηθείτε και να εξοικειωθείτε με τη θάλασσα και τις χαρές της.

 

 

Πόρτο Κατσίκι

Την πρώτη φορά που θα πάτε δεν θα μπορείτε να πιστέψετε το συνδιασμό των χρωμάτων σε θάλασσα και στεριά. Η κατάβαση γίνεται από μία ικανοποιητική σκάλα και δεν θα χρειστείτε να κάνετε κανένα ακροβατικό. Τα σκαλοπάτια είναι λίγα και έτσι θα μπορέσετε να κουβαλήσετε και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ομπρέλα ψάθες .. Θα τα χρειαστείτε άλλωστε καθώς τις πρωινές ώρες ο επιβλητικός βράχος χαρίζει ωραία δροσερή σκιά αλλά όταν έρθει το μεσημέρι δεν υπάρχει πουθενά σκιερό μέρος. Υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε αναψυκτικά, καφέ και φαγητό στους σερβιτόρους που με τη σειρά τους στέλνουν μήνυμα για να καταφτάσει σε λίγο η παραγγελία από ψηλά.

 

 

Κάθισμα

Η πιο οργανωμένη παραλία στη Λευκάδα, με πολλά beach bar με υποδομές, χώροι, αμέτρητες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Υπάρχει αρκετός χώρος στην μεγάλη αυτή παραλία για να κατασκηνώσετε και με τα δικά σας πράγματα και να παίξετε παιχνίδια. Τα νερά είναι βαθιά και γαλάζια και όταν δυναμώνει το κύμα θέλει προσοχή! Η παραλία διαθέτει επίσης ναυαγοσώστη και προσφέρει και υπηρεσίες parashooting, διαδρομή με αλεξίπτωτο που τερματίζει στο Κάθισμα με αφετηρία την Εξάνθεια.

 

 

Αγιοφύλι

Όμορφη παραλία τυρκουάζ με λευκές πέτρες κοντά στην πόλη της Βασιλικής. Μοιάζει με ένα μικρό Πόρτο Κατσίκι, λόγω των καταπληκτικών χρωμάτων και του σχήματος του γράμματος "U", ακριβώς κάτω από ένα βράχο. Ο πληρωμένος χώρος στάθμευσης στο τέλος του δρόμου έκλεισε το 2018 και η παραλία είναι επίσημα προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Ορισμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση, φέρνετε τα αναψυκτικά σας.

 

 

Εγκρεμνοί

Το όνομα της φανερώνει και τη φύση της. Είναι καλά  κρυμμένη από τη στεριά καθώς είναι γκρεμός και η παραλία δεν έχει άλλη πρόσβαση παρά από τη θάλασσα. Παλιότερα για να απολαύσει κάποιος την δροσερή βοτσαλωτή παραλία και τα λαμπιρίζοντα γαλάζια νερά της έπρεπε να κάνει καταρρίχηση από το βράχο και αναρρίχηση για να φύγει. Πλέον υπάρχει σκάλα, η οποία είναι εκτός από λίγο απότομη και αρκετά μεγάλη (338 σκαλοπάτια!) και ίσως κουράσει στο ανέβασμα της γι αυτό κρατείστε δυνάμεις από το κολύμπι! Καθημερινά πραγματοποιούνται ημερήσιες κρουαζιέρες ,που είναι και ο πιο εύκολος τρόπος προσέγγισης

 

 

Σύβοτα

Εκεί που οι Σευχέλλες υποκλίνονται!!!Σύβοτα,µε τις θεσπέσιες αµµουδιές τους, τους καταπράσινους λόφους και τα κατάφυτα νησάκια τους, δεν είναι τυχαίο που προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες.   Μια προικισμένη από την φύση περιοχή που είναι πνιγμένη στο πράσινο.Οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά θα συνεπάρουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα δυο καταπράσινα νησάκια στην είσοδο του κόλπου, τον Άγιο Νικόλαο και το Μαύρο Όρος. Στο νησάκι Μαύρο Όρος κατασκευάστηκε φάρος το 1884 από την Γαλλική εταιρία Οθωμανικών Φάρων. Το ύψος του φάρου είναι 14 μέτρα και εντάχθηκε στο Ελληνικό Φαρικό δίκτυο μετά το 1912-1913.

 

 

Λύχνος

Είναι μια από τις ομορφότερες και δημοφιλής αμμουδιές της Πάργας. Περιβάλλεται από το πράσινο του βουνού και από τους ελαιώνες της Πάργας και σε συνδυασμό με τα καταγάλανα και τα κρυστάλλινα νερά την κάνουν την μία από τις πιο αγαπημένες και ξεχωριστές παραλίες της Πάργας. Μπορείτε να απολαύσετε πλήθος από θαλάσσια σπορ , θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο θαλάσσης, καταδύσεις, ψάρεμα, τζετ σκι και  wind surfing.

 

 

Σαρακίνικο

Μία από τις ομορφότερες παραλίες στην περιοχή της Πάργας και όχι μόνο, με ψιλή άμμο και βοτσαλάκια στο μεγαλύτερο μέρος της.Βρίσκεται στο βάθος ενός κλειστού κόλπου με γαλανά ,κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.Είναι οργανωμένη και διαθέτει πολλές ταβέρνες.

 

 

Κόλπος Αη Γιαννάκη

Μία μικρή  παραλία ,με γαλαζοπράσινα νερά που ο γιαλός της είναι όλο βότσαλα μικρά και μεγαλύτερα όπως και ο βυθός της. Την προτιμάει όμως αρκετός κόσμος γιατί είναι ήσυχη και τα νερά της πεντακάθαρα και τα δέντρα φτάνουν έως την θάλασσα.

 

 

Όρμος του Οδυσσέα

Μία παραλία πραγματική Σειρήνα ,που μαγεύει τους επισκέπτες της!!!Ένας μικρός όρμος  με αμμώδη παραλία και θίνες, που περικλείονται από ένα πλούσιο δάσος χαλεπίου πεύκης.  Ελεύθερο camping  με πολλά σταθερά τροχόσπιτα, δύο μόνιμες εξυπηρετικότατες καντίνες και ήρεμα ,ρηχά νερά ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά.

 

 

Βάλτος

Είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας με μία υπέροχη ακτή  που φτάνει τα 3 Km. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο του  κάστρου της Πάργας .Τα καθαρά και ήρεμα νερά καθώς και η μικρή απόσταση από το κέντρο έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πλήθος λουομένων. Η παραλία καλύπτεται από άμμο και από βότσαλα,τα νερά είναι ήρεμα καθώς περιβάλλεται από τον όρμο του κάστρου της Πάργας και τον όρμο της Παναγίας της Βλαχέρνας.Μπορείτε  να απολαύσετε  πλήθος από θαλάσσια σπορ ενώ γύρω από αυτή λειτουργούν ξενοδοχειακές , γραφικές ταβέρνες και μίνι μαρκετ .

 

 

Κρυονέρι

Μόνο λίγα μέτρα από το κέντρο, με άμμο, βότσαλα και καθαρά νερά να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της της, δίπλα από τον κεντρικό δρόμο στον οποίο θα βρείτε  πολλά  μαγαζάκια με αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα, όπως και πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης .

 

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!