top-image

Αυτοκρατορική Βιέννη

Αυτοκρατορική Βιέννη

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΙΕΝΝΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Αυτοκρατορική Βιέννη 5 μέρες. DOCX

 

Αυτοκρατορική Βιέννη
 
 Αεροπορικώς 5 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Βιέννη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βιέννη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την αυτοκρατορική Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Αυστρίας, πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.

2η Μέρα | Βιέννη – Πανοραμική ξενάγηση πόλης - Ανάκτορο Σενμπρούν.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με την πανοραμική μας ξενάγηση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο του Δούναβη (ένα από τα σύμβολα της πόλης), το κτίριο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, όπου λαμβάνει χώρα η διάσημη πρωτοχρονιάτικη συναυλία, την περίφημη λεωφόρο Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε διάσημα έργα αρχιτεκτονικής, όπως το πρώην Υπουργείο Πολέμου, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, τα δίδυμα Μουσεία, τα χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ (Hofburg), την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη και το άγαλμα της θεάς Αθηνάς , το νεογοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το παλατινό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την διάσημη κεντρική αγορά Νάσμαρκτ, και θα καταλήξουμε στον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια προαιρετικά θα ακολουθήσει η ξενάγηση μας στο ανάκτορο και τους κήπους του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών και πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα δωμάτια και την μεγάλη αίθουσα χορού και θα εντυπωσιαστούμε από τους κήπους και την εσωτερική πολυτέλεια του ανακτόρου. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί σας προτείνουμε να επισκεφτείτε κάποιο από τα ιστορικά καφέ όπως το Central ή να απολαύσετε μια βόλτα με εντυπωσιακές άμαξες με άλογα που σας περιμένουν δίπλα στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε κοντσέρτο κλασικής μουσικής. 

3η Μέρα | Βιέννη – Περιπατητική ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την περιπατητική μας ξενάγηση. Πρώτος μας σταθμός είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Βιέννης και ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα του ευρωπαϊκού γοτθικού ρυθμού. Η κατασκευή της πρώτης εκκλησίας χρονολογείται από το 1147. Για πολύ καιρό το Stefandom ήταν το ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη - 137 μέτρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Στήλη της Πανούκλας που είναι ένα μνημειώδες μπαρόκ γλυπτό που χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από μάρμαρο. Είναι ενδιαφέρον ότι η στήλη είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και όχι στην Παναγία. Θα συνεχίσουμε στο πεζόδρομο με τα εντυπωσιακά καφέ και επώνυμα καταστήματα μόδας για να καταλήξουμε στο ανάκτορο Hofburg που αποτελεί ένα από τα σύμβολα του αυτοκρατορικού παρελθόντος της Βιέννης. Ένα τεράστιο πολυτελές παλάτι, που ήταν η χειμερινή κατοικία των Αψβούργων. Στο Μεσαίωνα υπήρχε κάστρο, από το οποίο σώζεται ένα μικρό παρεκκλήσι. Το Hofburg επεκτάθηκε σε μια υπέροχη κατοικία όταν η Βιέννη έγινε η πρωτεύουσα της Αυστροουγγαρίας. Επί του παρόντος, μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό στυλ εδώ - από γοτθικό έως Αρ Νουβό. Στις αίθουσές του υπάρχει μια εθνική βιβλιοθήκη, ένα θησαυροφυλάκιο, ένα μουσείο μουσικών οργάνων, όπλων και εθνογραφίας και η περίφημη «ισπανική σχολή ιππασίας». Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε το ρολόι άγκυρας (άγκυρα) που βρίσκεται στην παλαιότερη πλατεία της Βιέννης τη "Hoher Markt" και αντιπροσωπεύει το στυλ Art Nouveau. Ανάμεσά τους ο μεσαιωνικός στιχουργός Walther von der Vogelweid, η αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία και ο πρίγκιπας Ευγένιος της Σαβοΐας. Κάθε μέρα ακριβώς το μεσημέρι το ρολόι «χτυπά» με μια μικρή παράσταση, συνοδεία μουσικών διαφορετικών εποχών. Εντυπωσιακή επίσης είναι και η τεράστια πλατεία του παλατιού - Heldenplatz (Πλατεία Ηρώων). Τα έφιππα αγάλματα του Αρχιδούκα Καρόλου, που κέρδισε τη μάχη του Άσπερν ενάντια στα στρατεύματα του Ναπολέοντα (1809) και του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, που νίκησε τους Τούρκους, μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Αυστρίας. Η Πλατεία Ηρώων δεν είναι απλώς μια τεράστια πλατεία στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, είναι ένα από τα σύμβολα μιας ένδοξης ιστορίας. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Εβραϊκή συνοικία με κυριότερα αξιοθέατα, το Εβραϊκό Μουσείο, τον ναό της Πόλης, το Μουσείο της Οικίας Misrachi, τη Σκάλα Theodor Herzl και την Εκκλησία Karmeliter. Τέλος Θα επισκεφτούμε τη παλιά ελληνική συνοικία στο κέντρο της πόλης με τον ναό του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας και τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να γευτείτε καφέ Βιενουά και να περπατήσετε στους ιστορικούς πεζόδρομους που κάποτε περπατούσαν οι ευγενείς και οι αυτοκράτορες. 

4η Μέρα | Βιέννη – Eκδρομή στο Σάλτσμπουργκ.

Πρωινό και σας προτείνουμε εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ. Αναχώρηση για το μοναδικό «κάστρο αλατιού», το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Mιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και γεύμα στη παλιά πόλη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν στο Κάστρο της παλαιάς πόλης και να απολαύσουν την μοναδική θέα της πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας στη Βιέννη. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

5η Μέρα | Βιέννη – Μπρατισλάβα – Πτήση επιστροφής.  

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και ακολουθεί σύντομη περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τιμή Early booking ισχύει για τις κρατήσεις των πρώτων 10 θέσεων

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines με αποσκευή 23Kg + Χειραποσκευή 8kg. για κάθε άτομο.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός- αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 145€.
  • Δημοτικοί φόροι.
  • Προαιρετική ξενάγηση στο ανάκτορο Σενμπρούν: Ενήλικας: 35€ & παιδί 2-12 ετών:25€.
  • Προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ: Ενήλικας: 70€ & το παιδί 2-12 ετών: 50€.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.                    Σημαντική σημείωση: 
    Λόγω των τελευταίων μεταβολών της τιμής των καυσίμων και σύμφωνα με τους όρους της Aegean Airlines, σας ενημερώνουμε πως η τιμή   καυσίμων των πτήσεων έχει υπολογιστεί με 1.000 USD per Metric Ton ανά ώρα, για τα αεροσκάφη A320-200 (based on FOB  MED HIGH fuel index). Σε περίπτωση μεταβολής της τιμής πάνω από 5% κατά τον μήνα πραγματοποίησης των πτήσεων η πιθανή διαφορά   στο κόστος, επιβαρύνει το κόστος συμμετοχής των ταξιδιωτών.
   

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
03/01
AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΙΕΝΝΗ
14:15
15:00
             
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
07/01
AEGEAN AIRLINES
ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
18:00
20:45
             
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Βιέννη

 

Γενικές Πληροφορίες

Πληθυσμός: 1.731.236

Νόμισμα: Ευρώ (€)

Αεροδρόμιο/α: Vienna International (VIE)

Περιγραφή: Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική καρδιά της χώρας. Ιδρύθηκε το 500 π.Χ. αρχικώς ως ένας Κέλτικος οικισμός. Το 15 π.Χ. έγινε συνοριακή πόλη με σκοπό να φυλάει τα βόρεια σύνορα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, απέναντι στα Γερμανικά φύλα. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα η Βιέννη έγινε η έδρα της δυναστείας των Babenberg και το 1440 η επίσημη κατοικία της δυναστείας των Habsburg (Αψβούργοι). Σταδιακά μεγάλωσε τόσο πολύ, σε σημείο να γίνει η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και πολιτιστικό κέντρο των τεχνών και της επιστήμης. Δυο φορές, των 16ο και 17ο αιώνα, η Οθωμανική αυτοκρατορία σταμάτησε την επέλαση της έξω από την Βιέννη. Η Βιέννη έπαιξε κεντρικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή όλο το διάστημα από το 1804 που εγινε πρωτεύουσα της Αυστριακής αυτοκρατορίας μέχρι και το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου που βρήκε την Αυστροουγγρική αυτοκρατορία ηττημένη και διασπασμένη. Σήμερα η Βιέννη μπορεί να μην έχει την πολιτική αίγλη του παρελθόντος όμως αποτελεί μια από της καλύτερες πόλεις στον πλανήτη για να ζει κανείς, στοιχείο που έχουν πιστοποιήσει πολλοί οργανισμοί σε διάφορες έρευνες τα τελευταία χρόνια. Τουριστικά η Βιέννη θα σας καταπλήξει, με την ατμόσφαιρα του ένδοξου παρελθόντος, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και τις υπέροχες γεύσεις όπως το σήμα κατατεθέν της πόλης το σνίτσελ. Οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα και μάλλον θεωρείται φθηνή σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Γλώσσα: Γερμανικά

Βασικές γνώσεις της γλώσσας:

Ναι

Ja

Όχι

Nein

Ευχαριστώ

Danke

Παρακαλώ

Bitte

Καλημέρα

Guten morgen

Καληνύχτα

Gute nacht

Γεία σου!

Hallo

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

 

Ανάκτορα του Σένμπρουν (Schloss Schondrunn)

 

Το παλάτι Σενμπρούν και οι πανέμορφοι κήποι του, είναι από τα πιο διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας από το 1960. Στο παρελθόν ήταν η καλοκαιρινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Η κατασκευή του σημερινού παλατιού ξεκίνησε το 1696 κατά την εποχή του Αυτοκράτορα Λεοπόλδου του πρώτου, όμως λίγα μέρη του παλατιού έμειναν ανέγγιχτα κατά των επόμενο αιώνα. Το παλάτι έγινε δώρο στην Μαρία Θερέσα, από τον πατέρα της. Μετά την στέψη της, η βασίλισσα πλέον, αποφάσισε να μετατρέψει το ανάκτορο σε θερινό θέρετρο και άλλαξε την αρχιτεκτονική του σε ποιο μοντέρνο ύφος, ενώ έφτιαξε και τους κήπους. Κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα, ο Αυτοκράτορας Franz Josef I, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο παλάτι, αναδιαμόρφωσε το παλάτι στην σημερινή του μορφή. Οι Γαλλικού στιλ κήποι είναι το ιδανικό μέρος για φωτογραφίες και περιέχει μεταξύ άλλων και έναν λαβύρινθο, το Tiergarten που είναι ο παλιότερος εν ενεργεία ζωολογικός κήπος του κόσμου (1752), έναν βοτανικό κήπο και 32 αγάλματα που αντιπροσωπεύουν θεότητες και αρετές. Αν βρεθείτε καλοκαίρι, μην χάσετε την επίσκεψη στους κήπους ενώ μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και το εντυπωσιακό εσωτερικό που παλατιού. Προσπαθήστε να πάτε νωρίς το πρωί για να αποφύγετε της μεγάλες ουρές.

Πρόσβαση: Η ομώνυμη στάση μετρό Schönbrunn (πράσινη γραμμή U4) βρίσκετε μπροστά από το παλάτι.

 

Kαθεδρικός του Αγίου Στεφάνου  (Stephansdom)

 

Ο Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου είναι η κεντρική εκκλησία και έδρα του αρχιεπισκόπου της Βιέννης. Χτίστηκε το 1160 πάνω στα ερείπια δυο προηγουμένων εκκλησιών καθώς η Βιέννη γινόταν σημαντικό κέντρο του Γερμανικού πολιτισμού στην ανατολική Ευρώπη και χρειάζονταν μια επιβλητική εκκλησία για να καλύψει της θρησκευτικές ανάγκες της πόλης. Ο τεράστιος νότιος πύργος που κατασκευάστηκε μεταξύ 1368 με 1433, φτάνει τα 136.7 μέτρα και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του ορίζοντα της Βιέννης. Ένα όμως από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης, που αποτελεί και την 'δόξα' του καθεδρικού, είναι η πλουσιοπάροχα χρωματισμένη  στέγη του, που αποτελείται συνολικά από 230.000 βερνικωμένα κεραμίδια. Επάνω από τη χορωδία στη νότια πλευρά του κτηρίου, τα κεραμίδια διαμορφώνουν ένα μωσαϊκό του δικέφαλου αετού, συμβόλου της αυτοκρατορίας της δυναστείας των Habsburg. Στην βόρεια πλευρά απεικονίζονται τα σύμβολα της πόλης της Βιέννης και της δημοκρατίας της Αυστρίας. Η στέγη είναι τόσο απότομη που καθαρίζεται αρκετά μόνο από τη βροχή και καλύπτεται σπάνια από χιόνι.

Πρόσβαση: Ο καθεδρικός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Stephansplatz και ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι να χρησιμοποιήσετε

την ομώνυμή στάση μετρό που εξυπηρετείται από την πορτοκαλή γραμμή U3.

 

Κρατική Όπερα της Βιέννης(Wienner Staatsoper)

Σημαντικά ρεκόρ για την Κρατική Όπερα Βιέννης

Η Κρατική Όπερα της Βιέννης είναι μια από τις διασημότερες και παλιότερες όπερες στον κόσμο. Η ορχήστρα του αποτελείται από μέλη της Βιενέζικης φιλαρμονικής, που θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1869, από τους αρχιτέκτονες August Sicard von Sicardsburg και Eduard van der Nüll σε νεο-αναγεννησιακό στυλ και ήταν η πρώτη όπερα της Βιέννης. Ενώ στα πρώτα χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό της πόλης, σήμερα είναι μια από της πιο ενεργές όπερες, με 50-60 σχήματα που δίνουν πάνω από 200 παραστάσεις τον χρόνο. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε on-line από την ηλεκτρονική σελίδα της όπερας.

Πρόσβαση: Ακριβώς μπροστά από την Κρατική Όπερα της Βιέννης, βρίσκεται η στάση του τραμ Oper, που εξυπηρετείται από της γραμμές 1, 2, D.

 

Aυστριακό Κοινοβούλιο (Hoheς Haus)

Το Κοινοβούλιο της Βιέννης στοκ εικόνα. εικόνα από το - 30704937

Το Κοινοβούλιο της Αυστρίας θα σας κάνει να απορήσετε για μερικά δευτερόλεπτα εάν βρίσκεστε στην Αθήνα ή στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Ο αρχιτέκτονας του κτιρίου είναι ο Βαρόνος Theophil von Hansen, ο οποίος σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα και σχεδίασε το εθνικό παρατηρητήριο της Αθήνας, την Ακαδημία και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Το στυλ είναι νεο-Ελληνικό, ενώ ως πρότυπο χρησιμοποιήθηκε το Ζάππειο μέγαρο της Αθήνας. Το κυρίως κτίσμα κατασκευάστηκε μεταξύ 1874 με 1883 με σκοπό να στεγάσει το νομοθετικό σώμα του αυστριακού μέρους της Αυστροουγγαρίας. Μπροστά από το κοινοβούλιο βρίσκεται το επιβλητικό συντριβάνι-άγαλμα της θεάς Αθηνάς, που δημιουργήθηκε μεταξύ 1893 με 1902 από 3 αρχιτέκτονες που ακολούθησαν τα σχέδια του Baron von Hansen. Στην μέση βρίσκεται μια λεκάνη με νερό και πλουσιοπάροχα διακοσμημένη βάση. Οι τέσσερις φιγούρες που βρίσκονται κάτω από την θεά Αθηνά, είναι αλληγορικές αντιπροσωπεύσεις των τεσσάρων σημαντικότερων ποταμών της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας.

Πρόσβαση: Το Αυστριακό Κοινοβούλιο βρίσκεται λίγο παραπέρα από το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο Ιστορίας της Φύσης. Με το τραμ

εξυπηρετείται από την στάση Stadiongasse/Parlament από της γραμμές 1, 2, D.

Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης  (Kunsthistorisches Museum)

arts fine museum vienna στοκ φωτογραφία

 

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στεγάζεται σε ένα επιβλητικό ανάκτορο που ξεχωρίζει με των οκταγωνικό θόλο του. Είναι ένα από τα αρχαιότερα μουσεία Καλών Τεχνών και των διακοσμητικών τεχνών στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1891 και σήμερα το επισκέπτονται πάνω από 620.000 άτομα των χρόνο. Η συλλογή του μουσείου προέρχεται κυρίως από την συλλογή βασιλιάδων, αυτοκρατόρων και του βασιλικού οίκου των Αψβούργων. Από τα διασημότερα έργα του μουσείου είναι ο πίνακας "Madonna του λιβαδιού" (απεικονίζει την Παναγία με τον μικρό Ιησού Χριστό και των Αγ. Ιωάννη των Βαπτιστή) του διάσημου Ιταλού, Ραφαέλο. Άλλα και ο "πύργος της Βαβέλ" (1563) του Ολλανδού Pieter Bruegel και το "καλοκαίρι" (1563) του Giuseppe Arcimboldo. Τέλος η συλλογή περιλαμβάνει και ελληνικές, αιγυπτιακές και ρωμαϊκές αρχαιότητες.

Πρόσβαση: Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης εξυπηρετείται από την στάση τραμ Burgring, από της γραμμές 1, 2 και D.

 

Πράτερ (Πάρκο και Λούνα Παρκ ) Prater & Wiener Riesenrad

Πράτερ (Prater) | TopTraveller.gr

Το Πράτερ είναι ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο στην περιοχή Leopoldstadt στα βορειοανατολικά της πόλης. Σε μια γωνία του πάρκου Πράτερ βρίσκεται ένα λούνα παρκ που ονομάζεται Βουρστελπράτερ (Wurstelprater), στην είσοδο του οποίου θα βρείτε το διάσημο τουριστικό αξιοθέατο Riesenrad, που είναι μια τεράστια ρόδα. Το Πάρκο Πράτερ διασχίζεται από την μια κύρια αρτηρία, την 'κύρια λεωφόρο' (Hauptallee). Η λεωφόρος αυτή είναι κλειστή για τα μηχανοκίνητα οχήματα και είναι πολύ γνωστή από τους φαν των σπορ, για τον ετήσιο μαραθώνιο που διεξάγεται επί αυτής. Μέσα στο πάρκο θα βρείτε ένα πλανητάριο και το Μουσείο του Πράτερ ενώ ξεχωρίζει επίσης και το εθνικό στάδιο Ernst Happel Stadium. Φυσικά την παράσταση κλέβει το Λούνα Παρκ WurstelpraterΕκεί θα βρείτε την διάσημη ρόδα, που είναι μια από της παλιότερες του κόσμου (1897) και έχει ύψος 64.75 μέτρα, συγκρουόμενα, carousel, τρενάκια και πολλά άλλα εντυπωσιακά παιχνίδια. Η είσοδος στο λούνα παρκ είναι δωρεάν, ενώ η είσοδος στα παιχνίδια κοστίζει από 1 μέχρι 10 ευρώ, ανάλογα με το παιχνίδι.

Πρόσβαση: Υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι να φτάσετε στο πάρκο, με το μετρό μπορείτε να σταματήσετε λίγο βορειότερα σε μια από της στάσεις

Messe-Prater, Krieau, Stadion (μοβ γραμμή, U2). Το τραμ εξυπηρετείστε από την γραμμή 1 και σταματάτε από την γραμμή Prater Hauptallee ενώ τέλος τα

λεωφορεία 77A και 84A σταματάνε στην στάση Stadionbad.

 

Mουσείο Ιστορίας της Φύσης (Βιέννης) Νaturhistorischew Museum Wien

Βιέννη, ιστορικό μουσείο της φύσης, καλοκαίρι, πανόραμα, πάρκο, Αυστρία,  maria-theresien-platz | Pikist

 

Ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, με την πλατεία Maria-Theresien να παρεμβάλλεται, βρίσκεται ένα άλλο εντυπωσιακό μουσείο που άνοιξε το ίδιο έτος, το 1889. Το Μουσείο Ιστορίας της Φύσης, που συντομογραφικά λέγετε NHMW (Naturhistorisches Museum Wien). Στις 39 αίθουσες του το μουσείο προβάλει, διάσημα και αναντικατάστατα εκθέματα όπως το 25.000 ετών αγαλματίδιο που ονομάστηκε Αφροδίτη του Willendorf και δείγματα ζώων ή φυτών που έχουν εξαφανιστεί εκατομμύρια χρόνια πριν. Το πλέον εντυπωσιακό έκθεμα μάλλον είναι ένας σκελετός ενός δεινοσαύρου Diplodocus. Στα αρνητικά, το γεγονός ότι τα εκθέματα έχουν εξηγήσεις μόνο στα Γερμανικά.

Πρόσβαση: Το Μουσείο Ιστορίας της Φύσης εξυπηρετείται από την στάση τραμ Burgring, από της γραμμές 1, 2 και D.

 

Ισπανική Σχολή Ιππασίας 

Φωτογραφίες Ισπανική Σχολή Ιππασίας. Φωτογραφίες διακοπών Ισπανική Σχολή  Ιππασίας σε Βιέννη ~ Zoover

Το Ισπανικό Σχολείο Ιππασίας είναι μια παραδοσιακή σχολή ιππασίας μια εξαιρετικής ράτσας αλόγων, των άσπρων Lipizzan. Η σχολή έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο καθώς προσφέρει παραστάσεις για το κοινό και επίσης επιτρέπει και δημόσια προβολή κάποιων από της προπονήσεις. Η ίδρυση της σχολής ανάγεται στην εποχή της Αυστριακής αυτοκρατορίας, πιο συγκεκριμένα το 1572. Το όνομα 'ισπανική σχολή' προέκυψε καθώς ο "παππούς" της ράτσας Lipizzan, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την σχολή, ήταν από την Ισπανία. Σίγουρα κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα τουριστικά αξιοθέατα. Τα 400 χρόνια εμπειρίας της σχολής εγγυούνται μια αξέχαστη εμπειρία για τον επισκέπτησβαση: Με το μετρό από την στάση Herrengasse (πορτοκαλί γραμμή U3). Στην συνέχεια θα χρειαστεί να περπατήσετε την οδό Herreng για μερικά μέτρα μέχρι την πλατεία Michaelerplatz.

 

Μπάντεν (Baden)

BADEN, AUSTRIA-JULY 29 View Of Baden On July 29, 2013 In Baden,.. Stock  Photo, Picture And Royalty Free Image. Image 23969504.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Βιέννη, μόλις 26 χμ, βρίσκεται το Μπάντεν, μία ιστορική λουτρόπολη στην καρδιά της Αυστρίας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της υψηλής κοινωνίας, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας διατηρούν εδώ τη θερινή τους κατοικία και έχουν χτίσει πολυτελείς βίλες. Στο Μπάντεν υπάρχουν δεκατρείς πηγές θερμών νερών (22 c - 37 c) οι οποίες έχουν ως κύριο συστατικό τους τον ασβέστη. Στην ευρύτερη περιοχή  υπάρχουν πάνω από 120 αμπελώνες, σχεδόν 70 παμπ που σερβίρουν μόνο κρασί, καθώς επίσης και πολλά καζίνο. Από τα αξιοθέατα της πόλης ξεχωρίζουν ένας ναός γοτθικού ρυθμού και το παλιό δημαρχείο, που διαθέτει ένα πλούσιο αρχειακό υλικό

 

Mοναστήρι Τιμίου Σταυρού

Abbey of the Holy Cross (Stift Heiligenkreuz) in Vienna woods. — Stock  Photo © Svetlana195 #128604656

Το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού είναι ένα πολύ όμορφο μεσαιωνικό μοναστήρι μόλις 15 χμ. δυτικά της Βιέννης, στο χωρίο Heiligenkreuz. Ιδρύθηκε το 1133 από τον Λεοπόλδο τον Γ΄ και είναι το δεύτερο αρχαιότερο κιστερκιανό μοναστήρι στον κόσμο. Στην είσοδο του μοναστηριού υπάρχει μια μεγάλη εσωτερική αυλή στο κέντρο της οποίας βρίσκεται μια στήλη αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα, έργο του Giovanni Giuliani το οποίο ολοκληρώθηκε το 1739. Στην πρόσοψη του κυρίως ναού βρίσκονται τρία μεγάλα παράθυρα, τα οποία συμβολίζουν την Αγία Τριάδα. Τα βιτρό - έργα ζωγραφικής του 13ου αιώνα στην περιοχή όπου στέκεται η χορωδία, είναι από τα πιο όμορφα απομεινάρια της μεσαιωνικής τέχνης. Στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού βρίσκονται οι τάφοι από δεκατρία μέλη της Βουλής των Babenberg, με πιο γνωστό μέλος τον Δούκα Φρειδερίκο καθώς και ο τάφος της Βαρόνης Μαρίας Βετσέρα. Σήμερα το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού είναι μία από τις μεγαλύτερες σχολές εκπαίδευσης ιερέων. Το 2007 ο Πάπας Βενέδικτος XVI επισκέφτηκε τη μονή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αυστρία.

 

Μαγιερλίνγκ (Mayerling)

Show item 1 of 8. Vienna Woods & Mayerling Half-Day Tour from Vienna

Το Μάγιερλινγκ είναι ένα μικρό χωριουδάκι με μόλις 200 κάτοικους, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Swhechat, σε απόσταση 24 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Βιέννης. Το 1889 έλαβε χώρα εδώ το συγκλονιστικότερο ερωτικό δράμα της ιστορίας της χώρας, γνωστό ως “Η τραγωδία του Μάγιερλινγκ”. Συγκεκριμένα την  1/1/1889, στο κυνηγετικό καταφύγιο που διατηρούσε η βασιλική οικογένεια, αυτοκτόνησε ο διάδοχος του αυστρο-ουγγαρικού στέμματος πρίγκιπας Ρούντολφ, μαζί με την ερωμένη του Βαρώνη Μαρία Βετσέρα. Μετά το θάνατο του πρίγκιπα ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ μετέτρεψε το κτίριο σε μοναστήρι, το οποίο διατηρείται μέχρι σήμερα και φιλοξενεί το διάσημο άγαλμα της Παναγίας που φέρει το πρόσωπο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, ενώ στη θέση στην οποία βρίσκεται ο σταυρός εικάζεται ότι βρισκόταν ο κρεβάτι όπου αυτοκτόνησε ο νεαρός πρίγκιπας με την αγαπημένη του. Η ιστορία του Μάγερλινγκ αποτυπώθηκε στη μεγάλη οθόνη δύο φορές, η πρώτη ήταν το 1936 και η δεύτερη το 1968, με πρωταγωνιστές τον Ομάρ Σαρίφ και  την Κατρίν Ντενέβ.

 

Mουσείο Λέοπολντ (Leopold Museum)

Leopold Museum, MuseumsQuartier © Leopold Museum, Vienna / photo: Julia Spicker

 

Το Μουσείο Λέοπολντ βρίσκεται στην Museumsquartier (MQ), μια πολιτιστική περιοχή 60.000 τ.μ. στο κέντρο της Βιέννης. Το μουσείο στεγάζει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές σύγχρονης Αυστριακής τέχνης από γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Έγκον Σίλε, Γκούσταφ Κλιμτ, Όσκαρ Κοκόσκα και Ρίχαρντ Γκερστλ. Η Ελισάβετ και ο Ρούντολφ Λέοπολντ είχαν αφιερώσει πάνω από 5 δεκαετίες της ζωής τους στην συλλογή έργων τέχνης και δημιούργησαν το 2001 το μουσείο με την συλλογή από τα 5000 έργα τους.

 

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ''Κουνστχάλε'' Kunsthalle Wien

Kunsthalle Wien - MuseumsQuartier Wien

Το Κουνστχάλε είναι ένας εκθεσιακός χώρος μοντέρνας τέχνης που βρίσκεται ρε δύο τοποθεσίες, το κεντρικό κτίριο είναι στην πολιτισμική περιοχή Museumsquartier (MQ) και ένα δεύτερο περιφερειακό στην πλατεία Karlsplatz. Λειτουργεί από το 1992 ως ένα ίδρυμα που παρουσιάζει εθνικές και διεθνείς εκθέσεις μοντέρνας τέχνης. Αρχικά στεγάζονταν σε ένα κίτρινο κοντέινερ στην τοποθεσία Karlsplatz. Στο σημερινό κτίριο (στην περιοχή των μουσείων) βρίσκεται από το 2001 και διαθέτει δυο αίθουσες με περιοδικές εκθέσεις ενώ το πρώην κίτρινο κοντέινερ στην Karlsplatz έχει μετατραπεί ένα γυάλινο περίπτερο που λειτουργεί ως τρίτη αίθουσα εκθέσεων.

 

Mπελβεντέρε της Βιέννης  (Belvedere)

belvedere στοκ φωτογραφία με δικαίωμα ελεύθερης χρήσης

                                                                       

Το Μπελβεντέρε της Βιέννης βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό άκρο του κέντρου της πόλης και αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο για την ιστορία της χώρας καθώς μεταξύ αλλων στο Μπελβεντέρε υπογράφτηκε η συνθήκη ανεξαρτησίας της μοντέρνας Αυστρίας μετά το πέρας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Αποτελείται από δυο μπαρόκ παλάτια (το Άνω Μπελβεντέρε και το Κάτω Μπελβεντέρε), τον Πορτοκαλεώνα, τους Στάβλους και τους εντυπωσιακούς Κήπους που περικυκλωνουν τα ιστορικά κτίρια. Η ιστορία του Μπελβεντέρε ξεκινάει το 1697 όταν ο Πρίγκηπας Ευγένιος αγόρασε την έκταση για να χτίσει μια καλοκαιρινή εξοχική κατοικία. Ο Ευγένιος είχε αποκτήσει πολλά χρήματα με την συμμετοχή του στην πετυχημένη υπεράσπιση της Βιέννης από τους Οθωμανούς. Το 1712 ξεκίνησε η κατασκευή του Κάτω Μπελβεντέρε, ακολούθησε το Άνω Μπελβεντέρε και εργασίες διακόσμησης μέχρι και το 1723 όπου το συγκρότημα είχε πλέων ολοκληρωθεί. Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Μπελβεντέρε ξεκινάει το 1752 όπου το συγκρότημα περνάει στην ιδιοκτησία του Οίκου των Αψβούργων. Το 1781 ολοκληρώνεται η μεταφορά της αυτοκρατορικής πινακοθήκης και το συγκρότημα ανοίγει της πύλες του στο κοινό γίνεται έτσι ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του κόσμου. Τα επόμενα χρόνια πολλές σημαντικές συλλογές μεταφέρονται και δημιουργούνται το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, η Κρατική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης καθώς και η πρώτη Πινακοθήκη για τα νέα καλλιτεχνικά ρεύματα στην Αυστρία. Το τελευταίο κομμάτι της ιστορίας ξεκινάει με το τέλος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου όπου το Μπελβεντέρε περνάει στα χέρια του Αυστριακού κράτους. Σήμερα το Μπελβεντέρε στεγάζει την έδρα της «Αυστριακής Πινακοθήκης του Μπελβεντέρε», το Άνω Μπελβεντέρε λειτουργεί ως μουσείο με μόνιμα έργα από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα ενώ στον Πορτοκαλεώνα και τους Στάβλους, φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται επίσης και από τους Κήπους

 

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Βιέννης (Architekturzentrum Wien)

WieWirCoronaWohnen – Architekturzentrum Wien

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Βιέννης (συντομογραφία Az W) βρίσκεται στην Museumsquartier (MQ) και λειτουργεί ως μουσείο και κέντρο εκδηλώσεων και  έρευνας στην αρχιτεκτονική και τον αστικό σχεδιασμό του 20ου και του 21ου αιώνα. Ιδρύθηκε το 1993 ως ΜΚΟ ενώ στη σημερινή τοποθεσία βρίσκεται από το 2001. Διαθέτει περισσότερα από 1000 τ.μ. στα οποία και έχει παρουσιάσει πάνω  από 150 εκθέσεις σε αυτά τα περίπου 15 χρόνια της ιστορίας του. Η μόνιμη συλλογή παρουσιάζει την ιστορία της Αυστριακής αρχιτεκτονικής από το 1850 μέχρι και σήμερα ενώ οι περιοδικές εκθέσεις παρουσιάζουν μοντέρνες αρχιτεκτονικές ιδέες.

 

Διάσημα Café

 

Café Central

Πολλές προσωπικότητες έχουν περάσει από το Café Central. O Freud και ο Trotsky είναι μόνο κάποιες από αυτές. Όπως καταλαβαίνεις  λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί στα ιστορικά καφε στην Βιεννη. Σε λειτουργία από το 1876 ανάμεσα στους βιεννέζικους καφέδες και τα επιδόρπια, πολλές φιλοσοφικές συζητήσεις έλαβαν μέρος.Τα γλυκά είναι τόσο όμορφα που ντρέπεσαι να τα φας! Αριστοκρατικό καφέ με μία παράλληλη αίσθηση απλότητας. Αρκετά πολυσύχναστο, υπάρχει πιθανότητα να συναντήσεις αναμονή. Γι’ αυτό και εδώ καλό είναι να πας νωρίς το πρωί, ή αργά το απόγευμα. Απόλαυσε ένα πλούσιο πρωινό, ένα καφέ, ή ένα κλασσικό apple strudel με κρέμα «χάζεψε» τον κόσμο από τα μεγάλα παράθυρα.

Ενδεικτικές τιμές: Ένα καπουτσίνο 4,70 ευρώ, μία ζεστή σοκολάτα με κρέμα 5,10 ευρώ, ένα apple strudel με παγωτό  7,10 ευρώ.


Café Sacher

Ένα από τα πιο διάσημα καφε στην Βιεννη, αν όχι το πιο διάσημο το Café Sacher είναι κομμάτι του πολυτελούς ξενοδοχείου Sacher. Η επίσκεψη στο καφέ αυτό είναι κάτι σαν must για κάθε ταξιδιώτη στην Βιεννή. Το πιο must thing to try είναι με διαφορά το Sacher-Torte. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα επιδόρπιο μεταξύ κέικ και πάστας, του οποίου η συνταγή παραμένει κρυφή από το 1832! Το γλυκό αυτό είναι σοκολατένιο, με μαύρη σοκολάτα για την ακρίβεια και έχει μία ελαφριά στρώση μαρμελάδα βερίκοκο. Πολλοί το βρίσκουν υπερτιμημένο, ενώ για άλλους αξίζει η αναμονή. Ναι ναι το καφέ αυτό έχει αναμονή! Γι’ αυτό αν δεν θες να περιμένεις στην ουρά πήγαινε νωρίς, όπου έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις τραπέζι. Συνόδευσέ το με μία αυθεντική σοκολάτα Sacher και απόλαυσε την αριστοκρατική, ατμόσφαιρα στα καλύτερά της.

Ενδεικτικές τιμές: Ένα κομμάτι Sacher-Torte 6,90 ευρώ.

 

Café Landtmann

Ο Franz Landmann άνοιξε αυτό το καφε στην Βιεννη το 1873 είχε ως στόχο να φτιάξει ένα από τα πιο elegant καφέ της πόλης. Σε μία ανερχόμενη περιοχή, όπου ξεπηδούσαν όλο καινούργια κτίσματα μεταξύ των οποίων το Δημαρχείο και το Πανεπιστήμιο η κίνηση αποδείχθηκε αρκετά έξυπνη. Αν και η ιστορία του δεν ήταν πάντα ρόδινη (παραλίγο να κλείσει), οι νέοι του ιδιοκτήτες το έσωσαν και σήμερα βρίσκεται στο ίδιο σημείο αποπνέοντας μία αίσθηση αυθεντική βιεννέζικης κουλτούρας. Με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια το Café Landtmann προσφέρει ποικιλία από ροφήματα, ιδίως καφέ, γλυκά αλλά και αλμυρά πιάτα. Όλα σερβίρονται σε όμορφα σερβίτσια με το λογότυπο του μαγαζιού, ενώ η συνολική ατμόσφαιρά σε «ταξιδεύει» πίσω στην αριστοκρατική Βιέννη. Μπορείς να απολαύσεις πρωινό, brunch, μεσημεριανό, ελαφρύ δείπνο και βεβαίως επιδόρπια με συνοδεία βιεννέζικου καφέ. Οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες, που ωστόσο δεν διαφέρουν από τα παραπάνω ιστορικά καφε.

Ενδεικτικές τιμές: ένας latte κοστίζει 5,70ευρώ, αυγά benedict 12 ευρώ, ενώ ένα παραδοσιακό strudel 5,50 ευρώ.



Συναυλία, Θέατρο & Όπερα

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αυστρία, αξίζει τον κόπο να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να κλείσετε εκ των προτέρων τα εισιτήρια συναυλιών και θεάτρου. Ειδικά, αν σκοπεύετε να δείτε μία από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Αυστρίας, εάν θέλετε εισιτήρια για την όπερα της Βιέννης ή το «Burgtheater».

Διαβάστε περισσότερα για τις αυστριακές συναυλίες και διάσημους χώρους όπως η Κρατική Όπερα ή το Musikverein!

  • Το Ö-Ticket διαθέτει πολλές εκδηλώσεις υψηλού προφίλ - www.oeticket.com
  • viennaticketoffice.com
  • viennaconcerts.com/

Σημαντικοί χώροι ή ορχήστρες όπως το «Wiener Philharmoniker» διαθέτουν τα δικά τους διαδικτυακά καταστήματα.

  • Burgtheater - www.burgtheater.at
  • Κρατική Όπερα της Βιέννης - www.wiener-staatsoper.at
  • Wiener Philharmoniker - www.wienerphilharmoniker.at
  • Wiener Sängerknaben - www.wsk.at

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΒΙΕΝΝΗ

 

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Ανάμεσα στα δύο βουνά, το Kapuzinerberg και το Mönchsberg και ο ποταμός Salzach Salzburg είναι μια γραφική πόλη με μικρά σοκάκια, γραφικά πολύχρωμα αρχοντικά, πλούσια κάστρα και παλάτια, όμορφους κήπους και μεγάλη πυκνότητα εκκλησιών και μοναστηριών.

Το φρούριο του Hohensalzburg , μια στρατιωτική οχύρωση 900 ετών, θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό φρούριο σε όλη την Ευρώπη.

             Το St. Sebastian είναι η πιο εντυπωσιακή εκκλησία της πόλης, χτισμένη σε γοτθικό στιλ, με ένα περιποιημένο νεκροταφείο. Η πόλη του Σάλτσμπουργκ αποδεικνύει τον πλούτο και τη δύναμη του Αρχιεπισκόπου και της Καθολικής Εκκλησίας και είναι ένα σπίτι περίπου 150.000 κατοίκων σήμερα.

Το Σάλτσμπουργκ είναι επίσης μια πόλη μουσικής. Ήταν το σπίτι και η γενέτειρα του Wolfgang Amadeus Mozart και το μνημείο στο μέρος του Μότσαρτ τιμά τον διάσημο γιο της πόλης.

              Σήμερα το Σάλτσμπουργκ είναι γνωστό για το ετήσιο Φεστιβάλ του (Salzburger Festspiele), το οποίο προσφέρει μια ποικιλία από όπερες, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, που κυμαίνονται από κλασικό έως σύγχρονο στιλ. Η πόλη είναι επίσης ένα πολύ δημοφιλές μέρος για να αποκτήσετε μια αξιοπρεπή μουσική ή θεατρική εκπαίδευση προσελκύοντας έναν μεγάλο αριθμό διεθνών μαθητών κάθε χρόνο.

 

Γκραζ

 

         Το Γκρατς μαγεύει με τη ζωντανή γοητεία και τη νότια νότα. Είναι η πρωτεύουσα της Στυρίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας.
         Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από τον αγώνα των Μεταρρυθμιστών και της Αντιμετασχηματισμού των Αψβούργων. Τα προτεσταντικά κτίρια όπως το Landhaus και άλλα παλάτια έρχονται σε αντίθεση με κτίρια όπως το παλιό Πανεπιστήμιο , το Μαυσωλείο και το Minoritenkirche που ανεγέρθηκαν για να εκπροσωπήσουν καθολικές πεποιθήσεις.
         Το πιο σημαντικό κτίριο μπαρόκ αρχιτεκτονικής στο Γκρατς είναι αναμφίβολα το κάστρο Eggenberg .

Ένα πολύ σημαντικό σήμα της πόλης είναι το ρομαντικό Uhrturm , ένας πύργος που εξακολουθεί να ταιριάζει με το αρχικό ρολόι από το 1712 και μια δημοφιλή πρώτη περιοχή φιλιών για πολλούς κατοίκους.

         Σήμερα, το πνεύμα του Γκρατς κυριαρχείται από πολλούς μαθητές του, ένα νεαρό και ευχάριστο πλήθος. Φεστιβάλ όπως το «Styriarte» ή το «steirischerbst» έχουν εισέλθει στην πρωτεύουσα της Στυρίας στο πολιτιστικό ημερολόγιο του κόσμου. Το 2003 η Γκρατς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έγινε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για ένα χρόνο. Μια φουτουριστική υπαίθρια καφετέρια σε ένα νησί Artificia Mur και ο «φιλικός εξωγήινος» του μουσείου Kunsthaus τονίζουν το κατά τα άλλα μεσαιωνικό πρόσωπο της πόλης.

 
     

 

Κοιλάδα Δούναβη – Μέλκ - Κρεμς

 

           Η γραφική ομορφιά του Wachau βρίσκεται βόρεια της Βιέννης στις όχθες του Δούναβη και εκτείνεται σε ένα άνετο 36 χλμ.: Αρκετός χώρος για να γεμίσει εντυπωσιακούς αμπελώνες, ρομαντικές μικρές πόλεις και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια, κάστρα και μεσαιωνικά ερείπια.

Μια παράσταση 26.000 ετών της γήινης μητέρας «Venus von Willensdorf» είναι απόδειξη πρώιμων εποίκων. Το αγαλματίδιο εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, ακριβώς απέναντι από το θρυλικό Μουσείο Καλών Τεχνών .

             Το μοναστήρι Dürnstein είναι ένα μπαρόκ κόσμημα. Λόγω των θαυμάσιων βράχων από γρανίτη στις σκιές των φυλλοβόλων δασών, η περιοχή γύρω από το Dürnstein είναι συχνή από πεζοπόρους και ορειβάτες. Το Dürnstein είναι το ιδανικό μέρος για ένα ρομαντικό απόγευμα με πολλές ταβέρνες κρασιού "Heurigen" που προσφέρουν τοπικό κρασί.

              Η υπέροχη μονή Βενεδικτίνων στο Melk προσελκύει πλήθος επισκεπτών με τις πομπώδεις αίθουσες και τη μοναδική βιβλιοθήκη με μεσαιωνικά χειρόγραφα, ένα σίγουρο σημάδι της προηγούμενης πνευματικής και πολιτικής σημασίας του μοναστηριού. Παρόλο που η μονή ανήκει στα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Αυστρίας, το τεράστιο μέγεθος της επιτρέπει μια απόμερη βόλτα.

              Το Krems είναι μια ζωντανή μικρή πόλη, χαρακτηριστική της Κάτω Αυστρίας. Το αρχαίο κέντρο της πόλης είναι πολύ ρομαντικό και ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων θα σας κρατήσει απασχολημένους.
              Το Krems είναι πολύ καυτό σημείο για τους τουρίστες. Το «Winzer Krems» φιλοξενεί επίσης ένα αξιοσημείωτο φεστιβάλ: Το «Glatt und verkehrt» παρουσιάζει ζωντανή μουσική που κυμαίνεται από αυστριακό λαϊκό τραγούδι, παγκόσμια μουσική έως σύγχρονη τζαζ. Δείτε το μοναδικό και διασκεδαστικό μουσείο Karikaturmuseum (μουσείο καρικατούρας).

 

 

         

Καφετέριες

Η Βιέννη είναι παγκοσμίως γνωστή για τον εξαιρετικό καφέ και τα καφέ της. Οι αυστριακές καφετέριες είναι κάτι από ένα ίδρυμα εδώ και έναν παραδοσιακό τόπο συνάντησης. Ένα καφέ («Kaffeehaus») είναι το καλύτερο μέρος για να χαλαρώσετε, να διαβάσετε την εφημερίδα, να απολαύσετε τα καλά πράγματα στη ζωή. Εδώ είστε μόνοι με τις σκέψεις σας και μπορείτε να δείτε τη Βιέννη να σας περνά. Μερικοί άνθρωποι περνούν όλη την ημέρα σε ένα καφέ που κοινωνικοποιείται και διαβάζει εκεί μέσα από μια εφημερίδα Σαββατοκύριακου. Νιώστε την αίσθηση!


Τυπικοί βιεννέζοι καφέδες:

  • Μελανοποιήστε τονκαφέ με αφρόγαλα
  • Kleiner ή χονδρόςκαφές Brauner με κρέμα
  • Ισχυρός, μαύρος καφές ιταλικού τύπου
  • Einspännermocha με σαντιγί, σερβίρεται σε ποτήρι
  • Fiakermocha με μπράντυ, σερβίρεται σε ποτήρι


Τυπικά κέικ και γλυκά που συνοδεύουν τον καφέ σας:

  • Στρούντελγλυκό νιφάδες με γέμιση μήλου, καρυδιού ή γλυκού τυριού
  • Κρουασάνζαχαροπλαστικής Beugel με καρύδια
  • Ζαχαροπλαστική Golatschenμε γλυκό τυρί ή γέμιση μαρμελάδας
  • Κέικσοκολάτας Rehrücken
  • Zimtschneckeζαχαροπλαστικής σε σχήμα σπιράλ με γέμιση καρυδιών και επικάλυψη ζάχαρης


Τα πιο γνωστά καφέ

  • Café CentralHerrengasse 14, 1010 Βιέννη
  • Café de l'EuropeGraben 31, 1010 Βιέννη
  • Café DommayerAuhofstrasse 2, 1130 Βιέννη
  • Café GriensteindlMichaelaplatz 2, 1010 Βιέννη
  • Café HawelkaDorotheergasse 6, 1010 Βιέννη
  • Café Landtmann Karl-Lueger-Ring 4, 1010 Βιέννη
  • Café SacherPhilharmonikerstrasse 4, 1010 Βιέννη
  • Café SperlGumpendorfer Strasse 11, 1160 Βιέννη
  • GerstnerKärntner Strasse 21-23, 1010 Βιέννη
  • K&K Hofzuckerbäckerei Demel Kohlmarkt 14, 1010 Βιέννη
  • Konditorei Oberlaa StadthausNeuer Markt 16, 1010 Βιέννη


Μπαρ και παμπ - Νυχτερινή ζωή στη Βιέννη

Αν σας αρέσει να κάνετε πάρτι, να χορέψετε ή να καθίσετε σε ένα μπαρ, με ζωντανή μουσική ή ζωντανό DJ, υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφτείτε, με ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μορφών μουσικής, από μουσική chart, ηλεκτρονικούς ρυθμούς και ήχους τζαζ. Καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουν όλοι την επιθυμία ούτε την ενέργεια να χορέψουν τη νύχτα, οπότε μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα να περάσετε μια πολύ πολιτισμένη βραδιά σε ένα μπαρ ξενοδοχείου, ένα τυπικό βιεννέζικο εστιατόριο ή ένα από τα πολλά φανταστικά καφενεία που είναι διάσπαρτα γύρω η πόλη. Η Βιέννη προσφέρει ποικίλη νυχτερινή ζωή με πολλά κλαμπ και μπαρ για κάθε μουσικό γούστο, οπότε δεν χρειάζεται να πάτε για ύπνο,

  • Atrium10, 1040 Βιέννη
  • Meierei im StadtparkAm Heumarkt 2a, 1030 Βιέννη
  • PassageBurgring Ecke Babenbergerstrasse, 1010 Βιέννη
  • Πάρτε το FiveAnnagasse 3a, 1030 Vienna
  • U4Schönbrunnerstrasse 222, 1120 Βιέννη
  • Volksgarten DiscoBurgring 1, 1010 Βιέννη
  • FlexDonaukanalufer bei der Augartenbrücke, 1010 Βιέννη
  • Blue BoxRichtergasse 8, 1070 Βιέννη
  • LoopLerchenfelder Gürtel / Stadtbahnbögen 26/27, 1080 Βιέννη
  • ChelseaLerchenfelder Gürtel / Stadtbahnbögen 29/30, 1080 Βιέννη
  • B72Hernalser Gürtel / Stadtbahnbögen 72, 1080 Βιέννη
  • rhizLerchenfelder Gürtel / Stadtbahnbogen 37-38, 1080 Βιέννη
  • Porgy & BessRiemergasse 11, 1010 Βιέννη
  • JazzlandFranz-Josefs-Kai 29, 1010 Βιέννη
  • Cabaret RenzZirkusgasse 50, 1020 Βιέννη
  • FlucPraterstern, 1020 Βιέννη
  • Szene WienHauffgasse 26, 1110 Βιέννη
  • WUKWähringer Straße 59, 1090 Βιέννη
  • RoxyOperngasse 24 / Ecke Faulmanngasse, 1040 Βιέννη

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!