top-image

Αυστριακό Πανόραμα - Μόναχο

Αυστριακό Πανόραμα - Μόναχο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΙΕΝΝΗ, ΜΟΝΑΧΟ, ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Αυστριακό Πανόραμα - Μόναχο
 
 Αεροπορικώς 4 ημέρες
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η ημέρα | ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας όπου και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την κεντρική πλατεία Μάριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμάρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσάμ, την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) ο οποίος το 1828 παρεχωρήθη από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατινέρ στράσσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Όντεονσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρεσιντέντς στράσσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας, εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (Ρεσιντέντς) και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χόφμπροιχαους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαρίενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης με την συνοδεία του αρχηγού μας.

 

2η ημέρα | ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ

Ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο μοναδικό ‘’κάστρο αλατιού ‘’, γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τις μοναδικές Λίμνες Salzkammergut . Θα επισκεφτούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσουμε μπροστά από τη λίμνη Attersee και θα καταλήξουμε στη κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο.

3η ημέρα | ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΙΝΝΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΙΤΣΜΠΥΧΕΛ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ίννσμπουργκ. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με την πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στο ιστορικό κέντρο, έως την στιγμή αναχώρησης για  το πιο φημισμένο χιονοδρομικό του Τυρόλου, το Κίτσμπιχελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά από τον 16ο και 17ο αιώνα, μια μαγική εικόνα με τα σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή ζεστή σοκολάτα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα .

4η ημέρα | ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - BIENNH ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη . Άφιξη και αμέσως θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, θα περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Έπειτα, θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε. Η ξενάγησή μας θα τελειώσει στο κέντρο της Βιέννης, με την περιπατητική μας ξενάγηση. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Χόφμπρουκ. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μίας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα μεταμορφωμένη. Αναχώρηση για την Μπρατισλάβα για την πτήση επιστροφής.

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Rynair και AirExplore.
  • Μία χειραποσκευή 8 kg και μία αποσκευή 23 kg ανά άτομο.
  • Tέσσερις (3) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
  • Φόροι αεροδρομίου 145€.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€.
  • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 10 €.
   

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
19/12
Ryanair
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΝΑΧΟ
10:00
11:15
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
22/12
AirExplore
ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:55
02:55
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Αυστριακό Πανόραμα


Σάλτζμπουργκ:

Παραμυθένιο σκηνικό, μουσεία γεμάτα Ιστορία, γοτθικοί καθεδρικοί, επιβλητικές όπερες, πολυτελή παλάτια, περίτεχνη αρχιτεκτονική που παίζει μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης, το πνεύμα του Μότσαρτ να κινείται ολούθε μέσα στην πόλη όπου γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός και τη «Μελωδία της Ευτυχίας» (εδώ γυρίστηκε η ταινία των 5 Όσκαρ) να αποτελεί το σάουντρακ αυτού του ταξιδιού! Αυτά τα άκρως αριστοκρατικά στοιχεία συνθέτουν την εικόνα του Σάλτσμπουργκ, μια φινετσάτη πόλη που μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο, κάπου μεταξύ Μεσαίωνα και Αναγέννησης, και τον κάνει πρωταγωνιστή του.


Ίνσμπρουκ:

Το Ίνσμπρουκ βρίσκεται στην ευρεία κοιλάδα του Inn, στη διασταύρωση δύο σημαντικών οδικών μεταφορών μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας και μεταξύ Βιέννης και Ελβετίας. Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της Αυστρίας όλο το χρόνο, το Ίνσμπρουκ έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική Παλιά Πόλη (Altstadt) με τα στενά, στριμμένα δρομάκια και τα ψηλά σπίτια του σε ύστερα γοτθικό στιλ.

Πολλά από τα πιο δημοφιλή μέρη της πόλης για να επισκεφθείτε είναι συγκεντρωμένα κοντά στην Παλιά Πόλη, των οποίων τα γοητευτικά στενά δρομάκια προσφέρουν στους τουρίστες πολλά πράγματα να δουν και να κάνουν.

Παντού πανέμορφες εικόνες του γύρω δακτυλίου των βουνών. Στα βόρεια υψώνονται οι οδοντωτές κορυφές του Nordkette (North Chain), στην περιοχή Karwendel. στα νότια, πάνω από τη δασώδη κορυφογραμμή Bergisel, είναι η ομάδα Saile και Serles των 2.403 μέτρων. και στα νοτιοανατολικά, πάνω από το Lanser Köpfe, βρίσκεται η στρογγυλεμένη κορυφή του Patscherkofel των 2.247 μέτρων, δημοφιλής στους σκιέρ. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που χτίστηκαν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και του 1976 εξακολουθούν να προσελκύουν πλήθος σκιέρ και αποτελούν τη σκηνή κάθε χρόνο εθνικών και διεθνών αγώνων.

Για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας, φροντίστε να αναφέρεται συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Ίνσμπρουκ.


kitzbuhel: 

Δύσκολο να το προφέρεις, εύκολο να το αγαπήσεις. Καλώς ήρθατε σε ένα απο τα πιο γνωστά και δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα του διεθνούς jet set, που καλύπτει τις απαιτήσεις των skier όλων των επιπέδων. Παρόλο που στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα γραφικό μεσαιωνικό χωριό, μόνο χωριό δεν θα μπορούσε να το πει όποιος το επισκέπτεται. Το kitzbuhel έχει καταφέρει  άψογα να συνδιάσει την αρχιτεκτονική του 14 αιώνα με υπηρεσίες υψηλόυ επιπέδου που ανταποκρίνονται πλήρως στον σύχγρονο τρόπο ζωής και ψυχαγωγίας. Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ski-lift στο Ηahnenkamm φέρνουν τις πίστες δίπλα σας . Το χιονοδρομικό κέντρο συνδέεται  με τα γειτονικά χιονοδρομικά  Kirchberg και  Jochberg προσφεροντας 180 χλμ διαδρομων για σκι.

Το apre ski, βρίσκει την ταυτότητα του, στο Kitzbuhel. H κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, με disco, bars, κέντρα με ζωντανή μουσική, καζίνο και κλειστές πισίνες θα σας συναρπάσει. Για τα παιδιά (3-12) υπάρχει  το μοναδικό “Ski Disneyland” που συνδιάζει πολλά παιχνίδια και μαθήματα ski. Και στην περίπτωση που θέλετε να ξεφύγετε ακόμα περισσότερο έχετε και τη δυνατότητα εκδρομών  στο Salzburg 85km,  στο Innsbruck 92km και στο  Μόναχο 130km.


Βιέννη:

 

Γενικές Πληροφορίες

Πληθυσμός: 1.731.236

Νόμισμα: Ευρώ (€)

Αεροδρόμιο/α: Vienna International (VIE)

Περιγραφή: Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική καρδιά της χώρας. Ιδρύθηκε το 500 π.Χ. αρχικώς ως ένας Κέλτικος οικισμός. Το 15 π.Χ. έγινε συνοριακή πόλη με σκοπό να φυλάει τα βόρεια σύνορα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, απέναντι στα Γερμανικά φύλα. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα η Βιέννη έγινε η έδρα της δυναστείας των Babenberg και το 1440 η επίσημη κατοικία της δυναστείας των Habsburg (Αψβούργοι). Σταδιακά μεγάλωσε τόσο πολύ, σε σημείο να γίνει η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και πολιτιστικό κέντρο των τεχνών και της επιστήμης. Δυο φορές, των 16ο και 17ο αιώνα, η Οθωμανική αυτοκρατορία σταμάτησε την επέλαση της έξω από την Βιέννη. Η Βιέννη έπαιξε κεντρικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή όλο το διάστημα από το 1804 που εγινε πρωτεύουσα της Αυστριακής αυτοκρατορίας μέχρι και το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου που βρήκε την Αυστροουγγρική αυτοκρατορία ηττημένη και διασπασμένη. Σήμερα η Βιέννη μπορεί να μην έχει την πολιτική αίγλη του παρελθόντος όμως αποτελεί μια από της καλύτερες πόλεις στον πλανήτη για να ζει κανείς, στοιχείο που έχουν πιστοποιήσει πολλοί οργανισμοί σε διάφορες έρευνες τα τελευταία χρόνια. Τουριστικά η Βιέννη θα σας καταπλήξει, με την ατμόσφαιρα του ένδοξου παρελθόντος, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και τις υπέροχες γεύσεις όπως το σήμα κατατεθέν της πόλης το σνίτσελ. Οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα και μάλλον θεωρείται φθηνή σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Γλώσσα: Γερμανικά

Βασικές γνώσεις της γλώσσας:

Ναι

Ja

Όχι

Nein

Ευχαριστώ

Danke

Παρακαλώ

Bitte

Καλημέρα

Guten morgen

Καληνύχτα

Gute nacht

Γεία σου!

Hallo

 

Ανάκτορα του Σένμπρουν (Schloss Schondrunn):

 

Το παλάτι Σενμπρούν και οι πανέμορφοι κήποι του, είναι από τα πιο διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας από το 1960. Στο παρελθόν ήταν η καλοκαιρινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Η κατασκευή του σημερινού παλατιού ξεκίνησε το 1696 κατά την εποχή του Αυτοκράτορα Λεοπόλδου του πρώτου, όμως λίγα μέρη του παλατιού έμειναν ανέγγιχτα κατά των επόμενο αιώνα. Το παλάτι έγινε δώρο στην Μαρία Θερέσα, από τον πατέρα της. Μετά την στέψη της, η βασίλισσα πλέον, αποφάσισε να μετατρέψει το ανάκτορο σε θερινό θέρετρο και άλλαξε την αρχιτεκτονική του σε ποιο μοντέρνο ύφος, ενώ έφτιαξε και τους κήπους. Κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα, ο Αυτοκράτορας Franz Josef I, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο παλάτι, αναδιαμόρφωσε το παλάτι στην σημερινή του μορφή. Οι Γαλλικού στιλ κήποι είναι το ιδανικό μέρος για φωτογραφίες και περιέχει μεταξύ άλλων και έναν λαβύρινθο, το Tiergarten που είναι ο παλιότερος εν ενεργεία ζωολογικός κήπος του κόσμου (1752), έναν βοτανικό κήπο και 32 αγάλματα που αντιπροσωπεύουν θεότητες και αρετές. Αν βρεθείτε καλοκαίρι, μην χάσετε την επίσκεψη στους κήπους ενώ μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και το εντυπωσιακό εσωτερικό που παλατιού. Προσπαθήστε να πάτε νωρίς το πρωί για να αποφύγετε της μεγάλες ουρές.

Πρόσβαση: Η ομώνυμη στάση μετρό Schönbrunn (πράσινη γραμμή U4) βρίσκετε μπροστά από το παλάτι.

 

Kαθεδρικός του Αγίου Στεφάνου  (Stephansdom):

 

Ο Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου είναι η κεντρική εκκλησία και έδρα του αρχιεπισκόπου της Βιέννης. Χτίστηκε το 1160 πάνω στα ερείπια δυο προηγουμένων εκκλησιών καθώς η Βιέννη γινόταν σημαντικό κέντρο του Γερμανικού πολιτισμού στην ανατολική Ευρώπη και χρειάζονταν μια επιβλητική εκκλησία για να καλύψει της θρησκευτικές ανάγκες της πόλης. Ο τεράστιος νότιος πύργος που κατασκευάστηκε μεταξύ 1368 με 1433, φτάνει τα 136.7 μέτρα και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του ορίζοντα της Βιέννης.Ένα όμως από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης, που αποτελεί και την 'δόξα' του καθεδρικού, είναι η πλουσιοπάροχα χρωματισμένη στέγη του, που αποτελείται συνολικά από 230.000 βερνικωμένα κεραμίδια. Επάνω από τη χορωδία στη νότια πλευρά του κτηρίου, τα κεραμίδια διαμορφώνουν ένα μωσαϊκό του δικέφαλου αετού, συμβόλου της αυτοκρατορίας της δυναστείας των Habsburg. Στην βόρεια πλευρά απεικονίζονται τα σύμβολα της πόλης της Βιέννης και της δημοκρατίας της Αυστρίας. Η στέγη είναι τόσο απότομη που καθαρίζεται αρκετά μόνο από τη βροχή και καλύπτεται σπάνια από χιόνι.

Πρόσβαση: Ο καθεδρικός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Stephansplatz και ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι να χρησιμοποιήσετε

την ομώνυμή στάση μετρό που εξυπηρετείται από την πορτοκαλή γραμμή U3.

 

Κρατική Όπερα της Βιέννης(Wienner Staatsoper):

Σημαντικά ρεκόρ για την Κρατική Όπερα Βιέννης

Η Κρατική Όπερα της Βιέννης είναι μια από τις διασημότερες και παλιότερες όπερες στον κόσμο. Η ορχήστρα του αποτελείται από μέλη της Βιενέζικης φιλαρμονικής, που θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1869, από τους αρχιτέκτονες August Sicard von Sicardsburg και Eduard van der Nüll σε νεο-αναγεννησιακό στυλ και ήταν η πρώτη όπερα της Βιέννης. Ενώ στα πρώτα χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό της πόλης, σήμερα είναι μια από της πιο ενεργές όπερες, με 50-60 σχήματα που δίνουν πάνω από 200 παραστάσεις τον χρόνο. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε on-line από την ηλεκτρονική σελίδα της όπερας.

Πρόσβαση: Ακριβώς μπροστά από την Κρατική Όπερα της Βιέννης, βρίσκεται η στάση του τραμ Oper, που εξυπηρετείται από της γραμμές 1, 2, D.

 

Aυστριακό Κοινοβούλιο (Hoheς Haus):

Το Κοινοβούλιο της Βιέννης στοκ εικόνα. εικόνα από το - 30704937

Το Κοινοβούλιο της Αυστρίας θα σας κάνει να απορήσετε για μερικά δευτερόλεπτα εάν βρίσκεστε στην Αθήνα ή στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Ο αρχιτέκτονας του κτιρίου είναι ο Βαρόνος Theophil von Hansen, ο οποίος σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα και σχεδίασε το εθνικό παρατηρητήριο της Αθήνας, την Ακαδημία και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Το στυλ είναι νεο-Ελληνικό, ενώ ως πρότυπο χρησιμοποιήθηκε το Ζάππειο μέγαρο της Αθήνας. Το κυρίως κτίσμα κατασκευάστηκε μεταξύ 1874 με 1883 με σκοπό να στεγάσει το νομοθετικό σώμα του αυστριακού μέρους της Αυστροουγγαρίας. Μπροστά από το κοινοβούλιο βρίσκεται το επιβλητικό συντριβάνι-άγαλμα της θεάς Αθηνάς, που δημιουργήθηκε μεταξύ 1893 με 1902 από 3 αρχιτέκτονες που ακολούθησαν τα σχέδια του Baron von Hansen. Στην μέση βρίσκεται μια λεκάνη με νερό και πλουσιοπάροχα διακοσμημένη βάση. Οι τέσσερις φιγούρες που βρίσκονται κάτω από την θεά Αθηνά, είναι αλληγορικές αντιπροσωπεύσεις των τεσσάρων σημαντικότερων ποταμών της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας.

Πρόσβαση: Το Αυστριακό Κοινοβούλιο βρίσκεται λίγο παραπέρα από το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο Ιστορίας της Φύσης. Με το τραμ εξυπηρετείται από την στάση Stadiongasse/Parlament από της γραμμές 1, 2, D.

Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης  (Kunsthistorisches Museum):

arts fine museum vienna στοκ φωτογραφία

 

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στεγάζεται σε ένα επιβλητικό ανάκτορο που ξεχωρίζει με των οκταγωνικό θόλο του. Είναι ένα από τα αρχαιότερα μουσεία

Καλών Τεχνών και των διακοσμητικών τεχνών στον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1891 και σήμερα το επισκέπτονται πάνω από 620.000 άτομα των χρόνο. Η συλλογή του μουσείου προέρχεται κυρίως από την συλλογή βασιλιάδων, αυτοκρατόρων και του βασιλικού οίκου των Αψβούργων. Από τα διασημότερα έργα του μουσείου είναι ο πίνακας "Madonna του λιβαδιού" (απεικονίζει την Παναγία με τον μικρό Ιησού Χριστό και των Αγ. Ιωάννη των Βαπτιστή) του διάσημου Ιταλού, Ραφαέλο. Άλλα και ο "πύργος της Βαβέλ" (1563) του Ολλανδού Pieter Bruegel και το "καλοκαίρι" (1563) του Giuseppe Arcimboldo. Τέλος η συλλογή περιλαμβάνει και ελληνικές, αιγυπτιακές και ρωμαϊκές αρχαιότητες.

Πρόσβαση: Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης εξυπηρετείται από την στάση τραμ Burgring, από της γραμμές 1, 2 και D.

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!