top-image

Πράγα - Βαυαρία

Πράγα - Βαυαρία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΠΡΑΓΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


1η μέρα : Πτήση για Πράγα – Νυρεμβέργη

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και άμεση  αναχώρηση για την Νυρεμβέργη. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην όμορφη πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του Ναζισμού κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και επιλέχτηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί, ως εγκληματίες πολέμου. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη και οχυρωματικούς πύργους. Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz) που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, και γύρω τους η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά (Nürnberg Christkindlesmarkt). Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης με τα στολίδια από ξύλο και ύφασμα έχει τις ρίζες στης στο Μεσαίωνα. Παραδοσιακά γλυκίσματα, Gingerbread, κεριά και στολίδια, καρουσέλ και χριστουγεννιάτικη μουσική δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Χρόνος ελεύθερος στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

 

2η μέρα : Νυρεμβέργη – Μόναχο – ξενάγηση - Νυρεμβέργη

Μετά το πλούσιο πρωινό θα απολαύσουμε μια πεζή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου και στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του. Η καρδιά της πόλης είναι η Μάριενπλατς που στολίζεται με το νέο και το ιστορικό δημαρχείο, όπως και με την εκκλησία Peterskirche, την πιο παλιά εκκλησία του ιστορικού κέντρου, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται φυσικά η εκκλησία Frauenkirche με τους πράσινους κρανοφόρους πύργους της. Αποτελεί το έμβλημα της πόλης, όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά: Η κωδωνοκρουσία της είναι ένας μοναδικός, ενθουσιώδης, διάχυτος ήχος. Θα δούμε ακόμη πολλά ιστορικά μπαρόκ κτίρια ενώ στη διαδρομή μας μπορούμε να δοκιμάσουμε και το παραδοσιακό γλυκό ζεστό κρασί. Για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο σας  προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τις φημισμένες τοπικές μπυραρίες που σερβίρουν εξαίσια μπύρα και γευστικά πιάτα συνοδεία μουσικής από ντόπιους μουσικούς με παραδοσιακές φορεσιές.

3η μέρα : Νυρεμβέργη – Ρέγκενσμπουργκ – Πίλζεν – Beer Tasting  – Πράγα                                                                                                            

Πρόγευμα και αναχώρηση για το γραφικό Ρέγκενσμπουργκ. Βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του βαυαρικού δάσους. Η πόλη αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο στη παλιά πόλη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Pilzen την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Τσεχίας . Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στη πόλη Πίλσεν, επισκεπτόμενοι το εργοστάσιο της γνωστής μπύρας «Pilsner Mrquell». Η παλαιά πόλη έχει τη δική της ξεχωριστή γοητεία και η κεντρική της πλατεία «Republiky» με τη γιγαντιαία γοτθική εκκλησία του «Αγ. Βαρθολομαίου»  έχει από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ προσόψεις . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Πράγας . Άφιξη το απόγευμα , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια με τη συνοδεία του αρχηγού μας  θα επισκεφτούμε τη παλιά πόλη και το αστρονομικό ρολόι για να πάρουμε μια έντονη γεύση του χαρακτήρα της πόλης .

 

4η μέρα : Πράγα - Ξενάγηση Καστρούπολης – Κάρλοβυ Βάρυ ( προαιρετικά )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική Kαστρούπολη, που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, το πύργο του Ντάλιμπορ και το «Χρυσό σοκάκι» που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια ,τα οποία ξανά ζωγραφίστηκαν με φωτεινά χρώματα στη δεκαετία του 1950. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 ανήκε στην αδελφή του συγγραφέα Φρανς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενά του για περίπου δύο χρόνια.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  προαιρετικά με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγησή μας  για μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε παραμύθι. Η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αιώνα ως θεραπευτικό κέντρο.  Το απόγευμα σας προτείνουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την φωταγωγημένη Πράγα από μια άλλη οπτική . Το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε μεσαιωνική ταβέρνα με καθηλωτική μουσική εκείνης της εποχής .

 

5η μέρα : Πράγα – ξενάγηση παλιάς πόλης – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και  συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας και η ξενάγησή  θα ξεκινήσει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής

 

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

23/12  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΑΓΑ  06.00 - 07.00

27/12  ΠΡΑΓΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  18.00 - 20.45

Στο πακέτο διακοπών περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Πράγα - Θεσσαλονίκη με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Επισκέψεις – περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα
  • Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
  • Έμπειρος αντιπρόσωπος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αλατωρυχεία , θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

 

Προαιρετικές Υπηρεσίες

  • Εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ Ενήλικας : 25€ Παιδί 2-12 : 15€
  • Κρουαζιέρα Μολδάβα με ποτό :

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!