top-image

Βόλος Γύρος Πηλίου

Βόλος Γύρος Πηλίου

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


1η ημέρα: Θεσ/νίκη- Κατερίνη – Λάρισα – Βόλος - Πορταριά
Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Βόλο. Άφιξη και ελεύθεροι στην όμορφη πόλη και αμέσως μετά συνεχίζουμε για τη Πορταριά . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στην γραφικά σοκάκια του χωριού
2η ημέρα: Πορταριά - Ζαγορά - Τσαγκαράδα - Μηλιές - Βυζίτσα
Πρωινό και ξεκινάμε για Ζαγορά με την υπέροχη θέα στο Αιγαίο και τα μεγάλα παραδοσιακά πυργόσπιτα. Πρώην μεγάλο μεταξοπαραγωγό κέντρο και νυν μεγάλο κέντρο παραγωγής μήλων, συνεχίζουμε για την γραφική Τσαγκαράδα με την μοναδική θέα και την όμορφη πλατεία. Αναχώρηση για τις Μηλιές, με το τοπικό λαογραφικό μουσείο, τη Βιβλιοθήκη και την πλούσια βλάστηση. Επόμενος σταθμός η Βυζίτσα ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά και τέλος το απόγευμαεπιστροφή στη Πορταριά
3η ημέρα: Πορταριά - Ανω Λεχώνια (Μουτζούρης) - Μηλιές - Χάνια
Πρωινό και αναχώρηση για ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές εφόσον το επιτρέπει ο καιρός! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αφού περάσουμε από τα Χάνια ,επιστροφή στο ξενοδοχείο μας
4η ημέρα: Πορταριά - Μακρυνίτσα - Βόλος - Θεσσαλονίκη
Πρωινό και αναχώρηση για τη Μακρυνίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου, με πανέμορφη θέα στον Παγασητικό, μετά τον καφέ μας συνεχίζουμε για το Βόλο. Στάση για φαγητο εξ ιδίων σε τσιπουράδικο και το απόγευμα ξεκινάμε για Θεσσαλονίκη όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ.

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

Περιλαμβάνονται:

  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

Ταξίδι στο Βόλο και το Πήλιο

Βόλος - Ένας μυθικός προορισμός
Ο Βόλος, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας (320 χλμ. Β της Αθήνας και 219 χλμ. Ν της Θεσσαλονίκης). Κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση αναπνοής από το βουνό του Πηλίου, συνδυάζει όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων. Η όμορφη πόλη συνδέεται με την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία, ένα από τα σημαντικότερα έπη του ελληνικού μυθολογικού κύκλου.
Το κόσμημα του Παγασητικού
Ο Βόλος είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Ο πλούτος της περιοχής και η μεγάλη του ιστορία αποτυπώνονται στην αρχιτεκτονική δομή της πόλης, που αποπνέει αυτοπεποίθηση και αρχοντιά. Τα πολλά αρχοντικά, τα δημόσια μέγαρα, μουσεία βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και οι ιστορικές εκκλησίες κάνουν την περιήγηση στον Βόλο πραγματικά απολαυστική.
Η θάλασσα δημιουργεί ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με γραφικά μαγαζιά, ανάμεσά τους και τα περίφημα τσιπουράδικα, όπου θα απολαύσετε το παραδοσιακό τσίπουρο και ξεχωριστούς θαλασσινούς μεζέδες. Η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος Αργοναυτών και το επιβατικό λιμάνι στο δυτικό άκρο της, με την εκπληκτική θέα προς το ανοικτό πέλαγος, είναι το δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης και περιπάτου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
Διαδρομές & βήματα
Τα αξιοθέατα του Βόλου είναι τόσα πολλά, που θα χρειαστείτε όλες σας τις δυνάμεις για μια πλήρη περιήγηση. Αν το περπάτημα σας κουράζει, μην ανησυχείτε καθόλου. Με ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων 10 χλμ. και χιλιάδες ποδήλατα να κινούνται αθόρυβα και οικολογικά το «έργο» σας θα γίνει πιο ευχάριστο και σίγουρα πιο ξεκούραστο! Τα σπουδαία βιομηχανικά κτίρια, σημαντικά δείγματα της οικονομικής άνθησης του Βόλου το α’ μισό του 20ου αι. σίγουρα θα κερδίσουν την προσοχή σας. Η μεγάλη συνοικία της Νέας Ιωνίας, δημιούργημα του προσφυγικού πληθυσμού από τη Μικρά Ασία, έχει διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό τη φυσιογνωμία της πόλης. Τα αστικά μέγαρα στο κέντρο, προς το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και οι εργατικές συνοικίες στα περίχωρα, αποτελούν ένα ενιαίο οικιστικό πλαίσιο, ιδιαίτερα γοητευτικό.
Οι οδοί Ιάσονος, Δημητριάδος και Ερμού μαζί με τους κάθετους δρόμους (πολλοί από τους οποίους έχουν πεζοδρομηθεί) συγκροτούν την «καρδιά» του ιστορικού κέντρου, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής κίνησης και της νυκτερινής ζωής, με πρωταγωνιστές τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αποτελούν ζωντανό κύτταρο της πόλης.

Αξίζει ακόμα να επισκεφθείτε:
- Την πεζοδρομημένη λεωφόρο Αργοναυτών, στην οποία ξεχωρίζουν η «Αργώ» (στο λιμάνι), έργο του γλύπτη Νικόλα και «σήμα κατατεθέν» της πόλης, αλλά και το σκαρί της σύγχρονης Αργούς (κατασκευασμένο κατ’ εικόνα του αρχαίου), ένα σπουδαίο ναυπηγικό επίτευγμα, που γεμίζει με συγκίνηση τους ρέκτες της ιστορίας.
- Το πανέμορφο κτίριο Παπαστράτου (1926) με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που σήμερα φιλοξενεί υπηρεσίες και σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
- Τη συνοικία «Παλιά» στον δυτικό τομέα του Βόλου – υπολογίζεται πως κατοικείται διαρκώς από το 3.000 π.Χ., ενώ σύμφωνα με μια εκδοχή ταυτίζεται με την αρχαία Ιωλκό – για να θαυμάσετε τα ρωμαϊκά λουτρά, τα ερείπια του κάστρου (μέσα 6ου αι. μ.Χ.), την οθωμανική πυριτιδαποθήκη (1600), την πλατεία Αγίων Θεοδώρων και το πρώην εργοστάσιο Τσαλαπάτα (1925), που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.
- Την δενροσκεπή πλατεία Ρήγα Φεραίου - την μεγαλύτερη της πόλης - με το εντυπωσιακό Δημαρχείο και το κτίριο του Δημοτικού θεάτρου με τη μεγαλύτερη σκηνή των Βαλκανίων.
Πηλιορείτικης Αρχιτεκτονικής.
- Κάστρο Βόλου: Το Κάστρο του Βόλου βρίσκεται στην συνοικία Παλαιά στα δυτικά της πόλης. Χτίστηκε στα μέσα του 6ου αιώνα μ. Χ. και στο υπόγειο γκαράζ του πολυχώρου Village μπορείτε να θαυμάσετε τα Ρωμαϊκά Λουτρά.
- Άγαλμα Αθηνάς στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου: Το Άγαλμα της Αθηνάς κατασκευάστηκε το 1884 από το Ιταλό γλύπτη G.Previsan και τοποθετήθηκε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό με την ευκαιρία των εγκαινίων του Σταθμού. Φτιαγμένο με λευκό μάρμαρο και άριστα δουλεμένες λεπτομέρειες.
- Το τρενάκι του Πηλίου: Το περίφημο τρενάκι του Πηλίου είναι ένα ατμήλατο τρενάκι που λέγεται «Μουτζούρης» το οποίο διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές για περίπου 70χρόνια. Σήμερα το τρενάκι διανύει μικρότερη διαδρομή συνδέοντας τα Άνω Λεχώνια με τις Μηλιές. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα με το τρενάκι όπου η διαδρομή θα σας μαγέψει και θα ανταμείψει την επιλογή σας…

Μουσεία
- Το μεγάλο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου με την ομώνυμη εκκλησία (έργο του σημαντικού αρχιτέκτονα Αρ. Ζάχου, 1936) και το πάρκο Αναύρου με την υπαίθρια γλυπτοθήκη.
- Το κινηματοθέατρο Αχίλλειο (1925)σε σχέδια του αρχιτέκτονα Κ. Αργύρη.
- Τον κατάφυτο λόφο Γορίτσας με την ομώνυμη εκκλησιά της Παναγιάς (1892)στην κορυφή για μια πανοραμική θέα της πόλης και την Παναγιά της Τρύπας, χτισμένη σε σπηλιά, δίπλα στη θάλασσα
- Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου: Το Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου διαμορφώθηκε το 1920 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ν. Κιτσίκη. Είναι η πρώην Πλατεία Γεωργίου του Α’ και βρίσκεται στην παραλία του Βόλου.
- Δημοτικό Ωδείο: Το νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Ωδείου που θεμελιώθηκε το 1885 περίπου και από το 1900 λειτούργησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
- Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κιρικο: Το κέντρο τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κιρικο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Δημοτικού Ωδείο και στεγάζει το Μουσείο Αλέκου Κ. Δάμτσα. Το Μουσείο φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις εικαστικών και μόνιμη συλλογή.
- Δημαρχείο: Το Δημαρχείο της πόλης χτίστηκε το 1970, δημιουργία του Δημήτρη Πικιώνη, και αποτελεί γνήσιο δείγμα
Αρχαιολογικό Μουσείο: Το Αρχαιολογικό Μουσείο “Αθανασάκειο” που ιδρύθηκε το 1909 και διαθέτει εκθέματα από την Προϊστορική, Νεολιθική και την Βυζαντινή περίοδο. Στις αίθουσες του μουσείου πραγματοποιούνται κατά διαστήματα περιοδικές εκθέσεις.
Λαογραφικό Μουσείο: Το Λαογραφικό Μουσείο του Κίτσου Μακρή που στεγάζεται στο σπίτι του λαογράφου, στην οδό Κίτσου Μακρή 38, και ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Περιλαμβάνει μοναδικά στο είδος τους εκθέματα της λαογραφικής συλλογής του σημαντικού ερευνητή.
Το Σπίτι με το Τριαντάφυλλο: Το Μουσείο-Πινακοθήκη της Χρυσούλας Ζιώγα. Είναι το κόκκινο σπίτι στη συμβολή των οδών Βλαχάβα και Γαζή που είναι γνωστό στους ντόπιους σαν το “Σπίτι με το τριαντάφυλλο”.
Εντομολογικό Μουσείο: Το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα των Βαλκανίων. Περιλαμβάνει 35.000 έντομα διαφόρων τάξεων.
Τυπογραφικό Μουσείο: Το τυπογραφικό μουσείο της εφημερίδας “Η Θεσσαλία” από το 1898 στεγάζεται σε μια αίθουσα 350 τετραγωνικών στην Βιομηχανική περιοχή του Βόλου και φιλοξενεί εκατό χρόνια καθημερινής ιστορίας και τεχνολογίας.
Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας: Το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ανεγέρθηκε το 1884 και η μορφή του μένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Στο σταθμό λειτουργεί μουσείο με σπάνιο υλικό από την ιστορία των σιδηροδρόμων στην περιοχή.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Βόλο βρίσκονται οι Αρχαιολογικοί χώροι Δημινίου, Σέσκλου, Αρχαίας Δημητριάδας και Νέας Αγχίαλου.
Ο νεολιθικός οικισμός του Διμηνίου βρίσκεται 5 χλμ από την πόλη του Βόλου, στις βορειοδυτικές παρυφές του σημερινού χωριού Διμήνι. Επίσης, στα νοτιοανατολικά του λόφου βρίσκεται ο σημαντικός Μυκηναϊκός οικισμός Διμηνίου. Η πόλη αυτή, σύμφωνα με τις νεότερες απόψεις, ταυτίζεται με την Ιωλκό, την πατρίδα του Ιάσονα.
Ο Αρχαιολογικός χώρος Σέσκλου βρίσκεται 8 χλμ δυτικά της πόλης του Βόλου. Πρόκειται για έναν προϊστορικό οικισμό χτισμένο πάνω στον λόφο «Καστράκι». Αποτελεί έναν από τους παλιότερους οικισμούς που ανακαλύφθηκαν στην Ευρώπη και κατοικήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα της 7ης χιλιετίας.
Η αρχαία πόλη της Δημητριάδας, ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαιότητας, βρίσκεται νότια του κόλπου του Βόλου, απέναντι από τη σύγχρονη πόλη. Πολύ σημαντικά ευρήματα αποτελούν το Αρχαίο Θέατρο, το ανάκτορο, η βασιλική της Δαμοκράτειας και τα απομεινάρια του ρωμαϊκού υδραγωγείου, γνωστά ως δόντια.
Εκεί που είναι χτισμένη η πόλη της Νέας Αγχιάλου, αναπτύχθηκε η παλαιοχριστιανική πόλη Φθιώτιδες Θήβες, η οποία εκείνη την περίοδο αποτελούσε εκκλησιαστικό κέντρο της Μαγνησίας. Ανάμεσα στα ευρήματα είναι σωζόμενα τμήματα παλαιοχριστιανικών ναών από τα οποία αξίζει να αναφέρουμε την βασιλική του αρχιερέως Πέτρου, τη βασιλική του Μαρτυρίου αλλά και τα ψηφιδωτά δάπεδα που βρίσκονται σε διάφορες εκκλησίες που έχουν ποικίλα θέματα και εντυπωσιακή τεχνική.

Τα τσιπουράδικα του Βόλου
Μια ιεροτελεστία που έγινε θεσμός…
Ο θεσμός ξεκίνησε από τους πρόσφυγες της Μικρασίας που εγκαταστάθηκαν στον Βόλο και κυρίως αυτούς που δούλευαν στη θάλασσα και στο λιμάνι. Κάθε μεσημέρι μετά την δουλεία μαζεύονταν στα καφενεδάκια του λιμανιού και έπιναν το τσιπουράκι με τους θαλασσινούς μεζέδες που σερβίρονταν σε μικρά πιατάκια. Η μεσημεριανή συνάντηση των εργατών στα καφενεδάκια του λιμανιού ήταν μια ιεροτελεστία που πολύ γρήγορα έγινε καθημερινή συνήθεια. Οι παρέες και οι παραγγελίες αυξάνονταν, οι μεζέδες γίνονταν όλο και πιο εξεζητημένοι με την κυρίαρχη πάντα γεύση της άρμης που πρόσφεραν τα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και τα ψάρια του Παγασητικού.
Έτσι η παράδοση συνεχίζεται έως σήμερα καθιερώνοντας το τσιπουράδικο της γειτονιάς ή της παραλίας το βασικό τόπο συνάντησης των βολιωτών αλλά πλέον όχι μόνο για μεσημεριανή ευχαρίστηση. Η φήμη των ουζερί του Βόλου έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Στα τσιπουράδικα η γεύση έχει τον πρώτο λόγο… Γνήσιο τσίπουρο ατελείωτη ποικιλία από καλομαγειρεμένους μεζέδες. Μερικοί από τους μεζέδες που θα βρείτε στα ουζερί είναι καβουροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, γαριδοσαλάτα, μύδια, γαρίδες σαγανάκι, φέτα ψητή με ντομάτα, καλαμάρι γεμιστό, χταποδάκι ξιδάτο, μυδοπίλαφο, πατάτες ψητές, μύδια αχνιστά, κυδώνια, καραβίδες, γαρίδες, καβούρια, ξιφίες, σολομούς, ροφούς, παλαμίδες και αστακούς, καλαμαράκια, σουπιές, χταποδάκια, κουτσουμούρες, σαρδέλες, μαρίδες, γαύροι και πολλούς άλλους μεζέδες, όλοι χειροποίητοι και μαγειρεμένοι με παραδοσιακές συνταγές.
Όποιος γνωρίσει την ατμόσφαιρα των τσιπουράδικων, την ζωντανή παράδοση της περιοχής, τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις γίνεται φανατικός …

Από τον Βόλο ξεκινάει το ταξίδι
Λίγα χλμ. δυτικά της πόλης, βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι του Σέσκλου (ο οικισμός χρονολογείται στο 6.000 π.Χ και είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης)και του Διμηνίου, που είναι ο πιο γνωστός προϊστορικός οικισμός της Ελλάδας και ο σημαντικότερος της νεώτερης Νεολιθικής Περιόδου. Προς τα βόρεια και ανατολικά, αναπτύσσεται ο επιβλητικός ορεινός όγκος του Πηλίου, του μυθικού βουνού των θρύλων και των Κενταύρων, από τα ομορφότερα και γοητευτικότερα της Ελλάδας. Στο βουνό υπάρχουν δεκάδες ξακουστά παραδοσιακά χωριά κτισμένα με τη μοναδική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική (τα περισσότερα από τον 15ο-16ο αι.), ενώ κοντά στο χωριό Χάνια λειτουργεί σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η διαδρομή που ακολουθεί ο θρυλικός «μουτζούρης», το ατμήλατο τραίνο του Πηλίου, (λειτουργεί, με διαλείμματα, από το 1895 και συνδέει το χωριό Λεχώνια, κοντά στη θάλασσα, με το κεφαλοχώρι Μηλιές, σε υψόμετρο 400 μ.). Η πανέμορφη διαδρομή δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο του βουνού, τη θέα στη θάλασσα και τα υπέροχα ορεινά χωριά. Σημειώνεται, ακόμα, ότι σε πολλές περιοχές του Πηλίου πραγματοποιούνται οργανωμένα προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού (ιππασία, πεζοπορία, οικοτουριστικές διαδρομές κ.α.).


ΠΗΛΙΟ
Το Πήλιο, είναι ένα κατάφυτο βουνό, δίπλα στην πόλη του Βόλου με υψόμετρο 1624μ. Εκτείνεται από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά και προσφέρει μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς και υπέροχα τοπία που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Κατά την Ελληνική μυθολογία το Πήλιο ήταν η θερινή κατοικία των Θεών και η πατρίδα των Κενταύρων, οι οποίοι είναι πλάσματα της μυθολογίας και απεικονίζονται μεν ανθρωπόμορφοι, με ανθρώπινο το άνω τμήμα του κορμού, αλλά ζωικό (αλογίσιο) το κάτω. Όλο το βουνό του Πηλίου είναι καταπράσινο, γεμάτο δάση με πανύψηλες οξιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, βελανιδιές, δασική πεύκοι και καλλιέργειες με ελιές και μηλιές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Πολλές αξιόλογες πηγές που φτάνουν τις 70 σε όλο το βουνό με πιο σημαντικές αυτές της Καλιακούδας και της Λαγωνίκας.
Το Πήλιο προσφέρει στον επισκέπτη μυθική ομορφιά, πανέμορφα καταπράσινα τοπία, κρυστάλλινες πηγές, χρυσές αμμουδιές, πεντακάθαρα νερά, επιβλητικές κορυφές, πάνω από 70 γραφικά χωριά χτισμένα με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα καλντερίμια, γεφύρια, παραδοσιακά αρχοντικά και προσεγμένους, παραδοσιακούς ξενώνες.
Ένας τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου για χαλάρωση αλλά και περιπέτεια. Διαθέτει πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές ή μεγάλες παραλίες με άμμο ή βότσαλο.
Το Πήλιο χωρίζεται στο Ανατολικό, Δυτικό, Βόρειο και Νότιο Πήλιο και συνδυάζει την ομορφιά του καταπράσινου ορεινού τοπίου με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τις απάνεμες ακτές του Παγασητικού.

Το Ανατολικό Πήλιο περιλαμβάνει τα χωριά : Ζαγορά, Χορευτό, Κισσός, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ιωάννης, Μούρεσι, Τσαγκαράδα, Νταμούχαρη, Μυλοπόταμος, Ξουρίχτι, Ανήλιο, Φακίστρα, Πουρί, Παπά Νερό, Πλάκα, Μπάνικας, Λαμπινού και Καλαμάκι.

Το Δυτικό Πήλιο περιλαμβάνει τα χωριά : Χάνια, Πορταριά, Μακρυνίτσα, Μηλιές, Βυζίτσα, Αγριά, Καλά Νερά, Κάτω Γατζέα, Ανω και Κάτω Λεχώνια, Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Βλάσης, Ανακασιά, Άλλη Μεριά, Κατηχώρι, Κουκούραβα, Κεραμίδι, Καμάρι, Άγιος Ονούφριος, Αφέτες και Νεοχώρι, Βένετο.

Στο Βόρειο Πήλιο συναντάμε τις Γλαφυρές, την Κάτω Κερασιά, την Άνω Κερασιά, τα Κανάλια.

Το Νότιο Πήλιο περιλαμβάνει τα χωριά : Συκή, Αργαλαστή, Ξυνόβρυση, Μετόχι, Λαύκο, Προμύρι, Πλατανιά, Λύρη, Καστρί, Κατηγιώργη, Μηλίνα και Τρίκερι.

Στο Πήλιο η βλάστηση αγγίζει τις υπέροχες χρυσαφένιες παραλίες οι οποίες προσφέρουν στον επισκέπτη τις δυνατότητες για θαλάσσια σπορ αλλά και για νυχτερινή ζωή. Από αυτές ξεχωρίζουν το Χορευτό, οι Άγιοι Σαράντα, το Πουρί, ο Άη Γιάννης, το Παπά Νερό, ο Μυλοπόταμος, η Λαμπινού, η Φακίστρα, η Πάλτση, ο Πλατανιάς και ο Κατηγιώργης.
Το χειμώνα το Πήλιο γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό, καθώς τα χιόνια στις κορυφές των τριγύρω ορεινών όγκων «στολίζουν» μοναδικά το τοπίο και προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα.
Για τους λάτρεις της δράσης, υπάρχει η δυνατότητα για δραστηριότητες στη φύση όπως περπάτημα, ποδήλατο βουνού, ιππασία, κατάδυση, ψάρεμα κ.α.
Το περίφημο τρενάκι του Πηλίου είναι ένα ατμήλατο τρενάκι που λέγεται «Μουτζούρης» το οποίο διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές για περίπου 70χρόνια. Το τρενάκι κάλυπτε μια υπέροχη διαδρομή μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής.
Τα βαγόνια ήταν ξύλινα και ανοιχτά, με αποτέλεσμα η ζέστη το καλοκαίρι να είναι ανυπόφορη και το κρύο το χειμώνα πάρα πολύ και ο καπνός της ατμομηχανής δημιουργούσε πολύ συχνά ένα αποπνικτικό περιβάλλον. Η υπέροχη διαδρομή όμως αποζημίωνε τους ταξιδιώτες. Σήμερα το τρενάκι διανύει μικρότερη διαδρομή συνδέοντας τα Άνω Λεχώνια με τις Μηλιές, για τουριστικούς λόγους πλέον. Επισκεφθείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου που βρίσκεται στις «Αγριόλευκες» σε υψόμετρο 1500μ. Απέχει 27 χλμ από το Βόλο και 2 χλμ από τον οικισμό Χάνια. Το χιονοδρομικό βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος από οξιές και αγριόλευκες προσφέρει μοναδική θέα στη θάλασσα!
Το χιονοδρομικό διαθέτει δυο εναέριους αναβατήρες με μονό κάθισμα και δυο σύροντες αναβατήρες και ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα που συνδέει το χαμηλότερο σημείο των πιστών του κέντρου με την κορυφή. Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου λειτουργούν επίσης Σχολή Σκι και ενοικίασης εξοπλισμού σκι. Ο επισκέπτης του Πηλίου μαγεύεται και πάντα ξαναγυρνά, σε μέρη αγαπημένα και γνωστές διαδρομές

ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ
Άγιος Γεώργιος Νηλείας: Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας είναι ορεινό χωριό και είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 620 μέτρων, ανάμεσα στους οικισμούς Άγιο Βλάσιο και Πινακάτες. Πλούσια βλάστηση, καλντερίμια, πολλά τρεχούμενα νερά, κρήνες και καταπληκτική θέα στον Παγασητικό κόλπο είναι τα χαρακτηριστικά του χωριού. Το χωριό απέχει 21 χλμ. από τον Βόλο, και είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου με μια πλούσια ιστορία που αγγίζει, τα 400 χρόνια. Το χωριό είναι χτισμένο από το 15ο αιώνα και βρίσκεται ανάμεσα σε μηλιές, καστανιές, κερασιές και πλατάνια, που τα περιβάλλουν δύο ρέματα και προσφέρει στον επισκέπτη ένα μοναδικό τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Στην κεντρική πλατεία του χωριού κυριαρχεί ο αρχέγονος πλάτανος και τα πλακόστρωτα καλντερίμια ενώ θα βρείτε και καφενεία, τσιπουροπωλεία, και ταβερνάκια.
Ο Άγιος Γεώργιος έχει διατηρήσει το χαρακτήρα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Σήμερα, είναι ένα μείγμα από παλιά και ανακαινισμένα, νεοκλασικά και πηλιορείτικα αρχοντικά. Μερικά από αυτά που μπορείτε να δείτε είναι το αρχοντικό Ιωαννίδη του 1888, του Δέρελη και του Τζώρτζη.
Στα ένδοξα χρόνια του Άι-Γιώργη, στις αρχές του αιώνα, κάποιοι Αγιωργίτες ξενιτεύτηκαν, έκαναν περιουσίες, αργότερα επέστρεψαν και έχτισαν τα εξοχικά τους, τα οποία αποτελούν αξιόλογα δείγματα νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής. Κάποια από αυτά σήμερα έχουν ανακαινιστεί και λειτουργούν ως ξενώνες. Από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας κατάγονται ο νεομάρτυρας Σταμάτιος ο οποίος μαρτύρησε στην Κωνσταντινούπολη το 1680, οι ζωγράφοι Γιάννης Πούλακας (1863-1942) και Χρυσούλα Ζώγια (1914-1992) και ο γλύπτης Νικόλας (Νικόλαος Παυλόπουλος 1909-1990).
Ο ανεπανάληπτος φυσικός πλούτος που περικυκλώνει τον Άγιο Γεώργιο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για εξορμήσεις στο δάσος, περιπάτους και πεζοπορία. Για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού υπάρχει η δυνατότητα να επιδοθούν σε ιππασία, ποδήλατο βουνού και 4Χ4.
Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός που προσφέρει στον επισκέπτη μια διέξοδο από την καθημερινότητα.

Ζαγορά: Το πανέμορφο ορεινό χωριό της Ζαγοράς είναι χτισμένο σε υψόμετρο 220 μέτρων και απέχει 47 χλμ. από την πόλη του Βόλου. Το χωριό αποτελείται από 4 μεγάλες συνοικίες, την Αγία Παρασκευή ή Πέραχωρα, την Αγία Κυριακή, τον Άγιο Γεώργιο και τη Σωτήρα. Το όνομα της περιοχής έχει σλάβικη προέλευση «ζα-γορα» που σημαίνει ¨πίσω μέρος του βουνού¨ και της δόθηκε τον 10ο αιώνα μ. Χ. περίπου. Η ιστορία της Ζαγοράς ξεκινά από την αρχαιότητα. Ευρήματα και ερείπια της περιοχής μαρτυρούν την ύπαρξη πανάρχαιων οικισμών που κατατάσσονται στην Ομηρική Εποχή.
Είναι ένα από τα ονομαστά κεφαλοχώρια του Πηλίου, τόσο για τις φυσικές ομορφιές του όσο και για την παράδοση, τις τέχνες και τα γράμματα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Αξιοσημείωτα είναι τα χιλιοτραγουδισμένα «Ζαγοριανά καράβια» που με ορμητήριο το Χορευτό (σε 7χλμ απόσταση) μετέφεραν τα προϊόντα της περιοχής στα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης. Το Χορευτό, το παλιό κέντρο εμπορικών συναλλαγών, διαθέτει και μια από τις πιο όμορφες και μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες του Ανατολικού Πηλίου. Το χωριό γνώρισε μεγάλη άνθιση και ανάπτυξη κατά το Μεσαίωνα αλλά και σε πιο πρόσφατες εποχές. Αποτέλεσε ένα σημαντικό κέντρο συναλλαγών και βιοτεχνιών όπως και πολιτιστικό κέντρο του 17ου και 18ου αιώνα. Στην πολιτιστική άνθηση συνέβαλλε σημαντικά το «Ελληνομουσείο», ένα σχολείο/οικοτροφείο υψηλής εκπαίδευσης, το οποίο σήμερα είναι γνωστό ως σχολείο του Ρήγα. Αυτό ήταν το σχολείο του Ρήγα Βελεστινλή – Φεραίου, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων του πνεύματος και των γραμμάτων, που είτε μαθήτευσαν είτε δίδαξαν εκεί, όπως ο Ανθίμος Γαζής, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς και άλλοι. Μεγάλες προσωπικότητες και ευεργέτες κατάγονταν από το χωριό αυτό όπως ο Αλέξανδρος Πάντος, Δημήτριος Κασσαβέτης, Δημήτριος Πολυμέρης, ο ποιητής Δροσίνης που έζησε και ύμνησε το Πήλιο και άλλοι. Τα σπίτια του χωριού είναι χτισμένα σύμφωνα με τον παραδοσιακό ρυθμό και διατηρούν τις παραδοσιακές πηλιορείτικες στέγες με πλάκα. Θα σας εντυπωσιάσουν οι γαρδένιες και οι ορτανσίες που κοσμούν τα σπίτια. Τα όμορφα και μεγάλα αρχοντικά που συναντά ο επισκέπτης της Ζαγοράς, θυμίζουν μια περασμένη εποχή αλλά συγχρόνως αποδεικνύουν περίτρανα το ένδοξο παρελθόν της. Η Ζαγορά φημίζεται για την γεωργία της με πολύ σημαντική παραγωγή τα μήλα και τα φιρίκια που είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν γίνει διάσημα χάρη στο περίφημο άρωμά τους. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο ιδιαίτερα δραστήριος Αγροτοτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Ζαγοράς ο οποίος παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, χωριάτικες πίττες, λικέρ και ρακί, ελιές, βότανα, αρωματικό ελαιόλαδο και ξύδι. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από τις γυναίκες του Συνεταιρισμού χρησιμοποιώντας τοπικές, παραδοσιακές συνταγές. Η Ζαγορά είναι ιδανική τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές διακοπές και διαθέτει αξιόλογους ξενώνες, ξενοδοχεία, καλό παραδοσιακό φαγητό και όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. Το χειμώνα μπορείτε να επισκεφθείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στα Χάνια, που απέχει 20 χλμ., ενώ το καλοκαίρι θα κολυμπήσετε στις υπέροχες παραλίες του Χορευτού και των Αγίων Σαράντα. Η Ζαγορά προσφέρει ένα πλούσιο και επιβλητικό τοπίο με δάση όπου μπορείτε να επιδοθείτε σε αμέριμνους περιπάτους στα καλντερίμια του χωριού όπως και στη γύρω περιοχή που είναι κατάφυτη με πλατάνια, καστανιές, μηλιές και αχλαδιές. Ένας ιδανικός τόπος για διαδρομές με 4Χ4, ιππασία, ποδήλατο βουνού, ψάρεμα, ενώ η ξεχωριστή φυσική ομορφιά θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κισσός: Ο Κισσός είναι ένα ορεινό χωριό βυθισμένο στο πράσινο. Οξιές και καστανιές μπλέκονται μέσα σε πυκνές εκτάσεις δάσους και κισσοί τυλίγονται σε κάθε λογής δέντρα. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 520 μέτρων και απέχει 63 χλμ. από τον Βόλο.
Κατά τον ιστορικό Γ. Κορδάτο η ονομασία του χωριού προέρχεται από την παράφραση της λέξης χρυσός. Ο Κισσός βρίσκεται σκαρφαλωμένος σε μια πλαγιά του Πηλίου που κατηφορίζει προς το Αιγαίο ενώ το αδιαπέραστο δάσος που ξεχειλίζει από εικόνες ομορφιάς, οι λιθόκτιστες κρήνες, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα παλιά αρχοντικά και οι μοναδικά διακοσμημένες εκκλησίες συνθέτουν μια εικόνα αξέχαστων αναμνήσεων. Η ομορφιά του τοπίου και η θέα που προσφέρει το χωριό προς το απέραντο Αιγαίο είναι συναρπαστική. Στην μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία του Κισσού βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας χτισμένη τον 17ο αιώνα και είναι η σπουδαιότερη βασιλική του Πηλίου. Στην πλατεία θα δείτε επίσης την προτομή του Ρήγα Φερραίου ο οποίος μαθήτευσε στην Ζαγορά και πρωτοδίδαξε στον Κισσό. Λίγο έξω από τον Κισσό, αρχίζουν μονοπάτια που διασχίζουν ξεχασμένα τοπία και θα ικανοποιήσουν όλους τους λάτρεις της πεζοπορίας. Μια από αυτές τις διαδρομές καταλήγει στο μοναστήρι του Αγίου Ευσταθίου του 17ου αιώνα και μια άλλη στην πηγή Τύμπανο. Τα μονοπάτια έχουν καλή σήμανση και οι διαδρομές οδηγούν τον επισκέπτη μέσα από πυκνά δάση έντονης βλάστησης. Στο χωριό υπάρχουν αρκετές ταβέρνες, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου θα βρείτε θερμή φιλοξενία και καλές υπηρεσίες. Αν επιλέξετε να επισκεφθείτε τον Κισσό τους χειμερινούς μήνες, το Χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, ενώ αν πραγματοποιήσετε την εκδρομή σας τους καλοκαιρινούς μήνες σε κοντινή απόσταση θα κολυμπήσετε στις παραλίες του Αγίου Ιωάννη, Νταμούχαρη, Παπά Νερό. Η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον από την αρχαιότητα. Στην Κορώπη, βρίσκεται το Όποια εποχή και αν επιλέξτε να επισκεφθείτε τον Κισσό θα σας παρασύρει η άγρια ομορφιά της φύσης.
Κορώπη: Η Κορώπη το επίνειο των Μηλέων, είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός που απέχει 12 χλμ. από τον Βόλο και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καλά Νερά και Άφησσο. Είναι ένα ήσυχο χωριό που το πράσινο φτάνει μέχρι την θάλασσα και διαθέτει την τεράστια αμμουδερή παραλία της Μπούφας με τα καθαρά και καταγάλανα νερά, την μεγαλύτερη του Παγασητικού κόλπου με μήκος 1,5 χλμ. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη, με χώρους αναψυχής και εστίασης. Η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον από την αρχαιότητα. Στην Κορώπη, βρίσκεται το φημισμένο Μαντείο του Κορωπιαίου Απόλλωνα του 5ου αιώνα στην θέση Ράμνος, πάνω από τον κεντρικό δρόμο, στον οικισμό Ζερβόχια. Κοντά στη θέση Παλαιόπυργος βρισκόταν η Αρχαία Κορώπη με το Μαντείο που ήταν αφιερωμένο στο Δία. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε τα γνωστά δακράκια, τα ία των αρχαίων, που στο τέλος περίπου κάθε χειμώνα φυτρώνουν στους αγρούς της Κορώπης.
Η περιοχή είναι φημισμένη για τους μεγάλους κήπους με τα υπέροχα αχλάδια “κρυστάλλια”. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια & διαμερίσματα, ταβέρνες που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες.
Μακρινίτσα: Η Μακρινίτσα είναι ένα ορεινό χωριό του Πηλίου που έχει κριθεί ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός απολύτου προστασίας. Απέχει από τον Βόλο 17 χλμ. μέσω Πορταριάς, 10 χιλ. μέσω Κουκουράβας και 12 χλμ. από το χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
Το φημισμένο αυτό κεφαλοχώρι, η Μακρινίτσα, είναι κτισμένο κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού όπου το χαμηλότερο σημείο του έχει υψόμετρο 350 μ. και το υψηλότερο 700μ.
Έχει χαρακτηριστεί σαν το «μπαλκόνι του Πηλίου» τόσο για την εξαιρετική θέα που προσφέρει όσο και για την μοναδική αρχιτεκτονική της φυσιογνωμία. Η Μακρινίτσα αποτελείται από τον κυρίως δομημένο ομώνυμο οικισμό και τις εξής συνοικίες: Κουκουράβα, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Αθανάσιος, Αγία Τριάδα, Μεταμόρφωση, Κεντρική Πλατεία-Άγιος Ιωάννης, Παναγία, Αλώνια, Άγιος Γεράσιμος και Κακονά),την κτηματική της περιφέρεια και το κοινοτικό δάσος μαζί με τα κοινοτικά λιβάδια.
Η Μακρινίτσα χτίστηκε από το 1204 – 1215 από την Βυζαντινή οικογένεια των Μαλιασσηνών. Ο μικρός οικισμός που δημιουργείται στους πρώτους αιώνες της Τουρκοκρατίας αναπτύσσει οικονομικές δραστηριότητες λόγω της καλλιέργειας του μεταξοσκώληκα και της κατεργασίας δέρματος, τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ευρώπη. Η ιστορία της Μακρυνίτσας είναι μακρά και πλούσια, και η συμβολή της στην πρόοδο, ευημερία και ελευθερία της περιοχής μεγάλη. Το 1878 πρωτοστατεί στην Επανάσταση κατά των Τούρκων, κατά την οποίαν διακρίνεται η Μακρινιτσιώτισσα οπλαρχηγός Μαργαρίτα Μπασδέκη. Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους η Μακρινίτσα γίνεται από τους πιο μεγάλους δήμους του νομού σε έκταση, δραστηριότητες και κατοίκους. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ο αγροτικός της χαρακτήρας αλλάζει και ο τουρισμός ανοίγει νέους ορίζοντες για την περιοχή. Ιδιαιτερότητά της είναι το ότι διατήρησε αναλλοίωτο το χρώμα της στο πέρασμα του χρόνου με χαρακτηριστικό της το πλήθος αρχοντικών, τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και τα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια της. Ένα καταπράσινο τοπίο με υπεραιωνόβια πλατάνια να αγκαλιάζουν κάθε γωνιά του χωριού και τα πλακόστρωτα καλντερίμια προσδίδουν την ιστορία της Μακρινίτσας ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα πέτρινα γεφύρια και ο μεγάλος αριθμός από κρήνες με τα τρεχούμενα νερά προσφέροντας στον επισκέπτη μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Αν επισκεφθείτε τη Μακρινίτσα μέσω Πορταριάς θα δείτε την ρεματιά ¨Μέγα Ρέμα¨ που ξεκινάει από εκεί, ενώ αν έρθετε μέσω Κουκουράβας αρχίζει ο ποταμός Κραυσίδωνας κι εκεί βρίσκονται ακόμη και σήμερα υδροτριβεία. Πάνω και πίσω από το βουνό βρίσκονται τα καλλιεργούμενα κτήματα, το κοινοτικό δάσος και τα κοινοτικά λιβάδια. Στην είσοδο της Μακρινίτσας βρίσκεται η πλακόστρωτη πλατεία «Μπράνη», με τη ρεματιά πάνω απ’ αυτή, που έχει χαρακτηριστεί χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους καθώς και η κεντρική πλατεία του χωριού, το γνωστό ¨παζάρι¨. Η θέα από αυτό το σημείο είναι μαγευτική, αφού ο Βόλος και ο Παγασητικός Κόλπος απλώνεται στα πόδια σας. Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με σημαντικότερη αυτή των ¨Μάηδων¨ που έχουν ρίζες στη Διονυσιακή λατρεία και αναφέρονται στην αναγέννηση της φύσης και της ζωής. Στη Μακρινίτσα θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες που σε συνδυασμό με την εγκαρδιότητα και την φιλοξενία των κατοίκων της θα κάνουν την διαμονή σας αξέχαστη. Στην περιοχή σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσετε διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία στα μονοπάτια της Μακρινίτσας, ποδήλατο βουνού στους αγροτικούς δρόμους, ιππασία στα απέραντα λιβάδια καθώς και σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου που απέχει μόλις 12 χλμ. από τη Μακρινίτσα και σας περιμένει να απολαύσετε τις πίστες του. Είτε επισκεφθείτε τη Μακρινίτσα την ήμερα, είτε όταν νυχτώσει, η πανοραμική φαντασμαγορική θέα του Βόλου και του Παγασητικού κόλπου θα σας ανταμείψει. Το ¨μπαλκόνι του Πηλίου¨ σας υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία.
Μηλιές: Οι Μηλιές, ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του Πηλίου, βρίσκεται σε απόσταση 28 χλμ. από τον Βόλο και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400μ. μέσα σε γέρικα πλατάνια και πλούσιους ελαιώνες. Ο Δήμος Μηλέων περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Μηλέων, Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Καλών Νερών και Πινακατών και τους οικισμούς Κορώπης, Αγίας Τριάδος, Άνω & Κάτω Γατζέας, Δύο Ρεμάτων, Αργυραϊκών και Αγίου Αθανασίου. Στις Μηλιές το τοπίο αλλάζει μορφή, το βουνό αγριεύει και γεμίζει από απύθμενες χαράδρες. Καλντερίμια, παλιά αρχοντικά φτιαγμένα με την Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τρεχούμενα νερά πλαισιωμένα από την γκριζοπράσινη γαλήνη του πηλιορείτικου ελαιώνα, συνθέτουν μια εικόνα σπάνιας αρμονίας και εκφραστικότητας. ο χωριό αποτελεί σημαντικό εμπορικό, οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αρχιτεκτονική των αρχοντικών του και η πλούσια ιστορία του. Άγρυπνοι μάρτυρες της πλούσιας ιστορίας του και της σπουδαίας Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής τα εντυπωσιακά πανέμορφα αρχοντικά των Μηλέων. Οι Μηλιές, το ορεινό, παραδοσιακό κεφαλοχώρι του Πηλίου, κατέχει σπουδαία θέση στη νεοελληνική ιστορία. Διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μαγνησίας και κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Εδώ, τον Μάιο του 1821 κηρύχθηκε η επανάσταση της Θεσσαλίας κατά των Τούρκων, από τον Άνθιμο Γαζή. Μεγάλα ονόματα του διαφωτισμού γεννήθηκαν στις Μηλιές, όπως ο Άνθιμος Γαζής, ο Δανιήλ Φιλιππίδης και ο Γρηγόριος Κωνσταντάς, οι οποίοι ίδρυσαν την σχολή “ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ” (θεραπεία ψυχής) το 1814, καθώς και άλλοι διδάσκαλοι του Γένους. Η σχολή των Μηλέων αποτέλεσε πολύτιμη πνευματική εστία της εποχής και κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Σήμερα λειτουργεί ως Βιβλιοθήκη με μεγάλη και σπάνια συλλογή από εκθέματα όπως παλιά έγγραφα της Ελληνικής Επανάστασης, βιβλία, χάρτες κ.α. Μέσα από κρυστάλλινες πηγές, καταπράσινα τοπία και πλακόστρωτα καλντερίμια θα οδηγηθείτε σε όμορφες αυλές, ζεστούς ανθρώπους ενώ θα περάσετε όμορφες βραδιές στα παραδοσιακά καφενεία και μπαράκια της υπέροχης πλατείας των Μηλέων. Για αυτούς που αγαπούν την πεζοπορία, οι Μηλιές προσφέρονται για πεζοπορία με αρκετές κοντινές και μακρινές διαδρομές. Ο Φυσιολατρικός όμιλος Βόλου διοργανώνει οργανωμένους περιπάτους στο Πήλιο. Δεν θα πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα με το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου τον «Μουτζούρη» που κατασκεύασε ο Ιταλός μηχανικός Εβάριστο Ντε Κίρικο πατέρας του διάσημου ζωγράφου Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Το αργοκίνητο τρενάκι «Μουτζούρης», από το καλοκαίρι του 1996, κινείται ξανά μετά από 15 ολόκληρα χρόνια στη διαδρομή Βόλος-Μηλιές. Εκτελεί καθημερινά ένα δρομολόγιο την θερινή περίοδο μέχρι 31 Οκτωβρίου, με αναχώρηση στις 11 π.μ. από τα Άνω Λεχώνια και επιστροφή στις 4 μ.μ. από τις Μηλιές. Η βόλτα με το τρενάκι θα σας μείνει αξέχαστη, αφού η διαδρομή του είναι υπέροχη και θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο βιώνοντας το παρελθόν. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να επισκεφθείτε τα Καλά Νερά, ένα πανέμορφο παραλιακό, τουριστικό θέρετρο που λειτουργούν εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καφετέριες. Μια πανέμορφη κατάφυτη περιοχή με πλατάνια, λεύκες και ευκάλυπτους που καταλήγουν στην κατάξανθη αμμουδιά και μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Για να κολυμπήσετε προσφέρεται και η αμμουδερή παραλία Μπούφα, στην Κορώπη που είναι η μεγαλύτερη στον Παγασητικό κόλπο καθώς και η Κάτω Γατζέα. Το ιστορικό χωριό των Μηλέων, εκεί που η φυσική ομορφιά συναντά την τουριστική ανάπτυξη θα σας μείνει αξέχαστο!
Πορταριά: Η Πορταριά είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου και απέχει μόλις 12 χλμ. από την πόλη του Βόλου και 13 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Είναι ένα ορεινό παραδοσιακό χωρίο, χτισμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων γύρω από το μοναστήρι της Παναγίας της Πορταρέας (13ο αι.), από όπου έχει πάρει και το όνομά του. Η Αρχόντισσα του Πηλίου, η μαγευτική Πορταριά, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αποτελεί ένα από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα της χώρας.
Ο Δήμος Πορταριάς αποτελείται από τέσσερα χωριά, την Πορταριά, την Άλλη Μεριά, τις Σταγιάτες και το Κατηχώρι. Το υπέροχο φυσικό τοπίο της, η πλούσια βλάστηση, οι δροσερές πηγές, τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα γραφικά καλντερίμια καθιστούν την Πορταριά ιδανικό προορισμό για διακοπές όλο το χρόνο. Υπήρξε το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο των χωριών του Πηλίου, ενώ μετά το 1900 υπήρχε το ξενοδοχείο ¨Θεοξένεα¨, που θεωρούνταν το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο των Βαλκανίων. Τα απομεινάρια του ξενοδοχείου, που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους Γερμανούς, μπορείτε να τα δείτε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ένας περίπατος στα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού, που είναι πλημμυρισμένα από μυρωδιές της έντονης βλάστησης και των αρωματικών φυτών, σε συνδυασμό με τα άφθονα νερά, τους καταρράκτες, τις βρύσες και το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον συνθέτουν ένα γοητευτικό τοπίο.
Τα παραδοσιακά αρχοντικά που δεσπόζουν στο χωριό μαρτυρούν την ιστορία του ενώ εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας εικόνες μαγευτικής ομορφιάς και αποπνέοντας τον αέρα πολυτέλειας και αρχοντιάς που επικρατούσε από τα παλιά χρόνια. Η Πορταρία είναι από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου που προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ξενοδοχεία, ξενώνες, ταβέρνες και εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, χωρίς όμως να χάσει τον αυθεντικό παραδοσιακό χαρακτήρα της. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνονται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με το αποκορύφωμα την αναβίωση των εθίμων του Πηλιορείτικου Γάμου, που αποτελεί την κορύφωση και συγχρόνως σηματοδοτεί το τέλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, και πραγματοποιείται τέλος Αυγούστου. Η περιοχή είναι ιδανική για χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές ενώ προσφέρει και μια πληθώρα εναλλακτικών σπορ. Οι λάτρεις της ιππασίας θα ανταμειφθούν με πολλές εκτάσεις λιβαδιών, οι φίλοι του ποδηλάτου του βουνού θα απολαύσουν μια μαγευτική διαδρομή στους αγροτικούς δρόμους μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο. Η περιοχή διαθέτει αρκετά μονοπάτια για πεζοπορία, που την συνδέουν και με την κοντινή Μακρινίτσα, ενώ σας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε μέσα στα πανέμορφα δάση του Πηλίου. Κατά την διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου που βρίσκεται 12 χλμ. από την Πορταριά. Κάθε χειμώνα, συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες που απολαμβάνουν το σκι, τα χιονισμένα τοπία του Πηλίου και την πανοραμική θέα που προσφέρει το χιονοδρομικό κέντρο στον Παγασητικό κόλπο, τα χωριά του Πηλίου και το Αιγαίο Πέλαγος.
Η περιοχή διαθέτει κάθε κατηγορίας ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και εστιατόρια.
Όποια εποχή και αν επισκεφθείτε την Πορταριά θα σας μαγέψει η ομορφιά και η γραφικότητά
της, θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές και θα σας θυμίσει, έναν ξεχασμένο απέριττο τρόπο ζωής.

Τσαγκαράδα: Η Τσαγκαράδα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 450μ. και απέχει από την πόλη του Βόλου 54 χλμ.
Είναι χτισμένη σε μια καταπράσινη πλαγιά με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, ανάμεσα σε καστανιές και αγριολούλουδα περιτριγυρισμένη από γραφικούς όρμους, τυρκουάζ παραλίες ενώ απαρτίζετε από παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με πετρόχτιστα και νεοκλασσικά αρχοντικά και προσφέρει τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Η Τσαγκαράδα φαίνεται πως ονομάστηκε έτσι από το σλάβικο «τσαγκάρ» που σημαίνει ωραία τοποθεσία. Υπάρχουν όμως και άλλες απόψεις που αιτιολογούν την ονομασία να προέρχεται από τα «τσαγκάρια», που στη γλώσσα των τσιγγάνων σημαίνει «σκηνές», από τα «τσαγκάδια», που σημαίνει κοπάδια και ποιμνιοστάσια ενώ μια άλλη εκδοχή φαίνεται να έχει σχέση η ονομασία με τους τσαγκάρηδες. Το χωριό αποτελείται από τέσσερεις μικρότερους οικισμούς, οι οποίοι πήραν το όνομά τους από τις εκκλησίες που βρίσκονται στις κεντρικές πλατείες με τους πλάτανους: Άγιοι Ταξιάρχες (που είναι και ο παλαιότερος οικισμός), Αγία Παρασκευή και Άγιος Στέφανος, που βρίσκονται κατά μήκος του δημόσιου δρόμου, και Αγία Κυριακή, η οποία βρίσκεται χαμηλά στην πλαγιά του βουνού προς την Νταμούχαρη. Είναι από τα πιο δημοφιλή μέρη του Πηλίου αφού συνδυάζει μαγευτικά το βουνό με την θάλασσα, το καλοκαίρι με το χειμώνα. Για το χειμώνα, το Χιονοδρομικό Κέντρο απέχει περίπου 35 χλμ. ενώ για το καλοκαίρι, μόλις 8 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα βρίσκονται οι γαλαζοπράσινες παραλίες του Μυλοποτάμου και της Φακίστρας. Σε κοντινή απόσταση από τις δυο αυτές υπέροχες παραλίες βρίσκονται οι παραλίες Μπάνικα, Λημνιώνα, Πλάκα, Παπά Νερό, Νταμούχαρη και Άγιος Ιωάννης.
Παντού υπάρχει πυκνή βλάστηση, γεφύρια, ρεματιές με τρεχούμενα νερά, επιβλητικοί πλάτανοι, μηλιές και καστανιές συνθέτουν ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς και γεμίζουν τις αισθήσεις του επισκέπτη χρώματα και στιγμές χαλάρωσης και αρμονίας. Η Τσαγκαράδα είναι ένας πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός που διατηρεί όμως αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου έχοντας άρτια τουριστική υποδομή με ξενώνες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες κ.α.
Τα γραφικά μονοπάτια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια της Τσαγκαράδας προσφέρονται για πεζοπορία. Μια διαδρομή από αυτές είναι Αγία Παρασκευή – Νταμούχαρη και Τσαγκαράδα – Μηλιές. Η Τσαγκαράδα θα σας μείνει αξέχαστη για τα παραδοσιακά πηλιορείτικα σπίτια, το καταπράσινο τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και την θέα από ψηλά που αγναντεύει κανείς το Αιγαίο.

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!