top-image

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΕΦΑΛOΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
 
 Οδικώς 5 ημέρεςς
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1η µέρα: Θεσσαλονίκη - Κυλλήνη - Κεφαλονιά 

Αναχώρηση το πρωί για την Κεφαλονιά και με ενδιάμεσες στάσεις καταλήγουμε στην Κυλλήνη. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Άφιξη στον Πόρο Κεφαλονιάς, μετάβαση στο πανέμορφο Αργοστόλι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου

2η µέρα: Γύρος νησιού                                                                        

Πρωινό και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Θα επισκεφθούµε το καταπληκτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης , την όµορφη κωµόπολη της Σάµης και το απαράµιλλης οµορφιάς λιµνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Επόµενος σταθµός µας το γραφικό παραλιακό χωριό της Αγ.Ευφηµίας όπου χρόνοςς για µπάνιο και γεύµα. Ακολουθεί η γοητευτική διαδροµή προς το βόρειο τµήµα του νησιού για να καταλήξουµε στον παραδοσιακό και κοσµοπολίτικο οικισµό του Φισκάρδου. Στον δρόµο του γυρισµού θα δούµε την ιστορική χερσόνησο της Άσσου µε το ενετικό κάστρο και θα φωτογραφίσουµε την ξακουστή παραλία του Μύρτου µε τα γαλαζοπράσινα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο δείπνο και να τσουγκρίσουμε κόκκινα αυγά   

3η µέρα: Αγ.Γεώργιος - Αγ.Γεράσιµος - Σκάλα

Πρόγευµα και αναχώρηση πρωί για το κάστρο του Αγ. Γεωργίου, πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το µοναστήρι του Αγ.Γερασίµου, πολιούχου και προστάτη του νησιού-προσκύνηµα στο ιερό Λείψανο. Επόµενος σταθµός µας ο τοπικός συνεταιρισµός κρασιού για να δοκιµάσουµε τα τοπικά κρασιά (Ροµπόλα). Συνεχίζουµε για την όµορφη Σκάλα, παραθαλάσσιο χωριό µε µεγάλη τουριστική ανάπτυξη όπου χρόνος για µπάνιο και γεύµα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευµα επίσκεψη στο Αργοστόλι για βόλτα και φαγητό.

4η µέρα: προαιρετική εκδροµή στην Ιθάκη

Πρόγευµα και ηµέρα αφιερωµένη στην πατρίδα του Οδυσσέα, την γειτονική µας Ιθάκη Αναχώρηση από το λιµάνι της Σάµης προς τον Πισαετό . Πρώτος µας σταθµός η πρωτεύουσα, το πανέµορφο Βαθύ. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Σταυρό, όπου υπάρχει η παλαιότερη προτοµή του Οδυσσέα από το γλύπτη Καστριώτη και η εκκλησία του Σωτήρος. Στη συνέχεια περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό Φρίκες, θα καταλήξουµε στον παραδοσιακό οικισµό Κιόνι. χρόνος για µπάνιο και γεύµα. Επιστροφή από το λιµάνι του Πισαετού για Κεφαλονιά.

5η µέρα: Λειβαθού - Καταβόθρες - Κυλλήνη - Θεσσαλονίκη

Πρόγευµα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο Ακολουθεί µια όµορφη διαδροµή στην περιοχή της Λειβαθούς. Διασχίζουµε τα γραφικά χωριά Κουρκουµελάτα & Καλιγάτα και συνεχίζουµε για το γύρο της Λάσσης. Θα δούµε τις πανέµορφες παραλίες του Πλατύ και Μακρύ Γιαλού και ολοκληρώνοντας την περιήγηση µας στο νότιο τµήµα του νησιού θα επισκεφθούµε το µοναδικό γεωλογικό φαινόµενο Καταβόθρες.Στη συνέχεια επιβίβαση στο φέριμποτ και απόπλους για Κυλλήνη. Άφιξη και αναχώρηση για Πάτρα. Προσκύνημα στον ναό του Αγίου Ανδρέα. Ελεύθερος χρόνος (για καφέ) και αμέσως ξεκινάμε για Αντίρριο-Ρίο. Διέλευση από Ναύπακτο, Γαλαξίδι, Ιτέα, Χάνι Γραβιάς, Αλαμάνα και με ενδιάμεσες στάσεις. άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 
.
Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις, όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Δείπνα, Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα , στα ξενοδοχεία που αναφέρουμε στον αναλυτικό τιμοκατάλογο ότι προσφέρουν ‘’ημιδιατροφή με εορταστικά γεύματα ‘’
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • ΦΠΑ
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  •  Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€ 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ξενοδοχεία

 

 

AGGELOS HOTEL 3*

To Aggelos Ηotel βρίσκεται στο γραφικό Αργοστόλι. Λίγα μόλις μέτρα το χωρίζουν από τη θάλασσα. Το όμορφο και φιλόξενο ξενοδοχείο είναι έτοιμο να σας προσφέρει μία αξέχαστη διαμονή. Τα δωμάτια, όμορφα διακοσμημένα και  παρέχουν όλες τις ανέσεις . Η θέα τους είτε προς το βουνό είτε προς τη θάλασσα κόβει την ανάσα. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με ευρωπαϊκό πρωινό το οποίο σερβίρεται καθημερινά στην βεράντα η στη τραπεζαρία του ξενοδοχείου. Μπορούν ακόμα να απολαύσουν ποτά, καφέ και ελαφριά γεύματα όλη μέρα στο σνακ μπαρ. Το Aggelos Hotel βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην πόλη του Αργοστολίου. Η Πλατεία του Αργοστολίου, όπου θα βρείτε διάφορα εστιατόρια και μπαρ, βρίσκεται σε απόσταση 300μ. από το Aggelos Hotel, το Λιμάνι του Αργοστολίου απέχει 200μ.και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς 8 χιλιόμετρα.

Δωρεάν wi fi- Mεταφορά από και προς το αεροδρόμιο-κλιματισμός-τηλεόραση -ψυγείο-δωρεάν δημόσιο πάρκινγκ

 

 

 Ξενοδοχεία

 

 

AVITHOS RESORT 4*

Mέσα στη δροσερή αγκαλιά ενός τεράστιου κήπου με ελαιόδεντρα, κυπαρίσσια και ολάνθιστα παρτέρια, το Avithos Resort κατακλύζει με τη ζεστή, αυθεντική φιλοξενία του τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Χτισμένο μέσα σε μία τεράστια έκταση ανάμεσα σε χωράφια και λιβάδια στα γαλήνια Σβορωνάτα, η χαλαρωτική θέα της άπλετης φύσης που περιτριγυρίζει το ξενοδοχείο είναι ο προάγγελος για αυτό που θα ζήσουν οι επισκέπτες: τις πιο γαλήνιες και ανέμελες διακοπές στην Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο.

Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε όλα τα δωμάτια-Κλιματισμός   Παροχές μπάνιου

Μπάνιο με μπανιέρα ή ντους-Καλωδιακή-δορυφορική τηλεόραση

Συσκευή αναπαραγωγής CD/DVD-Καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας

Τηλεόραση επίπεδης οθόνης- Ψυγείο -Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα

Θέα στον κήπο   -Πλυντήριο πελατών -Σεσουάρ μαλλιών

Σιδερώστρα  -Ζυγαριά-Υπηρεσία δωμαλατίου (μέχρι τα μεσάνυχτα)-Θυρίδα ασφαλείας  

 

 

 Ξενοδοχεία

 

 

KEFALONIA GRAND LUXURY BOUTIQUE HOTEL 4*

Το Κεφαλονιά Grand Hotel είναι ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά της Κεφαλονιάς,στο Αργοστόλι,στην κεντρική πλατεία Βαλλιάνου.Με μια θεσπέσια γοητεία αυτό το 4 αστέρο ξενοδοχείο αντλεί την πρωτοτυπία και την έμπνευση του από την ιστορία του ίδιου του νησιού.Εδώ θα  βιώσετε την κομψότητα μιας ιστορικής εποχής και ταυτόχρονα τις σύγχρονες ανέσεις ενός κορυφαίο boutique ξενοδοχείου.Τα 42 δωμάτια του και οι σουίτες του,όλα καινούργια σε απαλές λευκές και μοντέρνες αποχρώσεις.

Στο Grand Café μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το τσάι σας, υπέροχα σνακ, smoothies φρούτων και κοκτέιλ με ρομαντική θέα προς τη θάλασσα ,σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα με υπέροχη μουσική lounge.Το KG Restaurant προσφέρει ένα ταξίδι απαράμιλλης γαστρονομίας σε ένα πολυτελέστατο και ταυτόχρονα διακριτικό περιβάλλον. Προσφέρει λαχταριστά μενού που αναδεικνύουν τις μεσογειακές  και τοπικές γεύσεις με φρέσκα ντόπια υλικά. Το Κεφαλονιά Grand Hotel σας εγγυάται άψογες υπηρεσίες για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή, που θα γοητεύσει ακόμα και τους πιο επιλεκτικούς και απαιτητικούς επισκέπτες.

 

 

 
Δωρεάν WIFI   - Δωρεάν Πάρκινγκ - VIP υπηρεσίες-24ωρη reception

 

 

 

 

 

 Ξενοδοχεία

 

 

 AENOS HOTEL4*

Το Aenos Hotel βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, καθώς βλέπει στην κεντρική πλατεία Βαγιανού του Αργοστολίου. Με ορμητήριο το ξενοδοχείο μπορείτε να κάνετε έναν ευχάριστο περίπατο όλη την διάρκειa της ημέρας. Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο που μπορείτε να προσεγγίσετε με τα πόδια.Το ξενοδοχείο είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και η επιτυχία του είναι ο αρμονικός συνδυασμός της πολυτέλειας με την απόλυτη ποιότητα.

Τα δωμάτια του Aenos είναι διακοσμημένα σε μοντέρνο στιλ, περιλαμβάνουν Smart τηλεόραση Samsung, μαξιλάρια και στρώματα Dunlopillo και μπάνιο με προϊόντα περιποίησης Korres. Τα περισσότερα διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στην .πλατεία και το λιμάνι του Αργοστολίου.

Στο Roof garden μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας και να αφήστε την θέα να σας μαγέψει!!!

Free WIFI  - Δωρεάν δημόσιο πάρκινγκ - 24ωρη reception

 

 

 

 

 

Γενικές Πληροφορίες

 

 

Πληθυσμός: 35.801

Αεροδρόμιο/α: Κεφαλονιά «Άννα Πολλάτου» (EFL)

Περιγραφή: Eίναι καταπράσινη, λαμπερή,πεντακάθαρη και πολύ περιποιημένη. Ενα τοπίο πλούσιο,το πράσινο και το μπλε σε πλήρη αρμονία, σε όσες συνθέσεις δέντρων, αρωματικών φυτών και άγριων λουλουδιών επιτρέπει το κλίμα και το υψόμετρο. Παραλιακές διαδρομές που είτε χαϊδεύουν τη θάλασσα είτε την κοιτούν από ψηλά, όταν κάθετοι βράχοι με πεύκα ρίχνονται στα γαλαζοπράσινα νερά. Γραφικά χωριά σε απόσταση αναπνοής. Oμορφα σπίτια ,σε γραφικά χωριά που υπακούν στον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό! Αυλές, κήποι και βεράντες πνιγμένες στα λουλούδια. Οσο για τις παραλίες της, ο παγκοσμίως γνωστός Μύρτος δεν νιώθει ποτέ μοναξιά...

 

 
 
 
 
 
 
 Αξιοθέατα   

 

 

Καταβόθρες

«Καταβόθρα»:είναι μια σχισμή του εδάφους, στην οποία εισρέει νερό. Πρώτος φαίνεται πως παρατήρησε και κατέγραψε το φαινόμενο ο Άγγλος Stevens, ο οποίος μάλιστα αποφάσισε να αξιοποιήσει την ορμή των νερών καθώς χάνονταν στις Καταβόθρες και κατασκεύασε στο σημείο αυτό νερόμυλο, τον οποίο μπορείτε να θαυμάσετε ακόμα στην θέση του.Το μοναδικό στο φαινόμενο της Κεφαλονιάς είναι πως οι Καταβόθρες, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διασχίζουν υπογείως ολόκληρο το νησί, από τα δυτικά ως τα ανατολικά, μια απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων: Το 1963 οι γεωλόγοι Βίκτορ Μάουριν (Viktor Maurin) και Γιόζεφ Τσέτλ (Josef Zetl) από το Πολυτεχνείο του Γκρατς της Αυστρίας, έριξαν 160 κιλά βαφής σε μία από τις Καταβόθρες.Δύο βδομάδες αργότερα ίχνη της βαφής αυτής στα ύδατα της άλλης πλευράς του νησιού, στον κόλπο της Σάμης, στον Καραβόμυλο αλλά και στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης! Οι γεωλόγοι έχουν ασχοληθεί επισταμένως με τα υπόγεια ύδατα της Κεφαλονιάς και διάφορα φαινόμενα που συνδέονται με αυτά. Στην πλειονότητά τους εξηγούνται λόγω της θέσης της Κεφαλονιάς στην ένωση των τεκτονικών πλακών της Γης, δεν παύουν όμως να συνθέτουν ένα σκηνικό μυστηρίου και μοναδικότητας στο νησί.

 

 

 

Γέφυρα Δεβοσέτου

Η μεγάλη πέτρινη Γέφυρα που κυριαρχεί στον κόλπο του Αργοστολίου είναι έργου του Ελβετού Κάρολου-Φιλίππου De Bosset. Κατασκευάστηκε το 1813 από τον μηχανικό στο επάγγελμα τότε στρατιωτικό διοικητή της Κεφαλονιάς και αξιωματικό του αγγλικού στρατού. Έχει μήκος ένα χιλιόμετρο και αρχικά ήταν ξύλινη. Συνδέει την πόλη του Αργοστολίου με την απέναντι ακτή και τα περάσματα προς την επαρχία της Σάμης και της Παλλικής. Στην μέση της Γέφυρας Δεβοσέτου βρίσκεται ένα πυραμοειδές μνημείο αφιερωμένο στους κατασκευαστές της. Το 2005 απαγορεύθηκε η διέλευση τροχοφόρων και πλέον είναι κλειστή για τους επισκέπτες, περιμένοντας τις αρχές να την συντηρήσουν, όπως αρμόζει σ’ ένα μνημείο.Μέχρι το έτος κατασκευής της Γέφυρας Δεβοσέτου, η μονή έξοδος από το Αργοστόλι προς την υπόλοιπη Κεφαλονιά περνούσε αναγκαστικά από τον γύρο της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου, γεγονός εκτός από χρονοβόρο και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία τότε, λόγω των ασθενειών που καραδοκούσαν στις βαλτώδεις ακτές και μεταδίδονταν κυρίως μέσω των κουνουπιών. Η Γέφυρα Δεβοσέτου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχει να επιδείξει η Αγγλική Κατοχή στο νησί της Κεφαλονιάς

 

 

 

Φάρος των Αγίων Θεοδώρων

Ο φάρος των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται στην περιοχή Λάσση κοντά στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Κατασκευάστηκε το 1828 από τους Αγγλους και όταν διοικητής ήταν ο Κάρολος Νάπιερ . Έχει ύψος πύργου 8 μέτρα και εστιακό ύψος 11 μέτρα. Καταστράφηκε με τους σεισμούς του 1953 και ξαναχτίστηκε σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο (του 1828) των Αγγλων. Εντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο το 1863 με την προσάρτηση των Επτανήσων

 

 

 

 

Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου

Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου στα Περατάτα, έξω από το Αργοστόλι, το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, κατασκευάστηκε τον 12ο μ.Χ. αιώνα από Βυζαντινούς Αυτοκράτορες ως η πρωτεύουσα του νησιού. Μεταγενέστερες επεμβάσεις, κυρίως από τους Ενετούς, το βελτίωσαν και παρέμεινε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, ως το 1757. Καταλαμβάνει συνολική έκταση 16 στρεμμάτων, ενώ η περίμετρος των τειχών του είναι 600 μέτρα. Πήρε το όνομά του από το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρισκόταν στην κορυφή του λόφου πριν την οχύρωσή του.

 

 

 

Αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου

Το αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείτε την όλη  ιστορία του νησιού να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια. Η πρώτη αίθουσα του μουσείου έχει ευρήματα από την Παλαιολιθική και την Νεολιθική εποχή. Η δεύτερη αίθουσα είναι γεμάτη με αντικείμενα και ευρήματα της μυκηναϊκής περιόδου. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή καθώς η Κεφαλλονιά είχε αναπτυχθεί πάρα πολύ τότε. Τα περισσότερα ευρήματα προέρχονται από τάφους. Τέλος, η τρίτη αίθουσα περιέχει αντικείμενα από τον 5ο αιώνα π.Χ., από το ρωμαϊκό νεκροταφείο και από λατρευτικά σπήλαια όλου του νησιού

 

 

 

Πύργος και Πλατεία Καμπάνας

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της βυζαντινής και της βενετσιάνικης εποχής. Υψώνεται στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης το πρώτο φρούριο της Κέρκυρας, το Παλιό φρούριο ή Φορτέτσα (Fortezza), προκειμένου να περιβάλει τη νέα πόλη που έχτισαν οι επιζήσαντες Κερκυραίοι, όταν καταστράφηκε, τον 6ο αιώνα, από τους επιδρομείς η Παλαιόπολη, που βρισκόταν στο Κανόνι. Οι Κερκυραίοι αναζήτησαν νέο τόπο για να ριζώσουν, που θα τους πρόσφερε μεγαλύτερη ασφάλεια. Τον τόπο αυτό τον ανακάλυψαν στο ανατολικό άκρο της σημερινής Παλιάς Πόλης, σε μια απόκρημνη χερσόνησο. Η σημερινή πύλη του Φρουρίου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το θρυλικό Λιστόν, στην πλατεία Σπιανάδα. Για να εισέλθετε πρέπει να διαβείτε τη γέφυρα, πάνω από την τεχνητή τάφρο, την Κόντρα Φόσσα, που έχει μετατρέψει το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας σε νησί. Την κατασκευή των τειχών ξεκίνησαν οι βυζαντινοί και συνέχισαν τον 16ο αιώνα οι Βενετσιάνοι λειαίνοντας τα τείχη ώστε να αποκλείσουν την πιθανότητα αναρρίχησης εχθρών και ενισχύοντας τα με τούνελ και τάφρους για περισσότερη ασφάλεια. Έτσι και λόγω θέσης είχε εξαιρετικά στρατηγικά πλεονεκτήματα από ξηρά και από από τη θάλασσα η καθαρή οπτική πρόσβαση του στις γύρω ακτές το καθιστούσε για τους εχθρούς του τελείως απροσπέλαστο. Δύο μεγάλοι προμαχώνες υψώνονται δεξιά και αριστερά της κεντρικής Πύλης ενώ οι δύο μεγάλοι Πύργοι, ο Πύργος της Ξηράς και ο Πύργος της Θάλασσας χτίστηκαν πάνω στις δύο κορυφές, που έδωσαν στην πόλη το βυζαντινό της όνομα, Πόλη των Κορυφών. Αργότερα το όνομα αυτό επικράτησε για ολόκληρο το νησί, Corfu. Στο εσωτερικό του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας υπάρχουν επιβλητικά κτίρια, κατασκευασμένα από τους Βενετούς και τους Εγγλέζους, για την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών τους αναγκών: μία ενετική φυλακή (1786), η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Άγγλους, δύο αγγλικοί στρατώνες (1850) και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, που σήμερα φιλοξενεί το μουσικό σχολείο. Επίσης είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τη δωρική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (1840) καθώς και την αξιόλογη βυζαντινή συλλογή με εικόνες και μωσαϊκά. Στα βόρεια θα συναντήσετε το Μαντράκι, ένα μικρό λιμανάκι ενώ η τάφρος που περιβάλλει το Παλαιό Φρούριο αποτελεί σήμερα ασφαλές αραξοβόλι για τα ψαροκάικα. Στη βόλτα σας, για να φτάσετε από το ένα σημείο στο άλλο, θα χρησιμοποιήσετε σήραγγες και γαλαρίες ενώ θα περάσετε και δύο τάφρους. Και φυσικά ο προορισμός σας είναι ένας: οι εντυπωσιακές επάλξεις απ' όπου μπορείτε να απολαύσετε μια εκπληκτική θέα τόσο της Παλιάς Πόλης όσο και της θάλασσας.

 

 

 

Σπήλαιο Μελισσάνης

Το σπήλαιο Μελισσάνης βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από τη Σάμη και πρόκειται για μια σπηλιά με λίμνη στη μέση. Αποκαλύφθηκε όταν η οροφή κατέρρευσε. Η φυσική είσοδος είναι 40x50 μέτρα αλλά έχει δημιουργηθεί τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και ένα μακρύ υπόγειο διάδρομο. Μπορείτε να κάνετε βαρκάδα και να απολαύσετε τους σταλακτίτες με τα περίεργα σχήματα που κρέμονται από την οροφή.

 

 

 
 

Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο

Το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο καλύπτει τη ζωή του νησιού από την ενετική εποχή μέχρι και την καταστροφή από το μεγάλο σεισμό του 1953. Τα εκθέματα παρουσιάζουν την αστική και αγροτική ζωή του νησιού από όλες τις πτυχές της, ενδυμασία, εργαλεία, σκεύη, οικιακή οικονομία, καθώς επίσης και πολλά αντικείμενα εκκλησιαστικής και λατρευτικής τέχνης. Το μουσείο είναι οργανωμένο έτσι ώστε ο επισκέπτης να μη νιώθει σαν να εισέρχεται σε μουσείο αλλά σε ένα παραδοσιακό σπίτι.

 
 
 
 
 

 

Φισκάρδο

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κεφαλονιάς. Σπίτια διώροφα, με κατακόκκινες σκεπές και στενά μπαλκόνια, βαμμένα σε διάφορα έντονα χρώματα, δημιουργούν μαζί με την καταπράσινη φύση και την καταγάλανη θάλασσα ένα μοναδικό πίνακα ζωγραφικής! Μικρά καλόγουστα μαγαζάκια, εστιατόρια και καφέ για κάθε γούστο, στενά δρομάκια και αυλές γεμάτες λουλούδια . Αμέτρητα σκάφη γεμίζουν το λιμανάκι του και πολύχρωμα σπίτια το πλαισιώνουν.Το όνομα του πήρε από τον Νορμανδό Σταυροφόρο Ροβέρτο Γυισκάρδο που το κατέλαβε το 1085 και έκτοτε δεν μπόρεσε να το αφήσει ποτέ! Οι Βενετοί, κατά την διάρκεια της κυριαρχία τους στο νησί, έχτισαν εδώ πανέμορφα κτήρια, που διατηρούνται ως σήμερα. Τα περισσότερα από τα σπίτια στο Φισκάρδο χτίστηκαν κατά τον 18ο αιώνα και διατηρούν ως σήμερα τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της εποχής. Είναι ο τόπος καταγωγής του ποιητή Νίκου Καββαδία και μέχρι σήμερα διασώζεται το πατρικό του σπίτι, όπου περνούσε τις διακοπές του ως παιδί.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!