top-image

Κέρκυρα Βενετσιάνικο Ρομάντζο

Κέρκυρα Βενετσιάνικο Ρομάντζο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Κέρκυρα. Με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί των Φαιάκων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για γραφικό και κοσμοπολίτικο Κανόνι που προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το νησάκι με τη μονή Βλαχερνών του 17ου αιώνα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Ποντικονήσι και το μοναστήρι του Παντοκράτορα , τα πλέον ξακουστά από τα αξιοθέατα της πόλης, κατεβαίνοντας το μονοπάτι που υπάρχει στο Κανόνι . Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στη πλατεία Σπανιάδα για να απολαύσετε το περίπατο σας στη μοναδικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς πλατεία .Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό στο ιστορικό κέντρο .Αμέσως μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Το βράδυ βόλτα στα ξακουστά καντούνια με τη συνοδεία του/της αρχηγού μας. Προαιρετική δείπνο εξ ιδίων και επιστροφήστο ξενοδοχείο μας .


2η ημέρα Κέρκυρα –– Αχίλλειο - Ξενάγηση πόλης - Casa Parlante– Γευσιγνωσία τοπικής κουζίνας
Πρωινό και αναχώρηση για το Αχίλλειο, το μεγαλοπρεπές παλάτι της θλιμμένης αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (Σίσσυ), με τους πλούσιους κήπους, τα εντυπωσιακά εκθέματα και τη θαυμάσια θέα. Στη συνέχεια μετάβαση στη πόλη για την ξενάγηση της . Οι επί αιώνες ποικίλες πολιτισμικές επιδράσεις που ξεκινούν από την πρώτη Ελληνική αποίκηση το 750 π.χ περίπου και την Αρχαϊκή περίοδο, τη Βυζαντινή εποχή που την ακολούθησε η περίοδος της Ενετοκρατίας και αργότερα οι Γάλλοι και οι Άγγλοιέχουν αφήσει στην Κέρκυρα μια ανεπανάληπτη πολιτισμική και αρχιτεκτονική κληρονομιά με πανέμορφα και ανεπανάληπτα κτίρια-μνημεία αρχιτεκτονικής που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας. Θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ξεκινώντας από την εκκλησία του πολιούχου της πόλης Άγιου Σπυρίδωνα και θα περπατήσουμε προς τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων Σπιανάδα, την πλατεία Λιστόν και το παλιό Φρούριο, που είναι Βυζαντινής κατασκευής του 8ου μ.χ αιώνα και περιέκλειε ολόκληρη σχεδόν την τότε μικρή μεσαιωνική πόλη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας , θα μάθουμε πως οι Ενετοί ενίσχυσαν την άμυνα του φρουρίου, το άνοιγμα της Κόντρα Φόσσα, τα κτίσματα μέσα στο φρούριο και οι προμαχώνες, η φυλακή των Ενετών που επεκτάθηκε από τους Εγγλέζους, τι κτίρια υπήρχαν μέσα και σε τι χρησιμοποιείται σήμερα το Παλαιό φρούριο. Συνεχίζουμε για το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου που σήμερα λειτουργεί το ‘’Ασιατικό Μουσείο’’ της πόλης . Επίσης θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο το οποίο στέγαζε το ιστορικό θέατρο San Giacomo και το κτίριο της Ιωνίας Βουλής και Ακαδημίας . Τέλος θα επισκεφτούμε το ιδιότυπο μουσείο Casa Parlente, ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα το οποίο ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασικού κτιρίου στην ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αναπαριστάται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της. Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση, το Casa Parlante υπόσχεται να σας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής. Οι παραδόσεις του νησιού ξεδιπλώνονται μπροστά σας ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από μία αυθεντική εμπειρία από εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Το σπίτι θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σας .Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της πόλης για να γευτείτε τοπικέςλιχουδιές. Εμείς σας προτείνουμε γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο με Κερκυραϊκά εδέσματα και σπεσιαλιτέ που θα σας μείνουν αξέχαστα . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση . Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στη πόλη .


3η ημέρα Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα – Wine & oil tasting στο Κτήμα Θεοτόκη - Θεσσαλονίκη
Πρωινό και αμέσως θα αναχωρήσουμε για την περίφημη Παλαιοκαστρίτσα, την πιο διάσημη ίσως περιοχή του νησιού, όπου σύμφωνα με κάποιους μελετητές ταυτίζεται με την ομηρική πόλη των Φαιάκων. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Μεγάλη εντύπωση θα μας προκαλέσουν οι αγιογραφίες και οι εικόνες καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας, που φυλάσσονται στο μοναστήρι . Συνεχίζουμε για το χωριό Κρήνη για να δούμε το Βυζαντινό Φρούριο Αγγελόκαστρο, κτίσμα του 13ου αιώνα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κτήμα Θεοτόκη. Το Κτήμα Θεοτόκη, εκτάσεως 1200 στρεμμάτων, βρίσκεται στην πανέμορφη τοποθεσία Λιβάδι του Ρόπα στην Κέρκυρα και ο αμπελώνας του είναι περιτριγυρισμένος από δάση με πεύκα και αρχαίους ελαιώνες. Η οικογένεια Θεοτόκη είναι μία από τις πιο παλιές οικογένειες στην Ελλάδα και το κτήμα Θεοτόκη ανήκει στην οικογένεια για πολλές γενιές. Ο Ιωάννης Θεοτόκης, πατέρας του τωρινού ιδιοκτήτη Γεωργίου Θεοτόκη, σπούδασε στο γνωστό Universität für Bodenkultur στη Βιέννη και είχε δεθεί πάρα πολύ με τη γη και τις καλλιέργειες. Μετά τον θάνατο του αδελφού του, ο Ιωάννης αφιέρωσε τη ζωή του στην πολιτική, εκλέχθηκε και διετέλεσε τρεις φορές υπουργός γεωργίας και το 1950 έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Θα περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις και το κελάρι του οινοποιείου με λεπτομερή
περιγραφή της παραγωγής κρασιού και ελαιολάδου. Η περιοδεία ολοκληρώνεται με μια γεύση από τα κρασιά και το λάδι της εταιρείας ( τιμή 5€ / άτομο ). Στη συνέχεια μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση για Ηγουμενίτσα .Στάση στα Ιωάννινα για γεύμα εξ ιδίων σε εστιατόριο με τοπικές γεύσεις ( γαρδούμπα και
διάφορα ψητά ) και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, άφιξη στη Θεσ/νίκη το βράδυ

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο (2)διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά. Δείπνο καθημερινά εάν κάνετε την επιλογή της ημιδιατροφής.
  • Τη μεταφορά,εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •  ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

Πληθυσμός: 109.537
Αεροδρόμιο/α: Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» (CFU)
Περιγραφή: Η Κέρκυρα ταυτίζεται από τους περισσότερους αρχαιολόγους με το μυθικό νησί των Φαιάκων. Εδώ ο Όμηρος τοποθέτησε, σύμφωνα με αυτούς που δέχονται την ταύτιση της Σχερίας με την Κέρκυρα, τον προτελευταίο σταθμό που ναυαγός έφθασε ο πολυμήχανος Οδυσσέας. Η ιστορία του νησιού είναι πλούσια με την κατοχή του να εναλλάσσεται από τους Ενετούς και τους Γάλλους μέχρι την ανεξαρτησία, τους Βρετανούς και τέλος την ένωση με την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό καθώς το νησί και η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς. Το νησί έχει απαράμιλλη φυσική ομορφιά και γι αυτό επιλέγεται από χιλιάδες τουρίστες, ανώνυμους ή επώνυμους για διακοπές κατά την διάρκεια όλου του χρόνου με τις μέρες του Πάσχα να είναι, λόγω παράδοσης, στην κορυφή των προτιμήσεων
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Λιστόν
Το Λιστόν αποτελεί το κοσμοπολίτικο κέντρο της πόλης. Εδώ θα είναι το σημείο των συναντήσεών σας. Από μπροστά σας θα παρελάσουν οι πολλές Φιλαρμονικές της πόλης και οι Λιτανείες του Άη Σπυρίδωνα. Στη βενετσιάνικη διάλεκτο «lista» σημαίνει ο «φαρδύς και ίσιος δρόμος περιπάτου» όπως και το Λιστόν της Bενετίας,στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Ανάμεσα στις μαρμάρινες καμάρες που βρίσκονται οι στοές πάρα πολλά εστιατόρια μπαράκια και καφέ για να απολαύσετε ένα γεύμα ή ένα εξαιρετικό καφέ και θα έχετε την ευκαιρία τα μεσημέρια του Σαββάτου να παρακολουθήσετε αγώνες κρίκετ στην Σπιανάδα. Το Λιστόν είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους του νησιού. Το συγκρότημα άρχισε να κατασκευάζεται μεταξύ του 1807-1814 σε σχέδιο του Ματτιέ ντε Λεσέψ πατέρα του κατασκευαστή της Διώρυγας του Σουέζ και στην κατασκευή επίσης συμμετείχε ο Έλληνας μηχανικός Ιωάννης Παρμεζάν. Κατά την περίοδο της Αγγλικής Αρμοστείας (1815-1864) προστέθηκαν όροφοι που σήμερα κατοικούνται από οικογένειες ή στεγάζονται γραφεία.

Κανόνι
Το κοσμοπολίτικο Κανόνι με την καταπληκτική ομορφιά είναι από τα πιο γνωστά της αξιοθέατα της Κέρκυρας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού στην ομώνυμη χερσόνησο, που φιλοξενεί πανέμορφες παραλίες. Μπορείτε να επισκεφτείτε το μοναστήρι της Βλαχέρνας, ενώ στο βάθος να αφήσετε το βλέμμα αιχμάλωτο τη θέα του θρυλικού καταπράσινου βράχου, το Ποντικονήσι, το οποίο σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν το καράβι του Οδυσσέα το οποίο πέτρωσε ο θεός Ποσειδώνας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που ξέβρασε το θρυλικό ναυαγό, στο νησί των Φαιάκων, τελευταίο του σταθμό πριν την επιστροφή του στην Ιθάκη. Η στιγμή που δύει ο ήλιος στη γαλάζια θάλασσα και και η καταλληλότερη να βρίσκεστε σ΄αυτό το σημείο του νησιού. Για να φτάσετε στη μικρή πλατεία, απ’ όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τη θέα, θα ανηφορίσετε το λόφο της Ανάληψης (εκεί βρίσκεται και το τουριστικό περίπτερο). Στο μέρος αυτό είχαν επιλέξει οι Γάλλοι δημοκρατικοί, το 1798, να στήσουν μια πυροβολαρχία, το θρυλικό Κανόνι που δεσπόζει πάνω από τη μικρή πλατεία. Στο Κανόνι βρίσκεται και η είσοδος του Καζίνο της Κέρκυρας. Επίσης αυτό το σημείο προσφέρει καταπληκτική θέα των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης του παρακείμενου αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας», και η οποία συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος παρατηρητών.

Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα
Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Κέρκυρα και βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη, δίπλα στην ομώνυμη πλατεία, ενώ σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία η παλιότερη θέση της ήταν στο Σαρρόκο και κατεδαφίστηκε προκειμένου να επεκταθούν τα τείχη του φρουρίου. Αποτελεί δωρεά της οικογένειας Βούλγαρη, η οποία είχε στην κατοχή της και το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, που πλέον φυλάσσεται σε μία αργυρή λάρνακα, στα δεξιά του Ιερού. Η σημερινή εκκλησία χτίστηκε το 1589 και εξωτερικά δεν έχει καμία σχέση με τα βυζαντινά πρότυπα αρχιτεκτονικής, θυμίζοντας ναούς των δυτικών χωρών, και συγκεκριμένα, το Ναό του Αγίου Γεωργίου της Βενετίας, που χτίστηκε την ίδια περίοδο. Το εσωτερικό του ναού εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με την εκπληκτική οροφή με τα 17 χρυσοποίκιλτα φατνώματα που απεικονίζουν σκηνές από την ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα, αντίγραφα των αρχικών φατνωμάτων που φιλοτέχνησε ο Παναγιώτης Δοξαράς το 1727. Πολλές από τις τοιχογραφίες είχαν καταστραφεί από την πολυκαιρία και αντικαταστάθηκαν κατά το 19ο αιώνα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το τέμπλο του ναού έχει κατασκευαστεί τον 20ό αιώνα, καθώς το παλιότερο έχει μεταφερθεί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Π. Φρουρίου.

Ποντικονήσι
Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Ένας βράχος στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου με το μικρό μοναστήρι του Παντοκράτορα, βυζαντινού ρυθμού που αποτελεί και το μοναδικό κτίσμα στο νησάκι. Στο Ποντικονήσι μπορείτε να φτάσετε, μόνο καλοκαίρι, με βάρκα ή με καΐκι από το Κανόνι, απ’ όπου η θέα που προσφέρει το καταπράσινο νησάκι είναι μαγευτική, από το νησάκι της Βλαχέρνας, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο μοναστήρι καθώς και από το Πέραμα. Ως φυσικό μουσείο απαγορεύεται η παραμονή των επισκεπτών στο νησάκι προκειμένου να μην καταστραφεί το παρθένο περιβάλλον. Αν επιμένετε να το επισκεφθείτε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η στάση θα είναι ολιγόλεπτη και κάτω από την αυστηρή επιτήρηση των φυλάκων με μοναδική εξαίρεση την 6η Αυγούστου, όταν γιορτάζει το μοναστήρι, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, και το επισκεφθείτε για προσκύνημα. Το Ποντικονήσι, το πλέον φωτογραφημένο αξιοθέατο της Κέρκυρας, οφείλει το όνομα του στο μικροσκοπικό του μέγεθος. Στην Οδύσσεια του Ομήρου μαθαίνουμε ότι το Ποντικονήσι το πέτρωσε ο θεός Ποσειδώνας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που ξέβρασε το θρυλικό ναυαγό, στο νησί των Φαιάκων, και αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του πολυμήχανου Οδυσσέα πριν να φτάσει στην Ιθάκη την πατρίδα του. Από το γεγονός αυτό ο Ποσειδώνας μετέτρεψε τον βράχο σε καταπράσινο νησάκι.

Παλάτι Μον Ρεπό
Τo κομψό και εντυπωσιακό παλάτι Μον Ρεπό, με τα μεγάλα ανοίγματα είναι αποικιακού ρυθμού με έντονα ελληνικά και νεοκλασικά στοιχεία. Δεσπόζει στη μέση του κτήματος που βρίσκεται στην Παλαιόπολη, όπου «αναπαύονται» τα ίχνη της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας (8ος αι. π.Χ.). Στο κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απέχει μόλις 3 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας, και το οποίο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του λόφου της Αναλήψεως, έχτισε τη θερινή του έπαυλη το 1831 ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Άνταμ (Frederic Adam) για χάρη της αγαπημένης του γυναίκας της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού, σε σχέδια του Άγγλου αρχιτέκτονα Γουάιτμορ (Whitmore). Το 1864, μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο δήμος της Κέρκυρας παραχώρησε το παλάτι και τους κήπους στη δυναστεία του Γεωργίου του Α’ προκειμένου να το χρησιμοποιούν ως θερινή κατοικία. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ ήταν εξάλλου εκείνος που του έδωσε τόσο παραστατικά το όνομα Mon Repos (= Ανάπαυση Μου). Στο παλάτι, που έχει απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, φιλοξενήθηκε για ένα μεγάλο διάστημα, το 1863, και η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, η θρυλική πριγκίπισσα Σίσσι, πριν χτίσει, μαγεμένη από την Κέρκυρα, το Αχίλλειο, ενώ εδώ γεννήθηκε και ο Φίλιππος Μάουνμπάντεν, ο μετέπειτα Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ. Το Μον Ρεπό εξάλλου είχε επιλέξει και ο Παρίνι, ο Ιταλός πολιτικός διοικητής των Ιονίων Νήσων, ως θερινή κατοικία κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η βασιλική δυναστεία νεμόταν κατ’ αποκλειστικότητα τόσο το κτήμα όσο και το παλάτι έως το 1967. Με τη μεταπολίτευση επιστράφηκε στο Δήμο της Κέρκυρας αλλά τότε άρχισε η νέα του περιπέτεια καθώς ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ τα διεκδίκησε ως προσωπική του οικογενειακή περιουσία. Οι δικαστικές μάχες ολοκληρώθηκαν μόλις το 1991, οπότε η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι το Μον Ρεπό ανήκει στο λαό της Κέρκυρας. Στην απόφαση αυτή βοήθησαν πολύ και τα ερείπια των αρχαίων ναών, του καλύτερα σωζόμενου, που σύμφωνα με τις αρχαιολογικές μαρτυρίες πιστεύεται ότι ανήκει στον Απόλλωνα. Στους πανέμορφους κήπους του κάποτε φιλοξενούνταν περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, δώρα ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων. Σήμερα το παλάτι του Μον Ρεπό στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης, καθώς ο Δήμος της Κέρκυρας το έχει παραχωρήσει για 50 χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι περισσότερες εξάλλου εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης του έγιναν το 1994 για το χατίρι της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που είχε φιλοξενηθεί εκείνον τον Ιούνιο στην Ελλάδα, που ασκούσε την εξαμηνιαία Προεδρία της Ένωσης. Στο Μον Ρεπό μπορείτε να φτάσετε αν δε διαθέτετε αυτοκίνητο είτε με το ΚΤΕΛ, καθώς είναι πολύ συχνή η συγκοινωνία από την Κέρκυρα είτε με ταξί αφού η απόσταση είναι μόλις τρία χιλιόμετρα. Εξάλλου στην είσοδο του κτήματος υπάρχει αφετηρία ταξί για την επιστροφή σας.

Παλιό Φρούριο ( Fortezza )
Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της βυζαντινής και της βενετσιάνικης εποχής. Υψώνεται στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης το πρώτο φρούριο της Κέρκυρας, το Παλιό φρούριο ή Φορτέτσα (Fortezza), προκειμένου να περιβάλει τη νέα πόλη που έχτισαν οι επιζήσαντες Κερκυραίοι, όταν καταστράφηκε, τον 6ο αιώνα, από τους επιδρομείς η Παλαιόπολη, που βρισκόταν στο Κανόνι. Οι Κερκυραίοι αναζήτησαν νέο τόπο για να ριζώσουν, που θα τους πρόσφερε μεγαλύτερη ασφάλεια. Τον τόπο αυτό τον ανακάλυψαν στο ανατολικό άκρο της σημερινής Παλιάς Πόλης, σε μια απόκρημνη χερσόνησο. Η σημερινή πύλη του Φρουρίου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το θρυλικό Λιστόν, στην πλατεία Σπιανάδα. Για να εισέλθετε πρέπει να διαβείτε τη γέφυρα, πάνω από την τεχνητή τάφρο, την Κόντρα Φόσσα, που έχει μετατρέψει το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας σε νησί. Την κατασκευή των τειχών ξεκίνησαν οι βυζαντινοί και συνέχισαν τον 16ο αιώνα οι Βενετσιάνοι λειαίνοντας τα τείχη ώστε να αποκλείσουν την πιθανότητα αναρρίχησης εχθρών και ενισχύοντας τα με τούνελ και τάφρους για περισσότερη ασφάλεια. Έτσι και λόγω θέσης είχε εξαιρετικά στρατηγικά πλεονεκτήματα από ξηρά και από από τη θάλασσα η καθαρή οπτική πρόσβαση του στις γύρω ακτές το καθιστούσε για τους εχθρούς του τελείως απροσπέλαστο. Δύο μεγάλοι προμαχώνες υψώνονται δεξιά και αριστερά της κεντρικής Πύλης ενώ οι δύο μεγάλοι Πύργοι, ο Πύργος της Ξηράς και ο Πύργος της Θάλασσας χτίστηκαν πάνω στις δύο κορυφές, που έδωσαν στην πόλη το βυζαντινό της όνομα, Πόλη των Κορυφών. Αργότερα το όνομα αυτό επικράτησε για ολόκληρο το νησί, Corfu. Στο εσωτερικό του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας υπάρχουν επιβλητικά κτίρια, κατασκευασμένα από τους Βενετούς και τους Εγγλέζους, για την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών τους αναγκών: μία ενετική φυλακή (1786), η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Άγγλους, δύο αγγλικοί στρατώνες (1850) και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, που σήμερα φιλοξενεί το μουσικό σχολείο. Επίσης είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τη δωρική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (1840) καθώς και την αξιόλογη βυζαντινή συλλογή με εικόνες και μωσαϊκά. Στα βόρεια θα συναντήσετε το Μαντράκι, ένα μικρό λιμανάκι ενώ η τάφρος που περιβάλλει το Παλαιό Φρούριο αποτελεί σήμερα ασφαλές αραξοβόλι για τα ψαροκάικα. Στη βόλτα σας, για να φτάσετε από το ένα σημείο στο άλλο, θα χρησιμοποιήσετε σήραγγες και γαλαρίες ενώ θα περάσετε και δύο τάφρους. Και φυσικά ο προορισμός σας είναι ένας: οι εντυπωσιακές επάλξεις απ' όπου μπορείτε να απολαύσετε μια εκπληκτική θέα τόσο της Παλιάς Πόλης όσο και της θάλασσας.

Νέο Φρούριο ( Fortezza Nuova )
Το νέο φρούριο της Κέρκυρας (Fortezza Nuova) χτίστηκε πάνω στο λόφο του Αγίου Μάρκου από τους Βενετσιάνους το 16ο αιώνα, για την προστασίας της πόλης αφού πλέον ήταν αδύνατη η ασφάλεια που παρείχε το Παλιό Φρούριο. Η οικοδόμηση του ξεκίνησε το 1576 και ολοκληρώθηκε το 1645, αν και έγιναν αρκετές ανακατασκευές και επεκτάσεις από τότε. Είναι χτισμένο σε δύο επίπεδα προκειμένου να ανταποκρίνεται στο διπλό του ρόλο: την προστασία του λιμανιού και τον έλεγχο της ενδοχώρας. Πρόκειται για ένα αυστηρό οικοδόμημα, το οποίο στέκεται επιβλητικό πάνω από το Παλιό Λιμάνι, απ’ όπου έχει και πρόσβαση, και προσφέρει μια μοναδική πανοραμική θέα της πόλης και της ανοιχτής θάλασσας. Η Πύλη του είναι διακοσμημένη με έναν υπέροχο ανάγλυφο Λέοντα του Αγίου Μάρκου, το έμβλημα που θα δένει αιώνια το Φρούριο με τη Βενετία. Σχεδιάστηκε από τον Βενετσιάνο αρχιτέκτονα Francisco Vitelli αλλά προκειμένου να βρει τα οικοδομικά υλικά που απαιτούνταν χρειάστηκε να κατεδαφίσει περισσότερα από 2.000 κτίρια, στην πλειοψηφία τους κατοικίες και εκκλησίες και μεταξύ αυτών και μια από τις ομορφότερες Πύλες της πόλης, η Porta Reale. Το Φρούριο καταστράφηκε πολλάκις ακόμη και από τους ίδιους τους Κερκυραίους οι οποίοι αναγκάστηκαν να προβούν σε κατεδάφιση κάποιων τμημάτων του φρουρίου μετά από απαίτηση των Μεγάλων Δυνάμεων το 1864 παραμονές της ένωσης των Επτανησίων με την Ελλάδα. Ωστόσο διατηρούνται μέχρι σήμερα, χωρίς να είναι προσβάσιμες στο κοινό, οι σήραγγες που το ένωναν με το Παλιό Φρούριο. Το Νέο Φρούριο δέχτηκε σφοδρές επιθέσεις και κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.Σήμερα το Νέο Φρούριο φιλοξενεί εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.α. ενώ στους χώρους του βρίσκουν στέγη μουσικές συναυλίες αλλά και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Πλατεία Σπιανάδα
Είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας, κέντρο της κοινωνικής ζωής των Κερκυραίων. Εδώ γίνονται όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις, παρελάσεις και έθιμα. Όποιος δεν έχει ζήσει Πάσχα στη Σπινιάδα επιβάλεται να το ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Την πλατεία τριγυρίζουν περίφημα κτήρια όπως το Λιστόν που κτίστηκε από τον Γάλλο μηχανικό Lesseps (ο γιος του διάνοιξε τη Διώρυγα του Σουέζ), πάλι τη περίοδο της γαλλοκρατίας. Το περιστύλιο του Μαίτλαντ είναι ακόμη ένα οικοδόμημα στη Σπινιάδα με κίονες ιωνικού ρυθμού που κτίστηκε προς τιμήν του Άγγλου αρμοστή Sir Thomas Maitland το 1816 που η περίοδος της διακυβέρνησης του ήταν από τις σκληρότερες κατά τη διάρκεια της αγγλοκρατίας. Στη περιοχή μπορείτε να δείτε και τη παλιά νομαρχία, χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, έργο του αρχιτέκτονα Χρόνη. Η παλιά νομαρχία είναι κτισμένη στη θέση του σπιτιού, που γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Βυζαντινή Εκκλησία των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου
Σύμφωνα με την παράδοση οι Άγιοι Ιάσων και Σωσίπατρος υπήρξαν μαθητές του αποστόλου Παύλου και διέδωσαν τον χριστιανισμό στο νησί. Ο Ναός των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς της βυζαντινής περιόδου, ανήκει στον εκκλησιαστικό αρχιτεκτονικό τύπο του δικίονου (δίστυλου) σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο, καθώς ο τρούλος στηρίζεται σε τοίχους και δυτικά σε δύο κίονες. Αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αρχαιότερα δείγματα αυτού του τύπου. Κτίστηκε πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού, πιθανά τον 11ο αιώνα, χρησιμοποιώντας δομικά υλικά από κατεστραμμένα κτίρια της Παλαιόπολης. Στο εσωτερικό της εκκλησίας φιλοξενούνται σημαντικές εικόνες του περίφημου Κρητικού αγιογράφου Εμμανουήλ Μπουνιαλή Τζάννε και του Μιχαήλ Δαμασκηνού. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το μαρμάρινο τέμπλο σε ρυθμό μπαρόκ του 18ου αιώνα.

Το κτίριο της Ιονίου Βουλής
Στη διασταύρωση των οδών Μουστοξύδη και Ναπολέοντος Ζαμπέλη βρίσκεται το κτίριο της Ιονίου βουλής. Στο χώρο αυτό σφυρηλατήθηκε η σταθερή θέληση των εκπροσώπων του Λαού των Ιονίων Νήσων για την ένωση με την Ελλάδα και επικυρώθηκε τελικά με το ψήφισμα της Ιονίου Βουλής στις 23-9 του 1863.
Το κτίριο κατασκευάστηκε από τον Ιωάννη Χρόνη το 1855 σε νεοκλασσικό στυλ και χαρακτηριστική είσοδο από Δωρικούς κίονες.
Αναστυλώθηκε το 1978 και από τότε είναι η έδρα Μουσείου αφιερωμένου στους αγώνες για την ελευθερία των Επτανήσων.
Ελπίζουμε σύντομα να αποκατασταθεί και να αποτελέσει και επίσημα την ΙΟΝΙΟ ΒΟΥΛΗ.

Η Ιόνιος Ακαδημία
Ιόνιος ακαδημία στην Κέρκυρα
Η συμβολή των οδών Ακαδημίας και Καποδιστρίου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Άνω Πλατείας της Σπιανάδας ήταν επί Ενετοκρατίας μία από τις τότε εισόδους της πόλης.
Εκεί οι Γενικοί Προνοητές της πόλης (έτσι τους έλεγαν τότε) Grimani και Correr φρόντισαν για την ανέγερση ενός κτιρίου σχήματος Γ που θα χρησιμοποιούσαν για στρατώνες.
Στους πρώην στρατώνες Grimani και Correr μεταφέρθηκε το 1841 το πανεπιστήμιο και από τότε λέγονται κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας, στο κτίριο στεγάζονταν οι σχολές φιλοσοφικής, νομικής και ιατρικής ενώ αργότερα συστήθηκαν και η πολυτεχνική σχολή, η μαιευτική και η φαρμακολογία.
Η Ιόνιος Ακαδημία, το πρώτο Ελληνικό πανεπιστήμιο είχε ιδρυθεί ήδη από το 1823, μετά από ψήφισμα της Ιονίου βουλής και με τη βοήθεια του Λόρδου Φρειδερίκου Γκίλφορντ, και μέχρι το 1841 φιλοξενούνταν σε κυβερνητικό κτίριο μέσα στο παλαιό φρούριο.
Το 1865 με την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, το Ελληνικό βασίλειο φρόντισε αμέσως να ανταμείψει τους αγώνες και τον διακαή πόθο των Κερκυραίων για την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.
Έκλεισε το πανεπιστήμιο, απομάκρυνε τα εργοστάσια ηλεκτρισμού που ήδη λειτουργούσαν στην Κέρκυρα μεταφέροντας όλο τον εξοπλισμό τους στον Πειραιά.
Βύθισε την Κέρκυρα στον πνευματικό και οικονομικό μαρασμό ολόκληρης της εκτός Αθηνών επικράτειας, στερώντας μας την πνευματική και πολιτιστική πρωτοπορία, καταδικάζοντας μας σε μια εκατονταετή καθυστέρηση.
Μετά το κλείσιμο του πανεπιστημίου στο κτίριο στεγάστηκε η Δημόσια Βιβλιοθήκη, κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς τον Σεπτέμβριο του 1943, αναστηλώθηκε το 1994.
Σήμερα στο κτίριο στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ στο αμφιθέατρο που υπάρχει πραγματοποιούνται προβολές οπτικοακουστικού υλικού και γίνονται ομιλίες και διαλέξεις.

Ανουντσιάτα, ένα Μνημείο πανευρωπαϊκής σημασίας

Στη συμβολή των οδών Ευγενίου Βουλγάρεως, Βραχλιώτη και Μοντσενίγου, στο κέντρο σχεδόν της παλιάς πόλης βρισκόνταν η Ανουντσιάτα, εκκλησία αφιερωμένη στόν Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην Αγία Λουκία, ήταν η Καθολική Εκκλησία Λοντσιάδα όπως την ήξεραν οι Κερκυραίοι.
Σήμερα παραμένει όρθιο μόνο το χαρακτηριστικό καμπαναριό της Ανουντσιάτας που αποτελεί Μνημείο πανευρωπαϊκής σημασίας λόγω της σχέσης του με ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας, μια από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες που έγιναν ποτέ, τη ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571 μεταξύ των στόλων της Ιεράς συμμαχίας που την αποτελούσαν οι στόλοι της Βενετίας, Ισπανίας, Νεάπολης, Σικελίας, Γένοβας και Μάλτας εναντίον του αήττητου μέχρι τότε στόλου των Οθωμανών.

Το Αχίλλειο
Το Αχίλλειο είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κέρκυρας και περιλαμβάνεται στην διαδρομή του οργανωμένες εκδρομές στο νησί. Βρίσκεται περίπου 10 χλμ. νότια της πρωτεύουσας πόλης της Κέρκυρας, στο ψηλότερο σημείο του χωριού Γαστούρι. Χτισμένο το 1890 από την αυστριακή αυτοκράτειρα Σίσσυ και προορίζονται για μια θερινή κατοικία. Αχίλλειο όνομα είναι προς τιμήν των αγαπημένων χαρακτήρων της αυτοκράτειρας »από την ελληνική μυθολογία - Αχιλλέας.

Tο παλάτι σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα και γλύπτη του έγιναν από το γερμανικό γλύπτη Ernst Herter. Η πιο διάσημη από αυτές πεθαίνει ο Αχιλλέας γλυπτό, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του στους κήπους του παλατιού. Μετά τoν θάνατος της αυτοκράτειρας Σίσσυ, το ανάκτορο άλλαξε διάφορους ιδιοκτήτες, ακόμη και λειτουργεί ως ένα καζίνο για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά και το εσωτερικό και η επίπλωση έχουν διασωθεί. Γερμανίας Γουλιέλμο τον Β, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της τοποθεσίας 1907 - 1914, Διέταξε την κατασκευή του αγάλματος Νικηφόρος Αχιλλέα, θα αυξηθεί σε 8 πόδια.

Σήμερα το παλάτι είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Τουρισμού σύνδεσης και εργάστηκε ως μουσείο. Μερικά από τα δωμάτια διαθέτουν δωμάτια της αυτοκράτειρας και την οικογένειά της, καθώς και σε άλλα που εκτίθενται έπιπλα αντίκες και έργα τέχνης. Όμορφους κήπους με θέα στη θάλασσα.


Η μοναδική Κερκυραϊκή Γαστρονομία

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη γραφική Κέρκυρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακά κερκυραϊκά προϊόντα και μοναδικές ασυναγώνιστες γεύσεις.
Τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η παστιτσάδα, το εμβληματικό φαγητό της Κέρκυρας και το σοφρίτο. Η παστιτσάδα δεν είναι άλλο από το δικό τους κοκκινιστό με διάφορα μπαχαρικά. Το κρέας που χρησιμοποιείται παραδοσιακά είναι κόκορας αλλά το φτιάχνουν και με μοσχάρι, στο τέλος μπαίνουν χοντρά μακαρόνια και ολοκληρώνεται το πιάτο. Το σοφρίτο είναι φέτες μοσχαριού αλευρωμένες που τηγανίζονται και έπειτα σιγομαγειρεύονται με ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι. Το μπουρδέτο είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό πιάτο της Κέρκυρας. Είναι μια πηχτή ψαρόσουπα που γίνεται με σκορπίνα ή οποιοδήποτε άλλο πετρόψαρο. Δοκιμάστε ακόμα Μπιάνκο και Σαβούρι τρόποι μαγειρέματος ψαριού και τα ορεκτικά Νούμπουλο (καπνιστό χοιρινό) και τσιγαρέλι.
Από γλυκά παραδοσιακά φτιάχνουν Μαντολάτο, και γλυκά που θα συναντήσετε μόνο εκεί είναι τα Τζαλέτια με σταφίδα και καλαμπόκι, η Φογάτσα που είναι σα τσουρέκι και η Τζίντολα που φτιάχνεται με τζίτζιφα ένα μικρό κόκκινο καρπό, σταφίδα και σουσάμι. Από ποτά προμηθευτείτε με λικέρ κουμ-κουατ και δοκιμάστε Τσιτσιμπύρα.

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!